Zou best kunnen dat het daaraan ligt hoor, maar naar mijn mening proef je bij bananen, kiwi's en appels wel degelijk verschil. Als het prijsverschil te groot wordt, zoals bij de paprika die jij aanhaalt hoeft het voor mij ook niet meer.quote:Op dinsdag 4 september 2012 12:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan zou je dat eens blind moeten testen. Misschien vind je het lekkerder omdat je weet dat het biologisch is.
Bij de Jumbo kostte een biologische paprika onlangs 1,50, terwijl je voor 1,20 drie gewone paprika's had! Dat vind ik toch wel een heel groot verschil.
Wel als we aan centralisatie blijven vasthouden... zo als onstaan is door de AH's, C1000's en Jumbo's.quote:Op dinsdag 4 september 2012 12:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je kunt wel anti Big-food/agri zijn, maar het is nu eenmaal niet mogelijk om iedereen te voeden als je het niet heel bedrijfsmatig en efficient doet. Aangezien de wereldbevolking explodeert zullen we in de toekomst nog fabrieksmatiger ons voedsel moeten gaan produceren.
Jahoor, daar is plenty aan te doen. Sterker nog, het ingenieursbureau waar ik werk, heeft een aantal saneringsmethodieken die goed werken bij het verwijderen van pesticiden in grond en grondwater.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gewoon je groente en fruit héél goed wassen en indien nodig schillen, meer kan je niet doen,
het gif zit namelijk al in de grond en in het water.
Niks meer aan te doen !
Ik zie het somber inquote:Op dinsdag 4 september 2012 13:17 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Jahoor, daar is plenty aan te doen. Sterker nog, het ingenieursbureau waar ik werk, heeft een aantal saneringsmethodieken die goed werken bij het verwijderen van pesticiden in grond en grondwater.Rest alleen nog de bedrijven in kwestie dwingen de troep ook daadwerkelijk op te ruimen, en natuurlijk de burger opvoeden dat die er niet een even grote puinhoop van maken. Je wilt niet weten hoeveel batterijen er uit 1 vrachtwagen GFT afval komen bijvoorbeeld.
Dit terwijl je die dingen bij elke supermarkt zo in kan leveren.
Het is geen nieuws, het is een wetenschappelijk onderzoek in een high-ranked journal.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het is helemaal geen ''nieuws'' of in ieder geval ''oud nieuws'' van wél of niet
gezonder.
Je kunt je afvragen hoe iemand 3 paprika's voor 1,20 geproduceerd krijgt.quote:Op dinsdag 4 september 2012 12:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dan zou je dat eens blind moeten testen. Misschien vind je het lekkerder omdat je weet dat het biologisch is.
Bij de Jumbo kostte een biologische paprika onlangs 1,50, terwijl je voor 1,20 drie gewone paprika's had! Dat vind ik toch wel een heel groot verschil.
dat zeg ik toch?quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:25 schreef Zith het volgende:
[..]
Het is geen nieuws, het is een wetenschappelijk onderzoek in een high-ranked journal.
Bestrijdingsmiddelen die niet wateroplosbaar zijn er met water afwassenquote:Op dinsdag 4 september 2012 13:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gewoon je groente en fruit héél goed wassen en indien nodig schillen, meer kan je niet doen,
het gif zit namelijk al in de grond en in het water.
Niks meer aan te doen !
Volgens dubbelblinde studies dus blijkbaar niet.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik weet niet wat andere ervan vinden maar Biologisch smaakt in veel gevallen gewoon
beter, zou helemaal lekker zijn als iedereen zijn eigen groente en fruit kon gaan telen,
maar ja, dat gaat nu eenmaal niet.
Bij het ene fruit of groente is dat duidelijk dan bij het andere fruit da;s wel waar.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:35 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Bestrijdingsmiddelen die niet wateroplosbaar zijn er met water afwassen
[..]
Volgens dubbelblinde studies dus blijkbaar niet.
Het psychologische effect kan dus best wel eens flink zijn, of er zijn andere factoren die meespelen.
Nee, jij bedoelt dat het 'oud nieuws' is of dat men dit al wist, oid. Ik bedoel dat men een meta-studie heeft gedaan over bestaand onderzoek.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:25 schreef Zith het volgende:
[..]
Het is geen nieuws, het is een wetenschappelijk onderzoek in een high-ranked journal.
Het is nog al zo over duidelijk. Hoe slaafs( en dom) is de MSM om dergelijk quatsch over voedsel te durven publiceren. En dan voornamelijk de azijnbode! dat is toch een degelijk krant onder veel intellectuele Nederlander.quote:Busted! Co-author of Stanford study that bashed organics found to have deep ties to Big Tobacco's anti-science propaganda
Over the last several days, the mainstream media has fallen for an elaborate scientific hoax that sought to destroy the credibility of organic foods by claiming they are "no healthier" than conventional foods (grown with pesticides and GMOs). NaturalNews has learned one of the key co-authors of the study, Dr. Ingram Olkin, has a deep history as an "anti-science" propagandist working for Big Tobacco. Stanford University has also been found to have deep financial ties to Cargill, a powerful proponent of genetically engineered foods and an enemy of GMO labeling Proposition 37.
The New York Times (http://www.naturalnews.co(...)_York_Times_organic_...), BBC and all the other publications that printed stories based on this Stanford study published in the Annals of Internal Medicine (http://annals.org/article.aspx?articleid=1355685) have been victims of an elaborate scientific hoax carried out by corporate propagandists posing as "scientists."
The evidence we show here (see below) demonstrates how this study was crafted under the influence of known anti-science fraudsters pushing a corporate agenda. Just as Big Tobacco sought to silence the emerging scientific evidence of the dangers of cigarette smoke, the biotech industry today is desperately seeking to silence calls for GMO labeling and honest, chemical-free food. The era is different, but the anti-science tactics are the same (and many of the quack science players are the same!).
bron
specifiek voor kip is het ook zo dat biologische kip niet met water geinjecteerd is. Dat scheelt ook nogal.quote:Op dinsdag 4 september 2012 13:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Bij het ene fruit of groente is dat duidelijk dan bij het andere fruit da;s wel waar.
Per hectare is biologische groente in ieder geval gezonder voor het omringende milieu.
Bijna elk onderzoek bevestigt dat biologische akkers minder geneigd zijn om stikstof in het grondwater achter te laten, en leveren minder CO2-uitstoot op.
Maar... Biologische landbouw kost meer ruimte om dezelfde hoeveelheid groente te produceren;
per akker levert het dus minder op. Een biologisch geteelde paprika heeft daarom dezelfde hoeveelheid aan CO2-vervuiling op zijn naam als een gewone paprika.
En ook evenveel stikstofvervuiling in het grondwater.
Biologisch vlees: een verhaal apart.
Gezondheidsvoordelen voor biologische groenten zijn er dus niet.
Maar voor biologisch vlees wel, zo blijkt uit meerdere onderzoeken.
Zweedse wetenschappers testte verschillende soorten vee en ontdekten dat biologisch vlees malser
is en vaker meer eiwitten en gezonde vetten bevat. Dat verschil was vooral merkbaar voor rundvlees,
biefstukjes dus. Voor schapenvlees maakte het dan weer niets uit.
Hoewel biologisch vlees net zo vaak kwaadaardige bacteriën bevat als vlees uit de bio-industrie,
zijn de microben in biologisch wel makkelijker te bestrijden.
Eigenlijk is dat wel logisch: de bio-industrie houdt haar dieren in enorme stallen en gebruikt vaak
antibiotica, waardoor resistente bacteriën zich makkelijker door de megastallen verspreiden.
Op biologische boerderijen hebben dieren meer ruimte en wordt het al te gemakkelijk gebruik van
antibiotica en medicijnen vermeden.
enne... het iets diervriendelijker ook, maar dat zal de meeste mensen worst zijn heb ik inmiddels
begrepen.
Heb jij enig idee hoe peer-review werkt?quote:Op zaterdag 8 september 2012 16:07 schreef Lambiekje het volgende:
Het is nog al zo over duidelijk. Hoe slaafs( en dom) is de MSM om dergelijk quatsch over voedsel te durven publiceren. En dan voornamelijk de azijnbode! dat is toch een degelijk krant onder veel intellectuele Nederlander.
quote:Op dinsdag 4 september 2012 12:55 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Wat. Een. ONZIN.
[..]
Welke vleesverpakking beweert dat er aspartaam in zit?
Totaal niet. Dan was vast wel opgevallen dat de persoon waar ze nu zo hard BUSTED om roepen de auteur is die zo'n beetje de minste invloeg heeft gehad op de paperquote:Op maandag 10 september 2012 11:46 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Heb jij enig idee hoe peer-review werkt?
Ik wacht nog steeds op een antwoord van jou trouwens:
[..]
Deels wel.quote:Op maandag 10 september 2012 11:38 schreef ATuin-hek het volgende:
"Honest, chemical free food." Wauw, hoe doe je dat? Leef je dan direct van zonlicht of zo?
dat is simpel : NIETquote:Op maandag 10 september 2012 11:46 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Heb jij enig idee hoe peer-review werkt?
Weet ik veel ik heb in de schappen zien liggen bij de Jumbo. Je denkt toch niet dat het ik koop.quote:Ik wacht nog steeds op een antwoord van jou trouwens:
[..]
OK, je hebt dus geen idee hoe het werkt.quote:Op maandag 10 september 2012 14:05 schreef Lambiekje het volgende:
dat is simpel : NIET
Ghostwriting. Zonder maar ook een letter te lezen handtekening onder en klaar. Peer-review is een walgelijk misplaatste "integriteit" van de inmiddels totaal gecorrumpeerde wetenschap.
Ah ja.quote:Weet ik veel ik heb in de schappen zien liggen bij de Jumbo. Je denkt toch niet dat het ik koop.
Op papier staat het leuk en integer. Maar de realiteit is anders.quote:Op maandag 10 september 2012 14:08 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
OK, je hebt dus geen idee hoe het werkt.
Prima, maar ga ff niet de expert uithangen.
Blijf je maar in je worteltjestaart (vies hè!) verstopt. Er wordt in meer producten dan je lief is aspartaam verwerkt.quote:[..]
Ah ja.
Jij beweert, ik vraag bewijs, jij claimt het niet te weten.
Goed argument!
Misschien moet je even je heil ergens anders zoeken. Trietse manier van discussiëren.
Ik herhaal:quote:Op maandag 10 september 2012 14:16 schreef Lambiekje het volgende:
Op papier staat het leuk en integer. Maar de realiteit is anders.
Diederik Stapels werk heeft onomstotelijk bewezen dat peer-review. op zijn zachts gezetgd niet werkt.
Ik weet uit eigen ervaring hoe peer-review werkt en hoe kritisch er naar resultaten gekeken worden.quote:Op maandag 10 september 2012 14:08 schreef Worteltjestaart het volgende:
OK, je hebt dus geen idee hoe het werkt.
Prima, maar ga ff niet de expert uithangen.
Ten eerste, als je niet normaal (niet ad-hominem) kunt discussiëren is het al triest met je gesteld.quote:Blijf je maar in je worteltjestaart (vies hè!) verstopt. Er wordt in meer producten dan je lief is aspartaam verwerkt.
Nou heb ik 2 weken geleden zelf nog een keer het peer gedeelte van een peer review gedaan. Dat was zeker allemaal nep?quote:Op maandag 10 september 2012 14:05 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
dat is simpel : NIET
Ghostwriting. Zonder maar ook een letter te lezen handtekening onder en klaar. Peer-review is een walgelijk misplaatste "integriteit" van de inmiddels totaal gecorrumpeerde wetenschap.
[..]
Weet ik veel ik heb in de schappen zien liggen bij de Jumbo. Je denkt toch niet dat het ik koop.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |