abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zondag 8 juli 2012 @ 17:00:36 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_113931516
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_113932570
Waar? De Molen in Kaatsheuvel (met 1 Michelin Ster)
Wanneer? Woensdag 27 Juni
Wat at je? 7 Gangen-diner (Vis / vlees / etc ..)
Impressie? Leuke ervaring, erg rustig. goed eten
Kosten? Geen idee, op kosten van de zaak, maar dacht zo'n 150 euro pp
Cijfer? 8

Was lekker, maar niet super bijzonder ..Goede en attente bediening ..
  zondag 8 juli 2012 @ 19:04:25 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_113936685
Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, de Wijnspijswandeling op 8 juli 2012 door Haarlem.

Met een afstempelbare strippenkaart langs 8 verschillende restaurants wandelen en bij elk adres een glaasje wijn (of fris) en een klein gerechtje nuttigen. Dit jaar deden we de route samen met collegadin en haar man van het werk van Bluezz.

De nog lege strippenkaart met onze wandelroute:


Ons eerste restaurant was Specktakel, waar we als wijn een Tokazani (Chenin-Chardonnay-Viognier) geschonken kregen en als hapje kregen we 'creamy spicy scallo', een sint-Jacobsmossel met een dressing van room, knoflook, chili, zwarte bonen en champignons.




De tweede stop was bij Zuidam, waar we de keus hadden uit een rosé of witte wijn en een gazpacho van tamarillo-tomaat met gerookte snoekbaars, gember en een schuim van limoen kregen
voorgezet.
[img]http://paulentrudiesrestaurantrecensies.yolasite.com/resources/Zuidam.jpg.opt610x457o0,0s610x457.jpg
[/img]



Het derde restaurant was Willendorf. Als wijn een koude rode Duc de Trezac die een hapje van Lotusbrood met gelakt buikspek en oestersaus met bosui en komkommer begeleidde.



Vervolgens gingen we naar Restaurant Wensen. Daar kregen we een Felines Jourdan (fruitige Chardonnay) met als amuse-hapje twee bereidingen van zalm.




Daarna door naar ons favoriete restaurant van Haarlem, restaurant Truffels, waar we uiteraard begroet werden door zwarte, witte en dwergtruffel. Ze hadden er weer werk van gemaakt. Een leuk filmpje met 'the making of...' werd vertoond en er werden kortingsbonnen uitgedeeld.
De wijn was een Portugese Arca Nova (vinho verde) en het hapje bestond uit een ijskoude mousse van wasabi, tataki van zwaardvis en een meiknolletje met quinoa.




De zesde stop was bij Restaurant Bastijan. Als wijn daar een Italiaanse Pinot Grigio die een Pastrami met spitskool vergezeld door peper, kokos, rode ui en pesto begeleidde.



De voorlaatste stop was bij restaurant Spaane66. Daar gingen we op de Marokkaanse tour met een Marokkaanse roséwijn en een hapje van zoute poule-rouge met gember, abrikoos, ras-al-hanout en quinoa.




Als achtste en laatste restaurant bezochten we Metzo. Daar werd een gekoelde rode wijn, een Spätgunder, geschonken bij een bordje met langzaam gegaarde eendenborst met een hoisinsaus en beukenchampignonnetjes.



Ondanks het helaas regenachtige weer was het toch weer een leuke invulling van de zondagmiddag en alles bij elkaar zijn we toch ruim4 uur bezig geweest met lekkere happen eten en het proeven van verschillende wijnen.

De afterparty bij Koops hebben we overgeslagen, vanwege het daarna volgende optreden van Bluezz vanavond in Het Patronaat.

De afgestempelde strippenkaart:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 juli 2012 @ 19:22:41 #4
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_113937601
Arca Nova vinho verde _O_ Kost geen drol, maar zooooo lekker!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_113938998
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 19:22 schreef Isegrim het volgende:
Arca Nova vinho verde _O_ Kost geen drol, maar zooooo lekker!
Vinho verde is echt super lekker. Nooit eerder gehad totdat ik een jaartje in Portugal zat.
Of ik groene wijn wilde. Groene wijn? Daar had ik nog nooit van gehoord. Echt super lekker fris!

Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
  zondag 8 juli 2012 @ 20:10:27 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_113939899
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 19:51 schreef kahlie het volgende:

Zag er mooi uit golfer zo'n wandeling! Misschien toch leuk om eens een keer te doen.
Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_113940255
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 20:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Zijn er nog een paar dit jaar in diverse steden:
http://www.wijnspijs.nl/agenda.html
Oh, thanks. Ff bookmarken. Waar ik woon zijn het niet echt interessante restaurants, maar misschien in de buurt wel :Y

Edit: Oooh, die in Scheveningen is interessant!
pi_114000852
Waar? Wokplaza Groenekan

Wanneer? 9-7-2012

Wat at je?
Groentenkerrie schotel
Ctiroenijs met een wafeltje

Impressie?

Gisteravond door vrienden uitgenodigd om naar een 'wokpaleis'' te gaan, nou dat is echt niets voor mij zeg. Zij betaalden dus ik heb niet geklaagd, maar ik zou er nooit meer heen gaan. Ze hadden daar ook kroketten, frikandellen en patat bij het buffet, plus alles zag er uit alsof het er al uren lag.

Ik heb het maar gehouden bij een vegetarische wokschotel om voedselvergiftiging te voorkomen, het citroenijs was nog redelijk.

Kosten? 24,50 pp

Cijfer? 5.5, de vegetarische dingen waren nog enigzins vers, de groenten waren opzich oké maar het vlees zag er echt niet aantrekkelijk uit en kwam duidelijk uit de vriezer (vlees dat bruine randjes heeft en in een plas water ligt, doorschijnende garnalen in een plas water etc), de toetjes waren nog het beste want die kwamen uit een bak van de groothandel :')

Afrader dus, ik zou er nooit zelf heen gaan.
pi_114034433
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
  dinsdag 10 juli 2012 @ 21:51:41 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114034747
Vragen om mayonaise of ketchup
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:00:05 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114035293
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Je mag alles aantrekken wat je zelf comfortabel vind zitten. Daar wordt tegenwoordig niet meer moeilijk om gedaan bij sterrententen.

En wat je ook vraagt: ze zorgen dat ze er in proberen te voorzien. Zelfs al vraag je om mayo, pindasaus of ketchup. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:46:30 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_114037939
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Vragen om mayonaise of ketchup
Ik weet zeker dat ze bij de Librije héél erg lekkere mayonaise en ketchup maken!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_114038282
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:55:39 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114038482
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Ook daar wordt rekening mee gehouden.
Al wil je alleen maar cola of wat dan ook drinken, ze zorgen er voor. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 juli 2012 @ 23:55:57 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114042456
Of een wijnarragement van slechts 2 of 3 glazen of zo. Bij een voor-, het hoofd en 't nagerecht.
Of een bob-wijnarrangement, krijg je halve glaasjes.
pi_114048610
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Je kan niets fout doen, jij bent de klant ;)

Als het je eerste keer is, is het wel fijn om te weten dat:

- Het langer duurt, zorg dus dat je kleding prettig zit (afhankelijk van de gangen makkelijk 4 uur of meer)
- als je koffie/thee besteld krijg je er een behoorlijke hoeveelheid friandises (koekjes, nougat e.d.) bij, die hoef je niet allemaal op te eten, maar het mag wel ;)
- de opbouw is meestal: amuses/knabbeltjes (met je aperitief) - aantal gangen (3-6) - pre-dessert (zuur of zoet) - dessert - koffie.
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar is ;) Wil je extra champagne, gauw leegdrinken ;)

Dingen waar je misschien aan wil denken:
- Toilet (het liefst voor dat je gaat eten, dus uiterlijk na het aperitief als je richting tafel gaat, tussen de gangen door (en liefst dus niet voor het dessert) en na de koffie), maar als je moet, natuurlijk gewoon gaan!
- Bij je aperitief krijg je vaak zoute hapjes om je honger op te wekken, dat combineert niet zo lekker met zeer zoete of zure dranken. Je mag natuurlijk alles bestellen wat je wil, maar het is ook weleens leuk om het huisaperitief te drinken :)
- Je mag alles vragen, dus heb je niet gehoord wat je geserveerd kreeg, gewoon opnieuw vragen. Meer weten van de wijn, gewoon vragen.
- Het is fijn om duidelijk te laten zien dat je klaar bent met eten (zeker als er nog iets op je bord ligt dat je misschien *echt* niet lekker vond) door je bestek juist neer te leggen.
- De bediening waardeert een compliment over het eten prima. Vond je het super speciaal, dan mag je zeker wel een 'compliment aan de chef' geven.

Over het algemeen zal de bediening echt wel zijn best doen om je een fijne avond te geven. Ook als je 200x je bestek laat vallen, je telefoon keihard afgaat etc. etc. Ga dus gewoon genieten en maak je niet teveel zorgen :)
  woensdag 11 juli 2012 @ 11:34:22 #17
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_114053462
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd :Y)
Ik ben inmiddels overleden
pi_114053960
quote:
7s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:34 schreef Enchanter het volgende:
Vanavond bij Ron Blauw eten.
Ben benieuwd :Y)
Veel plezier! Graag review!
  woensdag 11 juli 2012 @ 12:41:14 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114056197
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 08:27 schreef kahlie het volgende:
- Als je je wijnglas leeg is, terwijl je bord niet leeg is, wordt hij gratis aangevuld. Sommige restaurants houden ook aan dat als je tafelgenoot nog niet klaar is met eten, je ook bijgevuld wordt. Ook als je gezelschap aan het aperitief zit en jij al klaar bent, is de kans bijna 100% dat je ook bijgevuld wordt. Wil je niet te veel drinken, drink dan langzaam, of laat d'r een slok of twee inzitten om die op te drinken als iedereen klaar is ;) Wil je extra champagne, gauw leegdrinken ;)
Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
pi_114070793
Joh, bedankt voor de info allemaal, heel nuttig :) Het wordt vast genieten en het bobarrangement (waarvan ik ook niet wist dat zoiets bestond, handig) is waarschijnlijk niet aan de orde, want we gaan een hotelletje boeken. Als je dan toch zoveel geld gaat uitgeven ;)
  woensdag 11 juli 2012 @ 18:42:12 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114073890
Goesso! ^O^
Helemaal mee eens. :Y
pi_114081570
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 22:52 schreef Sts het volgende:
Haha :P Ik geloof niet dat ik een van die gerechtjes zelf ga tweaken met saus, maar bedankt voor de tip ;) Is er eigenlijk een andere optie dan een wijnarrangement/water of is daarom vragen heel onbeleefd? Waarschijnlijk neem ik er wel een, maar mijn vriend gaat rijden.
Ik zou eigenlijk geen cola oid gaan drinken bij die gerechten, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het water dat ze serveren is overigens hun 'eigen water'. Kan me niet meer herinneren hoe dat smaakte :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 12 juli 2012 @ 00:40:16 #23
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_114091802
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 11:46 schreef kahlie het volgende:

[..]

Veel plezier! Graag review!
Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak :r :r :r walgelijk
Ik ben inmiddels overleden
  donderdag 12 juli 2012 @ 01:00:37 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114092573
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2012 00:40 schreef Enchanter het volgende:

Review komt nog.
Kort samen gevat , ik heb echt voor iemand die een moeilijke eter zoals ik heerlijk gegeten.
Enige minpuntje , het publiek. Kouwe kak :r :r :r walgelijk
Amsterdam-Zuidpubliek. Dat is inderdaad minder. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_114096919
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 12:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, ik weet niet hoe het bij de Librije zit, maar dat maak ik dus vrijwel noooooooit mee.
Echt? Meegemaakt bij Parkheuvel (meerdere keren), Zwethheul, Amarone en Latour.
Ik weet niet 100% zeker, maar volgens mij ook bij Calla's en Fred. Volgende week weer Niven, deze keer misschien wel een wijntje bij de lunch, zal opletten!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')