abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_114988486
registreer om deze reclame te verbergen
Half juli zijn er weer twee Franse meisjes drie weken bij ons komen logeren. Om op adem te komen en aandacht bij te tanken, en om ons een punthoofd te bezorgen. :P

De stichting die dit voor Nederland regelt (met kinderen uit diverse Europese landen, ook ons eigen land) is Europa Kinderhulp. Terzijde: De stichting zoekt nog gastouders, én vrijwilligers op allerlei gebied.

Voor de volledigheid de eerdere delen, met de avonturen van vorige jaren:
Twee Franse meiden van acht: Help Dude het Goede Doel door.
Twee Franse vakantiemeiden (8 jaar), deel II
Franse vakantiemeiden, Part Trois (III)
Franse vakantiemeiden, IV
Franse vakantiekinderen deel V
Franse vakantiekinderen deel VI
Franse vakantiekinderen, deel VII: De derde rónde, de derde rónde.

L.is tien jaar en een blonde branieschopper en K. van negen is een lekkerbek met Afrikaanse roots.

We paaiden deze kinderen met de volgende wervende flyer:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:+

'Hun' kamer in huis is sinds het eerste jaar wel wat ontprinsest.
P7160148.jpg,
maar de dames kunnen ermee leven:
P5211556.jpg
Het bed schuiven we uiteen tot twee bedden. Dat vinden ze reuze gezellig en het valt mee hoe lang ze keten 's avonds. We zorgen wel dat ze totaal afgedraaid hun bedjes induiken natuurlijk.

Enkele impressies van vorig jaar:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inmiddels zijn we al over de helft van de vakantie. Op 11 augustus gaan ze weer naar huis.
Een paar kieken uit het vorige topic:

484080_444927845539007_374362421_n.jpg?dl=1
P7252348.jpg
P8012429.jpg
P8012435.jpg

[ Bericht 48% gewijzigd door Duderinnetje op 03-08-2012 02:02:41 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_115008983
tvp dan maar :')
pi_115009004
Daar hebben we een mooi groen TVP knoppie voor!
Goed dat ze er op school veel aandacht aan besteden, al vind ik dat ook niet meer dan logisch en een must ;)
pi_115009020
registreer om deze reclame te verbergen
Niet aan groene knoppies maar aan andere kleurtjes *)
pi_115025884
Morgen gaan we met een boot zeehondjes kijken. Toen we dat vanmiddag reserveerden in het hoofddorp van het eiland, dronken we wat in een cafeetje. Normaliter drinkt L. uit het flesje in plaats van het glas dat ze bij haar 7Up krijgt en dat gaat in drie teugen leeg.
K. drinkt netjes uit haar glas en leegt dat nippend. Maar vandaag was het plots andersom. We grapten dat de meisjes steeds meer elkaars gewoontes overnemen (wat ook daadwerkelijk zo is) en dat als het zo doorgaat, hun moeders hun straks niet meer terugkennen!
Nou, dat zou wel meevallen, wist L. "We hebben immers een verschillende kleur haar!" :D

Zo zie je maar dat ze zelf niet eens stilstaan bij hun verschillende huidskleur. Overigens trekken we wel bekijks, zo met zijn vieren. K. is met haar kleurtje sowieso opvallend hier en ons kwartet als geheel trekt de aandacht. Als mensen dan ook de meiden nog Frans horen praten en óns vervolgens Nederlands, is de verwondering groot. Héél af en toe kan iemand zich niet bedwingen en komt de vaag 'hoe het nou zit.'
Nog iets dat me opvalt: Mensen denken in eerste instantie waarschijnlijk dat K. ons adoptiekind is. Wat veel mensen doen (ik merkte het vandaag weer toen ik achter K. fietste, terwijl L. en Arty een stuk verder aan het racen waren op hun fietsen) is me een soort van glimlachend toeknikken. :D Kijken ze naar K. en dan naar mij en dan krijg ik een soort verheugde knipoog. Ze doen het níet als ik met L. fiets. Ik vind het een heel komische constatering en ik sluit niet uit dat ik hetzelfde doe hoor, als ik zo'n zwart poppie bij blanke ouders zie.

Enfin, vandaag! De meiden hadden waaiers gevouwen en kwamen op het idee die te verkopen ten einde hun zakgeld wat aan te vullen. Ze hadden flyers geschreven en die uitgedeeld op de camping.
P8022461.jpg
Bij de caravan richtten ze hun marktkraam in. Nu was het aanvankelijk enorm druilerig en kil weer hier, dus je moest wel een behoorlijke handelsgeest hebben om door te zetten.Kijk K. zitten, op een totaal uitgestorven camping. :')
P8022464.jpg
Maar het wachten, bibberen en het met het leven beschermen van de koopwaar, werd beloond. Clientèle! En ze hebben maar mooi 50 cent verdiend!
P8022467.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 02-08-2012 23:28:55 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 2 augustus 2012 @ 23:23:27 #6
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_115026311
Ach gos, ze moeten een online fokshopje beginnen, dan kunnen ze lekker cashen :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_115027590
registreer om deze reclame te verbergen
Oh, prachtig! Vooral dat het van jullie allemaal kan en mag!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 00:02:45 #8
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115028790
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 23:42 schreef Naamah het volgende:
Oh, prachtig! Vooral dat het van jullie allemaal kan en mag!
O tuurlijk joh. We bemoeien ons alleen met wat ze uitvreten als het écht niet kan. Maar dat komt nauwelijks voor eigenlijk. Het eerste jaar, herinner ik me, wilde ik veel meer controle houden. Maar man, wát een werk. En wat levert het nou eigenlijk op, naast je eigen gestress?
Dus nu denk ik steeds, wanneer ik de neiging heb om in te grijpen: zeg Dude, wat maakt het nou eigenlijk écht uit (dat ze hun boontjes niet opeten/ met hun dekbedden over hun hoofd over de camping lopen/ dat ze in zeer 'originele' kledingcombinaties meegaan naar een restaurant/ juichend om een Nederlandse OS-medaille over de keurige camping willen - "Whoehoe! Yes! La Hollande! Kromowodjo!!").

Doet mij nu hier aan denken: Ik ben in mijn jeugd een jaar lang Indiaan geweest. Ik liep in een juten postzak waarvan mijn moeder een indianenjurk had gemaakt en ik kreeg touwtjes aan mijn gympen om om mijn kuiten te binden. En een veer in mijn vlecht. Ik ging er mee naar school, naar de winkel en speelde erin buiten. Het was een heel gelukkig jaar en ik ben wijlen mijn ouders heel dankbaar dat het zo vanzelfsprekend mocht zijn dat ik een Indiaan was. :D

En na een jaar was het klaar en trok ik op een ochtend een spijkerbroek aan. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Duderinnetje op 03-08-2012 00:29:44 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_115030081
Yeah, je hebt het licht ook gezien _O_ Dude : Je t'aime
pi_115030235
Overigens is dit : http://i15.photobucket.com/albums/a379/Duderinnetje/P8022464.jpg mijn favofoto tot nu toe.. die lucht, die kleuren, surréaliste O+
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 00:37:07 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115030555
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 00:29 schreef Bluezz het volgende:
Overigens is dit : http://i15.photobucket.com/albums/a379/Duderinnetje/P8022464.jpg mijn favofoto tot nu toe.. die lucht, die kleuren, surréaliste O+
Ja, dat vind ik ook een hele treffende.
Met dat capuchonnetje op, en die verbetenheid die eruitspreekt, al zie je in feite niets op die foto.

Inderdaad een beetje surréalistisch ja.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 01:03:46 #12
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115031777
Iemand vroeg laatst nog naar hun interesse Nederlandse woordjes te leren (ik meen -Spring?) en Arty en ik hadden het daar vandaag over. Het is zo grappig dat daar voorgaande jaren niet zo heel veel belangstelling voor was, maar we nu inmiddels merken dat zowel de behoefte/interesse, als de vaardigheid er is om in het Nederlands te tellen, woordjes te onthouden, maar ook taalkundige verbanden te leggen (bijvoorbeeld dat 'zestien' zes en tien is)
De woorden die ze kennen, gebruiken ze ook actief, waar dat vorige jaren niet het geval was. Nu mompelen ze heel vanzelfsprekend al tegen elkaar 'Nee!' 'Kijk'!' 'Asjeblief'.' 'Goedzo!' 'Neeee, niet goedzo'.

Tellen kunnen ze tot twintig en begroeten en bedanken etc, gaat ook al automatisch in het Nederlands.
K. is het meest taalvaardig. Die analyseert ook woorden. Aardappelen (een volstrekt lastig woord voor Fransen) zijn pommes de terres. Ze had kennelijk al eens begrepen dat 'appels' pommes zijn. Dus moet 'aard' dan wel 'terre' zijn en zo had ze zichzelf een nieuw woord geleerd. Ik vind dat hartstikke knap voor een negenjarige.
En soms vragen ze opeens om 'kás' op brood of zien ze een 'kàt' lopen en dan denk je: waar zat dat woord verstopt?.

Ze krijgen op school al een beetje Engels en ook dat helpt. Een 'boek' is plots een herkenbaar woord (want ze kennen 'book') en dat geldt voor veel meer woorden natuurlijk. Erg leuk om te zien hoe snel ze zich hierin van het één op het andere jaar (willen) ontwikkelen.

Nadeel is dat ze op elke menukaart, al drink je ergens een colaatje, op zoek gaan naar 'ijsje'. "Ja goedzo twee ijsje dankjewel".
Ik: "Nee niet goedzo, nul ijsje asjeblieft" :W

Vandaag ook nog een paar pestkoppen van meiden aangepakt op de camping, die wel even dachten onze meidjes te kunnen uitschelden en tegenhouden bij het wegfietsen vanuit de speeltuin. K. en L. kwamen thuis met dat verhaal en ik kon me gewoon niet voorstellen dat zij ook maar íets zouden hebben uitgelokt. Verklaring van het groepje opgeschoten twaalfjarige meiden: "Ze spreken alleen maar Frans en dat is irritant" en "ze hebben het steeds over ons." Ja, stel zotten, K. en L. vonden de ingevlochten haardraadjes van die grote dames enorm tof en dáár hadden ze het over.
Wat zijn meisjes toch krengen zeg. Maar ik geloof dat het de betreffende rotmeiden aardig duidelijk is geworden dat dit niet nog eens gaat gebeuren.

Kom niet aan mijn zout en peper :{w

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 03-08-2012 01:24:03 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_115032097
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 01:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Iemand vroeg laatst nog naar hun interesse Nederlandse woordjes te leren (ik meen -Spring?) en Arty en ik hadden het daar vandaag over. Het is zo grappig dat daar voorgaande jaren niet zo heel veel belangstelling voor was, maar we nu inmiddels merken dat zowel de behoefte/interesse, als de vaardigheid er is om in het Nederlands te tellen, woordjes te onthouden, maar ook taalkundige verbanden te leggen (bijvoorbeeld dat 'zestien' zes en tien is)
De woorden die ze kennen, gebruiken ze ook actief, waar dat vorige jaren niet het geval was. Nu mompelen ze heel vanzelfsprekend al tegen elkaar 'Nee!' 'Kijk'!' 'Asjeblief'.' 'Goedzo!' 'Neeee, niet goedzo'.

Tellen kunnen ze tot twintig en begroeten en bedanken etc, gaat ook al automatisch in het Nederlands.
K. is het meest taalvaardig. Die analyseert ook woorden. Aardappelen (een volstrekt lastig woord voor Fransen) zijn pommes de terres. Ze had kennelijk al eens begrepen dat 'appels' pommes zijn. Dus moet 'aard' dan wel 'terre' zijn en zo had ze zichzelf een nieuw woord geleerd. Ik vind dat hartstikke knap voor een negenjarige.
En soms vragen ze opeens om 'kás' op brood of zien ze een 'kàt' lopen en dan denk je: waar zat dat woord verstopt?.

Ze krijgen op school al een beetje Engels en ook dat helpt. Een 'boek' is plots een herkenbaar woord (want ze kennen 'book') en dat geldt voor veel meer woorden natuurlijk. Erg leuk om te zien hoe snel ze zich hierin van het één op het andere jaar (willen) ontwikkelen.

Nadeel is dat ze op elke menukaart, al drink je ergens een colaatje, op zoek gaan naar 'ijsje'. "Ja goedzo twee ijsje dankjewel".
Ik: "Nee niet goedzo, nul ijsje asjeblieft" :W
:D _O- ijsjes O+
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 01:33:49 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115032891
Mijn zout en peper. O+ :*
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 08:53:01 #15
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_115037637
Ik kanniet reeksen op de iPad, dus ik laat de TR staan voor een van mijn collega's. ;)
***
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 09:19:22 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_115038021
Nul eisjes :D
En dat ze je zout en peper maar mooi met rust laten ja!
Ben je een kloon van dat songfestivalwicht?
:D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 11:19:18 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115041879
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 09:19 schreef oh-oh het volgende:
Nul eisjes :D
En dat ze je zout en peper maar mooi met rust laten ja!
Ben je een kloon van dat songfestivalwicht?
:D
Que?
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 11:29:30 #18
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_115042284
Ik moet denken aan deze met dat nr van dr nav je Indianenverhaal :') :@
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_115062773
Aww je zout en peper :D O+
pi_115063315
Ik lees elke keer nog met bijzonder veel plezier mee O+
Ik wacht nog steeds op een boek oid!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 20:05:18 #21
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115065520
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 11:29 schreef oh-oh het volgende:
Ik moet denken aan deze met dat nr van dr nav je Indianenverhaal :') :@
Ooooh, aha! :D
Nee, ik heb mijn tooi al ruim dertig jaar geleden opgeruimd.
Snobs have more fun!
KLIK!
  Jubileum moderator vrijdag 3 augustus 2012 @ 23:09:56 #22
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_115075623
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 08:53 schreef Brighteyes het volgende:
Ik kanniet reeksen op de iPad, dus ik laat de TR staan voor een van mijn collega's. ;)
ja hoi *)
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 23:33:33 #23
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_115077130
Dank Lois!

Vandaag geen anekdotes, maar wél een kiek.

Waaihaartjes op de zeehondenboot:
P8032492.jpg

Het was hartstikke leuk en we hebben heel veel zeehonden gezien. De weergoden waren ons ook net op tijd prima gezind.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 23:36:40 #24
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_115077338
O+ Sowieso zijn zeeghondenboten tof!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_115077411
En wederom een toffe foto!!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')