Alleen is rijst dan weer geen groente of fruit.quote:Op maandag 16 juli 2012 19:13 schreef boyv het volgende:
Ik zou het merendeel van de groenten en vruchten die je koopt gewoon even wassen.
Nee inderdaad het is een vruchtquote:Op maandag 16 juli 2012 19:15 schreef trovey het volgende:
[..]
Alleen is rijst dan weer geen groente of fruit.
Ja, ruim water erbij en dan als het gaar is afgieten.quote:
Het feit dat je de rijst moet wassen?quote:Op maandag 16 juli 2012 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
1 kopje rijst, 2 kopjes water, koken tot er putjes in zitten, laag pitje zetten en laten garen. WTF is daar zo moeilijk aan?
MWhahahaha Mooiste opmerking tot nu toe!quote:Op maandag 16 juli 2012 20:48 schreef Guus Muisarm het volgende:
Ik dacht dat je ze altijd per stuk met zo'n hele kleine champignonborstel moest borstelen
En die gele rijst doe ik ook altijd afgieten, surinaamse rijst 1 kop rijst op 1,5 kop water en droogkoken en builtjesrijst haal ik met een vork eruit en laat het uitlekken
quote:Op maandag 16 juli 2012 20:48 schreef Guus Muisarm het volgende:
Ik dacht dat je ze altijd per stuk met zo'n hele kleine champignonborstel moest borstelen
Ik ook niet, is mijn chineese vriendin het niet mee eens.. iets met smaak ofzo... Anyway ik proef het niet.. heb zoiets van het zal welquote:
Als je het in een pan maakt met dezelfde hoeveelheden water en rijst hoef je ook niet af te gieten.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 13:19 schreef Axia het volgende:
Ik was mijn rijst altijd. En hoeft niet af te gieten, want we maken gebruik van een rijstkoker
quote:Op dinsdag 17 juli 2012 13:24 schreef Luigi het volgende:
Ik doe gewoon 2 vliegen 1 klap. Water in de pan, rijst erbij, vaatwastabletje erbij en dan een uurtje laten pruttelen. Brandschone rijst!
Wat is er vies aan de rijst? Is hij buiten aan het spelen geweest? Komt ie net van de WC af?quote:
Wat is er met je Robin, dat je zo een humeur hebt?quote:
Humeur? Hahaha, echt niet!quote:Op dinsdag 17 juli 2012 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er met je Robin, dat je zo een humeur hebt?
Gewoon die ja, beste en meest eenvoudige methode en gaat altijd goed.quote:Op maandag 16 juli 2012 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:
1 kopje rijst, 2 kopjes water, koken tot er putjes in zitten, laag pitje zetten en laten garen. WTF is daar zo moeilijk aan?
Zilvervliesrijst? Persoonlijk vind ik dat veevoer, maar er zijn liefhebbers van.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 14:04 schreef Cassandra87 het volgende:
Ik was doorgaans mijn rijst nooit maar heb net pech met het huidige pak, zitten nog hulsjes aan, dus dan spoel ik wel net zolang tot die hulsjes weg zijn
1 deel rijst, 1 deel tomaten uit blik en anderhalf deel water gaat ook goed.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 14:25 schreef trovey het volgende:
[..]
Gewoon die ja, beste en meest eenvoudige methode en gaat altijd goed.
Op verzoek vanquote:Op dinsdag 17 juli 2012 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zilvervliesrijst? Persoonlijk vind ik dat veevoer, maar er zijn liefhebbers van.
Eens proberen.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 deel rijst, 1 deel tomaten uit blik en anderhalf deel water gaat ook goed.
Bij rode rijst kan ik me het nog voorstellen, maar bij witte of parboiled? Waarom?quote:
Soms heeft het wat extra water nodig.quote:
Omdat de rijst lekkerder wordt als je het zetmeel er eerst af wast.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij rode rijst kan ik me het nog voorstellen, maar bij witte of parboiled? Waarom?
Mjah, parboiled zal weinig zetmeel meer opzitten, dan lijkt het me inderdaad geen zin hebben.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat de rijst lekkerder wordt als je het zetmeel er eerst af wast.
Je bedoeld dat ie minder plakt?quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat de rijst lekkerder wordt als je het zetmeel er eerst af wast.
Dat, en ik rooster de rijst ook vaak voordat ik hem kook, met wat olie in de pan de rijst goudgeel bakkenquote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:17 schreef Tanin het volgende:
[..]
Mjah, parboiled zal weinig zetmeel meer opzitten, dan lijkt het me inderdaad geen zin hebben.
Aan het spoelwater te zien heb je ongelijk. Bovendien beveelt de fabrikant het ook gewoon aan. Die zet niet voor niks in de kookinstructies datje de rijst moet wassen.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:17 schreef Tanin het volgende:
[..]
Mjah, parboiled zal weinig zetmeel meer opzitten, dan lijkt het me inderdaad geen zin hebben.
Oh tuut tuut tetuutquote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Aan het spoelwater te zien heb je ongelijk. Bovendien beveelt de fabrikant het ook gewoon aan. Die zet niet voor niks in de kookinstructies datje de rijst moet wassen.
Maar goed, wat een ander doet moet ie zelf weten. Er zijn ook mensen die hun bruine bonen uit blik niet afspoelen voor ie door de chili con carne gaat. Of hun zalm niet wassen voor ie de pan in gaat. Of de kipfilet zo uit de verpakking de pan in mieteren. Moet iedereen zelf weten, ik vind het "vies".
Rooster jij wel eens rijst voor het koken?quote:
Is anders heel lekker. Zeker als je er wat knoflook en gember bij doet en een bouillon blokje en een scheut sherry in het kook water.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, nooit. Lijkt me eerlijk gezegd ook niks. Ik doe wel eens het tegenovergestelde, weken, maar roosteren, nee.
wtf? Moet ik eerst met 'm onder de douche ofzoquote:Op dinsdag 17 juli 2012 21:40 schreef RobinOok het volgende:
Of de kipfilet zo uit de verpakking de pan in mieteren.
+1quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:38 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
wtf? Moet ik eerst met 'm onder de douche ofzoIk flikker dat ding zo de pan in (of snij 'm eerst klein maar dan nog gaat het zo de pan in)
Gezellig met je kipfilet/hamlapje/biefstuk gaan douchen.quote:Op woensdag 18 juli 2012 18:38 schreef Guus Muisarm het volgende:
[..]
wtf? Moet ik eerst met 'm onder de douche ofzoIk flikker dat ding zo de pan in (of snij 'm eerst klein maar dan nog gaat het zo de pan in)
Nasi bak je na het koken, wat Piet bedoeld is bakken voor het koken.quote:Op woensdag 18 juli 2012 20:50 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, witte rijst was ik alleen als ik tijd heb. Voor Sushi echter doe ik erg mijn best op het wassen. Bij zilvervliesrijst ook, het schuim wordt dan een stuk minder smerig..
Overigens bak ik ook wel eens rijst.. nasi goreng heet dat
Azijn en mirin voeg je dan ook pas toe na het koken.quote:Op woensdag 18 juli 2012 20:57 schreef Tanin het volgende:
[..]
Nasi bak je na het koken, wat Piet bedoeld is bakken voor het koken.
En wat betreft sushirijst: hetgeen sushirijst maakt tot wat het is is azijn en mirin, was je dat er niet af als je die rijst wast?
Da van die Nasi was ironie... en die sushirijst was je vooraf erg goed. Tenminste, ik doe datquote:Op woensdag 18 juli 2012 20:57 schreef Tanin het volgende:
[..]
Nasi bak je na het koken, wat Piet bedoeld is bakken voor het koken.
En wat betreft sushirijst: hetgeen sushirijst maakt tot wat het is is azijn en mirin, was je dat er niet af als je die rijst wast?
Nja, zou goed kunnen. Ik weet wel dat je sushi best wel kan mislukken als je hem niet wast (bij mij eens gebeurd, soort pap..).quote:Op woensdag 18 juli 2012 21:25 schreef Tanin het volgende:
Ah ok, dan ben ik in de war met Japanse voorverpakte sushi-rijst die je alleen hoeft te kokenDie zal waarschijnlijk fabrieksmatig grondig gewassen zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |