http://nl.wikipedia.org/wiki/Haringwormquote:
Dat is een ander verhaal. Vodafone kan zich hier ongetwijfeld tegen verzekeren en het is gewoon kut als je onbereikbaar bent. Als particulier niet zo erg, maar als bedrijf zijnde kan het je ene klein kapitaaltje kosten. In die zin snap ik wel dat Vodafone claims zal krijgen.quote:Op maandag 16 april 2012 22:08 schreef cvboer het volgende:
[..]
Dat hoop ik ook niet, dat we zo'n cultuur hier krijgen.
Maar als ik dan kijk naar het aantal jankers die bij Vodafone een claim willen neerleggen...
Je bent een paar dagen slecht bereikbaar, ja en?, regel je een prepaidkaartje van een andere aanbieder, probleem opgelost.
Laten we met z'n allen eens normaal gaan doen en foutjes respecteren.
quote:Op maandag 16 april 2012 21:28 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ze kunnen je alles proberen wijs te maken, maar wat zou de rechter ervan vinden.
Nee een parasiet gaat met 24u -20 graden celsius dood.quote:Op dinsdag 17 april 2012 00:21 schreef Inlognaam het volgende:
Of het is gewoon een sterk wormpje geweest.
quote:Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)
Telefoon: 0800-0488 (Gratis nummer)
Email: info@vwa.nl
Dit dus. Dit soort vis is bedoeld om te bakken, niet om rauw te eten. Regels zijn niet geschonden, dat je 'm niet opeet en je aankoop bedrag terug wilt, kan ik begrijpen (hoewel ik 'm zelf gewoon gebakken had) maar er is geen reden tot verdere schadevergoeding. Sorry, in natuurproducten kan soms een wormpje of ander beestje zitten. Leer ermee leven.quote:Op dinsdag 17 april 2012 10:32 schreef E.T. het volgende:
Volgens mij is het invriezen van vis alleen verplicht voor vissen die rauw gegeten gaan worden, of koud gestoomd/gerookt. Voor vissen die gebakken/gekookt of anders bereid gaan worden voor bereiding is het 24uur invriezen niet verplicht dacht ik.
edit: bron
Daarom komen ziektes van parasieten daar ook vaker voor. Ik eet zelf ook regelmatig sushi & sashimi, zowel van de sushi bar als zelfgemaakt van losse ingredienten, maar ik kijk daarbij wel goed of er niks vreemds in de vis zit, veel meer dan als ik 'm ga bakken, en ik haal 't bij de visboer ipv voorverpakt! Schelvisfilet heb ik sowieso nooit voor sushi gebruikt, en ben 't ook niet tegengekomen als een vis die voor de sushi wordt verkocht of wordt aangeraden in recepten. Het zou me niks verbazen als de Japanners veel meer vissoorten voor de sushi & sashimi gebruiken dan wij hier doen, maar daar zijn de Nederlandse regels wat betreft invriezen enzo niet voor gemaakt.quote:Op dinsdag 17 april 2012 18:39 schreef allesbeterweter het volgende:
In Japan eten ze genoeg rauwe vis noemen ze daar Sushi (寿司).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |