abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2012 @ 13:00:20 #201
91830 MaximusTG
pi_117890919
Proeven dus, wat ik zei. Die saus die in die spoiler staat in de openingspost vind ik ook niks nee, veel te zwaar.
pi_117891042
ik zal eens nadenken over iets wat meer in de buurt komt van makkelijk bereiden en italiaans qua karakter, want wat er daar staat is misschien lekker voor amerikaanse pizza's, maar heeft weinig van doen met een beetje het italiaanse gevoel... (oeps.... sorry voor degene die al die moeite heeft gedaan, zo was het niet bedoeld)
pizza
pi_117891188


[ Bericht 100% gewijzigd door sander1975 op 12-10-2012 13:17:52 ]
pizza
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2012 @ 13:10:25 #204
91830 MaximusTG
pi_117891244
Dat is geen URL naar een plaatje, dat is een url naar een tweet met een plaatje erin. Maak of daar [url] tags van, of plak de directe link naar het plaatje tussen de [img]tags.
Hij ziet er prima uit verder hoor ;). Was ie ook lekker?
pi_117891295
weet ik niet, zal het vanmiddag aan mijn dochter vragen :) heb zelf niets gehad --> geen goede kok he :)!
pizza
pi_117891347
zo'n "kreng" snijden en dan ook nog vervoeren is zeker niet gemakkelijk, had beter een pizza doos kunnen kopen ;)
pizza
pi_117891459


jeetje, het werkt nu :) dank je....
pizza
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 16:51:29 #208
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_117931413
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 12:58 schreef sander1975 het volgende:
zie net je update Max, maar dit zegt niets over hoeveelheden wat je standaard in een saus doet. Het saus voorbeeld in deze topics vind ik niet erg overeenkomen met normale saus vanuit de pizzeria. Zij koken echt niets, maar hebben wel vaak een goede mix van gepelde tomaten, oregano, zout en eventueel basilicum. Dit wanner ze geen verse basilicum gebruiken, stoppen ze het vaak in een saus. Maar wat is een redelijke maatverdeling? Ik kom er (HELAAS :( ) nog niet achter en al mijn gepelde sausjes smaken nog niet zoals de italiaan dat doet..... :(
Een scheutje Worcestersaus doet vaak wonderen...
Of droge witte wijn / Dry sherry
pi_117933898
Ik heb t vandaag weer eens geprobeerd, na zeker een jaar.. Is behoorlijk goed gelukt, alleen de bodem was te hard geworden -O-
pi_117957727
Voor mij een paar maandjes geleden. Deze is très simple, buiten kaas/tomaat wat salami en ui.
pi_117989309
Yvesss, ben eigenlijk ook wel benieuwd naar je bord...... Zie wat bekende kleuren langskomen in een bepaalde volgorde. Je zou bijna zeggen dat het een italiaanse vlag zal zijn ;)
pizza
pi_117990082
Gisteren een calzone gemaakt met Chorizo, paprika, rucola, ricotta, rode ui en passata.
Was wel aardig. Maar toch de voorkeur voor een gewone. Het is makkelijker maken, minder vochtig, en het deeg is niet zo dik als bij een calzone (bij de verbinding om hem goed dicht te krijgen)
pi_118064150
Ziet er lekker uit :P

Kun je de pizza trouwens ook op een rooster bouwen of heb ik echt van die stenen ( jewwetwel, die waar pizzabeddan onder zitten) met aarde hebben? :')

Ik ga het miss een keer maken, is 2 DL water wat meer aan te raden? Aangezien het anders vrij plakkerig is. En is het ook lekker als je het deeg niet laat rijzen? Dan kan ik het miss morgen ofzo al maken.
Because you know i'm all about that ass
  † In Memoriam † dinsdag 16 oktober 2012 @ 23:44:26 #214
91830 MaximusTG
pi_118064656
Nee en nee op die eerste vraag. Nee je hebt niet per se een steen nodig, maar nee, dat kan niet met een rooster. Dan zakt je deeg erdoorheen natuurlijk. Gebruik dan je bakplaat.

2 dl water? Op welke hoeveelheid bloem? Bedoel je pizzarecept 1 uit de OP? Dat is dus 2 dl op 350 gram bloem, oftewel 57% water. Dat zou ik niet doen hoor, das te weinig water. Hou nou die lagere hoeveelheid aan die eronder staat, ongeveer 230 gram.

En het deeg zal je altijd moeten rijzen ja. Maar je kan best morgen al deeg en pizza maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Langere rijstijden bv in koelkast, minder gist etc. leveren wel bodems met meer smaak.
pi_118065772
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 23:44 schreef MaximusTG het volgende:
Nee en nee op die eerste vraag. Nee je hebt niet per se een steen nodig, maar nee, dat kan niet met een rooster. Dan zakt je deeg erdoorheen natuurlijk. Gebruik dan je bakplaat.

2 dl water? Op welke hoeveelheid bloem? Bedoel je pizzarecept 1 uit de OP? Dat is dus 2 dl op 350 gram bloem, oftewel 57% water. Dat zou ik niet doen hoor, das te weinig water. Hou nou die lagere hoeveelheid aan die eronder staat, ongeveer 230 gram.

En het deeg zal je altijd moeten rijzen ja. Maar je kan best morgen al deeg en pizza maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Langere rijstijden bv in koelkast, minder gist etc. leveren wel bodems met meer smaak.
Ik heb een beetje smetvrees voor eten van dingen gebakken op stenen etc :')

Oke bedankt, dan pak ik 230 ML water.

Ik probeer het wel zo lang mogelijk te laten reizen.

Bedankt iig :).
Because you know i'm all about that ass
  † In Memoriam † woensdag 17 oktober 2012 @ 00:12:09 #216
91830 MaximusTG
pi_118065911
Je snapt hopelijk dat het hier om speciaal hiervoor gebakken stenen van chamotteklei (tenminste, daar zijn ze vaak van) gaat.. En niet om stoeptegels waar de hond op heeft gezeten.

Het is trouwens rijzen. Om deeg lang te laten reizen hoef je het alleen maar in de trein te zetten.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:52:48 #217
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118221628
Voor de eerste keer dat de rand zo mooi omhoog kwam :)
Beleg simpel gehouden met tomatensaus, parmezaanse kaas, rundergehakt en een uitje :)

~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:55:41 #218
91830 MaximusTG
pi_118221739
Mooi geworden! Was vast lekker? Welk recept had je gebruikt?
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 22:11:30 #219
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_118222397
Smaakte erg goed ja :Y Wel 1 van de beste in mijn pizza bak carrière :)
Ik heb jou 3e recept genomen maar dan zonder de poolish en iets meer gist omdat ik pas aan het begin van de avond begon :P Kwam in ieder geval een heel fijn en goed te vormen deeg uit :)
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  † In Memoriam † zaterdag 20 oktober 2012 @ 22:22:42 #220
91830 MaximusTG
pi_118222886
Haha, ja, heel goed dat je het recept aangepast hebt aan je eigen tijdsschema.
Tis gewoon zo suf dat er zoveel slechte en verkeerde recepten rondzwerven op Internet.
pi_118235236
Ben ik de enige hier die liever amerikaanse stijl pizza's bakt? :P
  † In Memoriam † zondag 21 oktober 2012 @ 11:22:50 #222
91830 MaximusTG
pi_118235631
Ligt eraan wat je met Amerikaanse stijl bedoelt?
  zondag 21 oktober 2012 @ 11:35:55 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118235881
Dikke broodachtige bodem.
pi_118236560
Da's toch Chicago-style?

Een keer gehad in een pizzeria. Vult wel heeeeel erg. Ik maak zelf liever dun. Heb het deeg alweer in de koelkast staan voor vanavond. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_118236707
Neee, juist dunnere grote bodems, met vaak wat aparter beleg :P New york stijl zegmaar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')