abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 22 augustus 2012 @ 10:00:40 #91
91830 MaximusTG
pi_115857182
Nou.. Hij moet natuurlijk wel eerst rijzen he? Voor brood volg je wel een wat ander schema;). Maar ja, als je je pizzadeeg goed stevig opbolt, dat met de naad naar beneden op een schietplankje laat rijzen, of met de naad naar boven in een rijsmandje, dan kan je er idd een broodje mee bakken.
Kijk anders eens in het broodbaktopic ;).
pi_115899972
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 10:11 schreef Gripper het volgende:
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.

Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf :P
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen :')
Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
pi_115900912
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 11:11 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
Oh, dat heb ik uiteindelijk helemaal niet meer hier gemeld. Ja, was zeker lekker! Als je de straat inrijdt ruik je de houtkachel van bastacosi al :)
Lekker weer, dus buiten op het terras gezeten. De bestelling plaats je zoals gezegd binnen aan de bar, drinken pak je zelf, en 10 minuten later hadden we 2 pizza's op tafel. Ik had er een met salsicchio picante, venkelzaadjes en mozz. mn vriendin name een vegetarische met paprika, geitenkaas, zongedroogde tomaat en basilicumblaadjes. Het zijn dunne pizza's, goede dunne bodem en een krokante maar niet erg luchtige -platte- rand. Gewoon lekker, goed beleg. Omdat ie dun is (zo hoort het natuurlijk ook) zit je na 1 pizza nog niet echt vol, en dat verwacht de gemiddelde Nederlandse pizza-gast natuurlijk wel.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit resultaat inmiddels al bijna zelf ook kan bereiken... Alleen dan zonder de houtrooksmaak :)

Voor een snackbar-concept-pizzeria is 50 ¤ afrekenen (2 biertjes, 1 wijn, 2 pizza's, 2 tiramisu en 2 limoncello) misschien aan de dure kant, als het een "echt" restaurant zou zijn vind ik het al een schappelijker bedrag. Ik bedoel, zelf tiramisu uit een koelkast halen, en uit een plastic bakje eten is natuurlijk niet echt super romantisch. Misschien een volgende keer alleen een pizza afhalen?

Ik dacht altijd dat Portare Via alleen een afhaal/trattoria was, maar inderdaad: daar kun je ook zitten en ze hebben een houtoven. Zal die ook eens testen. Bastacosi krijgt van mij overall een 7.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_115901231
Ik heb nog steeds het probleem dat mijn deeg na het invriezen en ontdooien taai is. De korst wordt niet zo knapperig en de binnenkant niet zo luchtig zoals het deeg voor het invriezen. Hebben dat meer mensen en wat kan ik misschien eran veranderen?
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 12:51:09 #95
91830 MaximusTG
pi_115903420
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
pi_115906847
Oh mensen wat een lekkere pizza's allemaal weer, krijg spontaan trek!

Me hele voorraad kast puilt uit van meel soorten etc..etc.. Maar.....

Het is veel te warm om pizza te maken (in mijn huishoudentje dan)...

Dus dan maar naar de plaatselijke pizza tent.. :'(

Ik vries mijn deeg in na de koude rijs zeg maar, doe dat dan per portie in diepvrieszakken waar ik alle lucht uitzuig.
Bij het uithalen gooi ik de zakjes gewoon in warm water, na een uurtje zijn ze ontdooit. En dan laat ik ze nog minstens een uur doorrijzen (warme plek, natte doek) .. meestal haal ik ze er dus s'morgens uit om s'avonds te eten.

Ik proef dan geen waarneembaar verschil, maar ik ben maar een beginner he :)

[ Bericht 41% gewijzigd door Anti-Negativio op 23-08-2012 14:32:19 ]
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:26:04 #97
91830 MaximusTG
pi_115907077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:31:27 #99
91830 MaximusTG
pi_115907203
Ik las iets over je deeg bespuiten met olie, en het dan strak in plastic folie wikkelen. Plastic zakje is misschien ook een optie? Zo'n goeie ziplock lijkt me het handigst. Kan je het deeg er strak in doen, lucht eruit, Als je het dan laat ontdooien kan je er wat lucht bij doen zodat het deeg ruimte heeft om te rijzen.
pi_115907314
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 14:26 schreef MaximusTG het volgende:
Te warm?
Ja ik woon drie hoog in een niet zo'n groot appartementje.. het is nu 24 graden maar als me oven een uur aanstaat 30!

Edit: het is nu 22 graden ;) maar dan na 3 pizza's alsnog 28 :'(
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:40:12 #101
91830 MaximusTG
pi_115907556
Ach sooo, geen aparte keuken dus? Maar tis nu toch wel weer vrij fris buiten? Deurtje of raam open zetten? Voor pizza moet je wat over hebben toch :P?
pi_115907985
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 14:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ach sooo, geen aparte keuken dus? Maar tis nu toch wel weer vrij fris buiten? Deurtje of raam open zetten? Voor pizza moet je wat over hebben toch :P?
Helemaal waar! :Y Aankomend weekend gaat het weer gebeuren, mede eetster net uitgenodigd morgen avond deeg maken voor zondag. :9~
pi_115915335
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 14:28 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.
Invriezen doe ik on the fly, dwz. geen olie, bloem, griesmeel of wat dan ook. Gewoon diepvrieszakje in, ongeacht hoe plakkerig. Eens bevroren is de plakkerigheid toch weg. Ontdooien het liefst de avond van tevoren in de koelkast. De bevroren bolletjes doe ik in een bakje met voldoende bloem/griesmeel. Beetje schudden. Verdubbelen ze ook vaak wederom in omvang. Uitdroging ken ik alleen van een te lange (koude) rijs of ontdooien in (in)direct zonlicht. Ik heb mijn blunders wel gehad, maar pizzadeeg laat zich goed invriezen.
pi_116022692
Mooie recepten in dit topic, maar staat er niet een foutje in de tabel Receptformule 2 in Pizzarecept_huidig.pdf? In het eerste tabelletje staat bij instant gist 1 teaspoon = 3 gram. In de tabel Receptformule 2 staat 2.75 teaspoon = 3 gram, dat zou dan 8,25 gram moeten zijn volgens mij? Ook omdat er al is aangegeven dat er meer gist gebruikt wordt dan in de andere recepten. Maar misschien zit ik er ook wel helemaal naast...
  † In Memoriam † zondag 26 augustus 2012 @ 19:41:34 #105
91830 MaximusTG
pi_116035540
Hey pjotr! Goed gezien, daar heb ik idd een conversiefoutje gemaakt bij het schalen van het recept. Gebruik zelf altijd tea- en tablespoons, je kan zulke kleine hoeveelheden grammen niet goed op een normale weegschaal afwegen. Daarom waarschijnlijk niet gemerkt. Plus dat ik meestal alleen recept 1 maak.
pi_116036035
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 09:09 schreef Gripper het volgende:
met dank aan het filmpje uit de OP van die kook-oma, eindelijk eens goed stevig samenhangend deeg kunnen maken, en gisteravond mn beste pizza tot nu toe!

Ze waren altijd al wel smakelijk, maar soms scheurde mn bodem tijdens het vormen, of tijdens bakken (te dun)

Nu dat trucje met een aantal keer in laagjes vouwen eens geprobeerd, en daardoor wordt het een steviger deeg, zonder scheuren. En een prima luchtige korst!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat voor kaas heb je gebruikt?
pi_116046849
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 19:54 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Wat voor kaas heb je gebruikt?
Gewone mozzarella van galbani. Wel altijd vooraf in plakken snijden en goed uitlekken, er komt zoveel water uit dat je anders een hele natte pizza krijgt.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 29 augustus 2012 @ 16:22:25 #108
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116152899
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Je linkje pizzaschep maken is kapoet ....

Nu is het niet zo moeilijk :)
vandaag 2 stuks gemaakt, een brede 30x40cm voor plaatpizza's, en een 34cm diameter voor de bestron.

kwartiertje werk. aftekenen, zagen en schuren



Ik zag ergens de term "food grade mineral oil"
Wat zou er in Nederland te vinden zijn om ze "te beschermen"

gewoon lak of vernis lijkt me niet zo'n fijn smeerseltje ... :+
  † In Memoriam † woensdag 29 augustus 2012 @ 16:26:37 #109
91830 MaximusTG
pi_116153053
Nee hoor, hij doet het gewoon? Zal misschien storing bij Dropbox zijn geweest, waar ie op publieke ruimte staat.
pi_116153805
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 16:22 schreef Spartagek het volgende:

[..]

Je linkje pizzaschep maken is kapoet ....

Nu is het niet zo moeilijk :)
vandaag 2 stuks gemaakt, een brede 30x40cm voor plaatpizza's, en een 34cm diameter voor de bestron.

kwartiertje werk. aftekenen, zagen en schuren

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Ik zag ergens de term "food grade mineral oil"
Wat zou er in Nederland te vinden zijn om ze "te beschermen"

gewoon lak of vernis lijkt me niet zo'n fijn smeerseltje ... :+
Food grade mineral oil is in Nederland niet te krijgen aangezien minerale olie niet goedgekeurd is voor gebruik in en bij voedselbereiding.

Kan je hem niet beter zonder olie houden en gewoon bebloemen voor gebruik? Of anders druivenpitolie (of een dunne andere niet-plakkende olie)?
  woensdag 29 augustus 2012 @ 16:47:30 #111
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116153807
Krijg nog steeds "niet gevonden" foutpagina


quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 16:47 schreef Deshain het volgende:

[..]

Food grade mineral oil is in Nederland niet te krijgen aangezien minerale olie niet goedgekeurd is voor gebruik in en bij voedselbereiding.

Kan je hem niet beter zonder olie houden en gewoon bebloemen voor gebruik? Of anders druivenpitolie (of een dunne andere niet-plakkende olie)?
ok dan

Het ging me meer om het na-gebruik. zodat het evt in de vaatwasser zou kunnen.
De plankjes van de bestron zijn ook onbewerkt, en nu beginnen ze te slijten ( na 2,5 jaar )

Dus dat zijn de kosten niet, 4 euro plaatmateriaal en wat handwerk.
We maken volgend jaar wel weer nieuwe :+ en gaan au-naturel
pi_116153994
Hout hoort niet in de vaatwasser.

Ook al is triplex geen hout ;)
  woensdag 29 augustus 2012 @ 16:53:21 #113
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116154051
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 16:51 schreef Deshain het volgende:
Hout hoort niet in de vaatwasser.
Heb je gelijk in, maar sommige dingen wil je toch weleens wat schoon krijgen.

* hout hoort in mijn rookoven !
  woensdag 29 augustus 2012 @ 18:08:51 #114
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116156706
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 16:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nee hoor, hij doet het gewoon? Zal misschien storing bij Dropbox zijn geweest, waar ie op publieke ruimte staat.
opgelost

Geweldig, zo'n hostfile die van alles toevoegt ...
  † In Memoriam † woensdag 29 augustus 2012 @ 18:26:34 #115
91830 MaximusTG
pi_116157130
Haha, ja, dan wordt het lastig.
wbt de schieters; ik maak ze af en toe gewoon met een sponsje en wat warm water schoon. Rechtop laten drogen. Zijn nog prima recht..
  donderdag 30 augustus 2012 @ 23:42:35 #116
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116213531
Nieuw speeltje :

BBQ Pizza steen van Emile Henry.



Steen als kado gekregen, en ben er blij mee, 30cm doorsnee. even groot als de bestron, alleen zitten de handvat(t)en in de weg, om het deksel te sluiten ...

Volgens de handleiding kan hij tot 500C graden verhit worden, iets wat straks op de ( te komen ) Weber Premium wel gebruikt gaat worden. Dus vooralsnog in de oven
Helaas de komende dagen nog avonddiensten, dus geen mogelijkheid om echt te testen :(

Maandag wordt het "zijn" dag !!
pi_116227179
Gisteravond deeg gemaakt, vanavond weer pizzafeest :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_116238268
Morgen ook hier pizza's, vriend is jarig en eiste pizza's.
pi_116254020
Nieuw op 24Kitchen

quote:
Peppe's Pizza
Una pizza margherita, per favore! Pizza is en blijft naast pasta het uithangbord van de Italiaanse keuken. Peppe Giacomazza bakte al op zijn 9e zijn eigen pizza’s in de zaak van zijn vader. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een echte pizzaiolo – een pizzabakker. In Peppe’s Pizza toont hij zijn kunsten, geeft handige tips & tricks voor een geslaagde bodem en inspiratie om deze origineel te beleggen. De lekkerste pizza’s worden gebakken in een houtoven en dat is wat Peppe ook doet. Lekker puur en artisanaal, terwijl de vrienden en vriendinnen vol ongeduld aan tafel wachten
.
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 23:27:18 #120
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_116255482
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 22:56 schreef Trusten het volgende:
Nieuw op 24Kitchen

[..]

.
Peppe's Pizza

Ook een Njam.tv kok

Heeft wel leuke tips ja, iig beter dan die BBQ Michael


( Pizza Ruotola is hier wel geliefd, met verschillende samenstellingen )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')