abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2012 @ 13:00:20 #201
91830 MaximusTG
pi_117890919
Proeven dus, wat ik zei. Die saus die in die spoiler staat in de openingspost vind ik ook niks nee, veel te zwaar.
pi_117891042
ik zal eens nadenken over iets wat meer in de buurt komt van makkelijk bereiden en italiaans qua karakter, want wat er daar staat is misschien lekker voor amerikaanse pizza's, maar heeft weinig van doen met een beetje het italiaanse gevoel... (oeps.... sorry voor degene die al die moeite heeft gedaan, zo was het niet bedoeld)
pizza
pi_117891188


[ Bericht 100% gewijzigd door sander1975 op 12-10-2012 13:17:52 ]
pizza
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2012 @ 13:10:25 #204
91830 MaximusTG
pi_117891244
Dat is geen URL naar een plaatje, dat is een url naar een tweet met een plaatje erin. Maak of daar [url] tags van, of plak de directe link naar het plaatje tussen de [img]tags.
Hij ziet er prima uit verder hoor ;). Was ie ook lekker?
pi_117891295
weet ik niet, zal het vanmiddag aan mijn dochter vragen :) heb zelf niets gehad --> geen goede kok he :)!
pizza
pi_117891347
zo'n "kreng" snijden en dan ook nog vervoeren is zeker niet gemakkelijk, had beter een pizza doos kunnen kopen ;)
pizza
pi_117891459


jeetje, het werkt nu :) dank je....
pizza
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 16:51:29 #208
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_117931413
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 12:58 schreef sander1975 het volgende:
zie net je update Max, maar dit zegt niets over hoeveelheden wat je standaard in een saus doet. Het saus voorbeeld in deze topics vind ik niet erg overeenkomen met normale saus vanuit de pizzeria. Zij koken echt niets, maar hebben wel vaak een goede mix van gepelde tomaten, oregano, zout en eventueel basilicum. Dit wanner ze geen verse basilicum gebruiken, stoppen ze het vaak in een saus. Maar wat is een redelijke maatverdeling? Ik kom er (HELAAS :( ) nog niet achter en al mijn gepelde sausjes smaken nog niet zoals de italiaan dat doet..... :(
Een scheutje Worcestersaus doet vaak wonderen...
Of droge witte wijn / Dry sherry
pi_117933898
Ik heb t vandaag weer eens geprobeerd, na zeker een jaar.. Is behoorlijk goed gelukt, alleen de bodem was te hard geworden -O-
pi_117957727
Voor mij een paar maandjes geleden. Deze is trs simple, buiten kaas/tomaat wat salami en ui.
pi_117989309
Yvesss, ben eigenlijk ook wel benieuwd naar je bord...... Zie wat bekende kleuren langskomen in een bepaalde volgorde. Je zou bijna zeggen dat het een italiaanse vlag zal zijn ;)
pizza
pi_117990082
Gisteren een calzone gemaakt met Chorizo, paprika, rucola, ricotta, rode ui en passata.
Was wel aardig. Maar toch de voorkeur voor een gewone. Het is makkelijker maken, minder vochtig, en het deeg is niet zo dik als bij een calzone (bij de verbinding om hem goed dicht te krijgen)
pi_118064150
Ziet er lekker uit :P

Kun je de pizza trouwens ook op een rooster bouwen of heb ik echt van die stenen ( jewwetwel, die waar pizzabeddan onder zitten) met aarde hebben? :')

Ik ga het miss een keer maken, is 2 DL water wat meer aan te raden? Aangezien het anders vrij plakkerig is. En is het ook lekker als je het deeg niet laat rijzen? Dan kan ik het miss morgen ofzo al maken.
Because you know i'm all about that ass
  † In Memoriam † dinsdag 16 oktober 2012 @ 23:44:26 #214
91830 MaximusTG
pi_118064656
Nee en nee op die eerste vraag. Nee je hebt niet per se een steen nodig, maar nee, dat kan niet met een rooster. Dan zakt je deeg erdoorheen natuurlijk. Gebruik dan je bakplaat.

2 dl water? Op welke hoeveelheid bloem? Bedoel je pizzarecept 1 uit de OP? Dat is dus 2 dl op 350 gram bloem, oftewel 57% water. Dat zou ik niet doen hoor, das te weinig water. Hou nou die lagere hoeveelheid aan die eronder staat, ongeveer 230 gram.

En het deeg zal je altijd moeten rijzen ja. Maar je kan best morgen al deeg en pizza maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Langere rijstijden bv in koelkast, minder gist etc. leveren wel bodems met meer smaak.
pi_118065772
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:44 schreef MaximusTG het volgende:
Nee en nee op die eerste vraag. Nee je hebt niet per se een steen nodig, maar nee, dat kan niet met een rooster. Dan zakt je deeg erdoorheen natuurlijk. Gebruik dan je bakplaat.

2 dl water? Op welke hoeveelheid bloem? Bedoel je pizzarecept 1 uit de OP? Dat is dus 2 dl op 350 gram bloem, oftewel 57% water. Dat zou ik niet doen hoor, das te weinig water. Hou nou die lagere hoeveelheid aan die eronder staat, ongeveer 230 gram.

En het deeg zal je altijd moeten rijzen ja. Maar je kan best morgen al deeg en pizza maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Langere rijstijden bv in koelkast, minder gist etc. leveren wel bodems met meer smaak.
Ik heb een beetje smetvrees voor eten van dingen gebakken op stenen etc :')

Oke bedankt, dan pak ik 230 ML water.

Ik probeer het wel zo lang mogelijk te laten reizen.

Bedankt iig :).
Because you know i'm all about that ass
  † In Memoriam † woensdag 17 oktober 2012 @ 00:12:09 #216
91830 MaximusTG
pi_118065911
Je snapt hopelijk dat het hier om speciaal hiervoor gebakken stenen van chamotteklei (tenminste, daar zijn ze vaak van) gaat.. En niet om stoeptegels waar de hond op heeft gezeten.

Het is trouwens rijzen. Om deeg lang te laten reizen hoef je het alleen maar in de trein te zetten.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:52:48 #217
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118221628
Voor de eerste keer dat de rand zo mooi omhoog kwam :)
Beleg simpel gehouden met tomatensaus, parmezaanse kaas, rundergehakt en een uitje :)

~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:55:41 #218
91830 MaximusTG
pi_118221739
Mooi geworden! Was vast lekker? Welk recept had je gebruikt?
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 22:11:30 #219
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118222397
Smaakte erg goed ja :Y Wel 1 van de beste in mijn pizza bak carrire :)
Ik heb jou 3e recept genomen maar dan zonder de poolish en iets meer gist omdat ik pas aan het begin van de avond begon :P Kwam in ieder geval een heel fijn en goed te vormen deeg uit :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † zaterdag 20 oktober 2012 @ 22:22:42 #220
91830 MaximusTG
pi_118222886
Haha, ja, heel goed dat je het recept aangepast hebt aan je eigen tijdsschema.
Tis gewoon zo suf dat er zoveel slechte en verkeerde recepten rondzwerven op Internet.
pi_118235236
Ben ik de enige hier die liever amerikaanse stijl pizza's bakt? :P
  † In Memoriam † zondag 21 oktober 2012 @ 11:22:50 #222
91830 MaximusTG
pi_118235631
Ligt eraan wat je met Amerikaanse stijl bedoelt?
  zondag 21 oktober 2012 @ 11:35:55 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118235881
Dikke broodachtige bodem.
pi_118236560
Da's toch Chicago-style?

Een keer gehad in een pizzeria. Vult wel heeeeel erg. Ik maak zelf liever dun. Heb het deeg alweer in de koelkast staan voor vanavond. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_118236707
Neee, juist dunnere grote bodems, met vaak wat aparter beleg :P New york stijl zegmaar
pi_118237336
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 12:16 schreef emmyemmy het volgende:
Neee, juist dunnere grote bodems, met vaak wat aparter beleg :P New york stijl zegmaar
Zoals pepperoni en jalapenos? :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_118237587
Mijn vriend houdt niet van salami o.i.d. dus meestal is het een soort gekruide kip :P
Meestal wordt het cajunkip met groene pepertjes, ui en knoflooksaus
pi_118241214
Ik heb er hier net weer een uit de oven gehaald, hij is vet lekker :D Bodem is deze keer beter dan de vorige ^O^ Alleen de smaak is het nog niet helemaal..


De bodem was wat aan de lichte kant, maar niet zo wit als dat ie hier lijkt



[ Bericht 14% gewijzigd door LoggedIn op 21-10-2012 15:40:36 ]
pi_118245645
Nou, dat ziet er toch lekker uit! :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_118245725
Misschien wat teveel saus en kaas? Teminste, dat is wat mij zo opvalt aan de pizza. :P je kunt met de helft aan saus af zo te zien, idem met kaas :+ en wellicht wat gedroogde oregano erover sprenkelen voor je 'm bakt en wat verse basilicum erna? Doe er zelf ook nooit geraspte gewone kaas op, maar wat grana padano of parmezan. Is wat subtieler? :)
Ja doei.
pi_118246488
Serieus, nog minder saus? Waar zie je dat dan aan? :P

Ik had edammer en pardano gemixt, vond de kaas zelf wel meevallen zo. De oregano was ik vergeten idd :@
pi_118246863
Nou ja, als ik naar m'n eigen pizza's kijk:



dan zit daar beduidend minder saus op, en dat komt wmb (met een goede saus dus) de smaak van de pizza zeker ten goede. Op een pizza met een doorsnede van iets van 30-33cm ofzo gaan misschien 2 3 eetlepels saus :+
Ja doei.
pi_118247354
Ik vind de kaas niet teveel hoor. En als je weinig saus op een pizza doet moet het wel een zeer smaakvolle en pittige zijn, anders wordt het een flauwe 'blanke' pizza.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_118247385
Ik maak zelf (nog) geen pizza's, maar ik hou van pizza's met weinig erop. De napolitana, met ansjovis en kappertjes in dan ook een van mijn favorieten. Als ik die 's nachts wil halen ben ik veroordeeld tot een Egyptische shoarmaboer met weinige pretentieuze kaas en overige ingredienten.

Maar wat die man doet is bovenop de saus ook nog eens plakjes tomaat leggen. En die ansjovis doen wat met die tomaat, echt heerlijk. Je moet natuurlijk wel van tomaten houden, maar als je nou echt een intense tomaatsmaak wil proeven moet je dat ook eens proberen op je pizza.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_118275240
Inmiddels een eerste poging gewaagd om een pizza te bakken, gelijk ook maar een 450W Tefal handmixer gekocht (2 tientjes bij de Kijkshop) en vervolgens aan de slag gegaan met het recept van MaximusTG zonder zuurdesem, ik denk dat mijn instant gist niet echt actief meer was aangezien het deeg na een nacht in de koeling had gestaan vrijwel niks gerijst had, ook een dik uurtje buiten de koelkast had weinig effect.

Was ook niet eenvoudig om van het deeg een mooie bodem te maken, lastig mee te werken, heb de deegroller er maar bijgepakt om er nog enigzins wat van te maken.
Het bakken ging op zich goed met de chamotte-steen in de combi magnetron, schoof makkelijk van de schieter (dank aan MaximusTG voor voorbeeld) de topping was ook goed alleen de bodem was niet luchtig genoeg en een beetje te dik.

Ga binnenkort een 2e poging wagen met nieuwe instant gist.
Als ik wat bollen in de vriezer wil bewaren, kunnen die dan zo in een afgesloten plastic bakje of moet er nog folie om het deeg heen en hoelang van te voren moeten ze er dan uit gehaald worden voordat ik de pizza wil maken?

@MaximusTG, kan het zijn dat de hoeveelheid gist in je laatste recept (receptformule 2) 8 gram moet zijn ipv 3?
  † In Memoriam † maandag 22 oktober 2012 @ 12:19:12 #236
91830 MaximusTG
pi_118276031
Ah, ja, in receptformule 2 is een foutje geslopen zie ik, heb daar alleen de teaspoon hoeveelheid aangepast. (tabelletjes kopieerde ik van formule 1, en dan de waardes aangepast). Maar daar moet jij geen last van hebben gehad, omdat je formule 1 gevolgd hebt neem ik aan? Die drie gram moet wel kloppen in formule 1, want dat is iets minder dan de helft van zo'n 7 grams zakje gist. Kan zijn dat je gist niet meer goed was, maar misschien heb je het met een weegschaal afgewogen? Dat is nooit een goed idee, omdat ook digitale weegschalen vaak op 1 gram nauwkeurig zijn. Dus dat kan best schelen.
pi_118276929
Inderdaad afgewogen met digitale weegschaal, inmiddels ook zo'n mooi setje lepeltjes met teaspoon/tablespoon aanduiding erop gekocht.

Klopt, eerste recept gebruikt, baalde eigenlijk zo van het mislukte deeg dat ik gelijk (snel) nieuw deeg wilde maken en naar het formule2 recept ben gaan kijken.
Wacht er toch nog even mee want wil toch eerst een vergelijking maken met eerste recept met nieuwe gist zodat ik zeker weet dat de oude gist de boosdoener was

De meel die ik gebruik is van Soezie, "Surprima Plus".
pi_118303890
Ik gebruik standaard meel van het huismerk van de super :') Er kan wel wat meer smaak in m'n deeg, maar wellicht kan ik met koud rijzen er al verbetering in aanbrengen.. Maar over 1,5 week probeer ik het weer, dit weekend ben ik op vakantie :P
pi_118309177
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 12:19 schreef MaximusTG het volgende:
Kan zijn dat je gist niet meer goed was, maar misschien heb je het met een weegschaal afgewogen? Dat is nooit een goed idee, omdat ook digitale weegschalen vaak op 1 gram nauwkeurig zijn. Dus dat kan best schelen.
Huh, hoe doe jij dat dan? Stiekem toch Amerikaanse teaspoons gebruiken?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 00:11:28 #240
91830 MaximusTG
pi_118311380
Hoezo 'stiekem'? Ik gebruik altijd Amerikaanse teaspoons en tablespoons. Die zijn veel betrouwbaarder voor de spullen die je daar mee afmeet, omdat het dan altijd om lichte dingen gaat. Nee, het zijn de cups die ik niet handig vind.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 06:00:40 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_118316254
Sorry, hier haak ik even in...dat van een digitale weegschaal die niet goed werkt slaat echt nergens op. Ik bak nu 12 jaar brood op allerlei manieren en met digitale weegschalen (goedkoop action en duurdere versies), er kan een afwijking inzitten van 1 gram. Maar dat is echt niet waardoor je deeg mislukt. Gewoon goed wegen, je ingredinten rustig op de bloem strooien en niet per lepeltje ofzo erin laten vallen. Dan zie je het gewicht per gram oplopen. Kan niet misgaan! Ik weeg alles af, ook het water etc. Met een digitale weegschaal kun je niet fout gaan, dat is juist zo mooi!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 10:06:44 #242
91830 MaximusTG
pi_118318853
Ik gok ook dat er iets anders aan de hand was bij Sosuplus, maar je probeert een verklaring te vinden he.
En een digitale weegschaal is idd heel handig, gebruik ik ook voor het water en de bloem. Maar als je 3 gram gist afweegt en je weegt op 1 gram nauwkeurig is dat toch een flink percentage afwijking wat je kan hebben op die 3 gram.
Dus voor kleine hoeveelheiden pak ik gewoon een teaspoon. Netjes afstrijken en je bent altijd consistent.
pi_118319445
Ga nu aan de slag om nieuw deeg te maken, ben benieuwd....
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:44:58 #244
91830 MaximusTG
pi_118337874
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!



Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
pi_118339571
@MaximusTG: Dat ziet er goed uit!

M'n deeg zit in de ijskast, morgen of overmorgen maar weer eens een poging wagen.

Ik had nog 2 bollen deeg over van de eerste poging, 1 bol was compleet niet gerezen en de andere zag er best nog aardig goed uit. Hiervan een pizza gemaakt, was een stuk beter dan de eerste 2.
Het deeg vormen ging ook beter, heb er een paar foto's van gemaakt.
De bodem was nog niet helemaal ok maar er wordt vooruitgang geboekt!

Ben ook aan het kijken of ik in mijn houtkachel pizza kan bakken, moet wel mogelijk zijn, aan de voor- en achterbinnenkant zit een opstaande rand waar ik een rooster op kan leggen met daar bovenop dan de chamotte steen.

https://www.dropbox.com/s/9wzj4e19au3zex2/IMAG0967.jpg

https://www.dropbox.com/s/aqj4tgmmrlj82ud/IMAG0971.jpg

https://www.dropbox.com/s/g70w9a34mrsytff/IMAG0975.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door Sosuplus op 23-10-2012 23:13:25 ]
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:29:23 #246
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118339872
@MaximusTG, waarvan heb je die pizzaschep gemaakt?
Het wordt tijd dat ik er ook eens 1 uitzaag :P Met mijn snijplank een pizza de oven inschuiven levert nog wel eens een onbedoelde calzone op :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:33:00 #247
91830 MaximusTG
pi_118340129
Van eurootjes die door mijn moeder naar pizzastein overgemaakt zijn :+. Toen ik de steen en scheppen voor mn verjaardag kreeg ;).

Maar hij is van multiplex. Zie tekening in signature.
pi_118341508
vandaag weer pizza gemaakt, helaas was de bodem niet zo luchtig als ik gewild had. Deeg was wel goed gerezen en op hete bakplaat gebakken. (250 graden)

Iemand nog andere tips voor een luchtigere bodem?
hardcoholic
pi_118342120
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ben ook weer eens aan de pizza gegaan vandaag!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Jammer dat het licht altijd zo slecht is rond deze tijd :P.
Is de bodem niet extreem dik?
  † In Memoriam † dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:09:51 #250
91830 MaximusTG
pi_118342474
Nee, normaal. Alleen de rand is dik. Omdat het deeg zo rijst in de oven.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')