SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door BE op 04-06-2012 11:31:40 ]Spoilers!
Zo ben ikquote:
Een Engelse muffin (of Duits toastbrotchen) beleggen met ham. Dan er een gepocheerd ei opleggen met een kwakje hollandaisesaus erop. Is vriendjeliefs favoriete zondaglunch.quote:
Mijn man is daar echt héél goed inquote:
die is zwaar idd.. Ik hou m niet altijd volquote:Op zondag 3 juni 2012 11:39 schreef Silmarwen het volgende:
Zo Bodybalance gedaan. Eindelijk die #@%!$% side plank twist eens volgehouden.
Die is echt vreselijk. En we doen hem 5 keer zo, 5 keer doordraaien in een plank en dan de andere kant.
Dan maak ik het eens voor vriendlief (kledderei vind ik niet lekker)quote:Op zondag 3 juni 2012 15:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Een Engelse muffin (of Duits toastbrotchen) beleggen met ham. Dan er een gepocheerd ei opleggen met een kwakje hollandaisesaus erop. Is vriendjeliefs favoriete zondaglunch.
Edit: mocht iemand weten waar je zo'n muffin of brotchen in Nederland kunt kopen, hou ik me aanbevolen.
english muffins kun je kopen o.a. bij http://tuckerbox.nl/overview.php?cat_id=40 in Leiden. Deze bezorgen ze helaas niet, dus dan moet je langs de winkel...quote:Op zondag 3 juni 2012 18:05 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Dan maak ik het eens voor vriendlief (kledderei vind ik niet lekker)
Gemakkelijk genoeg om zelf te bakkenquote:Op zondag 3 juni 2012 18:14 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
english muffins kun je kopen o.a. bij http://tuckerbox.nl/overview.php?cat_id=40 in Leiden. Deze bezorgen ze helaas niet, dus dan moet je langs de winkel...
Mijnes ookquote:
Ik voel me zoals het weer...quote:Benedictijnse Eieren met Hollandaise Saus
Ontbijt, 4 Personen
Ingredienten
1/2 citroen
100 gr roomkaas
2 el fijngesneden bieslook
zout
azijn
4 verse eieren
4 bagels, gehalveerd
200 gr gerookte zalm, in plakjes
Ingredienten voor de saus
3 eieren, gesplitst
2 el slagroom
2 el citroensap
120 gr roomboter, gesmolten
zout, zwarte peper
Bereidingswijze
Verhit voor de saus een laag water in een pan. Klop, au-bain-marie, de eierdooiers, slagroom en het citroensap met de garde in 2 a 3 minuten tot een stevig mengsel.
Neem de kom van de pan en schenk de gesmolten boter al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus tot gebruik warm. Voor een luchtigere saus de helft van de eiwitten luchtig kloppen en deze apart bewaren.
Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
Boen de citroen schoon, rasp het gele gedeelte van de citroen eraf en pers hem uit. Meng de roomkaas met 1 tl citroenrasp, 2 tl citroensap en 1 el bieslook.
Breng een pan water met een snufje zout en een scheut azijn tegen de kook aan, het water mag niet koken. Breek de eieren, een voor een, in een kopje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Draai het eiwit met een lepel rond de dooier. Pocheer de eieren 2 a 3 minuten. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Rooster de bagelhelften 2-3 minuten onder de gril. Bestrijk ze met de roomkaas en beleg de onderste helften met een plakje zalm en een gepocheerd ei.
Indien gewenst het geklopte eiwit voorzichtig door de saus spatelen en de saus royaal over de eieren schenken. Garneren met bieslook en de bovenkant van de bagel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |