abonnement Unibet Coolblue
pi_114758112
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2012 22:14 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ja inderdaad.

[..]

Het is een kleine markt, dus er is weinig onderzoek op dat vlak geweest. Er was iig jaren terug een duits onderzoek en vegetarisch hondenvoer scoorde toen beter dan gewoon blikvoer e.d. Hondenvoer gebaseerd op rauwe voeding scoorde het beste. Ik heb nu Yarrah, maar had ook AMIdog voer en dat is ontwikkeld door dierenartsen. Er is wel goed over nagedacht mbt wat honden nodig hebben. Er zijn ook wel merken op de markt geweest die te weinig voedingsstoffen erin deden.
Amerikaanse instantie die bepaalt of bepaald voer op de markt mag oordeelde iig dat vegan voeren van honden / katten kan mits genoeg en voldoende stoffen in het voer toegevoegd waren. Denk aan taurine e.d.

Ik ken veel mensen die hond vega voeden. En daar is het nooit echt een probleem. Bij katten vaak wat lastiger, omdat die veel vocht halen uit het voer. En het vega voer op de markt is meestal brokken. Natvoer is er niet zoveel. Dus er zijn ook daar vaak problemen nog mbt nieren. Maar dat heeft ook te maken met dat door fok vele rassen daar overgevoelig zijn.

[..]

Ik ook niet, maar zag er hier en daar mensen over praten, omdat ze ook vegavoer kochten. Zag dat bv. bij reacties op zooplus.nl staan enzo. Maar het is niet zo gek, omdat in vlees veel bewerking wordt gedaan. En mensen kopen bv. dan rauw vlees bij slager waar het dus al bewerkt is. En dan kunnen er ook stoffen in komen die niet zo goed zijn voor honden en daardoor er erg sterk op reageren.

Honden eten al eeuwen ook met de pot mee. En vroeger was de pot veel meer vegetarisch/veganistisch, dus wat dat betreft is er ook wel meer bekend over honden en vegavoer. Katten hebben vooral geleefd bij boerderijen en leefde van wat ze vingen. Ze zijn nog maar vrij kort in die zin fulltime huisdier en daardoor is er ook minder kennis. Alleen zowel het vleesvoer als het vegavoer gaat over zeer bewerkte eiwitten e.d. met toegevoegde stoffen, dus de term veganistisch doet suggereren dat de katten groenten en fruit eten, maar het verschilt niet zoveel van het commerciele voer, want daar zit ook veel plantaardige stoffen in en weinig echt vlees.

[..]

Ik sluit het niet uit voor katten. Er zijn wel wat kleine onderzoekjes gedaan en dat is meestal positief. Maar ik benadruk wel aan mensen die katten vegan voeren dat ze wel het goed moeten uitbalanseren en evt. regelmatig bij dierenarts checken ivm nieren.
Ik heb er vanochtend nog wat meer over opgezocht, maar ik ben beslist niet overtuigd van eventuele voordelen van vegetarische of veganistische voeding voor honden en katten. Van wat ik gelezen heb bleek dat het voer zeer zwaar bewerkt wordt om er voor te zorgen dat de honden en katten er toch voedingsstoffen uit kunnen halen. Dit komt op mij heel onnatuurlijk over; waarom zou je je hond of kat voer willen geven met een x-aantal verschillende bewerkte stoffen, uit plantaardige voedingsmiddelen geïsoleerde eiwitten en vetten, allerlei toegevoegde stoffen zoals taurine, enzovoorts. Dat plantaardige grondstoffen zo zwaar bewerkt moet worden aan alle kanten voor het verteerbaar is (en dan hebben we het nog niet eens over smakelijk) geeft toch al aan dat plantaardige voeding eigenlijk niet geschikt is voor honden en katten?

Ik geef mijn dieren veel liever een stuk eend of zo waar alles compleet in zit, wat in z'n geheel verteerd wordt met minimale ontlasting en waar niets aan bewerkt hoeft te worden. Dat lijkt mij veel natuurlijker en gezonder voor het dier. Dat ze kunnen overleven op vegetarische of veganistische voeding betekent natuurlijk niet dat het ook goed voor ze is.

Geef jij Mara eigenlijk vega-voer omdat je denkt dat het beter voor haar is, of beter voor het milieu misschien, of omdat je (uit principe?) gewoon geen dierlijke producten wilt kopen? En zou je overstappen op bijvoorbeeld rauw voer als Mara dat lekkerder zou vinden en/of het daar (nog) beter op zou doen? (niet bedoeld als aanval of zo trouwens, ik vind dat iedereen zelf mag bepalen wat hij z'n dieren voert zolang ze er niet aantoonbaar onder lijden. Maar ben gewoon nieuwsgierig naar je beweegredenen)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 14:16:35 #252
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_114763406
Wat doen jullie honden eigenlijk als jullie verdrietig zijn? Komen ze je troosten, of gaan ze juist weg?
Onze hond maakt zich heel snel uit de voeten als ik moet huilen haha, dan wil hij naar buiten.
All she wants and needs is just a little taste..
  zaterdag 28 juli 2012 @ 14:45:31 #253
343755 Mauskoekwaus
Spreekt voor zich toch?
pi_114764438
Koda gaat dan op zijn rug liggen en om aandacht vragen :P
''I came here to kick gum and chew ass, and I'm all out of gum!''
pi_114773082
Noukie komt bij me liggen en legt haar kop op mijn schoot. Tessa komt met de poten op de bank en gaat mijn hand/arm likken, of voet, wat het dichtste bij is. :)
pi_114773282
Die van mij springt dan tegen me op en gaat mijn gezicht likken O+
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 28 juli 2012 @ 19:38:12 #256
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_114774750
Was die van mij ook maar zo lief als die van jullie :(
All she wants and needs is just a little taste..
pi_114774987
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 14:16 schreef Luxuria het volgende:
Wat doen jullie honden eigenlijk als jullie verdrietig zijn? Komen ze je troosten, of gaan ze juist weg?
Onze hond maakt zich heel snel uit de voeten als ik moet huilen haha, dan wil hij naar buiten.
Lady komt naar je toe kruipt op schoot en begint je in je nek likjes te geven en helemaal met haar gezicht tussen je haar te woelen. (Als je lang haar hebt tenminste, dan kan dat). Ik vind dit altijd heel lief van der, normaal doet ze dit soort dingen eigenlijk nooit maar dan wel. Klein eigenwijs soms zelfs kattig hondje maar toch ééntje met een gouden hartje. :@ O+

Lobbes komt gewoon altijd kijken en dan staat hij daar klaar zodat je hem een knuffel kunt geven. Het helpt wel als je je rot voelt om met hem te knuffelen. Of hij doet een poging om bij je op schoot te klimmen, wat hem meestal wel lukt. :+

En dan heb je dus 35 kilo op je schoot om mee te knuffelen. :')


Net terug van de wandeling...
Lobbes is altijd wel een aansteller geweest. Nu begint het toch wel irritant te worden...
Meneertje besluit voortaan dat wanneer we richting huis lopen gewoon niet meer mee te lopen of op een tempo wat je kruipend bij kunt houden, omdat hij niet naar huis wil. Loop je een zijstraat in (dus niet meer richting huis) dan begint ie weer op tempo te hobbelen, dus moe is hij niet.

[ Bericht 5% gewijzigd door CesarMilan op 28-07-2012 19:55:22 ]
  zaterdag 28 juli 2012 @ 20:32:34 #258
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_114776319
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 11:22 schreef Miss_Isis het volgende:
Ik heb er vanochtend nog wat meer over opgezocht, maar ik ben beslist niet overtuigd van eventuele voordelen van vegetarische of veganistische voeding voor honden en katten.
Het zal niet slechter zijn dan het gemiddelde voer wat er aangeboden wordt.

quote:
Van wat ik gelezen heb bleek dat het voer zeer zwaar bewerkt wordt om er voor te zorgen dat de honden en katten er toch voedingsstoffen uit kunnen halen. Dit komt op mij heel onnatuurlijk over; waarom zou je je hond of kat voer willen geven met een x-aantal verschillende bewerkte stoffen, uit plantaardige voedingsmiddelen geïsoleerde eiwitten en vetten, allerlei toegevoegde stoffen zoals taurine, enzovoorts. Dat plantaardige grondstoffen zo zwaar bewerkt moet worden aan alle kanten voor het verteerbaar is (en dan hebben we het nog niet eens over smakelijk) geeft toch al aan dat plantaardige voeding eigenlijk niet geschikt is voor honden en katten?
Bijna al het voer wat honden/katten krijgen is sterk bewerkt. Zelfs het vee krijgt voedingsstoffen toegevoegd, zodat het in het vlees komt. Dus ik denk dat 'onnatuurlijk' niet echt een goed argument tegen is m.i.

Wat mij betreft gaat het niet zozeer om hoe en wat, maar om dat de hond wel gewoon alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Voor mensen is een bron ook niet belangrijk als de voedingsstoffen maar binnen komen.

Ik was daarnet bij een dierenwinkel en vrouw van dierenwinkel wilde Mara een snoepje met vlees geven. Ik zei dat ze op een bepaald dieet zit. Uiteindelijk vroeg ze door dus toen hadden we het over vegavoer voor honden. Ik was wel verbaasd dat ze er niet zo hysterisch over deed zoals ik hier en daar weleens mee maak, maar ze begon over dat ze weleens onderzocht hadden in Utrecht over plantaardig voer in het hondenvoer en dat het verder niet schadelijk was e.d. Dus vond het wel een positief gesprek.

quote:
Ik geef mijn dieren veel liever een stuk eend of zo waar alles compleet in zit, wat in z'n geheel verteerd wordt met minimale ontlasting en waar niets aan bewerkt hoeft te worden.
Maar in hoeverre denk je dat de eend niet bewerkt is? Als je dat zo even koopt bij slager, weet je het ook niet zo. Voor menselijke consumptie stoppen ze er soms ook kleurstoffen in om het wat mooier te laten ogen. Vlees zonder bewerking is nl. minder smakelijk. En kip pompen ze op met sojaeiwitten en water om het meer te laten wegen. De vraag is ook of elk stuk vlees per definitie goed is voor bepaalde dieren. Als je een stuk lever geeft kan het van een dier zijn met hoge vitamine C waardes. Ik weet niet hoe dat zit, maar kan zijn dat dit niet bij elk dier goed valt.

quote:
Dat lijkt mij veel natuurlijker en gezonder voor het dier. Dat ze kunnen overleven op vegetarische of veganistische voeding betekent natuurlijk niet dat het ook goed voor ze is.
Zou kunnen. Mara zou afgemaakt zijn als niemand haar had opgevangen. Als ze dan hier nog een paar jaar (jaar of 3 a 4) kan leven is dat denk erg mooi. En misschien wordt ze een paar maanden ouder of misschien wel een jaar ouder als ik haar vers vlees zou serveren, maar weegt dat op tegen over de hoeveelheid dieren die anders gedood moeten worden om haar te voeden? Of de impact op het milieu? Ik vind van niet. Ik hou rekening met het individu en het groter plaatje.

quote:
Geef jij Mara eigenlijk vega-voer omdat je denkt dat het beter voor haar is, of beter voor het milieu misschien, of omdat je (uit principe?) gewoon geen dierlijke producten wilt kopen?
Ik weet niet of het beter is voor haar. Ik denk dat als je het vergelijkt met gemiddeld voer uit de supermarkten en dierenwinkels dat haar voer misschien wel meer afgestemd is op behoefte van het dier, dan commercieel voer waar winst voorop staat. Het waarom is natuurlijk wel ivm mijn ethische bezwaren tegen vlees en dierlijke producten.

quote:
En zou je overstappen op bijvoorbeeld rauw voer als Mara dat lekkerder zou vinden en/of het daar (nog) beter op zou doen?
Ze zal er vast van smullen. Ik vind 'beter' niet per definitie een argument voor verandering. Ik kan ook gezonder leven door transvetten enzo uit mijn dieet te schrappen. Maar ik kies daar niet voor.

Voor mij is het vooral van belang dat het dier gewoon gezond is en alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ik vind dat niet echt overleven, maar gewoon genoeg om gezond te leven. Bij de overwegingen zet ik af dat het dier gezond moet zijn en ik probeer anderzijds ook zo min mogelijk impact te hebben op mens, dier en natuur.

Overigens zijn er wel wat dingen wat wel wat lastig is als veganist en een hond opvangen. En dat is eigenlijk de vlooien en de teken ;) Maar ook wel medicatie/inentingen enzo die op dieren getest zijn of dierlijke ingredienten bevatten. Daar moet ik toch soms even een knop omzetten. Helaas is de wereld nog niet perfect voor mij ;)
pi_114777858
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 20:32 schreef TechXP het volgende:

[..]

Het zal niet slechter zijn dan het gemiddelde voer wat er aangeboden wordt.

[..]

Bijna al het voer wat honden/katten krijgen is sterk bewerkt. Zelfs het vee krijgt voedingsstoffen toegevoegd, zodat het in het vlees komt. Dus ik denk dat 'onnatuurlijk' niet echt een goed argument tegen is m.i.

Wat mij betreft gaat het niet zozeer om hoe en wat, maar om dat de hond wel gewoon alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Voor mensen is een bron ook niet belangrijk als de voedingsstoffen maar binnen komen.

Ik was daarnet bij een dierenwinkel en vrouw van dierenwinkel wilde Mara een snoepje met vlees geven. Ik zei dat ze op een bepaald dieet zit. Uiteindelijk vroeg ze door dus toen hadden we het over vegavoer voor honden. Ik was wel verbaasd dat ze er niet zo hysterisch over deed zoals ik hier en daar weleens mee maak, maar ze begon over dat ze weleens onderzocht hadden in Utrecht over plantaardig voer in het hondenvoer en dat het verder niet schadelijk was e.d. Dus vond het wel een positief gesprek.

[..]

Maar in hoeverre denk je dat de eend niet bewerkt is? Als je dat zo even koopt bij slager, weet je het ook niet zo. Voor menselijke consumptie stoppen ze er soms ook kleurstoffen in om het wat mooier te laten ogen. Vlees zonder bewerking is nl. minder smakelijk. En kip pompen ze op met sojaeiwitten en water om het meer te laten wegen. De vraag is ook of elk stuk vlees per definitie goed is voor bepaalde dieren. Als je een stuk lever geeft kan het van een dier zijn met hoge vitamine C waardes. Ik weet niet hoe dat zit, maar kan zijn dat dit niet bij elk dier goed valt.

[..]

Zou kunnen. Mara zou afgemaakt zijn als niemand haar had opgevangen. Als ze dan hier nog een paar jaar (jaar of 3 a 4) kan leven is dat denk erg mooi. En misschien wordt ze een paar maanden ouder of misschien wel een jaar ouder als ik haar vers vlees zou serveren, maar weegt dat op tegen over de hoeveelheid dieren die anders gedood moeten worden om haar te voeden? Of de impact op het milieu? Ik vind van niet. Ik hou rekening met het individu en het groter plaatje.

[..]

Ik weet niet of het beter is voor haar. Ik denk dat als je het vergelijkt met gemiddeld voer uit de supermarkten en dierenwinkels dat haar voer misschien wel meer afgestemd is op behoefte van het dier, dan commercieel voer waar winst voorop staat. Het waarom is natuurlijk wel ivm mijn ethische bezwaren tegen vlees en dierlijke producten.

[..]

Ze zal er vast van smullen. Ik vind 'beter' niet per definitie een argument voor verandering. Ik kan ook gezonder leven door transvetten enzo uit mijn dieet te schrappen. Maar ik kies daar niet voor.

Voor mij is het vooral van belang dat het dier gewoon gezond is en alle voedingsstoffen binnen krijgt. Ik vind dat niet echt overleven, maar gewoon genoeg om gezond te leven. Bij de overwegingen zet ik af dat het dier gezond moet zijn en ik probeer anderzijds ook zo min mogelijk impact te hebben op mens, dier en natuur.

Overigens zijn er wel wat dingen wat wel wat lastig is als veganist en een hond opvangen. En dat is eigenlijk de vlooien en de teken ;) Maar ook wel medicatie/inentingen enzo die op dieren getest zijn of dierlijke ingredienten bevatten. Daar moet ik toch soms even een knop omzetten. Helaas is de wereld nog niet perfect voor mij ;)
Duidelijk verhaal (al ben ik het er zelf niet mee eens :P ).

Wat betreft het vlees dat mijn honden eten: dat is grotendeels biologisch en bv die eend waar ik het over had, of bv de runderknars die we laatst bij de slager hebben gehaald is zeker weten niet bewerkt. De eend is eerst van de filet en poten ontdaan (die zijn voor menselijke consumptie) en het karkas wordt daarna verkocht als hondenvoer (ik bestel het ook via mijn voerleverancier). Daar is echt niets mee gebeurd, geen geur/kleur/smaakstofjes, niets. Ook de runderknars komt rechtstreeks uit een koe, waarvan de rest door onze slager versneden is voor menselijke consumptie.

Ik weet niet wat je denkt dat er met dergelijk vlees gebeurd aan bewerking, maar als het om 'gewoon' een stuk vlees, orgaan of bot gaat (dus geen worst of gehakt) zit er bij onze slager verder niets extra's op, aan of in. Puur natuur dus wat dat betreft. In de supermarkt wordt niet-bio kipfilet wel opgevuld met water en een beetje eiwit en gehakt of biefstuk gekleurd met rode kleurstof, maar verder echt geen schadelijke stoffen. Het enige schadelijke wat er in vlees zou kunnen zitten zijn stoffen die het geslachte dier eventueel heeft binnengekregen (bv medicatie zoals AB) maar daar wordt streng op gecontroleerd, middels o.a. voedselketen-informatieformulieren en toezicht door dierenartsen. Bij biologisch vlees zijn de eisen daar aan uiteraard nog (veel) strenger.

Wat betreft het niet geschikt zijn van bepaalde stukken vlees voor honden: het idee is dat honden die op deze manier gevoerd worden natuurlijke voeding krijgen, met daarin een natuurlijke vlees/bot/orgaan verhouding (net als in een echte prooi, zeg maar). Er wordt met name vlees gevoerd van dieren die ook 'in het wild' aan een hond ten prooi zouden kunnen vallen (denk: eend, kip, konijn, duif, gans, maar ook hert, geit, lam en rund en soms ook vis en ei). Lever van die dieren maakt ook een klein deel uit van het dieet net als bv hart, niertjes en pens. De vitamines die daar in zitten heeft een hond nodig en passen binnen het dieet. Vitamine c is trouwens sowieso goed voor honden, overdosering daarvan is niet mogelijk. Vitamine A (bedoelde je die misschien? zit veel in lever) is ook gezond en nodig, maar kan wel bij een overdosis worden opgeslagen in de lever van de hond (en kan op lange termijn bij een zeer grote overdosis in bepaalde zeldzame gevallen vergiftigingsverschijnselen veroorzaken). Daarom moet je er ook niet teveel van voeren. Alles in verhouding, zeg maar ;)

Ik had trouwens nog niet eens gedacht aan de eventuele problemen met vlooien en andere parasieten! Wist je dat je die ook kan proberen te voorkomen met biergist en knoflooktabletten door het voer? Misschien een meer natuurlijke oplossing zonder vergif :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 21:55:52 #260
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_114779666
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 21:17 schreef Miss_Isis het volgende:
Ik weet niet wat je denkt dat er met dergelijk vlees gebeurd aan bewerking, maar als het om 'gewoon' een stuk vlees, orgaan of bot gaat (dus geen worst of gehakt) zit er bij onze slager verder niets extra's op, aan of in.
Dat is idd beetje bij welke slager je haalt en of je daar inzicht in hebt. Er zijn ook van rauw vleesvoerders die ook het gewoon simpel bij supermarkt halen.

quote:
Wat betreft het niet geschikt zijn van bepaalde stukken vlees voor honden: het idee is dat honden die op deze manier gevoerd worden natuurlijke voeding krijgen, met daarin een natuurlijke vlees/bot/orgaan verhouding (net als in een echte prooi, zeg maar).
Mijn punt was een beetje dat je ziet dat men deze filosofie heeft, maar dat de dieren die ze geven aan hond/kat dan geen dieren zijn die ze als ze wild zouden zijn zouden eten. Vooral met katten zie je dat. Tonijn geven, maar ik zie de katten nog niet met een duikpak die tonijnen in het wild vangen ;) Hoewel dat wel een grappig plaatje zou opleveren ;)

quote:
Vitamine c is trouwens sowieso goed voor honden, overdosering daarvan is niet mogelijk. Vitamine A (bedoelde je die misschien? zit veel in lever) is ook gezond en nodig, maar kan wel bij een overdosis worden opgeslagen in de lever van de hond (en kan op lange termijn bij een zeer grote overdosis in bepaalde zeldzame gevallen vergiftigingsverschijnselen veroorzaken). Daarom moet je er ook niet teveel van voeren. Alles in verhouding, zeg maar ;)
Sorry, bedoelde vit. A inderdaad. Het is lastig om een natuurlijk dieet samen te stellen in juiste verhoudingen, omdat je enerzijds niet weet wat ze in de natuur zouden eten en anderzijds omdat je ook met gefokte dieren meestal niet precies weet hoe een dier opgefokt is en daardoor ook wat minder zicht hebt op de voedingswaarden.

quote:
Ik had trouwens nog niet eens gedacht aan de eventuele problemen met vlooien en andere parasieten! Wist je dat je die ook kan proberen te voorkomen met biergist en knoflooktabletten door het voer? Misschien een meer natuurlijke oplossing zonder vergif :)
Nog beetje lerende hier in. Ik heb een tekenband die preventief werkt en echt geen teek gezien meer. Dat voorkomt weer een beetje dat ik teken dood zou maken bij ze eruit halen. Als ik ze levend eruit krijg dan zet ik ze in het wild weer terug. Maar dat is wel lastig. Anderzijds vraag ik me af of dat wel gezond is voor het dier als die stoffen zo in de vet gaat zitten om teken te verjagen. Beetje dilemma's.
pi_114796052
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 21:55 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dat is idd beetje bij welke slager je haalt en of je daar inzicht in hebt. Er zijn ook van rauw vleesvoerders die ook het gewoon simpel bij supermarkt halen.

[..]

Mijn punt was een beetje dat je ziet dat men deze filosofie heeft, maar dat de dieren die ze geven aan hond/kat dan geen dieren zijn die ze als ze wild zouden zijn zouden eten. Vooral met katten zie je dat. Tonijn geven, maar ik zie de katten nog niet met een duikpak die tonijnen in het wild vangen ;) Hoewel dat wel een grappig plaatje zou opleveren ;)

[..]

Sorry, bedoelde vit. A inderdaad. Het is lastig om een natuurlijk dieet samen te stellen in juiste verhoudingen, omdat je enerzijds niet weet wat ze in de natuur zouden eten en anderzijds omdat je ook met gefokte dieren meestal niet precies weet hoe een dier opgefokt is en daardoor ook wat minder zicht hebt op de voedingswaarden.

[..]

Nog beetje lerende hier in. Ik heb een tekenband die preventief werkt en echt geen teek gezien meer. Dat voorkomt weer een beetje dat ik teken dood zou maken bij ze eruit halen. Als ik ze levend eruit krijg dan zet ik ze in het wild weer terug. Maar dat is wel lastig. Anderzijds vraag ik me af of dat wel gezond is voor het dier als die stoffen zo in de vet gaat zitten om teken te verjagen. Beetje dilemma's.
Nog een dingetje wat betreft de teken; zo'n halsband met gif vind ik persoonlijk heel naar. Zo'n band met gif gebruik ik dan ook liever niet voor de dieren. Ik vind het een vervelend idee dat het misschien opbouwt in hun lichaam en ze eigenlijk de hele dag gif bij zich dragen. Met een goed tekenpincet (eentje met twee kanten, een soort 'schuifje' en een echte pincet-kant) haal ik eventuele teken altijd levend en onbeschadigd uit onze honden en katten zonder problemen. Voor mij echt een veel betere optie, want i.m.o. gezonder voor het huisdier (en in principe ook voor de teek, want die wordt ook niet blootgesteld aan gif). Knoflook en biergist door het hondenvoer schijnt trouwens ook tegen teken afwerend te (kunnen) werken, honden smaken er schijnbaar vies van voor vlooien en teken (en las dat het zelfs interne parasieten zoals wormen zou helpen tegengaan).
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  zondag 29 juli 2012 @ 12:03:15 #262
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_114796827
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2012 11:36 schreef Miss_Isis het volgende:

Nog een dingetje wat betreft de teken; zo'n halsband met gif vind ik persoonlijk heel naar. Zo'n band met gif gebruik ik dan ook liever niet voor de dieren. Ik vind het een vervelend idee dat het misschien opbouwt in hun lichaam en ze eigenlijk de hele dag gif bij zich dragen. Met een goed tekenpincet (eentje met twee kanten, een soort 'schuifje' en een echte pincet-kant) haal ik eventuele teken altijd levend en onbeschadigd uit onze honden en katten zonder problemen. Voor mij echt een veel betere optie, want i.m.o. gezonder voor het huisdier (en in principe ook voor de teek, want die wordt ook niet blootgesteld aan gif). Knoflook en biergist door het hondenvoer schijnt trouwens ook tegen teken afwerend te (kunnen) werken, honden smaken er schijnbaar vies van voor vlooien en teken (en las dat het zelfs interne parasieten zoals wormen zou helpen tegengaan).
Ja, tekenband heb ik ook zo mijn twijfels bij. Vooral dat zo een band wel bij honden kan en dat er niet zo een band voor mensen is zegt ook wel iets erover...

Mss dat ik nog overstap naar andere middelen. Knoflook en biergist klinkt wel beter. Zal mij er eens in gaan verdiepen.

Komt trouwens door de vitamine B's in knoflook en biergist. Dat werkt ook bij mensen tegen muggen e.d. omdat het de geur van het bloed zeg maar verandert en daardoor minder aantrekkelijk wordt. Muggen gaan daardoor liever naar een ander persoon toe.
  † In Memoriam † maandag 30 juli 2012 @ 15:11:27 #263
7074 moussy
kuttekop
pi_114848401
Met knoflook (en ui) moet je juist oppassen bij honden omdat het sulfoxide en disulfide bevat, deze stoffen kunnen rode bloedcellen beschadigen.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_114849742
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2012 15:11 schreef moussy het volgende:
Met knoflook (en ui) moet je juist oppassen bij honden omdat het sulfoxide en disulfide bevat, deze stoffen kunnen rode bloedcellen beschadigen.
In verse vorm inderdaad; maar dat geldt hopelijk niet voor de tabletvorm die je kunt kopen (bedoeld voor honden) toch..? Ik las trouwens dat karnemelk ook vlo-werend en darmflora bevorderend zou werken, maar dat is weer niet veganistisch.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  † In Memoriam † maandag 30 juli 2012 @ 15:52:21 #265
7074 moussy
kuttekop
pi_114850430
ook poeder, verder weet ik het niet :@ ze krijgen het gewoon niet meer.. donna kreeg het
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_114874001
Wij gebruiken voor Rocky ook een bandje. Makkelijk te verklaren hoor heb echt vanalles geprobeerd maar hij bleef last van vlooien houden en veel echt veel. Hij reageerde er echt super allergisch op. En nu dat bandje tja t is misschien niet heel vriendelijk maar het is het enigste dat werkt en hij heeft nu geen allergie meer van vlooien. Dus ik blijf het voor hem lekker gebruiken :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_114889323
Lijkt wel een knuffeltje maar het is echt

pi_114889930
quote:
17s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 11:47 schreef Ziba het volgende:
Lijkt wel een knuffeltje maar het is echt

[ afbeelding ]
Husky?
I solemnly swear i'm up to no good
pi_114903007
Hier is hij dan. Vandaag opgehaald en uiteraard is alles nieuw en eng, maar hij slaapt heerlijk in zijn bench en hij eet en drinkt goed. Hopelijk dat we de nacht ook beetje goed gaan doorlopen.

Vergeet niet dat je uniek bent, net zoals iedereen
pi_114906292
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 17:16 schreef WillieW het volgende:
Hier is hij dan. Vandaag opgehaald en uiteraard is alles nieuw en eng, maar hij slaapt heerlijk in zijn bench en hij eet en drinkt goed. Hopelijk dat we de nacht ook beetje goed gaan doorlopen.

[ afbeelding ]
Het bot is net zo groot :D
I solemnly swear i'm up to no good
pi_114910573
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:36 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Het bot is net zo groot :D
Bot is op groei gekocht :P
Vergeet niet dat je uniek bent, net zoals iedereen
pi_114916395
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 14:16 schreef Luxuria het volgende:
Wat doen jullie honden eigenlijk als jullie verdrietig zijn? Komen ze je troosten, of gaan ze juist weg?
Onze hond maakt zich heel snel uit de voeten als ik moet huilen haha, dan wil hij naar buiten.
2 van de katten komen zo dicht mogelijk bij me liggen als ze de kans krijgen.
Maar Mihail is ze meestal voor. Inderdaad, kop op schoot leggen.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 21:33:21 #273
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_114916558
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 17:16 schreef WillieW het volgende:
Hier is hij dan. Vandaag opgehaald en uiteraard is alles nieuw en eng, maar hij slaapt heerlijk in zijn bench en hij eet en drinkt goed. Hopelijk dat we de nacht ook beetje goed gaan doorlopen.

[ afbeelding ]
Ahh zo schattig!!
All she wants and needs is just a little taste..
pi_114916650
quote:
En dan heb je dus 35 kilo op je schoot om mee te knuffelen. :')
Heel herkenbaar ;-)

quote:
Net terug van de wandeling...
Lobbes is altijd wel een aansteller geweest. Nu begint het toch wel irritant te worden...
Meneertje besluit voortaan dat wanneer we richting huis lopen gewoon niet meer mee te lopen of op een tempo wat je kruipend bij kunt houden, omdat hij niet naar huis wil. Loop je een zijstraat in (dus niet meer richting huis) dan begint ie weer op tempo te hobbelen, dus moe is hij niet.
Ooooh ook dit is heel herkenbaar.
Dat doet Mihail ook!
Op de heenweg is hij niet te houden zo'n haast heeft hij om bij het losloopveld te komen.
Dan kan hij daar spelen met andere honden en lekker rennen.
Tijd om naar huis te gaan heeft meneer geen haast meer hoor.
Sjok sjok sjok....net doen alsof er iets heeeeeeel interessants te snuffelen valt....omdraaien proberen terug te gaan...sjok sjok sjok.
Tjongejonge haha, hij lijkt meer een bejaarde hond op dat tempo dan een twee-jarige.
Maar het is niet heel de dag feest!
Dus HOP naar huus!
pi_114916778
Mihail krijgt nu een maand elke ochtend een blokje schapenvet met knoflook erin.
En nu heeft hij toch vlooien. (vacht is wel mooi glanzend trouwens, meer dan eerst)
Dus misschien gebruiken we het te kort?
Ik heb toch maar weer Advantix gedruppeld.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')