Zou ook op bookdepository kijken, geen verzendkosten ook een stuk goedkoper dan B.ol, mede door die vaste boekenprijzen. Rare situatie dat én de boeken goedkoper zijn én je geen verzendkosten betaalt in veel UK winkels, enige wat je nodig hebt is een weekje geduld.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 18:02 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Play.com bezorgd gratis in Nederland.Goede site/webwinkel zo op het eerste oog. Haha, als je nog meer onbekende en goede webwinkels kent horen we het graag.
![]()
Thanks. Ik besef mij opeens dat mijn blik te beperkt was qua webwinkels. Als ik iets online bestelde dan gebeurde dat meestal bij bol, wehkamp en voor studieboeken bij studystore.nl.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:15 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Zou ook op bookdepository kijken, geen verzendkosten ook een stuk goedkoper dan B.ol, mede door die vaste boekenprijzen. Rare situatie dat én de boeken goedkoper zijn én je geen verzendkosten betaalt in veel UK winkels, enige wat je nodig hebt is een weekje geduld.
waarschijnlijk zullen vooral boekenwinkels eronder lijden, CD-winkels misschien wat minder, mwah ik weet het niet zeker hoorquote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:54 schreef Dennis101 het volgende:
Waarom hebben jullie het telkens over de boeken? Bol.com is zoveel meer dan alleen boeken.
Wat dacht je van elektronicawinkels en speelgoedwinkels.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:55 schreef .Masturbatron. het volgende:
[..]
waarschijnlijk zullen vooral boekenwinkels eronder lijden, CD-winkels misschien wat minder, mwah ik weet het niet zeker hoor
Onder de 20 euro moet je nog steeds verzendkosten betalen.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:56 schreef DrDentz het volgende:
Dit is wel kut want voor mijn verjaardag kreeg ik van bol.com een gratis verzenden bon, dit is alsof je een fiets krijgt en een dag later alle fietsen gratis zijn.
Maar ik bestel natuurlijk geen kleinigheidjesquote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:57 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Onder de 20 euro moet je nog steeds verzendkosten betalen.
bol.com zal vooral meer klanten en hogere omzet per klant verwachten. Geen verzendkosten vanaf 20 euro zal waarschijnlijk er voor zorgen dat mensen eerder geneigd zijn om extra te bestellen om aan dat bedrag te komen. Daarbij zorgt de langere bedenktijd dat mensen eerder geneigd zijn om een product aan te schaffen. Een prijsstijging verwacht ik minder snel omdat de concurrentie online al zwaar genoeg is.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:58 schreef Chooselife het volgende:
Ze schaffen niet de verzendkosten af, maar verhogen de kostprijs (verzendkosten maken hier nu deel van uit) en blijven dezelfde marge hanteren zodat ze de verzendkosten indirect toch in rekening brengen. Als gevolg hiervan verwacht ik een marginale prijsstijging.
Slimme marketing. Compliment.
Bookdepository is inderdaad super. Soms hebben ze van die actieweken en dan kun je sommige boeken voor de helft van de prijs krijgen die ze bij bol hanteren. Als Amazon straks een vestiging in Nederland krijgt dan kan het haast niet anders dan dat de prijzen van bol serieus bijgesteld worden; zelfs zonder verzendkosten is het gewoon een dure zaak.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 20:15 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Zou ook op bookdepository kijken, geen verzendkosten ook een stuk goedkoper dan B.ol, mede door die vaste boekenprijzen. Rare situatie dat én de boeken goedkoper zijn én je geen verzendkosten betaalt in veel UK winkels, enige wat je nodig hebt is een weekje geduld.
Je bent je er van bewust dat bol.com weinig aan de prijzen van boeken kan doen? Voor de andere productgroepen zie ik inderdaad wel een flinke concurrent ontstaan voor bol.com. Dan gaan ze het met service alleen niet meer redden denk ik.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:00 schreef Arkai het volgende:
[..]
Bookdepository is inderdaad super. Soms hebben ze van die actieweken en dan kun je sommige boeken voor de helft van de prijs krijgen die ze bij bol hanteren. Als Amazon straks een vestiging in Nederland krijgt dan kan het haast niet anders dan dat de prijzen van bol serieus bijgesteld worden; zelfs zonder verzendkosten is het gewoon een dure zaak.
Daar ben ik mij niet van bewust. Wat is de reden dan?quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:02 schreef Dennis101 het volgende:
Je bent je er van bewust dat bol.com weinig aan de prijzen van boeken kan doen?
De eerder genoemde wet op vaste boekenprijs. Precieze regels zou je even moeten opzoeken, maar het komt erop neer dat winkeliers boeken niet onder een bepaalde prijs verkopen.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:08 schreef Arkai het volgende:
[..]
Daar ben ik mij niet van bewust. Wat is de reden dan?
Sommige traditionele winkels zullen het moeilijk krijgen, maar mensen willen altijd blijven shoppen. De kalverstraat in Amsterdam wordt elk jaar drukker en drukker. Winkels zullen langzaam geen producten meer verkopen, maar de klant een product laten beleven (product experience). Je ziet al steeds vaker winkels met slechts 1 of 2 (of een aantal) producten maar die elk heel mooi uitgelicht worden. Het is slechts een kwestie van tijd voordat je in zo'n 'winkel' een aantal schermen hebt staan waarop je meteen het geselecteerde product naar je huis kan sturen. Ik zou me niet echt zorgen maken om lege winkelstraten.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 16:04 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Daar ben ik het mee eens, maar er kleven ook nadelen aan. We willen ook niet dat er over een aantal jaar alleen maar lege winkelstraten te vinden zijn. De winkeliers moeten zich gaan onderscheiden van de webwinkels, anders voorzie ik grote problemen in de toekomst.
Dat dus!quote:Op dinsdag 5 juni 2012 21:04 schreef Redefine het volgende:
Het is een hele slimme truc inderdaad van bol.com. Ik dacht eerst dat alle bezorgingen gratis waren, maar vanaf twintig euro is het eigenlijk niet eens zo heel bijzonder.
Ok, van die wet had ik gehoord maar ik dacht dat het voor bedrijven als bol wel te omzeilen was door net zoals de concurrentie vanuit het buitenland te verzenden. Het is hoe dan ook een onzinnige wet want in plaats van bij een Nederlandse boekenboer te kopen spek ik nu de rekening van Engelse bedrijven. En dat allemaal in naam van een paar zielige boekwinkeltjes die niet met innovatie kunnen omgaan.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:11 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
De eerder genoemde wet op vaste boekenprijs. Precieze regels zou je even moeten opzoeken, maar het komt erop neer dat winkeliers boeken niet onder een bepaalde prijs verkopen.
Dit geldt toch wel alleen voor Nederlandstalige boeken, toch? Belachelijk deze wetgeving, maar goed...quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:11 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
De eerder genoemde wet op vaste boekenprijs. Precieze regels zou je even moeten opzoeken, maar het komt erop neer dat winkeliers boeken niet onder een bepaalde prijs verkopen.
Dat klopt.quote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:24 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Dit geldt toch wel alleen voor Nederlandstalige boeken, toch? Belachelijk deze wetgeving, maar goed...
Ach hebben we het woningtekort ook eens opgelost, ook primaquote:Op dinsdag 5 juni 2012 23:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
[..]
Sommige traditionele winkels zullen het moeilijk krijgen, maar mensen willen altijd blijven shoppen. De kalverstraat in Amsterdam wordt elk jaar drukker en drukker. Winkels zullen langzaam geen producten meer verkopen, maar de klant een product laten beleven (product experience). Je ziet al steeds vaker winkels met slechts 1 of 2 (of een aantal) producten maar die elk heel mooi uitgelicht worden. Het is slechts een kwestie van tijd voordat je in zo'n 'winkel' een aantal schermen hebt staan waarop je meteen het geselecteerde product naar je huis kan sturen. Ik zou me niet echt zorgen maken om lege winkelstraten.
quote:
De Kanaaleilanden (waaronder Jersey) vallen niet onder EU-landen en je hebt dus wel degelijk kans dat je BTW en inklaringskosten moet betalen. Zie http://www.belastingdiens(...)/overzicht_eu_landenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |