In deze situatie zitten onze huidige buren. Volgens het kadaster loopt er een pad achter langs hun huis naar de tuin van de buren. Dit pad is er echter nooit geweest. Buren wonen er inmiddels bijna 20 jaar, ook de vorige bewoners die het huis nieuw betrokken zijn benaderd en ook hun geven aandat er nooit een pad geweest is.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 01:36 schreef dr.Bellows het volgende:
Was laatst nog bij de rijdende rechter een grappige uitzending over. Stel had een tussenwoning gekocht enhad recht van overpad om bij de garage achter te komen. Alleen was daar door de vorige bewoners meer dan 20 jaar geen gebruik van gemaakt. Buren wilden niet meewerken, maar trokken wel aan het kortste eind. Ze moesten toegang verschaffen, nieuw aan te leggen weg moest wel door de nieuwe bewoners betaald worden.
Die vrouw die er al zo,lang woonde, wilde meteen verhuizen
Gast.... Jij kan echt niet lezen he. Recht van overpad wordt niet altijd vast gelegd in het kadaster. In dat geval heb je er dus niets aan. En waarom betalen voor iets dat je waarschijnlijk GRATIS van de makelaar krijgt?quote:
Omdat mevrouwtje erg ongeduldig is!quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 11:47 schreef jroz het volgende:
[..]
Gast.... Jij kan echt niet lezen he. Recht van overpad wordt niet altijd vast gelegd in het kadaster. In dat geval heb je er dus niets aan. En waarom betalen voor iets dat je waarschijnlijk GRATIS van de makelaar krijgt?
niet als dat 125 euro kost hoor.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 11:52 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Omdat mevrouwtje erg ongeduldig is!
quote:
Dat is precies wat ik van plan benquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 23:17 schreef Spiegelei het volgende:
Als nou blijkt dat er niets notarieel is vastgelegd of dat het recht heel vaag is vastgelegd, dan kun je er samen met je buren voor kiezen om het recht nu wel goed en duidelijk vast te leggen. Breedte van het pad, kosten onderhoud, wat er wel en niet overheen mag en hoe e.d. Als het door een garage heen moet kan ik me ook nog voorstellen dat er iets over afsluiten e.d. kan/zou moeten worden vastgelegd. Tekening erbij is ook voor de toekomst altijd handig, wellicht opnemen dat indien er een mogelijkheid komt in de toekomst waardoor de erfdienstbaarheid niet meer nodig is, dat deze dan ook komt te vervallen.
Kost wel wat bij de notaris, maar dan is het maar duidelijk vastgelegd, ook voor de opvolgende eigenaren wel zo duidelijk. Uiteraard moeten de buren hieraan wel meewerken.
Mooi!quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 23:19 schreef Saisai het volgende:
[..]
Dat is precies wat ik van plan ben
aan voowaarden amper denk ik. maar.. Nog steeds geen bericht van de makelaar.. Zijn alle makelaars zo laks?quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 23:22 schreef Spiegelei het volgende:
[..]
Mooi!![]()
Ben benieuwd of er nu überhaupt iets is vastgelegd.
Wisselendquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 23:33 schreef Saisai het volgende:
[..]
aan voowaarden amper denk ik. maar.. Nog steeds geen bericht van de makelaar.. Zijn alle makelaars zo laks?
Het kan Ook via een kettingbeding natuurlijk, dan kan je het gewoon negeren.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 09:41 schreef Maharbal het volgende:
Het staat in de notariele transportakte (leveringsakte). Daarin moet worden aangegeven welke rechten er op het pand/perceel zijn gevestigd. Deze akte moet je apart aanvragen en krijg je niet zomaar mee bij een kadastraal uittreksel. Maar je kunt het ook aan de huidige/vorige bewoners vragen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |