Thanksquote:Op maandag 17 december 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Eigen filmpje lijkt me? Leuk gedaan!
Maar waarom vorm je je brood pas op het moment dat het de oven in gaat? Denk dat je daardoor veel lucht in je deeg verliest. Je zou eens kunnen proberen om die laatste rijsstap in je filmpje (met de te natte theedoek ) in rijsmandjes/ met bebloemde doek beklede kommetjes kunnen doen. En dan omkeren op de steen in de oven, of erin schuiven met een schieter.
leuk filmpje. Ik zou de broden op een hogere temperatuur (ik verwarm m'n oven altijd voor tot 250, en bak dan eerst op 230 en dan op 200) en wat korter bakken. Na 40 minuten zouden die kleine broodjes gaar moeten zijn, schat ik in.quote:Op maandag 17 december 2012 10:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Thanks
Het vormen is omdat mijn deeg toch nog een tikje te nat was, en daardoor meer de zijkanten op rees dan de lucht in Ik had mn preferment te enthousiast water gegeven bij het voeren. Kommetjes is inderdaad een goed idee Neemt het gelijk minder ruimte in op het aanrecht.
Als ik mijn oven op 250 graden zet, wordt'ie ook 250 graden. Als we pizza bakken, heeft de pizza na ca. 10 minuten al een donkere korst. Lijkt me voor brood wat te veelquote:Op maandag 17 december 2012 10:32 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
leuk filmpje. Ik zou de broden op een hogere temperatuur (ik verwarm m'n oven altijd voor tot 250, en bak dan eerst op 230 en dan op 200) en wat korter bakken. Na 40 minuten zouden die kleine broodjes gaar moeten zijn, schat ik in.
Toen ik het gerezen brood pakte, was ik alle vorm al kwijt, dus ik moest het wel opnieuw vormen Normaal is het droger, dan is dat niet nodig. Maar de bakjes is zeker een goede tip jaquote:Verder ben ik het met maximus eens over het vormen. Zelfs met een nat deeg (het leek niet meer zo nat, na het kneden), als je een brood goed vormt en goede oppervlaktespanning creert zou het best omhoog rijzen.
Kijk ook eens hier www.thefreshloaf.com, vind ik een interessant forum.
Ik heb dit weekend 2 volkoren zuurdezems gebakken volgens dit recept, dat is al een tijdje een favoriet: http://www.weekendbakery.(...)e-wheat-levain-loaf/
Daarnaast nog twee country-broden volgens Hamelman's bread, ook met een poolish (van een nachtje, maar). En een rogge/volkoren rozijnen noten brood. Het was een goed bakweekend!
Schroom niet je recept met ons te delenquote:Op maandag 17 december 2012 10:21 schreef piepkuiken21 het volgende:
wat een gedoe allemaal zeg, ik bak het op een veel simpelere manier maar laat het dan iets langer rijzen....
Scroll omhoog, eerste filmpjequote:Op maandag 17 december 2012 20:48 schreef bebjebenthe het volgende:
Zijn er hier mensen die wel eens zelf speltbrood maken? Smaakt het een beetje?
Haha dankje! had wel de eerste paar pagina's gelezen maar de laatste niet. Ondanks de nogal zaaddodende saaie stem van de maker, ziet het er goed uit! Op mijn wish list om te maken.quote:Op maandag 17 december 2012 21:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Scroll omhoog, eerste filmpje
Edit: Ik heb even voor je gescrolled:
Dat is zn eigen filmpje !!quote:Op maandag 17 december 2012 21:38 schreef bebjebenthe het volgende:
[..]
Haha dankje! had wel de eerste paar pagina's gelezen maar de laatste niet. Ondanks de nogal zaaddodende saaie stem van de maker, ziet het er goed uit! Op mijn wish list om te maken.
Oeps. Sorry.quote:
Nice. Mooie open structuur ook Ik zou er zelf meer suiker in doen, ben zelf nogal een zoetekauw.quote:Op dinsdag 18 december 2012 09:28 schreef MaximusTG het volgende:
Binnenkant van brood 2:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Bruinbrood van spelt met prefermentquote:Op maandag 17 december 2012 21:43 schreef bebjebenthe het volgende:
[..]
Oeps. Sorry.
Oh god Daar was echt niet goed over nagedacht, sorry. Had er verder niet naar gekeken en tja. Gewoon niet heel erg aardig zeg maar. Nogmaals sorry.
Thanks! Hij smaakt echt goed ook. Hij is inderdaad iets minder zoet dan ander suikerbrood, dr zit 180 gram kandij in op 500 gram bloem. Heb er een paar sneetjes van genomen en toen de rest ingevroren.quote:Op dinsdag 18 december 2012 13:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nice. Mooie open structuur ook Ik zou er zelf meer suiker in doen, ben zelf nogal een zoetekauw.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |