Heb net een klassieke Oostenrijkse Rindfleischsuppe gemaakt met Markklößchen en Käsenockerl, gisteren al opgezet, vanmorgen afgemaakt.
De Markklößchen heb ik dit keer steviger gemaakt.
Merg van 6 schenkels, gesmolten, twee grote eieren, twee eetlepels kikkererwtenmeel, twee gemalen droge broodjes of een kopje paneermeel. Deeg van maken en in kleine bolletjes draaien.
Garen in de kokende boullion, heb ca 7 liter.
Voor de Käsenockerl
,
100 ml Witbier
200 g Appenzeller)
100 g Gorgonzola
8 witte boterhammen, droog
3 Eieren
Twee eetlepel Boter
Tot een deeg kneden en laten rusten, worst van rollen, ca 1cm dik, en dan in stukjes snijden.
1 minuut in de soep mee laten koken en dan 15 minuten na laten garen zonder te koken. Vuur uit deksel op de pan.
Dit eten we vanmiddag met broodjes, en 5 keer een liter wordt ingevroren voor later.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.