Die van mij moeten nog 2 maanden wachten voor ik ze oogst..quote:Op zondag 8 juli 2012 13:09 schreef YogaLove het volgende:
Is het niet te vroeg om de uien eruit te halen?
Ik dacht dat die er pas uit mochten als de stengels verdord waren..
ja dank je, maar die kende ik al.quote:
Nja ik vond ze groot genoeg om eruit te gaan, en de stengels begonnen al te verdorren en om te vallen.quote:Op zondag 8 juli 2012 13:09 schreef YogaLove het volgende:
Is het niet te vroeg om de uien eruit te halen?
Ik dacht dat die er pas uit mochten als de stengels verdord waren..
Wanneer heb je ze gezaaid?quote:Op woensdag 11 juli 2012 18:26 schreef Teslynd het volgende:
Ik heb een paar bieten. Hoe weet je wanneer je de knollen en bollen oogsten moest?
Dan is 't oogstmoment wel in de buurt idd.. Ik zou 't een beetje op 't oog doen; als ze groot genoeg zijn naar je smaak uit de grond trekkenquote:Op woensdag 11 juli 2012 21:25 schreef Teslynd het volgende:
Hm. Als kiemplantjes gekocht, ik denk eind april of begin mei (voor in bloempotten). En in potten van vorig jaar een paar stukken aardappel gedaan.
Nee, wel citroenenquote:Op donderdag 12 juli 2012 06:05 schreef MissN het volgende:
Nog iemand hier die limoenen kweekt?
Ik zal even een foto plaatsen als ze wat groter worden
Uien zijn leuk om te oogsten! Bij ons zijn ze nog niet 'klaar'.quote:Op woensdag 11 juli 2012 18:15 schreef T_Killer het volgende:
[..]
Nja ik vond ze groot genoeg om eruit te gaan, en de stengels begonnen al te verdorren en om te vallen.
Daarbij had ik gewoon zin om ze te oogsten
Zou kunnen, je kunt ook wortels en uien naast of door elkaar zetten. De geur van de wortels verdrijft de uienvlieg en de geur van uien verdrijft de wortelvlieg. Maar afrikaantjes ruiken ook vrij sterk dus wellicht helpt dat ook.quote:Op donderdag 12 juli 2012 08:51 schreef YogaLove het volgende:
[..]
Uien zijn leuk om te oogsten! Bij ons zijn ze nog niet 'klaar'.
We hebben eitjes van de wortelvlieg op de wortels zitten, zijn er wel op tijd bij, ze gaan er deze week allemaal uit. Toch nog lang volgehouden..
Ik las dat het helpt om Afrikaantjes bij wortels te zaaien, dus dat gaat op de lijst voor volgend jaar.
Bietjes hebben we ook al geoogst (op het oog). Ze staan iets te dicht op elkaar en halen zo eerst de grootste er tussenuit. Dan kan de rest nog even groeien.
We hebben de ui en wortel inderdaad om en om staan nu. Gelukkig zijn de wortels zo goed als groot genoeg.quote:Op donderdag 12 juli 2012 09:52 schreef T_Killer het volgende:
[..]
Zou kunnen, je kunt ook wortels en uien naast of door elkaar zetten. De geur van de wortels verdrijft de uienvlieg en de geur van uien verdrijft de wortelvlieg. Maar afrikaantjes ruiken ook vrij sterk dus wellicht helpt dat ook.
Hartelijk dank. Blad heeft dus functie. Dan laat ik die voorlopig lekker hangen.quote:Op woensdag 11 juli 2012 17:47 schreef Teslynd het volgende:
Marcel, blad is nodig voor de suikeraanmaak en een overdaad aan nieuwe scheuten zal niet gunstig zijn (energieverspilling). Dit valt onder de algemene tuinkennis. Bij beide moet je dus een compromis zoeken.
Bramen dragen op zijtakken aan de stengels van vorig jaar. Het snoeien is daarom vrij eenvoudig. Jaarlijks kunnen de afgedragen takken weggesnoeid worden en de nieuwe grondscheuten weer aangebonden. Een enkele keer is er een jaar dat de braam weinig nieuwe scheuten maakt. Als dit gebeurt dan kunt u gezonde stengels nog een jaar aanhouden, waarbij dan wel de aanwezige zijtakken op ongeveer 2,5 cm terug gesnoeid moeten worden.
Hieruit maak ik op dat je het blad nu kan uitdunnen (dus niet kaalplukken), tenzij alle bloemen al in (bijna) rijpe vruchten veranderd zijn. Heel veel jonge grondscheuten opbinden lijkt me te veel van het goede. Je zou dan eerder een deel af kunnen steken en verderop planten.
Same here..quote:Op maandag 16 juli 2012 23:51 schreef Dottey het volgende:
ZON is natuurlijk altijd welkom! ik mis haar enorm.. niet alleen voor mijn planten maar ook voor mijn humeur ^^.
ik heb het al 3 jaar in een pot.. knip er zo nu en dan gewoon stukken uitvoor de thee, verder doe ik er helemaal niets aan. Ik laat hem zelfs in de winter staan.. en steeds komt het weer gewoon op.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 15:35 schreef YogaLove het volgende:
Haha ja inderdaad, en met die natte grond is het moeilijker te verwijderen ook nog.
Even een vraagje aan de kenners:
Hoe hou ik een muntplant buiten in een pot goed?
Ik heb een stek gekregen een tijdje terug, en die is wel al aangegroeid.
Af en toen haal ik er takken af voor de thee en ook losse blaadjes voor in gerechten.
Nu heb ik ergens gelezen dat ze NIET mogen bloeien, dus toen er knoppen begonnen te komen (tenminste zo zag het eruit bovenin), heb ik die eruit getopt. Met als gevolg dat de zijscheuten nu allemaal knoppen krijgen.![]()
Hoe 'verzorgen' jullie een muntplant zodat je er jaaaaarenlang plezier van blijft houden?
Mogen ze wel of niet bloeien?
Edit: ook worden er een aantal blaadjes geel.
Van mijn selderieplantje ook trouwens.![]()
Heb er 2 weken geleden eentje uitgetrokken om te proeven.. Was nog maar half zo groot als een echte peen en een beetje bitter en houterig.quote:Op donderdag 19 juli 2012 09:01 schreef Erasmo het volgende:
Hoe doen de wortels het bij jullie? Hier zijn het nog bolletjes van een centimeter ofzo in doorsnee
Ja heel veel groenten kunnen nog gezaaid/geplant worden!quote:Op donderdag 19 juli 2012 12:16 schreef Lonaa het volgende:
Hallo!
Vanaf vrijdag ben ik eindelijk in het bezit van een tuin! Al jaren wil ik een moestuin/kruidentuin.
Is er nog iets wat ik nu kan planten? Zijn er goede, duidelijke websites met info? Help mij!
Dank! Zaaikalender gelijk opgeslagen!quote:Op donderdag 19 juli 2012 12:36 schreef Perrin het volgende:
[..]
Ja heel veel groenten kunnen nog gezaaid/geplant worden!
Fijne website met erg veel informatie: http://www.mooiemoestuin.nl/
En een zaaikalender:
[ afbeelding ]
We hebben alle wortels vorige week geoogst, ze waren niet heel erg groot maar wel heel lekker.quote:Op donderdag 19 juli 2012 09:01 schreef Erasmo het volgende:
Hoe doen de wortels het bij jullie? Hier zijn het nog bolletjes van een centimeter ofzo in doorsnee
de top afknippen, de dieven weghalen en zorgen dat de groei in de vrucht gaat daarmeequote:Op zondag 22 juli 2012 21:35 schreef Erasmo het volgende:
Mijn binnentomaat zit tegen het plafond aan, wat nu?
Hij mag van mij wel langs het plafond groeien, zo'n tomaat a la Klootwijk lijkt me wel tofquote:Op zondag 22 juli 2012 21:43 schreef marcel.nl het volgende:
[..]
de top afknippen, de dieven weghalen en zorgen dat de groei in de vrucht gaat daarmee
schijnbaar smakelijk.. mijn konijn besloot ze op te etenquote:Op donderdag 19 juli 2012 09:01 schreef Erasmo het volgende:
Hoe doen de wortels het bij jullie? Hier zijn het nog bolletjes van een centimeter ofzo in doorsnee
je pot lager zettenquote:Op zondag 22 juli 2012 21:35 schreef Erasmo het volgende:
Mijn binnentomaat zit tegen het plafond aan, wat nu?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |