abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147322843
Ik zou juist eerder voor optie 1 gaan :@
Om Miss_isis te dekken als er wat gebeurt etc :) En superleuk ook, je eigen speklap op zien groeien :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_147426393
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 december 2014 22:50 schreef tombolafan het volgende:
Ik zou juist eerder voor optie 1 gaan :@
Om Miss_isis te dekken als er wat gebeurt etc :) En superleuk ook, je eigen speklap op zien groeien :+
Ja dat leek mij ook wel leuk idd :Y Maar wel een boel geregel om zoiets netjes en in goed overleg te doen. Gelukkig hebben we nog even voordat zo'n project eventueel van de grond hoeft te komen :P

Inmiddels heb ik gehoord dat de slager vanaf 19 januari 2015 weer gaat slachten, en dan heeft hij om de week ruimte voor een varken. Roland, zouden jij en je collega's (en/of Lonaa, misschien?) eventueel die week kunnen? 19-01 slachten betekent 21-01 of 22-01 (woensdag kan na de middag of 's avonds, donderdag alleen 's avonds) ophalen. Zou dat kunnen? Of anders 2 februari (en dan 4 of 5 feb. ophalen)? Dan overleggen wij ook even met de andere gegadigde.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_147664292
Afgelopen maandag zijn er twee biggen naar de slager gegaan. Vanmiddag halen we het vlees op, en dan wordt het hier weer afgehaald door de kopers. 1 helft verpakt de slager apart in twee kwarten; één kwart daarvan houden wij nog een dag in de koelkast, dat wordt morgenavond opgehaald door Oceanonix. Hopelijk gaat het haar goed bevallen! :)

Pff, vanmiddag zou al het vlees worden opgehaald, maar toen bleek dat de slager vandaag onverwacht moest jagen en nu is nog maar de helft klaar :') De andere helft maakt hij morgen klaar, maar het stomme is dat de helft die eigenlijk morgen past klaar moest zijn (o.a. voor Oceanonix) vandaag al wel klaar was. En wat er vandaag opgehaald zou worden hangt dus allemaal nog bij de slager. Lullig wel voor de kennis die nu voor niets 1,5 uur hier naartoe is gereden :')

[ Bericht 43% gewijzigd door Miss_Isis op 17-12-2014 16:21:22 ]
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_147742754
Was gisteren iets te moe om hier nog te reageren.

Het kwart varken is opgehaald. Alle losse onderdelen zijn in vacuumzakken gegaan en gelabeld de vriezer ingegaan. Dit was een behoorlijke klus.
Vanochtend is om 11:00 uur de rookton aangegaan om de niet gerookte rookworsten te roken. Gisteravond zijn die te drogen gehangen. En nu hangen ze al een paar uur in de rook.
Zodra ze gerookt zijn zal ik er een foto van maken.

Zo meteen start de verwerking van een stuk van de lever en crepinette tot cranberrypate.
pi_147742846
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 11:00 schreef Miss_Isis het volgende:
toen bleek dat de slager vandaag onverwacht moest jagen
liep er een bruine beer rond in het dorp? :D
pi_147744040

de rookworsten

ze hebben 4 uur in de rook gehangen bij 25-30C. Voordat we ze kunnen eten moeten ze nog 20 min gekookt worden. Dat doen we op de dag van eten. Binnenkort boerenkool met worst. *O*
  vrijdag 19 december 2014 @ 16:58:39 #187
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147746363
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 15:39 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
de rookworsten

ze hebben 4 uur in de rook gehangen bij 25-30C. Voordat we ze kunnen eten moeten ze nog 20 min gekookt worden. Dat doen we op de dag van eten. Binnenkort boerenkool met worst. *O*
Jaloers!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147748676
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 16:58 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Jaloers!
Ik ook!
Spoilers!
pi_147750949
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 15:02 schreef computergirl het volgende:

[..]

liep er een bruine beer rond in het dorp? :D
Ik denk het ja :+ of misschien ergens een varken ontsnapt of zo :P

Volgens mij had het te maken met de vogelgriep en dat de jacht pas nu weer opengesteld was, en hij voor de feestdagen er nog even uit wilde ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 14:59 schreef Oceanonix het volgende:
Was gisteren iets te moe om hier nog te reageren.

Het kwart varken is opgehaald. Alle losse onderdelen zijn in vacuumzakken gegaan en gelabeld de vriezer ingegaan. Dit was een behoorlijke klus.
Vanochtend is om 11:00 uur de rookton aangegaan om de niet gerookte rookworsten te roken. Gisteravond zijn die te drogen gehangen. En nu hangen ze al een paar uur in de rook.
Zodra ze gerookt zijn zal ik er een foto van maken.

Zo meteen start de verwerking van een stuk van de lever en crepinette tot cranberrypate.
Mijn eerste meet met een mede fokker en dan loop ik je -nota bene in m'n eigen huis- toch nog mis he :') :+

Maar mooi dat jullie alles in de vriezer hebben. Hier is dat ook altijd wel even werk, alles sorteren, labelen en inpakken. De rookworst ziet er trouwens super goed gelukt uit! Ben heel benieuwd naar hoe je paté wordt. En naar jullie review als je echt wat van het vlees geproefd hebt natuurlijk ;)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_147755217
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 19:20 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik denk het ja :+ of misschien ergens een varken ontsnapt of zo :P

Volgens mij had het te maken met de vogelgriep en dat de jacht pas nu weer opengesteld was, en hij voor de feestdagen er nog even uit wilde ;)

[..]

Mijn eerste meet met een mede fokker en dan loop ik je -nota bene in m'n eigen huis- toch nog mis he :') :+

Maar mooi dat jullie alles in de vriezer hebben. Hier is dat ook altijd wel even werk, alles sorteren, labelen en inpakken. De rookworst ziet er trouwens super goed gelukt uit! Ben heel benieuwd naar hoe je paté wordt. En naar jullie review als je echt wat van het vlees geproefd hebt natuurlijk ;)
de pate is gebakken maar moet nu 24 uur rusten met gewichten erop. Kortom mag daar alleen aan snuffelen.
Vandaag hadden we een saucijs. Die zijn erg lekker, fijn kruidenmengsel gebruikt de slager.
pi_147757694
Oooooooh nu wil ik helemaaaaaallllllll ook! :o

Ik ga serieus een spaarvarken ( *) ) neerzetten en geld opzij zetten voor zeugjesvlees :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 19 december 2014 @ 22:32:34 #192
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147760005
Je zit ergens in Twente, dat is wel te doen voor mij, want kom er vaak, maar een half of kwart varken is te veel voor mij op dit moment.
Ben je ook bereid een kilo of wat te verkopen? Dan wil ik natuurlijk best wat meer betalen dan de prijs per kilo voor een heel varken.

Ik vind het gewoon zo leuk, en meer betrouwbaar dan een zogenaamde biologische hamlap.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147766888
Miss_Isis, ik laat mijn slager tegenwoordig de boel op schaaltjes leggen én invriezen. Kan jouw slager dat niet? Het is echt oneindig veel handiger bij het verdelen in kleinere porties. Ten eerste hoeft het niet op een specifieke dag opgehaald te worden, want diepgevroren. Ten tweede is de boel gewoon makkelijk tel- en weegbaar.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_147767187
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 15:39 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
de rookworsten

ze hebben 4 uur in de rook gehangen bij 25-30C. Voordat we ze kunnen eten moeten ze nog 20 min gekookt worden. Dat doen we op de dag van eten. Binnenkort boerenkool met worst. *O*
_O_
pi_147768127
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 december 2014 07:04 schreef sigme het volgende:
Miss_Isis, ik laat mijn slager tegenwoordig de boel op schaaltjes leggen én invriezen. Kan jouw slager dat niet? Het is echt oneindig veel handiger bij het verdelen in kleinere porties. Ten eerste hoeft het niet op een specifieke dag opgehaald te worden, want diepgevroren. Ten tweede is de boel gewoon makkelijk tel- en weegbaar.
ik vond het zo wel handig. Ik wil alles in vacuum in de vriezer hebben liggen en dan zou het twee keer verpakt moeten worden. Bovendien kon ik nu porties maken zoals ik dat wil.
pi_147775989
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 21:05 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

de pate is gebakken maar moet nu 24 uur rusten met gewichten erop. Kortom mag daar alleen aan snuffelen.
Vandaag hadden we een saucijs. Die zijn erg lekker, fijn kruidenmengsel gebruikt de slager.
Dat horen we vaker, dat mensen die zo lekker vinden :Y Onze buren (die hadden het andere kwart) waren er zo enthousiast over de vorige keer dat ze deze keer extra veel worstjes wilden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 21:52 schreef tombolafan het volgende:
Oooooooh nu wil ik helemaaaaaallllllll ook! :o

Ik ga serieus een spaarvarken ( *) ) neerzetten en geld opzij zetten voor zeugjesvlees :Y)
Goed voornemen voor 2015 ;)

quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 22:32 schreef Klaploper het volgende:
Je zit ergens in Twente, dat is wel te doen voor mij, want kom er vaak, maar een half of kwart varken is te veel voor mij op dit moment.
Ben je ook bereid een kilo of wat te verkopen? Dan wil ik natuurlijk best wat meer betalen dan de prijs per kilo voor een heel varken.

Ik vind het gewoon zo leuk, en meer betrouwbaar dan een zogenaamde biologische hamlap.
Op dit moment hebben we helaas echt helemaal niets over. We komen eigenlijk bijna tekort, we overwegen zelfs om het varken dat in januari geslacht wordt voor de helft zelf te houden ipv helemaal te verkopen. Misschien dat je tzt iets met Tombolafan af kan spreken of zo, en van haar wat over kan kopen ;)

quote:
7s.gif Op zaterdag 20 december 2014 07:04 schreef sigme het volgende:
Miss_Isis, ik laat mijn slager tegenwoordig de boel op schaaltjes leggen én invriezen. Kan jouw slager dat niet? Het is echt oneindig veel handiger bij het verdelen in kleinere porties. Ten eerste hoeft het niet op een specifieke dag opgehaald te worden, want diepgevroren. Ten tweede is de boel gewoon makkelijk tel- en weegbaar.
Ik denk dat hij dat misschien wel wil doen, maar dat zal hem ongetwijfeld extra tijd en dientengevolge, ons extra geld kosten :P

Het is ook wel handig om zelf in te kunnen pakken, dan kunnen we de porties naar eigen inzicht indelen. En de grotere stukken vlees bv moeten we eerst schoonmaken en ontvliezen en dan in stukjes snijden en invriezen. Daarnaast vind ik het wel een prettig idee om het varken heel (of half) aangeleverd te krijgen, dan is het duidelijker dat het echt ons eigen varken is en weet je precies wat je hebt. Alleen bij het verkopen is het soms onhandig voor mensen, omdat het op woensdag of donderdag opgehaald moet worden. Maar omdat we in principe toch willen gaan minderen, maakt dat niet zo veel meer uit :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_148289327
vandaag het een stukje van het buikspek klaar gemaakt met char siu mix van de toko. De buikspek eerst ingesneden tot op de huid. Daarna marineren en tenslotte bbq-en (waarbij de marinade met honing over de buikspek is aangebracht).
Het spek was boterzacht na afloop. Heerlijk.


deel 1


deel 2


deel 3


deel 4


deel 5
pi_148296851
Oh, dat ziet er heerlijk uit zeg! Complimenten.
Make my day!
pi_148301305
_O_
  zondag 4 januari 2015 @ 12:34:05 #200
168739 Red_85
'echt wel'
pi_148312814
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 19:17 schreef Oceanonix het volgende:
vandaag het een stukje van het buikspek klaar gemaakt met char siu mix van de toko. De buikspek eerst ingesneden tot op de huid. Daarna marineren en tenslotte bbq-en (waarbij de marinade met honing over de buikspek is aangebracht).
Het spek was boterzacht na afloop. Heerlijk.

[ afbeelding ]
deel 1

[ afbeelding ]
deel 2

[ afbeelding ]
deel 3

[ afbeelding ]
deel 4

[ afbeelding ]
deel 5
Damn...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')