abonnement Unibet Coolblue
pi_118237336
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 12:16 schreef emmyemmy het volgende:
Neee, juist dunnere grote bodems, met vaak wat aparter beleg :P New york stijl zegmaar
Zoals pepperoni en jalapenos? :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_118237587
Mijn vriend houdt niet van salami o.i.d. dus meestal is het een soort gekruide kip :P
Meestal wordt het cajunkip met groene pepertjes, ui en knoflooksaus
pi_118241214
Ik heb er hier net weer een uit de oven gehaald, hij is vet lekker :D Bodem is deze keer beter dan de vorige ^O^ Alleen de smaak is het nog niet helemaal..


De bodem was wat aan de lichte kant, maar niet zo wit als dat ie hier lijkt



[ Bericht 14% gewijzigd door LoggedIn op 21-10-2012 15:40:36 ]
pi_118245645
Nou, dat ziet er toch lekker uit! :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_118245725
Misschien wat teveel saus en kaas? Teminste, dat is wat mij zo opvalt aan de pizza. :P je kunt met de helft aan saus af zo te zien, idem met kaas :+ en wellicht wat gedroogde oregano erover sprenkelen voor je 'm bakt en wat verse basilicum erna? Doe er zelf ook nooit geraspte gewone kaas op, maar wat grana padano of parmezan. Is wat subtieler? :)
Ja doei.
pi_118246488
Serieus, nog minder saus? Waar zie je dat dan aan? :P

Ik had edammer en pardano gemixt, vond de kaas zelf wel meevallen zo. De oregano was ik vergeten idd :@
pi_118246863
Nou ja, als ik naar m'n eigen pizza's kijk:



dan zit daar beduidend minder saus op, en dat komt wmb (met een goede saus dus) de smaak van de pizza zeker ten goede. Op een pizza met een doorsnede van iets van 30-33cm ofzo gaan misschien 2 á 3 eetlepels saus :+
Ja doei.
pi_118247354
Ik vind de kaas niet teveel hoor. En als je weinig saus op een pizza doet moet het wel een zeer smaakvolle en pittige zijn, anders wordt het een flauwe 'blanke' pizza.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_118247385
Ik maak zelf (nog) geen pizza's, maar ik hou van pizza's met weinig erop. De napolitana, met ansjovis en kappertjes in dan ook een van mijn favorieten. Als ik die 's nachts wil halen ben ik veroordeeld tot een Egyptische shoarmaboer met weinige pretentieuze kaas en overige ingredienten.

Maar wat die man doet is bovenop de saus ook nog eens plakjes tomaat leggen. En die ansjovis doen wat met die tomaat, echt heerlijk. Je moet natuurlijk wel van tomaten houden, maar als je nou echt een intense tomaatsmaak wil proeven moet je dat ook eens proberen op je pizza.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_118275240
Inmiddels een eerste poging gewaagd om een pizza te bakken, gelijk ook maar een 450W Tefal handmixer gekocht (2 tientjes bij de Kijkshop) en vervolgens aan de slag gegaan met het recept van MaximusTG zonder zuurdesem, ik denk dat mijn instant gist niet echt actief meer was aangezien het deeg na een nacht in de koeling had gestaan vrijwel niks gerijst had, ook een dik uurtje buiten de koelkast had weinig effect.

Was ook niet eenvoudig om van het deeg een mooie bodem te maken, lastig mee te werken, heb de deegroller er maar bijgepakt om er nog enigzins wat van te maken.
Het bakken ging op zich goed met de chamotte-steen in de combi magnetron, schoof makkelijk van de schieter (dank aan MaximusTG voor voorbeeld) de topping was ook goed alleen de bodem was niet luchtig genoeg en een beetje te dik.

Ga binnenkort een 2e poging wagen met nieuwe instant gist.
Als ik wat bollen in de vriezer wil bewaren, kunnen die dan zo in een afgesloten plastic bakje of moet er nog folie om het deeg heen en hoelang van te voren moeten ze er dan uit gehaald worden voordat ik de pizza wil maken?

@MaximusTG, kan het zijn dat de hoeveelheid gist in je laatste recept (receptformule 2) 8 gram moet zijn ipv 3?
  † In Memoriam † maandag 22 oktober 2012 @ 12:19:12 #236
91830 MaximusTG
pi_118276031
Ah, ja, in receptformule 2 is een foutje geslopen zie ik, heb daar alleen de teaspoon hoeveelheid aangepast. (tabelletjes kopieerde ik van formule 1, en dan de waardes aangepast). Maar daar moet jij geen last van hebben gehad, omdat je formule 1 gevolgd hebt neem ik aan? Die drie gram moet wel kloppen in formule 1, want dat is iets minder dan de helft van zo'n 7 grams zakje gist. Kan zijn dat je gist niet meer goed was, maar misschien heb je het met een weegschaal afgewogen? Dat is nooit een goed idee, omdat ook digitale weegschalen vaak op 1 gram nauwkeurig zijn. Dus dat kan best schelen.
pi_118276929
Inderdaad afgewogen met digitale weegschaal, inmiddels ook zo'n mooi setje lepeltjes met teaspoon/tablespoon aanduiding erop gekocht.

Klopt, eerste recept gebruikt, baalde eigenlijk zo van het mislukte deeg dat ik gelijk (snel) nieuw deeg wilde maken en naar het formule2 recept ben gaan kijken.
Wacht er toch nog even mee want wil toch eerst een vergelijking maken met eerste recept met nieuwe gist zodat ik zeker weet dat de oude gist de boosdoener was

De meel die ik gebruik is van Soezie, "Surprima Plus".
pi_118303890
Ik gebruik standaard meel van het huismerk van de super :') Er kan wel wat meer smaak in m'n deeg, maar wellicht kan ik met koud rijzen er al verbetering in aanbrengen.. Maar over 1,5 week probeer ik het weer, dit weekend ben ik op vakantie :P
pi_118309177
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 12:19 schreef MaximusTG het volgende:
Kan zijn dat je gist niet meer goed was, maar misschien heb je het met een weegschaal afgewogen? Dat is nooit een goed idee, omdat ook digitale weegschalen vaak op 1 gram nauwkeurig zijn. Dus dat kan best schelen.
Huh, hoe doe jij dat dan? Stiekem toch Amerikaanse teaspoons gebruiken?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 00:11:28 #240
91830 MaximusTG
pi_118311380
Hoezo 'stiekem'? Ik gebruik altijd Amerikaanse teaspoons en tablespoons. Die zijn veel betrouwbaarder voor de spullen die je daar mee afmeet, omdat het dan altijd om lichte dingen gaat. Nee, het zijn de cups die ik niet handig vind.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 06:00:40 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_118316254
Sorry, hier haak ik even in...dat van een digitale weegschaal die niet goed werkt slaat echt nergens op. Ik bak nu 12 jaar brood op allerlei manieren en met digitale weegschalen (goedkoop action en duurdere versies), er kan een afwijking inzitten van 1 gram. Maar dat is echt niet waardoor je deeg mislukt. Gewoon goed wegen, je ingrediënten rustig op de bloem strooien en niet per lepeltje ofzo erin laten vallen. Dan zie je het gewicht per gram oplopen. Kan niet misgaan! Ik weeg alles af, ook het water etc. Met een digitale weegschaal kun je niet fout gaan, dat is juist zo mooi!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 10:06:44 #242
91830 MaximusTG
pi_118318853
Ik gok ook dat er iets anders aan de hand was bij Sosuplus, maar je probeert een verklaring te vinden he.
En een digitale weegschaal is idd heel handig, gebruik ik ook voor het water en de bloem. Maar als je 3 gram gist afweegt en je weegt op 1 gram nauwkeurig is dat toch een flink percentage afwijking wat je kan hebben op die 3 gram.
Dus voor kleine hoeveelheiden pak ik gewoon een teaspoon. Netjes afstrijken en je bent altijd consistent.
pi_118319445
Ga nu aan de slag om nieuw deeg te maken, ben benieuwd....
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:44:58 #244
91830 MaximusTG
pi_118337874
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!



Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
pi_118339571
@MaximusTG: Dat ziet er goed uit!

M'n deeg zit in de ijskast, morgen of overmorgen maar weer eens een poging wagen.

Ik had nog 2 bollen deeg over van de eerste poging, 1 bol was compleet niet gerezen en de andere zag er best nog aardig goed uit. Hiervan een pizza gemaakt, was een stuk beter dan de eerste 2.
Het deeg vormen ging ook beter, heb er een paar foto's van gemaakt.
De bodem was nog niet helemaal ok maar er wordt vooruitgang geboekt!

Ben ook aan het kijken of ik in mijn houtkachel pizza kan bakken, moet wel mogelijk zijn, aan de voor- en achterbinnenkant zit een opstaande rand waar ik een rooster op kan leggen met daar bovenop dan de chamotte steen.

https://www.dropbox.com/s/9wzj4e19au3zex2/IMAG0967.jpg

https://www.dropbox.com/s/aqj4tgmmrlj82ud/IMAG0971.jpg

https://www.dropbox.com/s/g70w9a34mrsytff/IMAG0975.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door Sosuplus op 23-10-2012 23:13:25 ]
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:29:23 #246
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118339872
@MaximusTG, waarvan heb je die pizzaschep gemaakt?
Het wordt tijd dat ik er ook eens 1 uitzaag :P Met mijn snijplank een pizza de oven inschuiven levert nog wel eens een onbedoelde calzone op :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:33:00 #247
91830 MaximusTG
pi_118340129
Van eurootjes die door mijn moeder naar pizzastein overgemaakt zijn :+. Toen ik de steen en scheppen voor mn verjaardag kreeg ;).

Maar hij is van multiplex. Zie tekening in signature.
pi_118341508
vandaag weer pizza gemaakt, helaas was de bodem niet zo luchtig als ik gewild had. Deeg was wel goed gerezen en op hete bakplaat gebakken. (250 graden)

Iemand nog andere tips voor een luchtigere bodem?
hardcoholic
pi_118342120
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
Is de bodem niet extreem dik?
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:09:51 #250
91830 MaximusTG
pi_118342474
Nee, normaal. Alleen de rand is dik. Omdat het deeg zo rijst in de oven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')