abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 24 november 2012 @ 22:00:03 #276
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119584200
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 21:43 schreef het-is-mij het volgende:
Wat jammer maar je klinkt nog aardig positief ;)

Ben benieuwd.

Ik heb geen officiele rolstok maar een witte soort pvc buis van de bouwmarkt, gewoon een lang gehaald en daar zelf een grote en kleinere van gezaagd
dat is een goeie zeg, maar dan zit ik weer met die afstandhoudertjes.
die zijn bij dit project toch wel heel handig.

ik zat in het begin zo vreselijk te klooien.
ik zat aan tafel waar ik een strook bakpapier op gelegd had, maar doordat dat deeg zo plakte verschoof dat steeds.
papier vastgetapet aan de tafel en vervolgen plakt dat deeg aan de roller (wat volgens de dame van de winkel absoluut niet zou kunnen)
vervolgens plakte het deeg alsnog als bisonkit aan het bakpapier, waarna ik eerst maar een hand bloem op dat papier mikte en nog wat bovenop, waarna het enigszins handelbaarder werd.

morgen maar eens zien of ik de icing een fatsoenlijke kleur groen kan geven. ik heb nu de kleurstof van sugarflair. die was sterker, vertelde de verkoopster (had dat vorige keer even gezegd, dacht ik nog, dan had ik die set van wilton lekker gelaten voor wat het was :( )

ik ben benieuwd!

maar heeft iemand hier een goed recept voor gingerbreaddeeg?
pi_119584937
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2012 14:26 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik ook! :Y
Dan ga ik die ook halen! Ik zie ze staan op de website van de Bakzolder, dus ik kan niet wachten tot m' n set er is! :D
  zaterdag 24 november 2012 @ 22:24:13 #278
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119585035
Ik heb een rolstok van volgens mij 50 cm, die ik gebruik in combinatie met die hulpringetjes.
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 09:07:12 #279
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119591489
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 22:24 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb een rolstok van volgens mij 50 cm, die ik gebruik in combinatie met die hulpringetjes.
jeumig dat is dat wel weer erg groot. maar dat is zeker handig voor taarten?
(daar heb ik me tot op heden nog niet aan gewaagd)

maar ik heb ondertussen een goed recept gevonden denk ik (het is de vertaling van het recept wat bij de kerstboomvormpjes zit en het is idd een joekelse hoeveelheid)

zal ik in fee een topic openen over koekhuisjes?
pi_119604303
@ Spuuglokje en lady wrb, ook al eens die koekjes met icing gemaakt?

Ik heb zo de neiging om ook eens te proberen of ik van die mooie koekjes gefabriceerd krijg *kuch* want ik zie her en der de mooiste dingen voorbij komen.

Maar ik kan niet echt het verschil vinden of waarom het een of ander beter zou zijn.

Icing of fondant is gewoon kestie van smaak dnek ik of zouden er nog andere voor/nadelen zijn?
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 18:01:56 #281
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119607930
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 16:33 schreef het-is-mij het volgende:
@ Spuuglokje en lady wrb, ook al eens die koekjes met icing gemaakt?

Ik heb zo de neiging om ook eens te proberen of ik van die mooie koekjes gefabriceerd krijg *kuch* want ik zie her en der de mooiste dingen voorbij komen.

Maar ik kan niet echt het verschil vinden of waarom het een of ander beter zou zijn.

Icing of fondant is gewoon kestie van smaak dnek ik of zouden er nog andere voor/nadelen zijn?
welke koekjes met icing bedoel je?
icing moet je spuiten/smeren en fondant moet je uitrollen en uitsteken voor op koekjes.

ik had ook nog mauskoekjes gebakken, die ik had willen versieren, maar die waren al opgegeten voordat ik eraan toekwam (mijn partner is onverbeterlijk :( )
heeft zonet samen met mijn zoon een bak net gebakken kruidnoten op en loopt al de hele middag te zeuren wanneer we die kerstboom op gaan eten
nou die blijft voorlopig nog zeker een week staan, gezien de hoeveelheid werk die ik eraan gehad heb.

en nu ben ik van plan peperkoekhuisjes te gaan bakken, maar dan wel zaanse huisjes (ik heb nog wat groene icing over :P
pi_119609046
Foto lady...???
Fake it till you make it...
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 18:53:51 #283
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119611576
Nee bedoelde geen speciale koekjes maar meer tidee erachter, wanneer gebruik je icing of wanneer fondant maar wat ik her en der lees is t gewoon persoonlijk
pi_119613249
Leuk geworden Lady, maar wat een werk zeg... !
Fake it till you make it...
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 21:13:35 #286
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119616506
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 19:26 schreef het-is-mij het volgende:
Nee bedoelde geen speciale koekjes maar meer tidee erachter, wanneer gebruik je icing of wanneer fondant maar wat ik her en der lees is t gewoon persoonlijk
ik heb er ook niet zo heel veel verstand van. sterker nog, mij doe je geen plezier met koekjes met iets anders erop dan chocola :@ dus ik doe maar wat ik denk dat goed is
  zondag 25 november 2012 @ 21:17:41 #287
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119616743
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 19:26 schreef het-is-mij het volgende:
Nee bedoelde geen speciale koekjes maar meer tidee erachter, wanneer gebruik je icing of wanneer fondant maar wat ik her en der lees is t gewoon persoonlijk
Ik vind koekjes met icing persoonlijk lekkerder, maar het is wel meer werk. Fondant is supergemakkelijk en snel. De sneeuwvlokkoekjes heb ik alleen nog maar met fondant gemaakt, maar bijvoorbeeld m'n gereedschapskoekjes deed ik met icing.
  † In Memoriam † zondag 25 november 2012 @ 21:32:51 #288
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119617742
ik ben nog niet zo handig met icing, dus ik ben geneigd om eerder naar fondant of marsepein te grijpen

heb jij nog tips, spuuglokje, om die icing er mooi strak en glad op te krijgen? dat randje spuiten vind ik al zo moeilijk. ik krijg er kramp in mijn handen van.
pi_119618423
Dank dames!
  zondag 25 november 2012 @ 22:20:06 #290
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119620750
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 21:32 schreef lady-wrb het volgende:
ik ben nog niet zo handig met icing, dus ik ben geneigd om eerder naar fondant of marsepein te grijpen

heb jij nog tips, spuuglokje, om die icing er mooi strak en glad op te krijgen? dat randje spuiten vind ik al zo moeilijk. ik krijg er kramp in mijn handen van.
Ik vind het lastig om tips te geven zonder het voor te doen. Het is een kwestie van oefenen. Het sliertje icing in de lucht omhoog spuiten en dan draperen ipv direct dichtbij erop spuiten. Ehhh geen idee dus hoe ik dit goed in woorden uitleg. Maar zo werkt het minder krampachtig én netter. En als je de randjes gespoten hebt ga je het invullen met icing die goed dunner is gemaakt, zodat het vanzelf glad uitloopt tot aan het gespoten randje. Niet teveel icing erin spuiten, anders loopt het over het randje.
pi_119789201
Vanavond weer eens na lange tijd een taart bakken! :D
Maar het wordt een speciale taart, ik ga hem namelijk gebruiken voor een surprise! Ik hol hem uit en dan stop ik surprise weer in en maak hem af net zoals een 'normale' taart :)

Alleen heb ik 1 vraagje. Ik wil de rand van de bakvorm verhogen met bakpapier. Hoe doen jullie dit vastmaken? Ik neem aan dat plakband niet zo'n goed idee is..
Smile Bigger!
The world needs it!
  vrijdag 30 november 2012 @ 20:02:41 #292
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_119790846
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2012 19:09 schreef limbolandjgirl het volgende:
Vanavond weer eens na lange tijd een taart bakken! :D
Maar het wordt een speciale taart, ik ga hem namelijk gebruiken voor een surprise! Ik hol hem uit en dan stop ik surprise weer in en maak hem af net zoals een 'normale' taart :)

Alleen heb ik 1 vraagje. Ik wil de rand van de bakvorm verhogen met bakpapier. Hoe doen jullie dit vastmaken? Ik neem aan dat plakband niet zo'n goed idee is..
Als je je bakvorm invet dan kun je het bakpapier er zo tegen aan "plakken".

Succes met je surprise!
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_119806553
Weet niet of t hier hoort of in t koekjes topic.....

60 stuks voor de jarige dochter van een collega


  zaterdag 1 december 2012 @ 09:49:45 #294
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119806578
Wauw wat een boel varkentjes! O+ Hartstikke leuk gedaan, het-is-mij! ^O^
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 16:52:25 #295
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119815517
even een snelle vraag.
als je een pompoen in de oven moet doen om zacht te worden moet ik hem dan afdekken?
of in ieder geval, hoe pak ik dat aan?
pi_119815937
Leuk al die knorries :D.
Fake it till you make it...
  zaterdag 1 december 2012 @ 18:38:42 #297
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_119818578
Mooie taart Spuuglokje ;)
Enne het-is-mij je knorretjes zijn werkelijk O+
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 18:40:55 #298
37843 lady-wrb
kortaf
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 18:44:06 #299
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119818740
ik ben bezig met de pompoentaart van ergens hier in één van de grote baktopics.
wat een klus om de boel te vertalen en om te rekenen :o
nu maar hopen dat het net zo lekker is als het eruit ziet op de foto
pi_119823824
Dank allen, was tevreden over t resultaat.

Ben benieuwd lady naar je taart..........is t recept in t engels?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')