Ageer dan tegen het concept wachtgeldregeling en ga niet lopen zaniken dat iemand gebruik maakt van de mogelijkheden die voorhanden zijn.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:46 schreef TR08 het volgende:
Maar als ik een gewone baan heb en die zelf opzeg krijg ik echt geen uitkering van het UWV van 5700,- per maand.
Hoe kom je bij dit bedrag?quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:38 schreef cempexo het volgende:
De wachtgeldregeling bedraagt E 5.692,15 per maand.
Ik vind dat ook een kutregeling. Zo kut dat ik ook vind dat politici die uit principe niet zouden moeten gebruiken. Helemaal als je er zelf de brui aan geeft en niet er zelf uit gekickt wordt.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:50 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ageer dan tegen het concept wachtgeldregeling en ga niet lopen zaniken dat iemand gebruik maakt van de mogelijkheden die voorhanden zijn.
Mwoah, vind eigenlijk vooral dat de duur van de wachtgeldregeling te lang is.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:53 schreef TR08 het volgende:
[..]
Ik vind dat ook een kutregeling. Zo kut dat ik ook vind dat politici die uit principe niet zouden moeten gebruiken. Helemaal als je er zelf de brui aan geeft en niet er zelf uit gekickt wordt.
Waarom lopen die lui niet gewoon mee in de werkeloosheids uitkeringen van het UWV net als ieder ander?quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:54 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Mwoah, vind eigenlijk vooral dat de duur van de wachtgeldregeling te lang is.
Als toch bij elke vorm van bedenkelijk gedrag van politici op lokaal niveau mensen massaal van partij zouden moeten wisselen, dan zouden peilingen in de VS helemaal niet meer relevant zijn.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:39 schreef Lyrebird het volgende:
Dat gaat D66 stemmen kosten.
O wacht, we hebben het over de opportunisten van D66.
Zijn ze dat dan? De enige peiling die echt telt zijn de verkiezingen zelf.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 13:18 schreef Monolith het volgende:
[..]
Als toch bij elke vorm van bedenkelijk gedrag van politici op lokaal niveau mensen massaal van partij zouden moeten wisselen, dan zouden peilingen in de VS helemaal niet meer relevant zijn.
Goed uitgevoerde peilingen zijn een prima momentopname en geven uiteindelijk een vrij redelijke indicatie indien er geen plotselinge gebeurtenissen zijn die de boel radicaal omgooien.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 14:10 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Zijn ze dat dan? De enige peiling die echt telt zijn de verkiezingen zelf.
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:05 schreef Asphias het volgende:
samenvatting: http://www.raadvanstate.n(...)ting/?summary_id=115
of het hele advies: http://www.raadvanstate.n(...)/?advicepub_id=10267
kortom: de RvS kijkt even kritisch naar de vraag of we de wachtgeldregeling niet moeten behouden ivm betrouwbaarheid van politici (het "ben ik morgen mijn baan kwijt als ik nu dit rampenkabinet laat vallen? denk het wel, dus ik blijf het tegen mijn zin maar steunen"-argument).
maar de grootste kritiek komt op de terugwerkende kracht van het wetsvoorstel, en het niet/slecht informeren van gemeentes e.d.
kortom, goede punten waar een orgaan als dit gewoon kritisch op moet blijven letten. maarja, dat is natuurlijk iets te genuanceerd om in de telegraaf te zetten.
editje:
en waarom het niet vanzelfsprekend is om de rechten van de politici gelijk te stellen aan die van gewone burgers?
(3) Zoals de ongewisheid die inherent is aan de vervulling van politieke ambten. Deze ambten kennen, naar hun aard, bij voorbeeld niet de althans voor werknemers gebruikelijke regels voor de bescherming bij ontslag.
omdat de politiek dus geen ontslagbescherming heeft in tegenstelling tot gewone werknemers.
en nog andere motivaties uit het stuk om de wachtgeldregeling toch niet helemaal af te breken:
(4) Bij de hoogte en duur van de wachtgeldregeling heeft steeds vooropgestaan dat voorkomen moet worden dat betrokkenen gedurende hun ambtstermijn beïnvloed zouden worden door zorg over het vinden van een nieuwe betrekking na afloop van de ambtstermijn. Hoe korter de termijn, des te groter dat risico. Een tweede oogmerk was om te voorkomen dat betrokkenen nog voor het eind van hun ambtstermijn al zouden gaan zoeken naar nieuwe betrekkingen vanwege de beperktheid van de wachtgeldperiode. Nog weer een andere overweging was om de onmiskenbare drempels die er zijn voor personen op wie een beroep wordt gedaan om een politiek ambt te aanvaarden, te compenseren door een ruime wachtgeldregeling, mochten zij onverhoeds weer 'op straat komen te staan'.
In dit geval nam ze zelf het initiatief om ontslag te nemen daar ze haar baan niet aankon. Dat is dus niet in overeenstemming met het doel van de wachtgeldregeling.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:19 schreef Asphias het volgende:
om maar even mijn eigen post te quoten uit een vorig wachtgeldtopic:
[..]
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.
Dus dit. Die walgelijke Hollandse hetze tegen hooggeplaatsten (bankiers, hoge Ned. ambtenaren, Eurocraten) is werkelijk nergens op gebaseerd. Hoge bomen vangen uiteraard veel wind, maar dit gaat nergens meer over.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:42 schreef KoosVogels het volgende:
Dat is toch logisch? De meeste wethouders zeggen hun baan op om voor de gemeente te werken. Dat is voor veel mensen toch een flinke sprong in het diepe. Vooral omdat je er als wethouder zomaar uit kunt vliegen. Verder bestaat de wachtgeldregeling gewoon, dus ja.
En dat mens geeft toch aan dat ze op zoek is naar een nieuwe baan?
Mensen proberen de ergenissen vanwege hun waardeloze leventje op andere af te reageren.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:39 schreef Leevancleef het volgende:
[..]
Dus dit. Die walgelijke Hollandse hetze tegen hooggeplaatsten (bankiers, hoge Ned. ambtenaren, Eurocraten) is werkelijk nergens op gebaseerd. Hoge bomen vangen uiteraard veel wind, maar dit gaat nergens meer over.
Toch vreemd dat politieke partijen zelf als de dood zijn voor onzekerheid maar die onzekerheid wel aan de burgers willen opdringen.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:19 schreef Asphias het volgende:
om maar even mijn eigen post te quoten uit een vorig wachtgeldtopic:
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.
en ondertussen die onzekerheid ook gewoon bij zichzelf opdringen:quote:Op donderdag 23 augustus 2012 18:50 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
Toch vreemd dat politieke partijen zelf als de dood zijn voor onzekerheid maar die onzekerheid wel aan de burgers willen opdringen.
one-liners ook...quote:Op donderdag 23 augustus 2012 18:53 schreef Asphias het volgende:
maar gewoon wat roepen over dat alle politici graaiers zijn is veel makkelijker natuurlijk.![]()
we hebben het hier niet over de juistheid of onjuistheid van de wet maar over het morele gedrag van een D´66 afgevaardigde...quote:Op donderdag 23 augustus 2012 19:06 schreef robin007bond het volgende:
Ik vind het eigenlijk een beetje zwak. Klaag dan gelijk over heel de wachtgeldregeling en kom met plannen hoe die hervormd zou worden, in plaats van de peilen te richten op een wethouder die zich gewoon aan de wet houdt.
en ik vind er weinig immoreels aan een regeling te accepteren die gewoon in de wet is opgenomen, zeker aangezien ze erbij meld dat ze er maar kort van gebruik wilt maken.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 19:40 schreef cempexo het volgende:
[..]
we hebben het hier niet over de juistheid of onjuistheid van de wet maar over het morele gedrag van een D´66 afgevaardigde...
Zie mijn uitleg van enkele posts terug.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 19:43 schreef Asphias het volgende:
[..]
en ik vind er weinig immoreels aan een regeling te accepteren die gewoon in de wet is opgenomen, zeker aangezien ze erbij meld dat ze er maar kort van gebruik wilt maken.
en als jij vindt dat het een "immoreel" gedrag is, zou je dan niet willen dat die via de wet verboden wordt? anders is het vragen om meer van dit soort gevallen.
Dat verhaal hebben ze al jaren en nog steeds is het er niet door.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 18:53 schreef Asphias het volgende:
en ondertussen die onzekerheid ook gewoon bij zichzelf opdringen:
http://www.volkskrant.nl/(...)htgeldregeling.dhtml
maar gewoon wat roepen over dat alle politici graaiers zijn is veel makkelijker natuurlijk.![]()
D66 wil toch zo graag hervormen?quote:Op donderdag 23 augustus 2012 19:43 schreef Asphias het volgende:
en ik vind er weinig immoreels aan een regeling te accepteren die gewoon in de wet is opgenomen, zeker aangezien ze erbij meld dat ze er maar kort van gebruik wilt maken.
en als jij vindt dat het een "immoreel" gedrag is, zou je dan niet willen dat die via de wet verboden wordt? anders is het vragen om meer van dit soort gevallen.
Wat is er immoreel aan erkennen dat je een taak niet aankan en zodoende je verlies neemt zodat een geschikter persoon het over kan nemen? Dat is imo dapperder dan stug nog een paar jaar aan lopen kloten.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 19:40 schreef cempexo het volgende:
[..]
we hebben het hier niet over de juistheid of onjuistheid van de wet maar over het morele gedrag van een D´66 afgevaardigde...
Als je na 4 maanden -inklusief inwerken- je baan opzegt dan zegt dat meer over de capaciteiten van jezelf dan over die baan.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 22:22 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Wat is er immoreel aan erkennen dat je een taak niet aankan en zodoende je verlies neemt zodat een geschikter persoon het over kan nemen? Dat is imo dapperder dan stug nog een paar jaar aan lopen kloten.
Het punt is dat D66 zegt de oplossing te hebben voor de arbeidsmarkt maar ondertussen de wachtgeldregeling in stand blijft houden met het argument dat de politicus anders zoveel onzekerheid tegemoet gaat.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 22:01 schreef Asphias het volgende:
ik vind het wachtgeldsysteem op het moment gewoon goed. er zou inderdaad gekeken kunnen worden of hij niet beperkt moet worden voor mensen die uit eigen beweging opstappen, maar persoonlijk vind ik dat niet zo'n groot punt, laat die wachtgeldregeling maar lekker zo.
daarnaast: ja, er zijn plannen om de ww en ontslagrecht enzo aan te passen, en mocht dat inderdaad gaan veranderen, dan wordt het tijd om te kijken of de wachtgeldregeling ook aanpassing verdiend, omdat deze ongelijk loopt met de ww.
en d66 wil niet hervormen "om het hervormen", maar hervormen om grote maatschappelijke problemen op te lossen. er is een arbeidsmarkt die op slot zit en waar absoluut niemand meer een vast contract krijgt aangeboden. dat is een maatschappelijk probleem en hier moeten we dus hervormen.
met de wachtgeldregeling is niets mis, er zijn geen grote maatschappelijke problemen bij, en het vervult wel een functie. kortom, geen rede om daar te gaan hervormen.
Bij een functievervulling van minder dan 3 maanden bedraagt de uitkeringsduur 6 maanden.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 22:22 schreef AgLarrr het volgende:
Wat is er immoreel aan erkennen dat je een taak niet aankan en zodoende je verlies neemt zodat een geschikter persoon het over kan nemen? Dat is imo dapperder dan stug nog een paar jaar aan lopen kloten.
maar dat komt omdat er compleet verschillende redes zitten achter de ene en de andere wet. de ww en ontslagbescherming zijn er om te zorgen dat een werknemer een vorm van zekerheid heeft. merk trouwens op dat ook ná de hervormingen die d66 voorstelt een vorm van ontslagbescherming zal blijven, en dat de ww "korter, maar hoger" wordt, én dat er verwacht wordt dat de werkgever de eerste 6 maanden van de ww betaald. kortom: de werkgever heeft een goede reden om goed te bedenken of hij iemand wilt ontslaan, en mocht je toch worden ontslagen, dan heb je het nu beter dan eerst, want je krijgt de eerste maanden een hogere vergoeding.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 10:46 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
Het punt is dat D66 zegt de oplossing te hebben voor de arbeidsmarkt maar ondertussen de wachtgeldregeling in stand blijft houden met het argument dat de politicus anders zoveel onzekerheid tegemoet gaat.
De grote vraag is dan waarom D66 zich kennelijk geen zorgen maakt over de onzekerheid die werknemers tegenmoet gaan als het onzalige plan van D66 doorgaat.
kortom; hoewel de fracties geraadpleegd zijn, zijn de daadwerkelijke schrijvers van dit verkiezingsprogramma géén kamerlid. dus dit is geen preken voor eigen parochie, want de politici die hier daadwerkelijk baad bij zouden hebben zitten niet in de programmacommissie zelf. bovendien zijn het ten slotte nog de Leden van d66 die het uiteindelijke verkiezingsprogramma beslissen. het zijn dus geen politici die hun eigen hachje beschermen, maar een partij die betere prioriteiten heeft dan policiusje pesten, alleen omdat hullie ook iets minder ontslagbescherming krijgen. vergeet niet dat een policitus géén ontslagbescherming heeft.quote:Colofon
Dit verkiezingsprogramma is tot stand gekomen
onder de verantwoordelijkheid van de permanente
programmacommissie van D66, bestaande uit:
Marty Smits Voorzitter
Jieskje Hollander
Frank van Mil
Ad van Vugt
Kirsten Nienhuis
Timo Kansil
Voor zijn inhoudelijke sturing en steun bij de
totstandkoming van dit verkiezingsprogramma
is de permanente programmacommissie bijzondere
dank verschuldigd aan:
Hans Wijers
Voor het meedenken of meeschrijven aan, en
het meelezen en redigeren van de inhoud van dit
programma dankt de programmacommissie verder:
Alle Thema-Afdelingen van D66
De Tweede Kamerfractie van D66 en haar
medewerkers, in het bijzonder Joost Sneller,
Edo Haveman, Robin de Roon &
Marita van Gessel
De Eerste Kamerfractie van D66
en haar medewerkers
De D66 delegatie in de ALDE fractie van het
Europees Parlement en haar medewerkers
Verschillende deelnemers van Route66
De medewerkers van het Landelijk Bureau
van D66, in het bijzonder Gosse Vuijk
Verschillende experts – leden en niet-leden –
die hun kennis en diensten belangeloos
beschikbaar stelden
"Zij en alle anderen hadden van tevoren moeten weten blabla". Doe mij jouw glazen bol, handig.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 06:27 schreef cempexo het volgende:
[..]
Als je na 4 maanden -inklusief inwerken- je baan opzegt dan zegt dat meer over de capaciteiten van jezelf dan over die baan.
Diegene die deze vrouw op die plaats heeft neergezet had dit kunnen weten.
Geef mij maar een groot bureaucratisch bolwerk in Brussel, die over de kromte van de komkommer beslistquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 13:30 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
"Zij en alle anderen hadden van tevoren moeten weten blabla". Doe mij jouw glazen bol, handig.
Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Doe mij maar granieten tegels van 2 bij 2 meter. Op naar de Intratuin!quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 13:32 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Geef mij maar een groot bureaucratisch bolwerk in Brussel, die over de kromte van de komkommer beslist
Op naar de EUSSR
Straks met slechts bestuur...dat is nu al en ook ruimschoots aanwezig.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 13:23 schreef mlg het volgende:
Op zich moeten we als burger wel blij zijn met zo'n regeling. Indien er niet zo'n regeling bestaat of het tarief summier is, dan zitten we straks met incapabele bestuurders die koste wat het kost hun functie veilig stellen, met als resultaat slecht bestuur.
Wat maakt dat je zelf nog geen actie ondernomen hebt? Partij opgericht, meedoen aan verkiezingen, etc?quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 17:02 schreef cempexo het volgende:
[..]
Straks met slechts bestuur...dat is nu al en ook ruimschoots aanwezig.
In Nederland worden politieke functies niet gegeven of gegund aan mensen daar ze uitstekende leiders zijn, maar dat ze door hun vriendjes naar voren geschoven worden. Met als werkelijk doel dat het vriendje later een gunst terug krijgt. Rugwassyteem...
Lijkt me meer een statement van ontevreden burgers die niet weten waar ze ontevreden over zijn.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 17:02 schreef cempexo het volgende:
[..]
Straks met slechts bestuur...dat is nu al en ook ruimschoots aanwezig.
In Nederland worden politieke functies niet gegeven of gegund aan mensen daar ze uitstekende leiders zijn, maar dat ze door hun vriendjes naar voren geschoven worden. Met als werkelijk doel dat het vriendje later een gunst terug krijgt. Rugwassyteem...
In Nederland moet je niet meer wonen. Slecht voor je portemonnee, files, agressieve mensen, je werkt voor een ander, iedere 2 jaar verkiezingen etc etcquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 17:22 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Wat maakt dat je zelf nog geen actie ondernomen hebt? Partij opgericht, meedoen aan verkiezingen, etc?
Dat is geen antwoord op de vraag die je gesteld werd.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 18:25 schreef cempexo het volgende:
In Nederland moet je niet meer wonen. Slecht voor je portemonnee, files, agressieve mensen, je werkt voor een ander, iedere 2 jaar verkiezingen etc etc
Je hoeft hier ook niet te wonen.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 18:25 schreef cempexo het volgende:
[..]
In Nederland moet je niet meer wonen. Slecht voor je portemonnee, files, agressieve mensen, je werkt voor een ander, iedere 2 jaar verkiezingen etc etc
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |