Ik bak niet heel vaak puur zuurdesem, omdat ik er niet de tijd voor heb. Heb wel een eigen desem in de koelkast. Maar die is niet heel krachtig, dus die gebruik ik dan icm gewone gist.quote:Op zaterdag 21 april 2012 07:37 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Maakt er hier toevallig ook zuurdesem? Ik doe het al een tijdje en ben wel benieuwd naar variaties.
O, sorry, ik heb helemaal niet meer aan je recept gedacht, gelukkig heb je iets op internet gevonden.quote:Op zaterdag 21 april 2012 19:36 schreef Bleie het volgende:
Ja, zeker voor de eerste keer ben ik heel tevreden. Alleen de vorm was nog verre van perfect. Het overhevelen op t bakblik ging niet zo soepel, daardoor ook wat luchtigheid verloren, maar nog steeds zeker niet verkeerd.
Het kost inderdaad wat tijd, maar het resultaat is er naar en ik vind het wel eens fijn geen gist te eten.quote:Op zaterdag 21 april 2012 18:09 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik bak niet heel vaak puur zuurdesem, omdat ik er niet de tijd voor heb. Heb wel een eigen desem in de koelkast. Maar die is niet heel krachtig, dus die gebruik ik dan icm gewone gist.
Haha, thanks héquote:
de Hemköp. Ik woon in Zweden...quote:Op maandag 23 april 2012 09:23 schreef MaximusTG het volgende:
Welke supermarkt was dat dan? Dat heb ik hier nog nooit gezien! Merk?
Nou, ik heb ook een zelfgemaakte, alleen vind ik die niet echt krachtig genoeg qua rijskracht. Zo gemakkelijk maak je niet een -goede- starter.quote:Op maandag 23 april 2012 09:29 schreef Like-a-Bunny het volgende:
Waarom zou je zo'n starter willen hebben? Binnen een week heb je met wat volkoren meel, water en een glazen pot hetzelfde.
Dan heb ik denk ik geluk gehad. Deze vorm rijst hier in een uur of acht mooi tot het randje.quote:Op maandag 23 april 2012 10:22 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, ik heb ook een zelfgemaakte, alleen vind ik die niet echt krachtig genoeg qua rijskracht. Zo gemakkelijk maak je niet een -goede- starter.
yes, zeker weten. Ik zal eens op zoek naar een plaatje.quote:Op maandag 23 april 2012 10:22 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, ik heb ook een zelfgemaakte, alleen vind ik die niet echt krachtig genoeg qua rijskracht. Zo gemakkelijk maak je niet een -goede- starter.
@Jagärtrut; Ah, ja, daar hebben ze natuurlijk andere spullen in de supermarkt. Maar weet je zeker dat het echt een starter is, en niet zoiets:
[ afbeelding ]
Volgens mij is dat namelijk niet een "volwaardige" cultuur, die je ook in de koelkast levend kunt houden.
Oh, toch nog wel 8 uur? Zal mn cultuur binnenkort dan nog eens gebruiken om een puur desembrood mee te bakken.quote:Op maandag 23 april 2012 10:28 schreef Like-a-Bunny het volgende:
[..]
Dan heb ik denk ik geluk gehad. Deze vorm rijst hier in een uur of acht mooi tot het randje.
Het rijsproces is vééééél langzamer dan dat van gist. Meestal maak ik 's-avonds in een houten kom met 500 gr. volkorenmeel (of 300 gr. meel en 200 gr. bloem), de inhoud van de pot en wat water een mooie bal deeg. Die laat ik een half uurtje extra doorkneden in mijn broodbakmachine en dan gaat hij voor de nacht onder een natte handdoek op het aanrecht.quote:Op maandag 23 april 2012 10:40 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Oh, toch nog wel 8 uur? Zal mn cultuur binnenkort dan nog eens gebruiken om een puur desembrood mee te bakken.
Heb er af en toe het geduld niet voor .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |