abonnement Unibet Coolblue
pi_116470706
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 19:05 schreef MaximusTG het volgende:
Maar euh, dit ziet er niet uit als brood van volkoren meel ;)?
True! :D Bij de supermarkt waar ik vandaag was hadden ze alleen tarwebloem. Zal dat het zijn? Ik denk dat het me nu ook heus wel lukt met volkorenmeel! :Y ;) Ik probeer het van het weekend uit.
pi_116471949
grats! ziet er goed uit :)
Volkoren is niet moeilijker ofzo, alleen iets meer vocht gebruiken. You can do it! :P
pi_116476771
Ik denk dat het echt het rijsproces was dat iets te snel ging. Was gewoon te enthousiast. :)
Heb wel het idee dat het brood nu al oud is...
  † In Memoriam † donderdag 6 september 2012 @ 21:32:39 #29
91830 MaximusTG
pi_116477808
Heb je wel gewacht tot het afgekoeld was met snijden? En waar bewaar je het brood in?
pi_116480759
Nee, het was niet helemaal afgekoeld. Het warme brood was te verleidelijk :@ Ik ga me inhouden volgende keer.
Ik bewaar het overigens gewoon in een plastic pedaalemmerzak. Nu eindelijk een excuus om zo'n toffe broodtrommel te kopen :Y
  † In Memoriam † vrijdag 7 september 2012 @ 00:21:43 #31
91830 MaximusTG
pi_116486131
Nou ja, het scheelt wel wat of je em laat afkoelen of niet, en hoe je het bewaart. Maar al je het echt langer wil bewaren moet je boter en/of melk toevoegen.
Als je dat niet wil zou ik of kleinere broden maken en invriezen, of kleinere broden maken, en een deel deeg in de koelkast bewaren.
pi_116490841
hoe bewaren jullie je brood eigenlijk? meestal gaat het hier toch in 2x op, maar ik heb de perfecte verpakkingsmethode nog niet gevonden. in plastic wordt de korst zacht, maar in papier droogt het wat uit...
  † In Memoriam † vrijdag 7 september 2012 @ 10:23:20 #33
91830 MaximusTG
pi_116491138
In 'The Bread Baker's Apprentice' van Peter Reinhart staat daar een heel stuk over, stap 12 in de 12 stappen van het broodbakken:

pi_116491212
Gebruik je dat boek veel? Ik ben nog steeds op zoek naar een goed brood boek!
  † In Memoriam † vrijdag 7 september 2012 @ 10:30:40 #35
91830 MaximusTG
pi_116491319
Ja, is echt een fijn boek!
Heb twee boeken van hem :).
pi_116493366
in papier, in de vriezer. Werkt perfect.
  zaterdag 8 september 2012 @ 21:35:00 #37
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_116545973
Ben een spelt/volkorendeeg aan het draaien, zo de eerste rijs van 40 min.
Daarna in vorm en 2e rijs in de koelkast en dan morgen om 9 uur de oven in of is het anders beter?
/vergeet steeds
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zaterdag 8 september 2012 @ 23:04:26 #38
91830 MaximusTG
pi_116549579
Gaat dat niet veel te veel rijzen in de koelkast, als er blijkbaar zoveel gist in zit dat de eerste rijs in 40 minuten kan?
Ik ben bang dat je dan morgen een ingezakt deeg vindt..
  zaterdag 8 september 2012 @ 23:25:59 #39
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_116550394
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2012 23:04 schreef MaximusTG het volgende:
Gaat dat niet veel te veel rijzen in de koelkast, als er blijkbaar zoveel gist in zit dat de eerste rijs in 40 minuten kan?
Ik ben bang dat je dan morgen een ingezakt deeg vindt..
Kiek wel even.. Van Jeager de tip gekregen om het deeg op tijd uit de koelkast te halen (dat doe ik maar als ik een plasslaapstop maak ') )
Ach, zie wel wat het wordt
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zondag 9 september 2012 @ 09:49:08 #40
91830 MaximusTG
  zondag 9 september 2012 @ 13:59:11 #41
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_116562958
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 09:49 schreef MaximusTG het volgende:
En? Wat is het geworden? ;)?
Ja...
Ben uit bed gegaan, in de koelkast gekeken, was het allemaal heel mooi gerezen!
Heb hem compleet koud in een koude oven gezet, die op 210 graden voor 45 minuten gezet en weer naar bed gegaan.
2 uur later gingen wij ontbijten :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 29% gewijzigd door uniekhoorn op 09-09-2012 14:05:04 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_116566747
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2012 13:59 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ja...
Ben uit bed gegaan, in de koelkast gekeken, was het allemaal heel mooi gerezen!
Heb hem compleet koud in een koude oven gezet, die op 210 graden voor 45 minuten gezet en weer naar bed gegaan.
2 uur later gingen wij ontbijten :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+ Zulke mooie broodjes wil ik ook! :9
pi_116572178
Creatie van de dag: brood gevuld met een gekookt ei, basilicum, parmaham en kaas. :9 Alleen volgende keer iets minder deeg, het moesten eigenlijk bolletjes worden. Ik heb wel moeite om het goed dicht te vouwen aan de onderkant, want het blijft nauwelijks plakken.

pi_116730695
Ik zit eraan te denken om zelf meergranenbrood te bakken met een soort kaneel hazelnoot swirl erin, om te toasten op werk als lunch.
Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Ik heb namelijk nog nooit zelf een fatsoelijk brood ik elkaar geflants gekregen :')
  † In Memoriam † donderdag 13 september 2012 @ 10:31:00 #45
91830 MaximusTG
pi_116733212
Zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden, maar je zou bv dit recept kunnen volgen:

http://uitdekeukenvanarde(...)meergranenbrood.html

En dan als extra maal je de hazelnoten in de keukenmachine. Meng met kaneel (en wat suiker?) proeven, en op het moment dat er in het recept staat dat je het deeg tot een rechthoek moet uitdrukken, verdeel je je mengsel over het deeg en rolt het erin op.
pi_116767689
Dat klinkt logisch!
Ik heb alleen wel het idee dat dat recept nogal ingewikkeld is voor een beginner en dat niet alle ingredienten zo makkelijk te krijgen zijn.. Is dat zo of lijkt het maar?
  vrijdag 14 september 2012 @ 03:37:56 #47
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_116767730
Denk dat jullie dit filmpje wel leuk vinden:

Veel machinaal maar toch heel ambachtelijk!
  vrijdag 14 september 2012 @ 03:53:36 #48
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_116767751
zeker een leuk filmpje :) die gast heeft het er behoorlijk druk mee :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 14 september 2012 @ 04:50:23 #49
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_116767818
En hij heeft er nog plezier in ook!
  † In Memoriam † vrijdag 14 september 2012 @ 10:08:59 #50
91830 MaximusTG
pi_116770521
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2012 03:04 schreef _Loki het volgende:
Dat klinkt logisch!
Ik heb alleen wel het idee dat dat recept nogal ingewikkeld is voor een beginner en dat niet alle ingredienten zo makkelijk te krijgen zijn.. Is dat zo of lijkt het maar?
Hmm, nou, dat moutpoeder zou ik gewoon weglaten, en ipv melassestroop kan je ook gewoon wat honing of normale stroop nemen (of je mengt dat of suiker met je gehakte hazelnoten, ideetje?).

Blijft eigenlijk alleen nog over, 4 soorten bloem/meel, water, zout, zonnebloemolie en gist. Makkelijkste plek om die bloem/meel te krijgen is een van de Ekoplaza winkels. Heb je daar geen zin in, zoek dan in de supermarkt een mix waar die 4 soorten in ongeveer dezelfde verhouding inzitten (maar zonder gist!!), je kan toch niet die 4 soorten los vinden bij de supermarkt, en al helemaal geen goede tarwebloem.

Dan volg je vervolgens werkwijze KitchenAid, maar gebruik je een handmixer met deeghaken.

Vind het dan qua ingewikkeldheid wel meevallen hoor, je hoeft het deeg niet meerdere malen te rekken en vouwen, je hoeft geen ingewikkelde vorm te maken van het deeg etc.

Veel simpeler dan dit (behalve dan idd aantal ingredienten, maar ja, meergranen) wordt het niet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')