Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, de
Wijnspijswandeling op 8 juli 2012 door Haarlem.Met een afstempelbare strippenkaart langs 8 verschillende restaurants wandelen en bij elk adres een glaasje wijn (of fris) en een klein gerechtje nuttigen. Dit jaar deden we de route samen met collegadin en haar man van het werk van Bluezz.
De nog lege strippenkaart met onze wandelroute:
Ons eerste restaurant was
Specktakel, waar we als wijn een Tokazani (Chenin-Chardonnay-Viognier) geschonken kregen en als hapje kregen we 'creamy spicy scallo', een sint-Jacobsmossel met een dressing van room, knoflook, chili, zwarte bonen en champignons.
De tweede stop was bij
Zuidam, waar we de keus hadden uit een rosé of witte wijn en een gazpacho van tamarillo-tomaat met gerookte snoekbaars, gember en een schuim van limoen kregen
voorgezet.
[img]http://paulentrudiesrestaurantrecensies.yolasite.com/resources/Zuidam.jpg.opt610x457o0,0s610x457.jpg
[/img]
Het derde restaurant was
Willendorf. Als wijn een koude rode Duc de Trezac die een hapje van Lotusbrood met gelakt buikspek en oestersaus met bosui en komkommer begeleidde.
Vervolgens gingen we naar
Restaurant Wensen. Daar kregen we een Felines Jourdan (fruitige Chardonnay) met als amuse-hapje twee bereidingen van zalm.
Daarna door naar ons favoriete restaurant van Haarlem,
restaurant Truffels, waar we uiteraard begroet werden door zwarte, witte en dwergtruffel. Ze hadden er weer werk van gemaakt. Een leuk filmpje met 'the making of...' werd vertoond en er werden kortingsbonnen uitgedeeld.
De wijn was een Portugese Arca Nova (vinho verde) en het hapje bestond uit een ijskoude mousse van wasabi, tataki van zwaardvis en een meiknolletje met quinoa.
De zesde stop was bij
Restaurant Bastijan. Als wijn daar een Italiaanse Pinot Grigio die een Pastrami met spitskool vergezeld door peper, kokos, rode ui en pesto begeleidde.
De voorlaatste stop was bij
restaurant Spaane66. Daar gingen we op de Marokkaanse tour met een Marokkaanse roséwijn en een hapje van zoute poule-rouge met gember, abrikoos, ras-al-hanout en quinoa.
Als achtste en laatste restaurant bezochten we
Metzo. Daar werd een gekoelde rode wijn, een Spätgunder, geschonken bij een bordje met langzaam gegaarde eendenborst met een hoisinsaus en beukenchampignonnetjes.
Ondanks het helaas regenachtige weer was het toch weer een leuke invulling van de zondagmiddag en alles bij elkaar zijn we toch ruim4 uur bezig geweest met lekkere happen eten en het proeven van verschillende wijnen.
De afterparty bij Koops hebben we overgeslagen, vanwege het daarna volgende optreden van Bluezz vanavond in Het Patronaat.
De afgestempelde strippenkaart:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer