Ageer dan tegen het concept wachtgeldregeling en ga niet lopen zaniken dat iemand gebruik maakt van de mogelijkheden die voorhanden zijn.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:46 schreef TR08 het volgende:
Maar als ik een gewone baan heb en die zelf opzeg krijg ik echt geen uitkering van het UWV van 5700,- per maand.
Hoe kom je bij dit bedrag?quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:38 schreef cempexo het volgende:
De wachtgeldregeling bedraagt E 5.692,15 per maand.
Ik vind dat ook een kutregeling. Zo kut dat ik ook vind dat politici die uit principe niet zouden moeten gebruiken. Helemaal als je er zelf de brui aan geeft en niet er zelf uit gekickt wordt.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:50 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ageer dan tegen het concept wachtgeldregeling en ga niet lopen zaniken dat iemand gebruik maakt van de mogelijkheden die voorhanden zijn.
Mwoah, vind eigenlijk vooral dat de duur van de wachtgeldregeling te lang is.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:53 schreef TR08 het volgende:
[..]
Ik vind dat ook een kutregeling. Zo kut dat ik ook vind dat politici die uit principe niet zouden moeten gebruiken. Helemaal als je er zelf de brui aan geeft en niet er zelf uit gekickt wordt.
Waarom lopen die lui niet gewoon mee in de werkeloosheids uitkeringen van het UWV net als ieder ander?quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:54 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Mwoah, vind eigenlijk vooral dat de duur van de wachtgeldregeling te lang is.
Als toch bij elke vorm van bedenkelijk gedrag van politici op lokaal niveau mensen massaal van partij zouden moeten wisselen, dan zouden peilingen in de VS helemaal niet meer relevant zijn.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:39 schreef Lyrebird het volgende:
Dat gaat D66 stemmen kosten.
O wacht, we hebben het over de opportunisten van D66.
Zijn ze dat dan? De enige peiling die echt telt zijn de verkiezingen zelf.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 13:18 schreef Monolith het volgende:
[..]
Als toch bij elke vorm van bedenkelijk gedrag van politici op lokaal niveau mensen massaal van partij zouden moeten wisselen, dan zouden peilingen in de VS helemaal niet meer relevant zijn.
Goed uitgevoerde peilingen zijn een prima momentopname en geven uiteindelijk een vrij redelijke indicatie indien er geen plotselinge gebeurtenissen zijn die de boel radicaal omgooien.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 14:10 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Zijn ze dat dan? De enige peiling die echt telt zijn de verkiezingen zelf.
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:05 schreef Asphias het volgende:
samenvatting: http://www.raadvanstate.n(...)ting/?summary_id=115
of het hele advies: http://www.raadvanstate.n(...)/?advicepub_id=10267
kortom: de RvS kijkt even kritisch naar de vraag of we de wachtgeldregeling niet moeten behouden ivm betrouwbaarheid van politici (het "ben ik morgen mijn baan kwijt als ik nu dit rampenkabinet laat vallen? denk het wel, dus ik blijf het tegen mijn zin maar steunen"-argument).
maar de grootste kritiek komt op de terugwerkende kracht van het wetsvoorstel, en het niet/slecht informeren van gemeentes e.d.
kortom, goede punten waar een orgaan als dit gewoon kritisch op moet blijven letten. maarja, dat is natuurlijk iets te genuanceerd om in de telegraaf te zetten.
editje:
en waarom het niet vanzelfsprekend is om de rechten van de politici gelijk te stellen aan die van gewone burgers?
(3) Zoals de ongewisheid die inherent is aan de vervulling van politieke ambten. Deze ambten kennen, naar hun aard, bij voorbeeld niet de althans voor werknemers gebruikelijke regels voor de bescherming bij ontslag.
omdat de politiek dus geen ontslagbescherming heeft in tegenstelling tot gewone werknemers.
en nog andere motivaties uit het stuk om de wachtgeldregeling toch niet helemaal af te breken:
(4) Bij de hoogte en duur van de wachtgeldregeling heeft steeds vooropgestaan dat voorkomen moet worden dat betrokkenen gedurende hun ambtstermijn beïnvloed zouden worden door zorg over het vinden van een nieuwe betrekking na afloop van de ambtstermijn. Hoe korter de termijn, des te groter dat risico. Een tweede oogmerk was om te voorkomen dat betrokkenen nog voor het eind van hun ambtstermijn al zouden gaan zoeken naar nieuwe betrekkingen vanwege de beperktheid van de wachtgeldperiode. Nog weer een andere overweging was om de onmiskenbare drempels die er zijn voor personen op wie een beroep wordt gedaan om een politiek ambt te aanvaarden, te compenseren door een ruime wachtgeldregeling, mochten zij onverhoeds weer 'op straat komen te staan'.
In dit geval nam ze zelf het initiatief om ontslag te nemen daar ze haar baan niet aankon. Dat is dus niet in overeenstemming met het doel van de wachtgeldregeling.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:19 schreef Asphias het volgende:
om maar even mijn eigen post te quoten uit een vorig wachtgeldtopic:
[..]
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.
Dus dit. Die walgelijke Hollandse hetze tegen hooggeplaatsten (bankiers, hoge Ned. ambtenaren, Eurocraten) is werkelijk nergens op gebaseerd. Hoge bomen vangen uiteraard veel wind, maar dit gaat nergens meer over.quote:Op donderdag 9 augustus 2012 12:42 schreef KoosVogels het volgende:
Dat is toch logisch? De meeste wethouders zeggen hun baan op om voor de gemeente te werken. Dat is voor veel mensen toch een flinke sprong in het diepe. Vooral omdat je er als wethouder zomaar uit kunt vliegen. Verder bestaat de wachtgeldregeling gewoon, dus ja.
En dat mens geeft toch aan dat ze op zoek is naar een nieuwe baan?
Mensen proberen de ergenissen vanwege hun waardeloze leventje op andere af te reageren.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:39 schreef Leevancleef het volgende:
[..]
Dus dit. Die walgelijke Hollandse hetze tegen hooggeplaatsten (bankiers, hoge Ned. ambtenaren, Eurocraten) is werkelijk nergens op gebaseerd. Hoge bomen vangen uiteraard veel wind, maar dit gaat nergens meer over.
Toch vreemd dat politieke partijen zelf als de dood zijn voor onzekerheid maar die onzekerheid wel aan de burgers willen opdringen.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:19 schreef Asphias het volgende:
om maar even mijn eigen post te quoten uit een vorig wachtgeldtopic:
kortom: er zijn genoeg goede redenen om de wachtgeldregeling niet zomaar weg te gooien.
en ondertussen die onzekerheid ook gewoon bij zichzelf opdringen:quote:Op donderdag 23 augustus 2012 18:50 schreef klaaskippegaas het volgende:
[..]
Toch vreemd dat politieke partijen zelf als de dood zijn voor onzekerheid maar die onzekerheid wel aan de burgers willen opdringen.
one-liners ook...quote:Op donderdag 23 augustus 2012 18:53 schreef Asphias het volgende:
maar gewoon wat roepen over dat alle politici graaiers zijn is veel makkelijker natuurlijk.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |