Het ergste was Sarajewo.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 11:30 schreef Leatherface het volgende:
[..]
Dat is inderdaad voor mij ook de charme van de Winterspelen. Het is kleinschaliger, maar ook altijd knusser in mijn beleving. Je mist veel minder.
Enige sfeerloze Winterspelen vond ik Turijn. Dat toernooi had weinig ambiance, de accommodaties waren niet zo bijzonder en er waren niet zo gek veel momenten die me echt bijbleven, buiten de Nederlandse verrichtingen en wat skiwedstrijden dan. Ik had veel meer beleving tijdens Salt Lake City en Vancouver.
Albertville schijnt ook erg saai en grauw te zijn geweest, maar ik was te jong om dat mee te maken. Van Sochi verwacht ik best veel. Rusland is toch wel een wintersportland. Verder is het zo'n aparte locatie. Een warme badplaats, de schaatshal ligt aan een boulevard met palmbomen, en dan toch besneeuwde bergen op de achtergrond.
Ik heb hem niet bewust meegemaakt, maar ik ken uiteraard de grootsheid van Heiden.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 09:18 schreef tong80 het volgende:
Eric Arthur Heiden (Madison, 14 juni 1958) is een voormalig Amerikaanse langebaanschaatser die vijf gouden medailles won tijdens de Olympische Winterspelen in 1980 in Lake Placid, New York.
Op de Winterspelen van 1980 reed Eric Heiden op alle vijf afstanden een olympisch record. Hij was de eerste sporter die erin slaagde om vijf gouden medailles te winnen op individuele nummers tijdens dezelfde Spelen. Deze prestatie is later geëvenaard door Vitali Tsjerbo op de Zomerspelen van 1992 en Michael Phelps op de Zomerspelen van 2008. Hij is bovendien een van de weinige schaatsers die medailles wisten te winnen bij zowel de sprint- als de stayer-nummers. Eerder nam hij op 17-jarige leeftijd al niet onverdienstelijk deel aan de Winterspelen van 1976 in Innsbruck.
Heiden is drie keer wereldkampioen allround en vier keer wereldkampioen sprint geworden. Hij verbeterde het wereldrecord op de 1000 meter maar liefst driemaal. Daarnaast verbeterde hij tweemaal het wereldrecord op de 3000 meter en eenmaal het wereldrecord op de 1500 meter en de 10.000 meter. Hij verbeterde gedurende zijn loopbaan ook de wereldrecords punten voor zowel de grote vierkamp als de sprintvierkamp. Hij voerde maar liefst 1495 dagen de wereldranglijst aller tijden aan (de Adelskalender), en won de Oscar Mathisen-Award vier keer op rij van 1977 tot en met 1980. In 1980 werd hij onderscheiden met de James E. Sullivan Award voor de beste Amerikaanse Amateur atleet.
Heiden stopte vrij abrupt met schaatsen; hij ging wielrennen en nam in 1986 deel aan de Ronde van Frankrijk. Daarna werkte hij als commentator voor verschillende televisiestations. Na afronding van zijn opleiding tot orthopeed aan Stanford University is Heiden tegenwoordig weer betrokken bij de Amerikaanse schaatsploeg, nu als arts.
Vier jaar wedstrijden geschaatst. En dan dit presteren. Uniek, zal waarschijnlijk nooit meer worden verbeterd. Ik schaal hem hoger in dan Michael Phelps. Weinig Fok!kers zullen hem bewust hebben meegemaakt. Maar zegt de naam jullie nog iets ? En hebben jullie een idee hoe groot, geweldig ie was ?
Mathissen ? Schenk ? Heiden ? Koss ? Kramer ? Latina ? Niemann ? Krienbuhl ?quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 11:36 schreef Leatherface het volgende:
Misschien is een topic over allround schaatsers wel leuk. Wie was nu echt de meest complete in de tijdsgeest gezien.
Complete schaatskampioenenquote:Op dinsdag 28 augustus 2012 17:45 schreef tong80 het volgende:
[..]
Mathissen ? Schenk ? Heiden ? Koss ? Kramer ? Latina ? Niemann ? Krienbuhl ?
Leukquote:
Ik wil eigenlijk vooral de vergeten grootheden opnoemen, zoals Postma, Gaetan Boucher, de vier S'en enzovoorts.quote:
Zijn die vergeten dan ?quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 18:48 schreef Leatherface het volgende:
[..]
Ik wil eigenlijk vooral de vergeten grootheden opnoemen, zoals Postma, Gaetan Boucher, de vier S'en enzovoorts.
Nou nee, niet echt vergeten. Misschien is vergeten een te groot woord. Maar men noemt al snel natuurlijk Schenk, Heiden, Koss, Ritsma en Kramer als supergroten. Maar namen als Postma en Boucher waren toch ook heel compleet en konden veel verschillende afstanden winnen, alleen domineerden ze nooit over langere tijd.quote:
Klopt. Het is ook twee weken, maar veel minder disciplines en veel gespreider geprogrammeerd.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 10:54 schreef borisz het volgende:
Voordeel van de winterspelen is dat je zo goed als alles kan zien op tv
Kutje nagaanquote:
Niet leuk voor degenen die gewoon overdag moeten werken. Wat dat betreft is de vroege avond prettiger. In dat licht bezien vond ik Salt Lake City ideaal. Vancouver vond ik, mede doordat dat al een tijdzone verder naar het westen ligt, al minder gunstig. Daar waren toch nog aardig wat afstanden die diep in de nacht eindigden.quote:Op zaterdag 8 december 2012 11:11 schreef borisz het volgende:
Smiddags schaatsen kijken dus. 17u NLtijd is het klaar.
Daar ben ik het mee eens. Je mist veel te veel door de dubbele of soms zelfs vierdubbele programmering. De OWS zijn veel prettiger te kijken.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 11:33 schreef tong80 het volgende:
[..]
De zomerspelen zouden ze in 3 weken moeten houden. WK-voetbal is ook 3 weken. WK-rugby zelfs 4.
We kregen toevallig net een mail dat je je moet inschrijven bij het NOC van het land waar je woont, via hen loopt die kaartverkoop straks.quote:Op woensdag 6 februari 2013 13:50 schreef heywoodu het volgende:
Heeft iemand al iets gehoord over tickets enzo? Ik heb er net naar gezocht, maar ik kon nog niks vinden, ook geen prijzen bijvoorbeeld.
Wel ontzettend irritant dat je alleen kunt betalen met een VISA-kaart, die moet ik dan ook nog aanvragen..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |