abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 10:14:13 #227
91830 MaximusTG
pi_120407225
Eigen filmpje lijkt me? Leuk gedaan!
Maar waarom vorm je je brood pas op het moment dat het de oven in gaat? Denk dat je daardoor veel lucht in je deeg verliest. Je zou eens kunnen proberen om die laatste rijsstap in je filmpje (met de te natte theedoek ;) ) in rijsmandjes/ met bebloemde doek beklede kommetjes kunnen doen. En dan omkeren op de steen in de oven, of erin schuiven met een schieter.
pi_120407381
wat een gedoe allemaal zeg, ik bak het op een veel simpelere manier maar laat het dan iets langer rijzen....
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 10:24:56 #229
91830 MaximusTG
pi_120407473
Is wel beter voor de smaak hoor, werken met een poolish e.d.
pi_120407605
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 10:14 schreef MaximusTG het volgende:
Eigen filmpje lijkt me? Leuk gedaan!
Maar waarom vorm je je brood pas op het moment dat het de oven in gaat? Denk dat je daardoor veel lucht in je deeg verliest. Je zou eens kunnen proberen om die laatste rijsstap in je filmpje (met de te natte theedoek ;) ) in rijsmandjes/ met bebloemde doek beklede kommetjes kunnen doen. En dan omkeren op de steen in de oven, of erin schuiven met een schieter.
Thanks :)

Het vormen is omdat mijn deeg toch nog een tikje te nat was, en daardoor meer de zijkanten op rees dan de lucht in :P Ik had mn preferment te enthousiast water gegeven bij het voeren. Kommetjes is inderdaad een goed idee :) Neemt het gelijk minder ruimte in op het aanrecht.
pi_120407721
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2012 10:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Thanks :)

Het vormen is omdat mijn deeg toch nog een tikje te nat was, en daardoor meer de zijkanten op rees dan de lucht in :P Ik had mn preferment te enthousiast water gegeven bij het voeren. Kommetjes is inderdaad een goed idee :) Neemt het gelijk minder ruimte in op het aanrecht.
leuk filmpje. Ik zou de broden op een hogere temperatuur (ik verwarm m'n oven altijd voor tot 250, en bak dan eerst op 230 en dan op 200) en wat korter bakken. Na 40 minuten zouden die kleine broodjes gaar moeten zijn, schat ik in.

Verder ben ik het met maximus eens over het vormen. Zelfs met een nat deeg (het leek niet meer zo nat, na het kneden), als je een brood goed vormt en goede oppervlaktespanning creert zou het best omhoog rijzen.

Kijk ook eens hier www.thefreshloaf.com, vind ik een interessant forum.

Ik heb dit weekend 2 volkoren zuurdezems gebakken volgens dit recept, dat is al een tijdje een favoriet: http://www.weekendbakery.(...)e-wheat-levain-loaf/

Daarnaast nog twee country-broden volgens Hamelman's bread, ook met een poolish (van een nachtje, maar). En een rogge/volkoren rozijnen noten brood. Het was een goed bakweekend!
pi_120407823
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 10:32 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

leuk filmpje. Ik zou de broden op een hogere temperatuur (ik verwarm m'n oven altijd voor tot 250, en bak dan eerst op 230 en dan op 200) en wat korter bakken. Na 40 minuten zouden die kleine broodjes gaar moeten zijn, schat ik in.

Als ik mijn oven op 250 graden zet, wordt'ie ook 250 graden. Als we pizza bakken, heeft de pizza na ca. 10 minuten al een donkere korst. Lijkt me voor brood wat te veel :D
quote:
Verder ben ik het met maximus eens over het vormen. Zelfs met een nat deeg (het leek niet meer zo nat, na het kneden), als je een brood goed vormt en goede oppervlaktespanning creert zou het best omhoog rijzen.

Kijk ook eens hier www.thefreshloaf.com, vind ik een interessant forum.

Ik heb dit weekend 2 volkoren zuurdezems gebakken volgens dit recept, dat is al een tijdje een favoriet: http://www.weekendbakery.(...)e-wheat-levain-loaf/

Daarnaast nog twee country-broden volgens Hamelman's bread, ook met een poolish (van een nachtje, maar). En een rogge/volkoren rozijnen noten brood. Het was een goed bakweekend!
Toen ik het gerezen brood pakte, was ik alle vorm al kwijt, dus ik moest het wel opnieuw vormen :) Normaal is het droger, dan is dat niet nodig. Maar de bakjes is zeker een goede tip ja :)
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 18:13:42 #233
91830 MaximusTG
pi_120425216
Ben nu zelf ook een suikerbrood aan het bakken, vond het wel een goed idee. Wel helemaal zelf gemaakt, deeg met ei, melk, gembersiroop. suikerparels kan je nergens vinden, maar had ergens iets over minisuikerklontjes gelezen. Maar zag ook kandijsuiker (bruin) dus die heb ik ook meegenomen. Maar goed ook, want die suikerklontjes zijn nog steeds veel te groot en fijnhakken levert heel veel gruis op. Kandij dus erin gedaan. en kaneel. Staat nu nog te rijzen, ben benieuwd.

Edit: Klaar; Heerlijk:



[ Bericht 60% gewijzigd door MaximusTG op 17-12-2012 19:37:01 ]
pi_120430978
Ziet er mooi uit Maximus :)

Mijn witbroodfilmpje is inmiddels ook klaar met renderen en uploaden:

  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 20:38:18 #235
25682 2cv
Niet subtiel
pi_120431918
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 10:21 schreef piepkuiken21 het volgende:
wat een gedoe allemaal zeg, ik bak het op een veel simpelere manier maar laat het dan iets langer rijzen....
Schroom niet je recept met ons te delen :)
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_120432446
Zijn er hier mensen die wel eens zelf speltbrood maken? Smaakt het een beetje?
pi_120433240
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 20:48 schreef bebjebenthe het volgende:
Zijn er hier mensen die wel eens zelf speltbrood maken? Smaakt het een beetje?
Scroll omhoog, eerste filmpje :P

Edit: Ik heb even voor je gescrolled:
pi_120435836
quote:
2s.gif Op maandag 17 december 2012 21:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Scroll omhoog, eerste filmpje :P

Edit: Ik heb even voor je gescrolled:
Haha dankje! had wel de eerste paar pagina's gelezen maar de laatste niet. Ondanks de nogal zaaddodende saaie stem van de maker, ziet het er goed uit! Op mijn wish list om te maken.
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 21:39:51 #239
91830 MaximusTG
pi_120435917
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:38 schreef bebjebenthe het volgende:

[..]

Haha dankje! had wel de eerste paar pagina's gelezen maar de laatste niet. Ondanks de nogal zaaddodende saaie stem van de maker, ziet het er goed uit! Op mijn wish list om te maken.
:o _O- :X Dat is zn eigen filmpje :D!!
pi_120436172
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:39 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

:o _O- :X Dat is zn eigen filmpje :D!!
Oeps. Sorry.

Oh god Daar was echt niet goed over nagedacht, sorry. Had er verder niet naar gekeken en tja. Gewoon niet heel erg aardig zeg maar. Nogmaals sorry.
pi_120436348
Ik denk dat ondanks dat ik pas net lid ben het nu tijd is om mezelf te verwijderen? Not a way to start a reputation.
pi_120440495
}:|
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 22:57:41 #243
91830 MaximusTG
pi_120441259
Heb er meteen nog een gebakken, suiker beter verdeeld ook, was niet helemaal goed verdeeld eerst en was beetje verzameld in het midden, waardoor ie daar beetje slap was.

Suikerbrood 2:

  † In Memoriam † dinsdag 18 december 2012 @ 09:28:40 #244
91830 MaximusTG
pi_120451305
ziet er goed uit! Lekker ook, sukerbolle!
pi_120457791
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 09:28 schreef MaximusTG het volgende:
Binnenkant van brood 2:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
:D Nice. Mooie open structuur ook :) Ik zou er zelf meer suiker in doen, ben zelf nogal een zoetekauw. :P
pi_120457810
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:43 schreef bebjebenthe het volgende:

[..]

Oeps. Sorry.

Oh god Daar was echt niet goed over nagedacht, sorry. Had er verder niet naar gekeken en tja. Gewoon niet heel erg aardig zeg maar. Nogmaals sorry.
Bruinbrood van spelt met preferment

Het recept zonder dat je mij erbij hoeft te horen :P
  † In Memoriam † dinsdag 18 december 2012 @ 13:44:21 #248
91830 MaximusTG
pi_120457973
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2012 13:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

:D Nice. Mooie open structuur ook :) Ik zou er zelf meer suiker in doen, ben zelf nogal een zoetekauw. :P
Thanks! Hij smaakt echt goed ook. Hij is inderdaad iets minder zoet dan ander suikerbrood, dr zit 180 gram kandij in op 500 gram bloem. Heb er een paar sneetjes van genomen en toen de rest ingevroren.
Vind dit soort broden ook altijd leuk om te bakken. Misschien ook maar weer een stolletje bakken voor met de kerst :).
pi_120504123
Maar eens voor het eerst in mijn leven een brood gebakken. Een witbrood wel te verstaan. En de eerste keer nog wel met een heel eenvoudig broodbak pakje van de Jumbo. Eigenlijk wel slecht van mij. Heb hem na de eerst keer mixen 40 minuten laten rijzen. Daarna aan het kneden geweest en nog 20 minuten onder een vochtige doek laten rijzen. Daarna in de combistoomoven. 40 minuten, 200 graden, 30% vocht. Wel handig, hoeft er niet speciaal vocht aan toe te voegen, doet de oven vanzelf.



Was zeker smakelijk. Volgende keer maar eens wat meer werk ervan maken.
pi_120504660
Hij ziet er erg mooi uit :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')