Beetje aparte gedachte, als iemand er gewoon goed voorstaat door de zenuwen geen 5,5 haalt, dan is die persoon achterlijk?quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:48 schreef Lindgren. het volgende:
Ja, je bent goed achterlijk als je voor al je examens totaal gemiddeld geen 5,5 haalt. Maakt niet uit op welk niveau.
Trolololo.quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:48 schreef Lindgren. het volgende:
Ja, je bent goed achterlijk als je voor al je examens totaal gemiddeld geen 5,5 haalt. Maakt niet uit op welk niveau.
quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:48 schreef Lindgren. het volgende:
Ja, je bent goed achterlijk als je voor al je examens totaal gemiddeld geen 5,5 haalt. Maakt niet uit op welk niveau.
Daarom bestaan er herkansingen. En als ze de plannen doorzetten straks de zomerlessenquote:Op donderdag 24 mei 2012 21:23 schreef Nutkicker22 het volgende:
Waarom niet gewoon standaard 4 CE's in verschillende periodes verdelen. Bijvoorbeeld een CE eind 4vwo, 5vwo, begin 6vwo en eind van 6vwo. Dat lijkt me een beter idee. Je zal maar net een slecht periode achter de rug hebben waardoor je slecht het CE maakt. Het is maar een momentopname.
Echter heb je maar 1 herkansingquote:Op donderdag 24 mei 2012 21:25 schreef KapiteinGasthof het volgende:
[..]
Daarom bestaan er herkansingen. En als ze de plannen doorzetten straks de zomerlessen
Ga terug naar je SC dan, daar kom ik nietquote:
"ff een 8-9 halen"quote:Op donderdag 24 mei 2012 21:46 schreef Lilliesleaf het volgende:
Simpel, je haalt gewoon 8-9'tjes op de vreemde talen, zijn toch maar leestekstjes.
'maar leestekstjes'quote:Op donderdag 24 mei 2012 21:46 schreef Lilliesleaf het volgende:
Simpel, je haalt gewoon 8-9'tjes op de vreemde talen, zijn toch maar leestekstjes.
Dat dusquote:Op donderdag 24 mei 2012 22:20 schreef Rezania het volgende:
Het is gewoon een terechte regel, scholen konden veel te makkelijk de slagingspercentages beïnvloeden toen die regel er nog niet was. En het vermindert het verschil tussen het staatsexamen en het regulier examen.
Mee eens, desalniettemin maak ik me zorgen haha.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:20 schreef Rezania het volgende:
Het is gewoon een terechte regel, scholen konden veel te makkelijk de slagingspercentages beïnvloeden toen die regel er nog niet was. En het vermindert het verschil tussen het staatsexamen en het regulier examen.
Soort van hetzelfde hier. Geschiedenis verpest, morgen m&o en het is vreselijk lastig. Ben bang dat ik er geen voldoende voor kan halen.quote:Op donderdag 24 mei 2012 22:50 schreef Intercam het volgende:
Stel nou dat je voor twee vakken een 4 haalt. en voor de rest een 6,5.. dan slaag je net op het nippertje.
Hierom ben ik bang voor de 5,5 norm. Ik kan geen woord Frans lezen en wiskunde heb ik ook al verknoeid.![]()
(VWO)
Ik ben er ook bang voor hoor. En het niveau van mijn school is ook echt wel hoog. En toen ik oefenexamens maakte, haalde ik wel goede cijfers. Tis gewoon anders als je in de gymzaal zit.quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:47 schreef JelleFOKT het volgende:
Zoals iedereen denk ik wel weet is er de nieuwe regel dat je gemiddeld voor je centraal examen een 5.5 moet halen.
In principe sta ik er goed voor, gemiddelde van mn schoolexamens zijn een 6.5, dus ik zou normaal gesproken een 4.5 voor alles mogen halen.. nu niet meer dus..
Ik maak me wel zorgen om die 5.5 regel, door zenuwen / w.e verneuk je misschien een paar centraal examens en dan scoor je gemiddeld een 5 en ondanks dat je er nog goed voor staat zak je.
Ben ik de enige die me hier zorgen om maakt?
En wat vinden jullie van die nieuwe regel?
Want je loot nog in tegen mensen die in 2009 geslaagd zijn?quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:21 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Ik ben er ook bang voor hoor. En het niveau van mijn school is ook echt wel hoog. En toen ik oefenexamens maakte, haalde ik wel goede cijfers. Tis gewoon anders als je in de gymzaal zit.
Wat ik ook onterecht vind, is dat ons diploma dan niet meer waard is. Ik bedoel willen ze die 5,5.. Dan vind ik ook dat ons diploma meer waard moet zijn, zoals meer kans om ingeloot te worden. En dan heb ik het nog niet over de leerlingen van 2009. Zij hadden wisk 1 en natuurkunde 1 etc.. Ze hadden zelfs heen CE frans en duits. Het was echt veel makkelijker een paar jaar geleden. Oke ik snap dat ze het niveau hoog willen houden, maar wie meer moeite moet doen om te slagen, moet ook meer kans hebben om ingeloot te worden etc.
Ja ik ken serieus nog mensen die het in 2009 niet hadden gehaald en die sprint gingen doen. Dit is de laatste jaar dat ze zich kunnen inschrijven.quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:24 schreef Pim7 het volgende:
[..]
Want je loot nog in tegen mensen die in 2009 geslaagd zijn?
Nee, ik snap wat je bedoelt.quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:27 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Ja ik ken serieus nog mensen die het in 2009 niet hadden gehaald en die sprint gingen doen. Dit is de laatste jaar dat ze zich kunnen inschrijven.
Maar tis niet alleen 2009.. Oke toen was het wel heel makkelijk om te slagen. Maar die van vorig jaar dan? Vind je niet dat wij meer kans moeten hebben?
Nee dat klopt, maar tis gewoon vervelend dat het vanaf dit jaar zo is. Je hebt eigenlijk ook geen idee van hoeveel mensen het wel of niet gaan halen. Van de vorige jaren was het ongeveer elk jaar hetzelfde, maar dit jaar zijn wij de proefkonijnen.quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:32 schreef Pim7 het volgende:
[..]
Nee, ik snap wat je bedoelt.
Maar de mensen van vorig jaar worden dan benadeeld, op een aspect waar ze niets aan konden doen. Zij hebben de kans niet gehad om met een 5,5 gemiddeld te slagen. Of beter gezegd, het was niet nodig.
Wat kunnen zij hieraan doen?
Ik ben benieuwd wat er gebeurd als er erg veel mensen zakken. Ik neem aan dat ze de toestroom richting de universiteiten en hogescholen ook enigszins willen behouden.quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:38 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Nee dat klopt, maar tis gewoon vervelend dat het vanaf dit jaar zo is. Je hebt eigenlijk ook geen idee van hoeveel mensen het wel of niet gaan halen. Van de vorige jaren was het ongeveer elk jaar hetzelfde, maar dit jaar zijn wij de proefkonijnen.
We gaan het wel zien.. kans is hoog dat het aantal mensen die gezakt zijn een stuk hoger is.quote:Op donderdag 24 mei 2012 23:46 schreef Pim7 het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat er gebeurd als er erg veel mensen zakken. Ik neem aan dat ze de toestroom richting de universiteiten en hogescholen ook enigszins willen behouden.
Door die 5,5 regeling slagen er minder mensen waardoor er minder diploma's in omloop raken. Diplomadeflatiequote:Op donderdag 24 mei 2012 23:56 schreef revolution69 het volgende:
Diploma van dit jaar is evenveel waard als dat van vorig jaar, alleen dit jaar zit je met die 5.5
Het duurde even maar dan eindelijk iemand die het inziet.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 00:10 schreef iGiorni het volgende:
[..]
Door die 5,5 regeling slagen er minder mensen waardoor er minder diploma's in omloop raken. Diplomadeflatie
En waarom moet dit goed zijn?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 00:10 schreef iGiorni het volgende:
[..]
Door die 5,5 regeling slagen er minder mensen waardoor er minder diploma's in omloop raken. Diplomadeflatie
Helemaal mee eens! Maar wat ook raar is, is dat er vanaf volgend jaar nog een regel geldt. Als alleen Nederlands een voldoende moet zijn, dan snap ik het wel. Maar waarom engels? En als ze met zo'n regel aankomen dan moeten ze de leerlingen vanaf de brugklas er op voorbereiden en niet 2 jaar voordat ze examen hebben dit te horen krijgen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 07:37 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
En waarom moet dit goed zijn?Wat een onzin.
Door deze zogenaamde diplomadeflatie laat je de leerlingen gewoon 1 jaar extra op het havo zitten, want ik ben ervan overtuigd dat zonder die 5.5 toch heel veel leerlingen zouden slagen.
Voor de mensen die zeggen:
Je bent het niet waard als je voor CE niet een 5.5 gemiddeld kan halen
Dat is totaal niet zo, want bij sommige vakken (Nederlands/Engels/Frans) heb je dus tekstverklaring, en in de rest van het jaar iets anders, dus kans is best dat je daar gewoon onvoldoendes kan halen terwijl dat helemaal niets met de moeilijkheidsgraad te maken heeft.
Als je de 5.5 norm niet kan halen, wordt het ook meteen duidelijk welke scholen de SE's makkelijk maken
Weer zoiets onzinnigs, totaal niet waar. Je zou pas echt kunnen zeggen dat scholen de SE's makkelijker maken als je heel veel leerlingen hebt die de 5.5 norm niet halen of heel veel leerlingen hebt die veel lager scoren op de CE, per specifieke school. Alleen dan is dat duidelijk, en niet als je kijkt naar de algemeenheid. Leerlingen verschillen namelijk, dus statistiek kan je hier niet voor de volle 100 gebruiken.
Door de 5.5 gaat de kwaliteit omhoog
Totaal niet, het enige wat nu gebeurt is dus dat er strenger wordt beoordeeld. Totaal niks met de kwaliteit te maken, puur alleen met de kwantiteit van het aantal diploma's.
Die 5-5 norm is een en al onzin en de maker is dan ook heel erg zuur.
Precies.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:16 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Helemaal mee eens! Maar wat ook raar is, is dat er vanaf volgend jaar nog een regel geldt. Als alleen Nederlands een voldoende moet zijn, dan snap ik het wel. Maar waarom engels? En als ze met zo'n regel aankomen dan moeten ze de leerlingen vanaf de brugklas er op voorbereiden en niet 2 jaar voordat ze examen hebben dit te horen krijgen.
En ik geloof ook niet dat de mensen die het dit jaar wel halen een hoger niveau hebben dan de mensen die zakken door die 5,5 regel. Er zijn mensen die niet hoger dan een 4 hebben gehaald op wisk en natuurkunde maar die het wel gaan halen omdat ze in de talen goed zijn en daar 8en en 9ens op halen. Dan vind ik de exacte vakken toch echt wel belangrijker dan frans, engels en duits.
Precies, hypocriete gedrag. Die minister zelf is via 't VMBO naar MBO gegaan, die heeft het sowieso lekker makkelijk gehad....quote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:33 schreef Abelow het volgende:
is gewoon een domme regel en mensen die dit niet erg vinden, hebben zeker al hun examens voorgaande jaren gehad.
Bitch please, de laatste demonstratie waar middelbare scholieren kwamen (vele tienduizenden!) Werd door ME"ers kaput geslagen, echt WTFquote:Op vrijdag 25 mei 2012 08:36 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Precies, hypocriete gedrag. Die minister zelf is via 't VMBO naar MBO gegaan, die heeft het sowieso lekker makkelijk gehad....
Tis ook deels onze eigen schuld, een paar jaar geleden demonstreerden leerlingen altijd massaal als er iets gebeurde, nu is iedereen maar stil en klagen ze achteraf...
Die punt stond er al.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 10:57 schreef doppawoppa het volgende:
Ik heb dus voor zowel duits en engels rond de 4.3
Terwijl daar een 9+ voor natuurkunde tegenover staat.. kan het werkelijk niet uitstaan dat die gasten die een 5 voor wis, na, sk zouden halen en een 9 voor die "leestekstjes" alsnog slagen. Terwijl ik wel een stel hersens heb gekregen waar ik mee kan nadenken en op het nippertje slaag/zak omdat Duits me geen flikker boeit/een teringexamen is. PUNT
Dat laatste.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:13 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:
Maakte me in het begin nog wel wat zorgen. Ook al stond ik er gewoon heel goed voor. Maar heb 2 vakken een 7 gehaald waardoor het niet meer uitmaakt wat ik dadelijk haal. Dus gewoon je best doen, dan komt het wel goed..
Onzin, m&o is vreselijk lastig voor de grote meerderheid.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:15 schreef Franknfurter het volgende:
Op het hbo en wo moet je ook gewoon alles voldoende halen voor je je puntjes krijgt hoor, stel je niet zo aan, examens zijn makkelijk.
Doordat ze op de havo al M&O en Economie hebben gehad.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:30 schreef Helpmefok het volgende:
Het vak M&O wordt ook op veel HBO's gegeven. Bij INHolland is dat het vak waar de meeste studenten in één keer voor slagen.
Na de persberichten van afgelopen weken, waarbij gebleken is dat diploma’s door In Holland bijna voor niks werden weggegeven...quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:30 schreef Helpmefok het volgende:
Het vak M&O wordt ook op veel HBO's gegeven. Bij INHolland is dat het vak waar de meeste studenten in één keer voor slagen.
Een papiertje voor een vak krijgen betekent niet dat je door gaat op dat vak. Er is altijd (bij de meeste mensen iig) wel een vak waar ze minder goed in zijn, dat betekend niet dat je daardoor geen papiertje zou krijgen,quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:44 schreef Franknfurter het volgende:
Als je een vak niet voldoende beheerst, waarom dan wel er een papiertje voor krijgen?
De mensen die slecht zijn in talen gaan ook geen taal studeren maar juist een studie waar ze de vakken nodig hebben waar ze goed in zijn. Als je geneeskunde/farmacie/tandheelkunde gaat studeren, dan heb je helemaal niks aan duits en frans.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:44 schreef Franknfurter het volgende:
Als je een vak niet voldoende beheerst, waarom dan wel er een papiertje voor krijgen?
Je hebt nu helemaal niks aan je schoolexamen. Alles hangt af van je centraal examen. Ik vind het niet kunnden dat er zoveel van een momentopname afhangt! Het zal je maar net tegen zitten die dag, of je voelt je niet lekker of je hebt een black-out of iets.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:19 schreef Shush het volgende:
Stel, je hebt 8 vakken en je haalt voor je CSE´s twee 4´en voor de overige 6 vakken een 6. Dan kom je exact op een gemiddelde van een 5,5 uit, toch? Of rekenen ze anders?
Dan kan je echt wel een hoop maken en moet er wel iets goed mis zijn gegaan als je niet aan dat gemiddelde van die 5,5 komt.
quote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:24 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Je hebt nu helemaal niks aan je schoolexamen. Alles hangt af van je centraal examen. Ik vind het niet kunnen dat er zoveel van een momentopname afhangt! Het zal je maar net tegen zitten die dag, of je voelt je niet lekker of je hebt een black-out of iets.
CSE is het centraal examen. Centraal Schriftelijk Examen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 13:24 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Je hebt nu helemaal niks aan je schoolexamen. Alles hangt af van je centraal examen. Ik vind het niet kunnden dat er zoveel van een momentopname afhangt! Het zal je maar net tegen zitten die dag, of je voelt je niet lekker of je hebt een black-out of iets.
ditquote:Op vrijdag 25 mei 2012 14:30 schreef Robinioz het volgende:
Ik vind het belachelijk dat mensen in dit topic zeggen dat we ons niet moeten aanstellen omdat examens 'makkelijk' zijn.
Ik vind wel dat wanneer iemand gemiddeld een 7 weet te halen en vervolgens niet in staat is om een 5,5 te halen, dat het wel aangeeft dat de SE's toch iets onder het gewenste niveau zaten. Er moet immers gelden niveau SE = niveau CE. Als je gemiddeld een 7 weet te halen op SE, zou je dat ook moeten kunnen op het CE. Tuurlijk mag je één of twee vakken verpesten, daarom kijken ze naar het gemiddelde en niet naar de individuele cijfers. En je hebt nog eventueel een herexamen mocht dat nodig zijnquote:Op vrijdag 25 mei 2012 07:37 schreef Rechten_Student het volgende:Als je de 5.5 norm niet kan halen, wordt het ook meteen duidelijk welke scholen de SE's makkelijk maken
Weer zoiets onzinnigs, totaal niet waar. Je zou pas echt kunnen zeggen dat scholen de SE's makkelijker maken als je heel veel leerlingen hebt die de 5.5 norm niet halen of heel veel leerlingen hebt die veel lager scoren op de CE, per specifieke school. Alleen dan is dat duidelijk, en niet als je kijkt naar de algemeenheid. Leerlingen verschillen namelijk, dus statistiek kan je hier niet voor de volle 100 gebruiken.
Door de 5.5 gaat de kwaliteit omhoog
Totaal niet, het enige wat nu gebeurt is dus dat er strenger wordt beoordeeld. Totaal niks met de kwaliteit te maken, puur alleen met de kwantiteit van het aantal diploma's.
Die 5-5 norm is een en al onzin en de maker is dan ook heel erg zuur.
Op de lange(re) termijn dwing je scholen natuurlijk wel tot verbetering van hun eigen onderwijs. Ze kunnen nu namelijk niet met makkelijke schoolexamens het slagingspercentage (kunstmatig) hooghouden, dus zal er gewoon goed onderwijs gegeven moeten worden.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 16:01 schreef zponz het volgende:
[..]
Ik ben het er overigens wel mee eens dat de kwaliteit dus 0,0 omhoog gaat
Natuurlijk maakt het jou niet uit, als je 2x een 7 hebt gehad, maar als je die niet had gehad was je wel anders aan het praten, hypocrietje.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:13 schreef LosBuenosMuchachos het volgende:
Maakte me in het begin nog wel wat zorgen. Ook al stond ik er gewoon heel goed voor. Maar heb 2 vakken een 7 gehaald waardoor het niet meer uitmaakt wat ik dadelijk haal. Dus gewoon je best doen, dan komt het wel goed..
Op het hbo/wo krijg je voor elke tentamen 2-3x een herkansing, wij krijgen maar 1 herkansing in alle CE's. Dus totaal invalide vergelijking.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 11:15 schreef Franknfurter het volgende:
Op het hbo en wo moet je ook gewoon alles voldoende halen voor je je puntjes krijgt hoor, stel je niet zo aan, examens zijn makkelijk.
Individueel zegt dat niets, alleen als het in grote aantallen per specifieke school gebeurt kan je dat zeggen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 16:01 schreef zponz het volgende:
[..]
Ik vind wel dat wanneer iemand gemiddeld een 7 weet te halen en vervolgens niet in staat is om een 5,5 te halen, dat het wel aangeeft dat de SE's toch iets onder het gewenste niveau zaten. Er moet immers gelden niveau SE = niveau CE. Als je gemiddeld een 7 weet te halen op SE, zou je dat ook moeten kunnen op het CE. Tuurlijk mag je één of twee vakken verpesten, daarom kijken ze naar het gemiddelde en niet naar de individuele cijfers. En je hebt nog eventueel een herexamen mocht dat nodig zijn
Nu zal één leerling die wat lager haalt niet aantonen dat een school soepele SE's geeft, maar wanneer het algehele slagingspercentage van een school achteruit gaat zegt dat wel iets over het SE-niveau. Ik denk dat daar niet over te twijfelen valt.
Ik ben het er overigens wel mee eens dat de kwaliteit dus 0,0 omhoog gaat
valt mee. Op de uni heb je zo een jaar vertraging als je tentamens blijft falen, of je wordt erafgeknikkerd. same op vwo.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:32 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Op het hbo/wo krijg je voor elke tentamen 2-3x een herkansing, wij krijgen maar 1 herkansing in alle CE's. Dus totaal invalide vergelijking.
Wat kom je nou lullen idioot? Je krijgt per tentamen genoeg herkansingen, als je het na 2x herkansen nog niet kan dan is het duidelijk dat je het niveau niet aankan, wij krijgen maar 1 herkansing in ALLE ce's, dus je kan dat 1 niet vergelijken en 2 is dat oneerlijkquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:33 schreef dramatic het volgende:
[..]
valt mee. Op de uni heb je zo een jaar vertraging als je tentamens blijft falen, of je wordt erafgeknikkerd. same op vwo.
jahoor gelijk weer schelden, havo zeker? 1 herkansing is meer dan genoeg. je kan er (in jouw geval) 5 jaar voor leren. op hboquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:35 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Wat kom je nou lullen idioot? Je krijgt per tentamen genoeg herkansingen, als je het na 2x herkansen nog niet kan dan is het duidelijk dat je het niveau niet aankan, wij krijgen maar 1 herkansing in ALLE ce's, dus je kan dat 1 niet vergelijken en 2 is dat oneerlijk
jahoor gelijk weer havo bashen, vwo zeker? Verder ben ik het wel eens met wat je daar zegtquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:39 schreef dramatic het volgende:
[..]
jahoor gelijk weer schelden, havo zeker? 1 herkansing is meer dan genoeg. je kan er (in jouw geval) 5 jaar voor leren. op hboheb je maar een paar maanden om toetsen te leren. Meer tijd om te leren is al een goede reden voor minder herkansingen.
Heb aankomende donderdag tentamen over een boek van 1000 pagina's.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:38 schreef Nutkicker22 het volgende:
Maarja, de stof van een tentamen is ook erg veel vergelijken met de middelbare. Dan leer je bijv. 200-300 of met uitzondering 800 blz. voor een tentamen. Ik heb een meeloopdag gehad en de studenten zeiden dat ze voor een tentamen meer moesten leren dan alle CE vakken bij elkaar
Vergeet daarnaast niet dat ze ook nog hun cijfers van de afgelopen jaren kunnen gebruiken om te compenseren.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:39 schreef dramatic het volgende:
[..]
jahoor gelijk weer schelden, havo zeker? 1 herkansing is meer dan genoeg. je kan er (in jouw geval) 5 jaar voor leren. op hboheb je maar een paar maanden om toetsen te leren. Meer tijd om te leren is al een goede reden voor minder herkansingen.
werd toch echt een beetje uitgeloktquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:42 schreef Polyfemos het volgende:
[..]
jahoor gelijk weer havo bashen, vwo zeker? Verder ben ik het wel eens met wat je daar zegt
100% Onzin. Je kan havo en hbo niet vergelijken, en als je dat doet ben je zeker weten een idioot.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:39 schreef dramatic het volgende:
[..]
jahoor gelijk weer schelden, havo zeker? 1 herkansing is meer dan genoeg. je kan er (in jouw geval) 5 jaar voor leren. op hboheb je maar een paar maanden om toetsen te leren. Meer tijd om te leren is al een goede reden voor minder herkansingen.
Het gaat hier om de 5.5 norm, niet om de SE+CE norm.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:42 schreef MrGuma het volgende:
[..]
Vergeet daarnaast niet dat ze ook nog hun cijfers van de afgelopen jaren kunnen gebruiken om te compenseren.
Je snapt m'n punt niet eens? je kwam zelf met die vergelijking retard.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:43 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
100% Onzin. Je kan havo en hbo niet vergelijken, en als je dat doet ben je zeker weten een idioot.
1 herkansing is helemaal niet meer dan genoeg, waarom zou dat op het hbo niet gelden dan? hbo = hoger beroepsonderwijs, je wordt dus opgeleid tot een vakmens, in het bedrijfsleven, etc. Daar mag je ook geen fouten maken. Dus kom niet met je onzin vergelijkingen, aub.
hehe succes. Rechtenstudie ?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:42 schreef MrGuma het volgende:
[..]
Heb aankomende donderdag tentamen over een boek van 1000 pagina's.
Excuus. Even openingspost lezen danquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:44 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Het gaat hier om de 5.5 norm, niet om de SE+CE norm.
ik heb genoeg compensatie maar ik haal die 5,5 norm niet. Beetje domquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:42 schreef MrGuma het volgende:
[..]
Vergeet daarnaast niet dat ze ook nog hun cijfers van de afgelopen jaren kunnen gebruiken om te compenseren.
Idioot, ik reageerde op iemand anders, en toen reageerde jij weer op mij.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:44 schreef dramatic het volgende:
[..]
Je snapt m'n punt niet eens? je kwam zelf met die vergelijking retard.
even een vraag aan de rest; valt hier mee te praten?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:45 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Idioot, ik reageerde op iemand anders, en toen reageerde jij weer op mij.
over het algemeen krijg ik de indruk dat psychologie niet een hele moeilijke studie is vergeleken met een andere bèta-studie.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:45 schreef MrGuma het volgende:
[..]
Nee psychologie ^^ Medicijnwerking bij pathologische afwijkingen
tuurlijk welquote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:46 schreef dramatic het volgende:
[..]
even een vraag aan de rest; valt hier mee te praten?![]()
Wat is er, o-zo slimme vwo-scholier, boos omdat ik als havo leerling gelijk heb?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:46 schreef dramatic het volgende:
[..]
even een vraag aan de rest; valt hier mee te praten?![]()
waar heb je gelijk in? in deze aanname niet.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:07 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Wat is er, o-zo slimme vwo-scholier, boos omdat ik als havo leerling gelijk heb?
Hippie
Psychologie is dan ook geen bèta.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:47 schreef Nutkicker22 het volgende:
[..]
over het algemeen krijg ik de indruk dat psychologie niet een hele moeilijke studie is vergeleken met een andere bèta-studie.
Dan werk je maar wat harder PUNTquote:Op vrijdag 25 mei 2012 10:57 schreef doppawoppa het volgende:
Ik heb dus voor zowel duits en engels rond de 4.3
Terwijl daar een 9+ voor natuurkunde tegenover staat.. kan het werkelijk niet uitstaan dat die gasten die een 5 voor wis, na, sk zouden halen en een 9 voor die "leestekstjes" alsnog slagen. Terwijl ik wel een stel hersens heb gekregen waar ik mee kan nadenken en op het nippertje slaag/zak omdat Duits me geen flikker boeit/een teringexamen is. PUNT
Ja, dat kan. Ik dacht dat je zo slim was?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 19:45 schreef doppawoppa het volgende:
[..]
Alsof je voor die malle vakken enige nuttige voorbereiding kunt treffen...
quote:Op vrijdag 25 mei 2012 16:01 schreef zponz het volgende:
[..]
Ik vind wel dat wanneer iemand gemiddeld een 7 weet te halen en vervolgens niet in staat is om een 5,5 te halen, dat het wel aangeeft dat de SE's toch iets onder het gewenste niveau zaten. Er moet immers gelden niveau SE = niveau CE. Als je gemiddeld een 7 weet te halen op SE, zou je dat ook moeten kunnen op het CE. Tuurlijk mag je één of twee vakken verpesten, daarom kijken ze naar het gemiddelde en niet naar de individuele cijfers. En je hebt nog eventueel een herexamen mocht dat nodig zijn
Nu zal één leerling die wat lager haalt niet aantonen dat een school soepele SE's geeft, maar wanneer het algehele slagingspercentage van een school achteruit gaat zegt dat wel iets over het SE-niveau. Ik denk dat daar niet over te twijfelen valt.
Ik ben het er overigens wel mee eens dat de kwaliteit dus 0,0 omhoog gaat
quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:33 schreef Rechten_Student het volgende:
Individueel zegt dat niets, alleen als het in grote aantallen per specifieke school gebeurt kan je dat zeggen.
quote:Op vrijdag 25 mei 2012 20:44 schreef Bangarang het volgende:
Er is echt wat mis met je school als je door deze 5,5 regeling niet zou slagen, namelijk: de gemiddelde cijfers van SE zouden maximaal 0,5 punt hoger mogen zijn dan op het CE. Dit wil zeggen dat als je zakt door de 5,5 regeling, je in theorie al niet je examens in bent gegaan met gemiddeld > 5,9.
Uh...ik zeg precies hetzelfde in de vorige post hoor...Jij kopiert mij en daarna wil je doen alsof ik 't van jou heb?quote:
Verander maar van onderwerpquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:10 schreef dramatic het volgende:
[..]
waar heb je gelijk in? in deze aanname niet.
Dat verschilt per instelling en per studie, dus totaal invalide "argument".quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:32 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Op het hbo/wo krijg je voor elke tentamen 2-3x een herkansing, wij krijgen maar 1 herkansing in alle CE's. Dus totaal invalide vergelijking.
Ja.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 00:26 schreef FirefoxNB het volgende:
is deze regel er trouwens ook bij het vmbo
Doen ze niet, geloof mij maar. Alle leerlingen die het halen zullen sowieso niet meestemmen.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 00:27 schreef FirefoxNB het volgende:
anders lukt zo'n petitie wel totaal zijn er 100k+40k+60k leerlingen, als 1/3 de petitie steunt komt het op 60-70k uit
Je krijgt in ieder geval minimaal 1 herkansing per tentamen, en ga niet zeggen van niet want dat is wettelijk geregeld. Als jij dit wilt ontkennen verwijs ik je naar de psychiater om jezelf te laten behandelen voor jouw depersonalisatie.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 00:26 schreef Kansenjongere het volgende:
[..]
Dat verschilt per instelling en per studie, dus totaal invalide "argument".
1. Je beweerde in je eerdere post nog dat je op het hbo/wo voor elk tentamen 2-3x een herkansing krijgt. Voor iemand die inmiddels toegeeft dat je uit je nek zwetst en eigenlijk een psychiater nodig hebt, heb je een behoorlijk grote mond.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 00:46 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Je krijgt in ieder geval minimaal 1 herkansing per tentamen, en ga niet zeggen van niet want dat is wettelijk geregeld. Als jij dit wilt ontkennen verwijs ik je naar de psychiater om jezelf te laten behandelen voor jouw depersonalisatie.
Ik geef toe dat ik een te ruwe schatting heb gemaakt, maar je hebt wel in ieder geval genoeg herkansingen, en veel meer vergeleken met de middelbare schoolquote:1. Je beweerde in je eerdere post nog dat je op het hbo/wo voor elk tentamen 2-3x een herkansing krijgt. Voor iemand die inmiddels toegeeft dat je uit je nek zwetst en eigenlijk een psychiater nodig hebt, heb je een behoorlijk grote mond.
Rechtenstudent was al bezet toen ik hem wou aanmaken, dus dacht ik eraan om een spatie ertussen te zetten.quote:2. Waarom noemt een scholier die het woord rechtenstudent nog niet eens kan spellen zich dan toch zo?
Ik geef toe dat ik een verkeerde inschatting heb gemaakt voor WO, maar voor 't hbo geldt dit wel, en ga niet zeggen van niet want ik heb mij goed genoeg laten informerenquote:3. Ook deze post van je is onzin, want ik heb vorig jaar een presentatie van de rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam bijgewoond, waarin hij vertelde hoe zij op een van hun faculteiten het Amerikaanse GPA (Grade Point Average) systeem hebben ingevoerd en hij stelde daarbij toch echt dat het totaal aantal herkansingen dat een student in een jaar krijgt (als ik het me goed herinner) twee was en dus bij lange na niet 1 per tentamen en ik denk dat hij iets beter op de hoogte is van het reilen en zeilen op zijn universiteit dan een blaag op een internetforum.
Please enlighten me with your deep insightquote:Op vrijdag 25 mei 2012 23:51 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Verander maar van onderwerp, ik heb je allang door hoor. Je probeert allerlei trucjes op mij, maar die ken ik allang...Sukkeltje
En dat moet vwo doen, nou belooft veel goed voor de toekomst van ons land
Kerel, JIJ antwoordt op mijn post. Vervolgens blijkt dat je argument niet klopt en kom je met dit? Serieus, met jou valt niet te pratenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 23:50 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Uh...ik zeg precies hetzelfde in de vorige post hoor...Jij kopiert mij en daarna wil je doen alsof ik 't van jou heb?
redquote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:51 schreef FokNederland het volgende:
Die 5,5-regeling is wel goed, maar niet dat je dit in een examenperiode moet bewijzen, daarom is de opzet totaal slecht, als je toevallig een black-out krijgt ben je weg. Daarom moet je de SE's afschaffen en i.p.v. de SE's CE's toetsen over 3 verschillende periodes. Er komt nu teveel druk te liggen op slechts enkele weken. Ik heb de overheid nog nooit begrepen, dit is gewoon een regel om zogenaamd het onderwijs te verbeteren, maar in plaats daarvan maak je het voor iedereen minder goed. Ze kunnen beter investeringen plegen in beter onderwijspersoneel dan deze meuk. Verder redt ik de 5,5 regeling makkelijk.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:54 schreef FirefoxNB het volgende:
Het is een filter methode, moeilijkere examens + de norm. Al zou de N hoger zijn, dat zou niet genoeg compenseren... voor de zwakkere om het zo maar te zeggen.tot nu toe zijn op vwo de examens niet moeilijker dan eerdere jaren. enkel duits was te lang. Ik ging er aanvankelijk ook vanuit maar het mocht meevallen..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
je zinnenquote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:56 schreef FokNederland het volgende:
[..]
Zielig, echt zielig, begin jij jou zinnen maar eens met een hoofdletter.
Nee, ze zijn gewoon goed te doen.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:57 schreef dramatic het volgende:
[..]
zijn ze daar relatief moeilijk? (ik houd die topics niet bij..)
economie, moeilijkste was mno, nederlands was alleen de samenvatting kut, en met name deze vakken de rest was goed te doen. Dat is wat ik vind en waarschijnlijk nog meerdere. (behalve degenen die toch al 8/9s halen)quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:57 schreef dramatic het volgende:
[..]
zijn ze daar relatief moeilijk? (ik houd die topics niet bij..)
mijn mentor zei dat ze ongeveer 4-3 -+ maanden van tevoren gemaakt worden.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:01 schreef dramatic het volgende:
verder lagen die toetsen toch al klaar voor die 5.5 regel ook maar bedacht was?
Nee de toetsen worden 2 of 3 jaar van te voren gemaakt, sowieso niet minder dan 2 jaar.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:03 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
mijn mentor zei dat ze ongeveer 4-3 -+ maanden van tevoren gemaakt worden. -+
Dus dat klopt vast niet wat je zegt.
hoe ben je daar zo zeker van?quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:43 schreef h.lalala het volgende:
[..]
Nee de toetsen worden 2 of 3 jaar van te voren gemaakt, sowieso niet minder dan 2 jaar.
je denkt toch niet dat ze het risico nemen die data niet te halen? 3 maanden uitloop is redelijk normaal binnen bedrijven met grote projecten.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:45 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
hoe ben je daar zo zeker van?Volgens mij zat er actualiteit in bij economie, daar houden ze ook wel rekening mee..
2 / 3 jaar lijkt me niet, ... denk jij van wel dan?quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:46 schreef dramatic het volgende:
[..]
je denkt toch niet dat ze het risico nemen die data niet te halen? 3 maanden uitloop is redelijk normaal binnen bedrijven met grote projecten.
lijkt me meer dan redelijk.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:49 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
2 / 3 jaar lijkt me niet, ... denk jij van wel dan?
Nou dat heb ik heel vaak van mijn leraren gehoord. Al toen ik in vwo 4 zat, zei mijn bio docent: "jullie examen ligt nu waarschijnlijk al klaar" maar ik weet niet hoe dat met economie zit, maar denk ook ong 2 jaar van te voren? Idkquote:Op zaterdag 26 mei 2012 18:45 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
hoe ben je daar zo zeker van?Volgens mij zat er actualiteit in bij economie, daar houden ze ook wel rekening mee.. Ik zou zeggen rond een half jaar, maar zeker niet langer dan een jaar ofzo
Dat klopt niet hoor, op hbo/wo heb je gewoon 1x tentamen en dan nog 1x een herkansing en anders mag je het gewoon dat jaar daarna nog een keer proberen, net als bij het eindexamen dus eigenlijk.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 17:32 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Op het hbo/wo krijg je voor elke tentamen 2-3x een herkansing, wij krijgen maar 1 herkansing in alle CE's. Dus totaal invalide vergelijking.
je hebt misschien wel gelijk ondanks het wat meer stress voor veel mensen met zich mee brengt. Het zou ook gewoon kunnen dat velen die nu zitten te stressen.. gwn makkelijk aan de norm voldoen zonder dat ze het weten... ik vind het niet gek dat iedereen hier zit te zeuren ofzo.. (verwachting/stress wat erbij komt)dat is voor iedereen anders toch. Mensen zullen heus wel weten of ze op het niveau zitten.. je se's kunnen dat ook wel zeggen... ( gemiddelde/normale school )quote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:03 schreef Lilliesleaf het volgende:
Met alle respect, maar als je geen 5,5 gemiddeld kunt halen op je CE's, dan verdien je dat diploma gewoon niet.. blijkbaar beheers je dan bij geen énkel vak het niveau van je opleiding.
Ik mag dan al 15 jaar lang onder de douche de longen uit m'n lijf zingen en elke dag van m'n ouders horen dat ik geweldig kan zingen, maar daarmee maak ik nog geen kans op een platencontract
Hetzelfde geldt voor deze regeling: Je kunt best 6 jaar lang VWO hebben gedaan en van je school te horen hebben gekregen dat je alles goed kent en kunt d.m.v. leuke SE-cijfers, maar dat betekent niet dat je ook werkelijk het VWO-niveau beheerst.
Doe je dat wel, dan moeten die CE's geen problemen opleveren, iig niet genoeg problemen opleveren om gemiddeld lager dan een 5,5 uit te komen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:26 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
je hebt misschien wel gelijk ondanks het wat meer stress voor veel mensen met zich mee brengt. Het zou ook gewoon kunnen dat velen die nu zitten te stressen.. gwn makkelijk aan de norm voldoen zonder dat ze het weten... ik vind het niet gek dat iedereen hier zit te zeuren ofzo.. (verwachting/stress wat erbij komt)dat is voor iedereen anders toch. Mensen zullen heus wel weten of ze op het niveau zitten.. je se's kunnen dat ook wel zeggen... ( gemiddelde/normale school )
Maar om dit vóór de resultaten duidelijk te maken.. helpt ook niet echt. Wil alleen duidelijk maken dat het de spanning is.. ,voor de meesten welHoe hard het ook klinkt: Deal with it. Iedereen hier zal in z'n leven genoeg van zulke stresssituaties tegenkomen, er dan over zeuren, klagen en zielig doen helpt dan niet. De meesten hier zijn volgens die ene pol ondertussen al 18.. handje vasthouden en een kusje op iedere blauwe plek omdat je je gestoten hebt moet niet meer nodig zijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dit is toch wel anders, het kan je toekomst bepalen, klagen mag best ... jij mag ook klagen als je vind dat we te zielig doen. Over dat stressituaties is wel erg overdreven... nogmaals dit is niet te vergelijken met een ''normale'' stresssituatie.. je middelbare diploma halen is toch wat anders dan even een obstakel in je leven. Peacequote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:42 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Hoe hard het ook klinkt: Deal with it. Iedereen hier zal in z'n leven genoeg van zulke stresssituaties tegenkomen, er dan over zeuren, klagen en zielig doen helpt dan niet. De meesten hier zijn volgens die ene pol ondertussen al 18.. handje vasthouden en een kusje op iedere blauwe plek omdat je je gestoten hebt moet niet meer nodig zijn.
Het is makkelijk praten over het halen als je het sowieso haalt, merk ik zelf ook, voor de examens dacht ik: wat een naaistreek die norm. Nu maakt het mij ook niet uit omdat ik die norm sowieso dik haal. Maar dit is niet te vergelijken met een order of een rapport dat je in een korte tijd moet afhebben, dit bepaalt gewoon of je een jaar van je leven verknalt of niet.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:42 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Hoe hard het ook klinkt: Deal with it. Iedereen hier zal in z'n leven genoeg van zulke stresssituaties tegenkomen, er dan over zeuren, klagen en zielig doen helpt dan niet. De meesten hier zijn volgens die ene pol ondertussen al 18.. handje vasthouden en een kusje op iedere blauwe plek omdat je je gestoten hebt moet niet meer nodig zijn.
Als je echt denkt dat de eindexamens op de middelbare school een van de meest stressvolle momenten in je leven is, dan moet je vooral geen vervolgopleiding of baan gaan doen/aannemen.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:26 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
dit is toch wel anders, het kan je toekomst bepalen, klagen mag best ... jij mag ook klagen als je vind dat we te zielig doen. Over dat stressituaties is wel erg overdreven... nogmaals dit is niet te vergelijken met een ''normale'' stresssituatie.. je middelbare diploma halen is toch wat anders dan even een obstakel in je leven. Peace
quote:Op donderdag 24 mei 2012 20:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Als je je hier druk om moet maken is de bouw echt wat voor jou.
pff.. mensen zoals jou snappen het niet. kort: het bepaalt veel het is niet raar dat mensen balen anders is de bouw wel iets voor jouquote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:33 schreef Franknfurter het volgende:
[..]
Als je echt denkt dat de eindexamens op de middelbare school een van de meest stressvolle momenten in je leven is, dan moet je vooral geen vervolgopleiding of baan gaan doen/aannemen.
en mensen als jou begrijpen al helemaal niks, jij zegt dus dat al die leerlingen die wel balen van de norm.. door de spanning wat er bij komt... (ook al is het zonder de norm) de bouw in kunnen?! hou toch gwn op...quote:
Klopt, daarom: hard er voor werken en goed je best doen. Meer kun je niet doen, haal je het alsnog niet, dan ben je gewoon je diploma nog niet waard.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:45 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
pff.. mensen zoals jou snappen het niet. kort: het bepaalt veel
Straks werk je voor een bank, moet je een miljardendeal regelen. Belangrijk moment in je carriere. Als dat mis gaat ga je dan ook zeggen: 'Hier moet je me niet voor ontslaan, ik kan er niks aan doen, het komt door de spanning'? (verder trouwens wel mee eens dat 'je moet maar de bouw in gaan dan' iets te kort door de bocht is. )quote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:50 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
en mensen als jou begrijpen al helemaal niks, jij zegt dus dat al die leerlingen die wel balen van de norm.. door de spanning wat er bij komt... (ook al is het zonder de norm) de bouw in kunnen?! hou toch gwn op...
mijn punt is klagen mag best... laat de mensen met rust en laat ze lekker
ben het er ook mee eens, alleen vind je het gek dat mensen zenuwachtig zijn? wie weet hebben ze het wel makkelijk gehaald.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:54 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Klopt, daarom: hard er voor werken en goed je best doen. Meer kun je niet doen, haal je het alsnog niet, dan ben je gewoon je diploma nog niet waard.
Het ergste wat er kan gebeuren: Je begint een jaar later met je studie. Of je doet even een zomercursusje op de VAVO voor de vakken waar je voor bent gezakt en begint alsnog in september. (want ja, dat kan dit jaar nog.)
[..]
Straks werk je voor een bank, moet je een miljardendeal regelen. Belangrijk moment in je carriere. Als dat mis gaat ga je dan ook zeggen: 'Hier moet je me niet voor ontslaan, ik kan er niks aan doen, het komt door de spanning'?
Tuurlijk is het niet gek dat mensen zenuwachtig zijn, maar zelfs met (erge) zenuwen is deze nieuwe regel niet meer dan redelijk.quote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:57 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
ben het er ook mee eens, alleen vind je het gek dat mensen zenuwachtig zijn? wie weet hebben ze het wel makkelijk gehaald.
De meesten hier.. lopen erop te bashen,
Kerel, ben je nou met 2 accounts aan het posten ofwat ?quote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:43 schreef zponz het volgende:
[..]
Kerel, JIJ antwoordt op mijn post. Vervolgens blijkt dat je argument niet klopt en kom je met dit? Serieus, met jou valt niet te praten
Ik zou overigens wel eens willen weten hoeveel mensen nou daadwerkelijk zullen zakken door de 5,5-regeling.
Bemoei je dan niet met havo dan nietsnutquote:Op zaterdag 26 mei 2012 17:55 schreef dramatic het volgende:
[..]
tot nu toe zijn op vwo de examens niet moeilijker dan eerdere jaren. enkel duits was te lang. Ik ging er aanvankelijk ook vanuit maar het mocht meevallen..
Waarom zou je dan wel op het WO/HBO mogen herkansen, soms ook nog eens meerdere keren PER tentamen, terwijl je op de havo wel rekening moet houden met je toekomstige baanquote:Op zaterdag 26 mei 2012 22:54 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Klopt, daarom: hard er voor werken en goed je best doen. Meer kun je niet doen, haal je het alsnog niet, dan ben je gewoon je diploma nog niet waard.
Het ergste wat er kan gebeuren: Je begint een jaar later met je studie. Of je doet even een zomercursusje op de VAVO voor de vakken waar je voor bent gezakt en begint alsnog in september. (want ja, dat kan dit jaar nog.)
[..]
Straks werk je voor een bank, moet je een miljardendeal regelen. Belangrijk moment in je carriere. Als dat mis gaat ga je dan ook zeggen: 'Hier moet je me niet voor ontslaan, ik kan er niks aan doen, het komt door de spanning'? (verder trouwens wel mee eens dat 'je moet maar de bouw in gaan dan' iets te kort door de bocht is. )
Dat zou dus ook niet móeten kunnen. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het met mee eens zullen zijn, maar wat mij betreft mogen álle eisen in het onderwijs wel strenger worden.quote:Op zondag 27 mei 2012 00:04 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Waarom zou je dan wel op het WO/HBO mogen herkansen, soms ook nog eens meerdere keren PER tentamen, terwijl je op de havo wel rekening moet houden met je toekomstige baan?
Dit kabinet probeert ons in de kont te neuken, in plaats van beter onderwijs komen ze met strenger onderwijs. Bah, en dan durven mensen dit te steunen. Doe dit dan maar eens op 't hbo, dat mensen extra werkstukken, etc of dat ze niet meer slagen als ze bepaalde tentamens per se moeten halen en anders dat ze van 't hbo worden afgekickt...Dan heb je de poppen aan het dansen :S
Het zou pas inderdaad pas echt rechtvaardig zijn als alle niveau's strenger werden, maar dat is het niet. Dus is 't niet eerlijk voor de eindexamenkandidaten van dit jaar en verder.quote:Dat zou dus ook niet móeten kunnen. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het met mee eens zullen zijn, maar wat mij betreft mogen álle eisen in het onderwijs wel strenger worden.
Heel veel studies worden onderschat, zo makkelijk is het ook niet hoor. Niet dat ik ontken dat er makkelijke studies zijn, maar sommige mensen (vooral mensen op forums die de studie niet doen) hebben een alfa-mannetje gevoel bij sommige studies, terwijl ze echt niet zo makkelijk zijn.quote:Mijn VWO diploma heeft voor mijn gevoel nu veel minder waarde dan het.. laten we zeggen.. 20 jaar geleden zou hebben. Hetzelfde geldt voor universitaire studies: heel veel studies stellen gewoon niks voor.
Hier ben ik het wel volledig mee eens, en ik waardeer je mening ook! Ik vind het ook onzinnig, want sommige studies is van bekend dat heel veel leerlingen studievertraging oplopen.quote:Mensen klagen bijv. nu met die langstudeerboete over dat het oneerlijk is tegenover technische en betastudies en ze hebben groot gelijk.. Niet omdat de technische/betastudies nou zo veel moeilijker zijn, maar juist omdat dat tegenwoordig min of meer de enige studies zijn die landelijk kwalitatief en hoogstaand onderwijs verzorgen. Die studies zouden de norm moeten zijn en niet de uitzondering.
Als de staat dit niet doet, zullen veel talenten uitwijken naar 't buitenland. Dat moet men voorkomen, en natuurlijk zou 't niveau best wat hoger kunnen maar dan moet je dat ook al vanaf 't begin op aanleren en niet pas 2 jaar voor 't eindexamen/eindjaar, daar moet je geleidelijk aan kunnen bouwen. Iedereen hoort helemaal niet een hoog minstens hbo/universiteit te doen, de stufi voor master is deels afgeschaft en je mag nog maar 1 bachelor hebben wil je je stufi volledig gebruiken.quote:Nederlanders zijn naar mijn mening veel te verwend. Iedereen hoort een hoog diploma te halen en hoort minstens HBO/universiteit te doen... en iedereen die HBO/uni doet hoort zonder te veel problemen de studie te halen... en natuurlijk hoort het zo dat studeren praktisch geen bal kost.. En daar mag de staat allemaal voor gaan zorgen, vanzelfsprekend.
Deze regel doet niks meer dan uitstel, ik heb het al uitgelegd:quote:Kom op zeg. Het ergste is nog, vandaag wordt door heel Nederland hierover geklaagd, om vervolgens te klagen over verloedering van het onderwijs. Het is ook werkelijk nooit goed.
Is allemaal wel zo, maar denk je dat de gemiddelde leerling het boeit of hij havo of vwo doet? Mensen denken: ach, na het HBO heb je ook veel kansen.quote:Op zondag 27 mei 2012 02:12 schreef Lilliesleaf het volgende:
Nou Rechten_Student.. ik had werkelijk niet zo'n diepgaande reactie verwacht.. echt mooi om te zien.
Ik heb persoonlijk het idee dat de weg naar de universiteit simpelweg te makkelijk is gemaakt. Dat er té veel mensen VWO doen om vervolgens door te stromen naar de universiteit. Je zei: als je alles moeilijker maakt, gaan mensen naar het buitenland. Ik denk juist: het niveau wordt lager omdat er mensen op een plek zitten (dus MBO'ers die HBO doen en HBO'ers die op de universiteit zitten) waar ze eigenlijk niet 'horen' omdat ze beter op een ander niveau passen.
Selecteer strenger op de VWO instroom en selecteer strenger tijdens de schoolcarriere. Er gaat nu iets van 20% van alle leerlingen naar het VWO, wat nou als je daar.. 10-15% van maakt. Als je de toelating zo baseert op de top 10-15% ipv top 20% kun je gelijk al hogere eisen stellen. Dat wordt dan zo vanzelf doorgevoerd naar het hoger onderwijs, wordt het niveau daar ook gelijk hoger, juist omdat je niet meer die onderlaag hebt waar je je zorgen over hoeft te maken.
Beetje een niet-samenhangend stuk ben ik bang.. ben wat moe.
Ik heb juist het idee dat de meesten het niet boeit omdat ze denken: ach, als ik HAVO doe dan haal ik even m'n P op het HBO en kan ik daarna alsnog naar de Uni, waarom moeilijk doen en het VWO gaan volgen..quote:Op zondag 27 mei 2012 02:17 schreef Polyfemos het volgende:
[..]
Is allemaal wel zo, maar denk je dat de gemiddelde leerling het boeit of hij havo of vwo doet? Mensen denken: ach, na het HBO heb je ook veel kansen.
Dat komt door het kapitalisme, maar ik ben het wel eens met je.quote:Ik heb persoonlijk het idee dat de weg naar de universiteit simpelweg te makkelijk is gemaakt.
Volgens mij zeg ik dat toch ook?quote:Dat er té veel mensen VWO doen om vervolgens door te stromen naar de universiteit. Je zei: als je alles moeilijker maakt, gaan mensen naar het buitenland. Ik denk juist: het niveau wordt lager omdat er mensen op een plek zitten (dus MBO'ers die HBO doen en HBO'ers die op de universiteit zitten) waar ze eigenlijk niet 'horen' omdat ze beter op een ander niveau passen.
quote:Ik vind wel dat ze de weg MBO -> HBO voor sommige studies zeker moeten afschaffen, want zo krijgen we alleen maar meer hbo'ers erbij die eigenlijk mbo niveau waardig zijn, maar die dat niet meer willen omdat ze de mogelijkheid hebben gepakt om hbo te kunnen doen na hun makkelijke mbo opleiding.
Jeetje, kan je dat niet eens opmaken uit mijn stukjes tekst?quote:dat zijn juist die studenten die op 't mbo horen, maar het toch proberen omdat het vooral theorie is die je moet toepassen, terwijl 't hbo meer praktijk moet zijn ipv nutteloze groepsopdrachten, en 't wo zou minder beroepsgericht moeten zijn maar meer onderzoeksgericht, en dat is daar ook niet 't geval van. Maar daar kan niemand iets aan doen, dat is kapitalisme. Zonder wo diploma zul je veel banen niet kunnen uitoefenen, ook al zou een hbo'er het wel kunnen doen. Het is gewoon zo dat men kijkt naar de hoogste diploma, en vanuit daar kiest. Terwijl 't wo nou juist net voor iets anders is, namelijk onderzoek.
Je snapt het niet, deze regel heeft helemaal geen nut. De mensen die het namelijk niet halen dit jaar mogen het het volgende jaar opnieuw proberen, dus dat is alleen maar uitstellen.quote:Selecteer strenger op de VWO instroom en selecteer strenger tijdens de schoolcarriere. Er gaat nu iets van 20% van alle leerlingen naar het VWO, wat nou als je daar.. 10-15% van maakt. Als je de toelating zo baseert op de top 10-15% ipv top 20% kun je gelijk al hogere eisen stellen. Dat wordt dan zo vanzelf doorgevoerd naar het hoger onderwijs, wordt het niveau daar ook gelijk hoger, juist omdat je niet meer die onderlaag hebt waar je je zorgen over hoeft te maken.
Jonge...quote:Op zondag 27 mei 2012 03:37 schreef Lilliesleaf het volgende:
Hebben die manieren van kwaliteitverbetering dan uiteindelijk niet precies hetzelfde effect? Je maakt de toetsen moeilijker en de werkdruk zwaarder door extra opdrachten.. dan valt die 5% vanzelf af. Kun je beter gelijk vanaf het begin die 5% niet aannemen, scheelt een boel frustratie bij die overige 15% die het wel aan kan.
Neee, ik heb het ál lang niet meer over het hier en nu, maar over jouw hypothetische situatie waarin wel eerst de kwaliteit wordt verhoogd.quote:Op zondag 27 mei 2012 03:39 schreef Rechten_Student het volgende:
[..]
Jonge...Die mensen mogen het volgend jaar gewoon nog eens doen en zullen dan ongetwijfeld wel die 5.5 norm halen omdat ze de stof al een jaar daarvoor hebben gehad en het dus in feite alleen maar herhaling is, de kwaliteit verandert niet hoor...
Waarom zie jij dat niet in? Kom je net terug van de kroeg ?
Je weet dat ik gelijk heb.quote:Op zondag 27 mei 2012 03:44 schreef Lilliesleaf het volgende:
[..]
Neee, ik heb het ál lang niet meer over het hier en nu, maar over jouw hypothetische situatie waarin wel eerst de kwaliteit wordt verhoogd.
Wat is dan die toevoer kleiner maken? De cito-eis omhoog stellen bijvoorbeeld? Daar ben ik het volledig met je eens.quote:De vraag: moeilijkere toetsen/hogere werkdruk zal voor de onderste laag van het huidige VWO te veel zijn om te incasseren en die stromen dan af, omdat ze het niet aan kunnen. Waarom dan niet gelijk de toevoer in het begin kleiner maken. Er hoeft dan geen rekening gehouden te worden met die onderste laag en dan gaat het niveau vanzelf omhoog, je past de les immers aan aan de groep. Zulke lullige maatregelingen van de regering zijn dan ook niet meer nodig.
haha misschien voor engels enzo.quote:Op zondag 27 mei 2012 11:32 schreef afrikaantje het volgende:
Zijn CE's over het algemeen niet makkelijker dan SE's
Nee, dat gaat eerder averechts werken en zal ook nooit gebeuren want dat is verboden.quote:Op zondag 27 mei 2012 12:01 schreef FirefoxNB het volgende:
Stel je voor dat een school gwn een soort ranglijst maakt van een top X leerlingen.. en die krijgen een geldprijs of iets dergelijks gaat iedereen hard werken en zo gaat de kwaliteit ook omhoog![]()
hoe creatief ben je dan als school, vergezocht maar het idee is zeker creatief![]()
Als je de beste leerlingen beloont heb je niets aan. De beste leerlingen slagen over het algemeen toch wel en die gaan alleen beter hun best doen. Sowieso een geldprijsquote:Op zondag 27 mei 2012 12:01 schreef FirefoxNB het volgende:
Stel je voor dat een school gwn een soort ranglijst maakt van een top X leerlingen.. en die krijgen een geldprijs of iets dergelijks gaat iedereen hard werken en zo gaat de kwaliteit ook omhoog![]()
hoe creatief ben je dan als school, vergezocht maar het idee is zeker creatief![]()
snap wel dat het niet zoveel voorstelt heb ook mavo diploma, achteraf besef je dat nog meer.. ook bij havo en/of vwoquote:Op zondag 27 mei 2012 14:18 schreef Thezeurminator het volgende:
[..]
Als je de beste leerlingen beloont heb je niets aan. De beste leerlingen slagen over het algemeen toch wel en die gaan alleen beter hun best doen. Sowieso een geldprijs![]()
![]()
![]()
. Als je zakt is het gewoon 95% van de gevallen je eigen schuld. Ik ken bijna niemand die gezakt is en zegt: ik heb elke dag alles eraan gedaan om te slagen. Sowieso stelt de middelbare school niets voor helemaal niet op havo en lager maar dat leer je later nog wel.
Hoe wil je het dan gaan aanpakken?quote:Op zondag 27 mei 2012 14:48 schreef FirefoxNB het volgende:
het kabinet denkt niet genoeg aan de leerlingen zelf en de consequenties..(daarom vind ik m.bijsterveld de slechtste onderwijs minister ooit) de examens en de kwaliteit op sommige scholen schiet nog altijd tekort, examens zijn niet altijd even representatief genoeg. Maar nee, eerst een filter regel, voer het dan goed in en ga niet mensen laten zakken op zo'n manier...
verder hoeft niet iedereen hierop te reageren.
ik weet niet meer precies wanneer het massaal bekend werd, de 5.5 regel. Rond begin 5havo?quote:Op zondag 27 mei 2012 15:00 schreef Zamorak het volgende:
[..]
Hoe wil je het dan gaan aanpakken?Ik vind het een prima regel om niet iedereen klakkeloos een diploma te geven als de school te makkelijk doet bij leerlingen die onder hun beoogde doel presteren.
In 2008 waren de verscherpte examen-eisen al aangekondigdquote:Op zondag 27 mei 2012 15:03 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
ik weet niet meer precies wanneer het massaal bekend werd, de 5.5 regel. Rond begin 5havo?
ja maar in 2011 wist 80% niet wat ze inhielden of dat het er wel was.quote:Op zondag 27 mei 2012 15:13 schreef Zamorak het volgende:
[..]
In 2008 waren de verscherpte examen-eisen al aangekondigd
Dat is je eigen fout niet de fout van het minesteriequote:Op zondag 27 mei 2012 15:19 schreef FirefoxNB het volgende:
[..]
ja maar in 2011 wist 80% niet wat ze inhielden of dat het er wel was.
Ja, ik vind dat ze de kwaliteit moesten bevorderen en zorgen dat het wel duidelijk / massaal bekend werd. Misschien wist je dan wel hoe je ministerie had moeten schrijven.quote:Op zondag 27 mei 2012 15:36 schreef Thezeurminator het volgende:
[..]
Dat is je eigen fout niet de fout van het minesterie
quote:Op maandag 28 mei 2012 01:06 schreef TMartina het volgende:
Ik ben vorig jaar geslaagd wiskunde B met een 3.7 gemiddeld. (4.7 SE 2.7 CE)
God wat was ik blij. Na 2 maanden op de uni gestopt omdat ik niet kon rekenen.
En hoppa, ben het levend voorbeeld waarom de overheid deze regel heeft ingevoerd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |