abonnement Unibet Coolblue
pi_115457043


Zwitserland

(Duits: Die Schweiz, Frans: la Suisse, Italiaans: la Svizzera, Reto-Romaans: Svizra, Latijn: Confoederatio Helvetica), officieel de Zwitserse Bondsstaat (ook wel Zwitsers Eedgenootschap of Zwitserse Confederatie) (Duits: Schweizerische Eidgenossenschaft, Frans: Confédération suisse, Italiaans: Confederazione Svizzera, Reto-Romaans: Confederaziun svizra) is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.

Zwitserland is een binnenstaat met een oppervlakte van 41.284 km² en ongeveer 7,7 miljoen inwoners. Bestuurlijk gezien is het een federale republiek bestaande uit 26 kantons. De hoofdstad van Zwitserland is bondsstad Bern, waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat. Zwitserland heeft een geschiedenis van neutraliteit: in 1815 werd door het Congres van Wenen de eeuwige neutraliteit van het land door de Europese grootmachten erkend. Het is geen lid van de Europese Unie, maar economisch wel sterk afhankelijk van de EU.

Volgens de overlevering is het Oude Eedgenootschap - een confederatie die de voorloper was van de huidige bondsstaat Zwitserland - ontstaan in de 13e eeuw uit de Bondsbrief van 1291, een overeenkomst tussen de drie "oerkantons". Hoewel het land daarmee een lange geschiedenis als zelfstandige staat heeft, is de Zwitserse cultuur sterk beïnvloed door die van buurlanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans. De 'neutrale' naam van het land is de Latijnse benaming Conf½deratio Helvetica (CH).



Een paar weetjes :

• Bern is de hoofdstad van Zwitserland. Hier zetelt de bondsregering sinds 1848, wanneer in Zwitserland de federale staat werd gesticht. Buiten Bern zijn andere belangrijke steden onder andere: Zürich, Gèneve, Bazel, Lausanne, Luzern en Lugano
• Zwitserland beschikt over het Zwitsers Nationaal Park, maar je zou kunnen zeggen dat heel Zwitserland 1 groot park is.
• Naast bergen, heeft Zwitserland ook een aantal grote meren. De meren hebben een belangrijke toeristische waarde. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de meren. Behalve de grote meren, bestaan er ook nog kleinere meren, ook al zijn deze vaak nog groot. De bekendste zijn het Meer van Zürich, Vierwoudstrekenmeer, Meer van Thun, Meer van Brienz, Meer Maggiore en het Meer van Lugano. De laatste twee genoemde wateren worden geografisch gedeeld met Italië. Het Vierwoudstrekenmeer is met haar 3 miljoen toeristen per jaar zelfs het drukst bezochte meer van Europa.
• Er zijn diverse soorten klimaten in Zwitserland van een poolklimaat in het hooggebergte tot een mediterraan klimaat in Ticino. Over het algemeen is er een overgang van landklimaat naar zeeklimaat en in de hogere delen van de Alpen het hooggebergteklimaat.
Wiki



Zwitserland heeft de laatste jaren behoorlijk ingezet op toerisme, daarvoor hebben zij een groot platform opgezet waar zo'n beetje alles op terug te vinden is (en dat is veel info !). Zwitserland is duur, maar vooral in de mond. Als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt is het binnen proporties en als je zelf goed oplet bespaar je jezelf een hoop onnodige uitgaven. Zwitserland is zo duur als je het zelf maakt.

Dé website voor Zwitserland : myswitzerland

The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_115457229
Ik ga zelf bijna jaarlijks naar Berner-Oberland. Die streek klikt kennelijk heel erg met Nederlanders, zeker sinds we het kanton hebben belegerd tijdens Euro'2008.

Wat kun je vinden in Berner-Oberland ?

In Meiringen :

In Grindelwald :

En in oktober in Axalp :

En elke dag in Berner-Oberland :
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_115457791
Ik weet niet waar jij je info vandaan hebr, maar Zwitserland heeft geen officiële hoofdstad. Bern is de Bondsstad en hoofdstad van het Kanton Bern. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bern_(stad).
wie een kuil graaft voor een ander....is nooit werkloos. Inmiddels 69+
pi_115458431
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 12:30 schreef Gravedigger het volgende:
Ik weet niet waar jij je info vandaan hebr, maar Zwitserland heeft geen officiële hoofdstad. Bern is de Bondsstad en hoofdstad van het Kanton Bern. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bern_(stad).
Zoals je had kunnen lezen in de OP, haal ik die info van Wikipedia zoals jij ook doet. Dus je eigen bron spreekt zichzelf tegen, of je leest gewoon verkeerd. Type anders even 'hoofdstad Zwitserland' in op Google.
;).
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_115459065
Zwitserland - Bern (eigenlijk geen hoofdstad maar bondsstad) http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hoofdsteden Dus wie het wel weet, mag het zeggen.
wie een kuil graaft voor een ander....is nooit werkloos. Inmiddels 69+
  zondag 12 augustus 2012 @ 13:20:31 #6
229810 hexje
Surfboard, surfboard
pi_115459480
Zou heel graag eens willen trekken door Zwitserland.
  zondag 12 augustus 2012 @ 22:47:20 #7
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_115484690
Voor de sportievelingen. Haute Route van Chamonix naar Zermatt; per ski of benenwagen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Haute_Route

Maar je kan natuurlijk ook wat simpelers gaan lopen. Prima wandel/klim routes in Zwitserland
http://map.wanderland.ch/
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_115507410
Absoluut een top vankantieland, met heel veel mogelijkheden.
Leuke steden, mooie meren, schitterende bergen..........
En dan ook nog eens alles binnen afzienbare afstand van elkaar.
Het is alleen wel duur is.
pi_116097147
Ik ben net weer terug en ik denk inderdaad dat het duur is geweest, moet mijn rekeningen nog bekijken, maar wat een heerlijk land om te zijn. We hadden een zeer slecht hotel, wat we vervangen hebben naar een van de beste hotels die ik ken, voor amper meer geld. Wij verbleven vooral in Meiringen.

De Jungfraujoch is toch wel een van de dingen die me altijd zal bijblijven, en zelfs voor dat geld wil ik graag nog een keer die klim maken ! En rondrijden in Zwitserland is gewoon een feest, alles is mooi.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 18:21:31 #10
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_116115265
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 09:10 schreef elcastel het volgende:

De Jungfraujoch is toch wel een van de dingen die me altijd zal bijblijven, en zelfs voor dat geld wil ik graag nog een keer die klim maken !
Vanaf de Jungfraujoch heb ik nog een 2-daagse tocht gemaakt over Der Grosser Aletschgletscher.
Op deze foto is de jungfraujoch helemaal in de verte bij het begin van de gletsjer te zien.



Ik ben nu twee keer in Zwitserland geweest en zal er nog wel vaker naar toe gaan.
The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
pi_116172031
Elk jaar naar het Kanton Wallis
Begin maart weer lekker op wintersport daar
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_160014721
Ik wil in augustus naar Zwitserland gaan en met de trein van Basel naar Zermatt reizen. Ik zag dat je dan een Swiss Transfer Ticket kunt kopen maar moet je dan ook nog je treinticket kopen? Het lijkt mij dat je op dat Swiss Transfer Ticket kunt reizen zonder ook nog eens een treinticket te kopen.
pi_172527236
Zo even een flinke bump in dit topic, maar ja hij is gereekst dus daarom maar hier even een post.

Ik wil dus eind augustus een weekje naar Zwitserland. Ik wil in dat weekje lekker veel wandelen en fotograferen, en dat kan volgens mij allebei prima in Zwitserland.

Aangezien het de eerste keer wordt dat ik naar Zwitserland ga is het nog een beetje zoeken waar ik precies heen wil. Ik zat in eerste instantie te kijken naar het Berner Oberland, in de buurt van het Thun- en Brienzeer: Interlaken. Ik krijg de indruk dat dit een prima plaats is om als uitvalsbasis te gebruiken om verschillende dagwandelingen in de omgeving te gaan maken, en naar bijv. de jungfraujoch te gaan. Ik wil dan gaan kamperen, en zag dat er daar veel campings zijn. Hebben jullie een andere suggestie om als 'uitvalsbasis' te gebruiken? Qua wandelen wil ik vooral variatie: ik wil graag een keer de hoogte in, maar een wandeling door een kloof langs watervallen en langs de meren vind ik net zo tof :) Volgens de site van Interlaken en wanderland.ch is er iig genoeg variatie in die regio.

Qua vervoer ga ik er met de auto naar toe, maar twijfel nog een beetje hoe ik me ter plaatse ga verplaatsen. Als ik met de auto ga dan ben ik sowieso af en toe parkeergeld kwijt, want volgens mij is dat wel zo'n beetje overal. Ook moet ik af en toe een kabelbaantje pakken of het OV om terug te komen bij de auto. Nu vroeg ik mij af of het dan voordeliger is om zo'n jungfrau-travel-pas aan te schaffen en alles ter plaatse met het OV te doen?

Is deze regio een mooie regio voor een eerste keer Zwitserland of hebben jullie andere ideeën?
Voor wat foto's, kijk hier
  woensdag 19 juli 2017 @ 15:07:34 #14
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_172527715
Ik ben net een maandje terug vanuit die regio. Voor mij was het ook de eerste keer Zwitserland.

Het is een prima uitvalsbasis voor al je geplande aktiviteiten. En een prachtig stukje Zwitserland. O+

Spontaan openbaar vervoer is vies duur dus als je wat langer blijft dan een paar dagen zou ik zeker een travelpas aanschaffen. Wij hebben dat niet gedaan omdat we 3 honden bij ons hadden en het afwachten was hoe die er op gingen reageren
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_172530555
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2017 14:38 schreef polariteit het volgende:

Is deze regio een mooie regio voor een eerste keer Zwitserland of hebben jullie andere ideeën?
Camping Jungfrau in Lauterbrunnen, mooier ga je het niet vinden! Wel toeristisch.
Jungfraubahnen pass kopen en de treinen en kabelbanen brengen je op de mooiste plekjes!
  woensdag 19 juli 2017 @ 17:53:40 #16
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_172531677
Au Lac; kleine camping in Ringgenberg. Kan je zo vanuit je tentje in het meer springen.
Verder weinig te doen, paar km. van Interlaken. Wel eens 1-2 nachten geweest tijdens Alpenritje.
Loopt wel spoorlijntje langs, zie kaart, maar weinig treinen/overlast.

https://www.au-lac.ch/de/home

Langs de noordoever van de Thunersee heb je een mooie, niet drukke weg. Daar is vast ook wel iets direct aan het meer te vinden. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  donderdag 20 juli 2017 @ 00:34:15 #17
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172541561
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2017 14:38 schreef polariteit het volgende:
Zo even een flinke bump in dit topic, maar ja hij is gereekst dus daarom maar hier even een post.

Ik wil dus eind augustus een weekje naar Zwitserland. Ik wil in dat weekje lekker veel wandelen en fotograferen, en dat kan volgens mij allebei prima in Zwitserland.

Aangezien het de eerste keer wordt dat ik naar Zwitserland ga is het nog een beetje zoeken waar ik precies heen wil. Ik zat in eerste instantie te kijken naar het Berner Oberland, in de buurt van het Thun- en Brienzeer: Interlaken. Ik krijg de indruk dat dit een prima plaats is om als uitvalsbasis te gebruiken om verschillende dagwandelingen in de omgeving te gaan maken, en naar bijv. de jungfraujoch te gaan. Ik wil dan gaan kamperen, en zag dat er daar veel campings zijn. Hebben jullie een andere suggestie om als 'uitvalsbasis' te gebruiken? Qua wandelen wil ik vooral variatie: ik wil graag een keer de hoogte in, maar een wandeling door een kloof langs watervallen en langs de meren vind ik net zo tof :) Volgens de site van Interlaken en wanderland.ch is er iig genoeg variatie in die regio.

Qua vervoer ga ik er met de auto naar toe, maar twijfel nog een beetje hoe ik me ter plaatse ga verplaatsen. Als ik met de auto ga dan ben ik sowieso af en toe parkeergeld kwijt, want volgens mij is dat wel zo'n beetje overal. Ook moet ik af en toe een kabelbaantje pakken of het OV om terug te komen bij de auto. Nu vroeg ik mij af of het dan voordeliger is om zo'n jungfrau-travel-pas aan te schaffen en alles ter plaatse met het OV te doen?

Is deze regio een mooie regio voor een eerste keer Zwitserland of hebben jullie andere ideeën?
Het Berner Oberland is zeker een goede regio om Zwitserland voor het eerst te bezoeken. Uiteraard zijn er genoeg hele mooie plekken in Zwitserland, maar in het Berner Oberland zit je vrij centraal en heb je heel veel bezienswaardigheden dicht bij elkaar.

Wat betreft een aantal van je vragen. Rond Interlaken zijn er veel (goede) campings die zeker zeer geschikt zijn om te verblijven. Goedkoop zijn ze niet, maar dat is sowieso lastig. Je hebt inderdaad ook wel de camping in Lauterbrunnen, maar daar moet je wel rekening mee houden dat je minder zonuren hebt (je zit tussen twee bergpassen in) en je zit gemiddeld minder gunstig qua reistijd naar andere plekken. Daar staat tegenover dat je dus juist tussen die bergpassen zit en je uitkijkt op de watervallen aldaar.

Bij veel campings (in ieder geval in Interlaken/Unterseen) krijg je een gästekarte, waarmee je binnen de stad (en een deel daarbuiten) gratis kunt reizen met de bus. Wat betreft je opmerking over parkeren en parkeerkosten. Dat is niet zo'n groot probleem. Want parkeren is nu net een van die paar dingen die vrij goedkoop zijn.

Voor tips in die regio heb je onder andere:
- een rondje met de auto om de beide meren heen.
- Of je kan ook de pilgrimsweg lopen die langs de meren loopt.
- Verder is de Jungfrau Joch zeer bekend en absoluut een beleving op zich. Al vind ik het zelf nog steeds een van de minder interessante 'attracties'.
- Zelf vind ik bijvoorbeeld een tripje naar de Schilthorn (James Bond restaurant) interessant i.v.m.
het uitzicht.
- Maar qua de bergen in met een treintje/gondel vind ik nog steeds de Schynnige Platte het leukste. Omdat je daar zoveel uitzicht hebt. Aan de ene kant de bekende bergen, aan de andere kant kijk je zo naar beneden op de meren.
- Andere interessante tocht is naar de First bij Grindelwald.
- Grindelwald is zelf ook leuk, ook nog wel te combineren met de Gletscherschlucht
- Bij Meiringen heb je ook nog de Aareschlucht en het plaatsje zelf is ook leuk
- Verder heb je ook nog Wengen en Muhren
- Een dagtripje naar prachtige steden als Bern, Luzern en/of Fribourg heb je ook zo gedaan
- En nog heel veel meer.

Maar eigenlijk vindt je de leukste en mooiste plekken als je net buiten de toeristische route gaat. Zo kun je bij Interlaken naar boven de Beatenberg, maar vooral de Harder op naar Lombachalp. Daar kun je heel mooi wandelen met prachtig uitzicht, zonder dat de Japanners voor je voet lopen.

Kortom genoeg keuze daar :)
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  donderdag 20 juli 2017 @ 00:36:46 #18
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172541579
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juli 2017 17:53 schreef Hyperdude het volgende:
Au Lac; kleine camping in Ringgenberg. Kan je zo vanuit je tentje in het meer springen.
Verder weinig te doen, paar km. van Interlaken. Wel eens 1-2 nachten geweest tijdens Alpenritje.
Loopt wel spoorlijntje langs, zie kaart, maar weinig treinen/overlast.

https://www.au-lac.ch/de/home

Langs de noordoever van de Thunersee heb je een mooie, niet drukke weg. Daar is vast ook wel iets direct aan het meer te vinden. :)
De noordoever is een hele mooie route :) Maar campings vindt je aan die kant dan weer niet. Wel aan het begin (bij Thun) of aan het eind bij Unterseen/Interlaken.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
pi_172543007
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2017 15:07 schreef ondeugend het volgende:
Ik ben net een maandje terug vanuit die regio. Voor mij was het ook de eerste keer Zwitserland.

Het is een prima uitvalsbasis voor al je geplande aktiviteiten. En een prachtig stukje Zwitserland. O+

Spontaan openbaar vervoer is vies duur dus als je wat langer blijft dan een paar dagen zou ik zeker een travelpas aanschaffen. Wij hebben dat niet gedaan omdat we 3 honden bij ons hadden en het afwachten was hoe die er op gingen reageren
Thanks! Geldt dat voor zowel bus/trein als voor de kabelbaanritjes dat ze zo duur zijn? En aan wat voor prijzen moet ik dan denken? Ik zag dat de 3 daagse pas al rond de 165 euro kost; en dat vind ik stiekem al best een fors bedrag. Na hoeveel ritjes met OV/kabelbaan zou je dat eruit hebben?

quote:
7s.gif Op woensdag 19 juli 2017 17:05 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:

[..]

Camping Jungfrau in Lauterbrunnen, mooier ga je het niet vinden! Wel toeristisch.
Jungfraubahnen pass kopen en de treinen en kabelbanen brengen je op de mooiste plekjes!
Die camping had ik al gezien inderdaad; ziet er schitterend uit. Die had ik echter even links laten liggen omdat het niet zo centraal ligt als dat grote cluster met campings bij Interlaken :)

quote:
1s.gif Op woensdag 19 juli 2017 17:53 schreef Hyperdude het volgende:
Au Lac; kleine camping in Ringgenberg. Kan je zo vanuit je tentje in het meer springen.
Verder weinig te doen, paar km. van Interlaken. Wel eens 1-2 nachten geweest tijdens Alpenritje.
Loopt wel spoorlijntje langs, zie kaart, maar weinig treinen/overlast.

https://www.au-lac.ch/de/home

Langs de noordoever van de Thunersee heb je een mooie, niet drukke weg. Daar is vast ook wel iets direct aan het meer te vinden. :)
Thanks voor de tip, ziet er mooi uit; zet hem op het lijstje :)

Mezelf kennende zal ik sowieso wel het hele meer een keertje rondrijden; zowel het Thunmeer als het Brienzmeer :)

quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 00:34 schreef Redefine het volgende:

[..]

Bedankt voor de uitgebreide post, heb ik wat aan, er staan een aantal zeer interessante opties in :) Goede tip wat betreft de zonuren in Lauterbrunnen, was nog niet echt bij me opgekomen.

quote:
Bij veel campings (in ieder geval in Interlaken/Unterseen) krijg je een gästekarte, waarmee je binnen de stad (en een deel daarbuiten) gratis kunt reizen met de bus. Wat betreft je opmerking over parkeren en parkeerkosten. Dat is niet zo'n groot probleem. Want parkeren is nu net een van die paar dingen die vrij goedkoop zijn.
Kijk dit wist ik niet; zal ik in de gaten houden. Zal eens uitzoeken welk gebied dit dan is. En goed om te weten wat betreft parkeren. Had iig al gevonden dat het tot hooguit een tientje per dag zal oplopen; dat valt nog wel mee :) Ik geef vooralsnog de voorkeur aan de auto; die rijdt voor mij namelijk gratis :)

quote:
Verder is de Jungfrau Joch zeer bekend en absoluut een beleving op zich. Al vind ik het zelf nog steeds een van de minder interessante 'attracties'.
- Zelf vind ik bijvoorbeeld een tripje naar de Schilthorn (James Bond restaurant) interessant i.v.m.
het uitzicht.
Stonden beiden al op mijn lijst, maar toch bedankt. Is bijv. de Ice Cave bij Jungfrau de moeite waard?

quote:
Grindelwald is zelf ook leuk, ook nog wel te combineren met de Gletscherschlucht
Oef die gletscherschlucht ziet er ook vet uit! :D

Bern wil ik waarschijnlijk ook wel een dagje bezoeken; Lijkt me een zeer toffe stad. En is Thun een beetje leuke stad? Ziet er op de foto's leuk uit in ieder geval :)

Is het nodig om voor eind augustus een camping te reserveren? We gaan met een klein tentje en mijn ervaring is dat daar altijd wel plek voor is, maar kan me geen voorstelling van maken hoe 'druk' het nou kan zijn in die periode :)
Voor wat foto's, kijk hier
pi_172543124
Wat mij betreft het mooiste land ter wereld, met 3 culturen en belachelijk veel natuurschoon in compacte afmeting.

Mijn favorieten:

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Trümmelbachwaterval

https://m.myswitzerland.com/en/durnand-gorge-adventure.html

Het zwembad in Leukerbad, buiten in 35 graden water terwijl het sneeuwt :D

En goudzoeken in Disentis :D

September gaan we naar de Engadin, om het goedkoop te houden slapen we in Nauders net over de grens
  donderdag 20 juli 2017 @ 23:39:04 #21
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172565243
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 07:24 schreef polariteit het volgende:

[..]

Thanks! Geldt dat voor zowel bus/trein als voor de kabelbaanritjes dat ze zo duur zijn? En aan wat voor prijzen moet ik dan denken? Ik zag dat de 3 daagse pas al rond de 165 euro kost; en dat vind ik stiekem al best een fors bedrag. Na hoeveel ritjes met OV/kabelbaan zou je dat eruit hebben?

[..]
Treinen en bussen zijn wisselend duur en goedkoop. De kabelbaantjes en dergelijke zijn meestal vrij prijzig ja. Dus in die zin kan een bepaalde pas heel veel voordeel opleveren. Maar dat betekend wel dat je die drie dagen zeer vol moet stoppen met al die tripjes. Ik denk dat het voor veel mensen zelfs te vol is. Dus persoonlijk zou ik die pas alleen aanschaffen als je zeker weet dat je meerdere dingen achter elkaar wilt gaan bezoeken (Jungfrau Joch, Schilthorn, Murhen etc.)
quote:
Die camping had ik al gezien inderdaad; ziet er schitterend uit. Die had ik echter even links laten liggen omdat het niet zo centraal ligt als dat grote cluster met campings bij Interlaken :)

[..]

Thanks voor de tip, ziet er mooi uit; zet hem op het lijstje :)

Mezelf kennende zal ik sowieso wel het hele meer een keertje rondrijden; zowel het Thunmeer als het Brienzmeer :)
Je zit dan inderdaad in een dal waar je er vooral aan een kant uit kan. Rondjes om de beide meren zeker doen. Je kunt ook nog met de boot er tochtjes over maken. Ook dat is leuk.

quote:
[..]

Kijk dit wist ik niet; zal ik in de gaten houden. Zal eens uitzoeken welk gebied dit dan is. En goed om te weten wat betreft parkeren. Had iig al gevonden dat het tot hooguit een tientje per dag zal oplopen; dat valt nog wel mee :) Ik geef vooralsnog de voorkeur aan de auto; die rijdt voor mij namelijk gratis :)
En juist door met de auto te gaan zie je veel mooie plekjes waar je minder snel met het OV komt. Met de auto is overigens de Drie Passentocht (Grimsel, Furka, Süsten) een leuke om te doen. En kan ook prima alleen de Grimselpas doen.

Wat betreft die gästekarte guest-card-and-holiday-passes-interlaken Deze geldt voor heel Interlaken en Unterseen en loopt tot en met Wilderswil, Bönigen en ik meen Leissigen, eigenlijk het hele gebied tussen de twee meren in.
quote:
[..]

Stonden beiden al op mijn lijst, maar toch bedankt. Is bijv. de Ice Cave bij Jungfrau de moeite waard?

[..]

Oef die gletscherschlucht ziet er ook vet uit! :D
De Ice Cave is inderdaad de moeite waard. En die twee 'schluchten' zijn indrukwekkend ja. Al is van die twee de Aare het meest interessante.

quote:
Bern wil ik waarschijnlijk ook wel een dagje bezoeken; Lijkt me een zeer toffe stad. En is Thun een beetje leuke stad? Ziet er op de foto's leuk uit in ieder geval :)

Is het nodig om voor eind augustus een camping te reserveren? We gaan met een klein tentje en mijn ervaring is dat daar altijd wel plek voor is, maar kan me geen voorstelling van maken hoe 'druk' het nou kan zijn in die periode :)
Thun is een hele leuke en mooie stad :) Wel een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Bern. Maar het is er erg sfeervol, met een paar leuke hele oude straatjes en gebouwen. En uiteraard Kasteel Thun. Bij Thun zou ik aanraden om aan de Oostkant van de stad te parkeren en langs de Aare de stad in te lopen. Dat is erg mooi (zie spoiler voor een foto).

Reserveren voor augustus is het meestal wel aan te raden om te reserveren. Maar eigenlijk meer omdat je dan de zekerheid dat je op de camping kunt staan die je vooraf hebt uitgekozen. Want normaal gesproken heb je door de diversiteit aan campings altijd wel een plaats moet kunnen vinden. En zeker sinds begin vorig jaar de Zwitserse Frank voor onze Euro heel ongunstig is geworden. Die begint nog wel een beetje uit het dal te klimmen, maar nog steeds scheelt het veel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  donderdag 20 juli 2017 @ 23:42:18 #22
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172565301
Wat betreft de campings, wat voor soort camping zoek je? Want de campings rond Interlaken ken grotendeels wel en zijn nogal verschillend, dus scheelt dat ook nogal welke camping het beste past.

En daarnaast de vraag wat voor soort wandeltochten je wilt maken? Want indien je een liefhebber bent van een stevige wandeling met veel klimwerk (wel te voet, maar lastig), dan heb ik nog wel een aanrader voor een prachtige tocht die uitermate geschikt is voor schitterende foto's.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  donderdag 20 juli 2017 @ 23:43:04 #23
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172565319
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juli 2017 07:52 schreef pvdplanet het volgende:
Wat mij betreft het mooiste land ter wereld, met 3 culturen en belachelijk veel natuurschoon in compacte afmeting.

Mijn favorieten:

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Trümmelbachwaterval

https://m.myswitzerland.com/en/durnand-gorge-adventure.html

Het zwembad in Leukerbad, buiten in 35 graden water terwijl het sneeuwt :D

En goudzoeken in Disentis :D

September gaan we naar de Engadin, om het goedkoop te houden slapen we in Nauders net over de grens
De Trümmelbachwatervallen zijn leuk om te bezoeken inderdaad :)
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  donderdag 20 juli 2017 @ 23:47:48 #24
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_172565409
Ff een sfeerplaatje van de Brienzersee


Op goed geluk geschoten met mijn telefoon. Ik zag niets op het scherm.

Het nadeel van Zwitserland is dat het daar zo mooi is dat ik een volgende vakantie moeilijk te plannen vind. Bang dat het tegenvalt.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  donderdag 20 juli 2017 @ 23:52:13 #25
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_172565492
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 23:47 schreef ondeugend het volgende:
Ff een sfeerplaatje van de Brienzersee

[ afbeelding ]
Op goed geluk geschoten met mijn telefoon. Ik zag niets op het scherm.

Het nadeel van Zwitserland is dat het daar zo mooi is dat ik een volgende vakantie moeilijk te plannen vind. Bang dat het tegenvalt.
Het mooie van die meren is dat de kleur van de twee van elkaar verschillen. De een meer groen, de ander meer blauw.

Wat betreft het nadeel. Het scheelt uiteraard per persoon, maar heeft voor mij nooit gegolden. Als kind kwam ik er een aantal jaar met mijn ouders en broer. En ben de laatste jaren weer een paar keer gegaan. En het blijft net zo prachtig. Al zal het nu denk ik wel even duren voordat ik terugga, want nog genoeg andere mooie landen te bezoeken.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel héél snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')