Een scheutje Worcestersaus doet vaak wonderen...quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 12:58 schreef sander1975 het volgende:
zie net je update Max, maar dit zegt niets over hoeveelheden wat je standaard in een saus doet. Het saus voorbeeld in deze topics vind ik niet erg overeenkomen met normale saus vanuit de pizzeria. Zij koken echt niets, maar hebben wel vaak een goede mix van gepelde tomaten, oregano, zout en eventueel basilicum. Dit wanner ze geen verse basilicum gebruiken, stoppen ze het vaak in een saus. Maar wat is een redelijke maatverdeling? Ik kom er (HELAAS ) nog niet achter en al mijn gepelde sausjes smaken nog niet zoals de italiaan dat doet.....
Ik heb een beetje smetvrees voor eten van dingen gebakken op stenen etcquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:44 schreef MaximusTG het volgende:
Nee en nee op die eerste vraag. Nee je hebt niet per se een steen nodig, maar nee, dat kan niet met een rooster. Dan zakt je deeg erdoorheen natuurlijk. Gebruik dan je bakplaat.
2 dl water? Op welke hoeveelheid bloem? Bedoel je pizzarecept 1 uit de OP? Dat is dus 2 dl op 350 gram bloem, oftewel 57% water. Dat zou ik niet doen hoor, das te weinig water. Hou nou die lagere hoeveelheid aan die eronder staat, ongeveer 230 gram.
En het deeg zal je altijd moeten rijzen ja. Maar je kan best morgen al deeg en pizza maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Langere rijstijden bv in koelkast, minder gist etc. leveren wel bodems met meer smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |