22 juni overdracht eisen.quote:Op woensdag 18 april 2012 10:15 schreef mark_dabomb het volgende:
Ze wilden nog wel GWL betalen. Maar juridisch lijkt me dit redelijk tricky.
Hahaha. Grappenmakers. Als ze daar werkelijk zo mee omhoog zitten bied je gewoon aan om de huur van de 1e maand terug te storten indien de financiering niet rondkomt maar blijf je eisen dat je op 22 juni de overdracht doet. Kijken hoe ze in het nauw worden gedrevenquote:Op woensdag 18 april 2012 10:20 schreef mark_dabomb het volgende:
Hun argument is omdat ik 6 weken voorbehoud financiering aan hou dat zij feitelijk pas na die 6 weken (dus 1e of 2e week juni) een ander huis kunnen vastleggen (wordt wel huur voor hun). Dat zit inderdaad kort op 22 juni. Echter, ik vind dat ze nu al kunnen gaan zoeken naar woonruimte en daar echt niet op hoeven te wachten.
Onroerend goed belastingquote:Ze wilden nog wel GWL betalen.
Succes ermee! Er staat genoeg te koop en de hypotheekrentes dalen gestadig.quote:Op zaterdag 21 april 2012 09:21 schreef FrankP het volgende:
Ook even een update van mijn onderhandelingen:
We zijn er niet uit gekomen. Projectontwikkelaar wil er 245.000 voor hebben (op een vr pr van 250.000) en dat gaat ie van ons echt niet krijgen.
We hebben de makelaar dus netjes succes gewenst met de verkoop en wij gaan lekker verder kijken.
Verstandig!quote:Op zaterdag 21 april 2012 09:21 schreef FrankP het volgende:
Ook even een update van mijn onderhandelingen:
We zijn er niet uit gekomen. Projectontwikkelaar wil er 245.000 voor hebben (op een vr pr van 250.000) en dat gaat ie van ons echt niet krijgen.
We hebben de makelaar dus netjes succes gewenst met de verkoop en wij gaan lekker verder kijken.
Dit soort opmerking snap ik nooit. Het maakt dus niet uit hoe hoog de vraagprijs is (ook al zou dit marktconform of zelfs lager zijn), er moet toch altijd tenminste 10K-20K vanaf want anders zou het geen goede deal zijn?quote:Maar 5000 eraf van de vraagprijs, op een huis van 250K, in deze tijd? Kom op, zeg!
Klinkt goed, een lekkere lap grond ga je waarderen als extra leefruimte om je heen.quote:Op zaterdag 21 april 2012 13:07 schreef FrankP het volgende:
Ik denk dat we over 3/6/12 maanden al lang en breed in een ander huis zitten. We zijn al weer lekker aan het zoeken en er zijn al weer 3 bezichtigingen gepland.
Er zit een mooi pandje bij: 2-onder-1-kap, '67, 140m2 woonopp, 230m2 grond, wel erg verouderd dus alles moet gestript en vernieuwd worden
Dat vraag ik me ook af.quote:Op zaterdag 21 april 2012 15:18 schreef bug_me_not2 het volgende:
Dit soort opmerking snap ik nooit. Het maakt dus niet uit hoe hoog de vraagprijs is (ook al zou dit marktconform of zelfs lager zijn), er moet toch altijd tenminste 10K-20K vanaf want anders zou het geen goede deal zijn?
Hoe kan je zonder het huis gezien te hebben dit soort uitspraken doen?
Nee, dat is niet wat ik bedoel. Natuurlijk kun je tegen een ideaal huis aanlopen en meteen de vraagprijs knallen als je je daar happy bij voelt. Maar het is een feit dat het merendeel van de verkopers op dit moment nog steeds te veel geld voor een huis vraagt, en het is maar de vraag of het 'wachten op het ideale bod' opweegt tegen de kosten van het (veel) langer te koop staan van het pand.quote:Op zaterdag 21 april 2012 15:18 schreef bug_me_not2 het volgende:
[..]
Dit soort opmerking snap ik nooit. Het maakt dus niet uit hoe hoog de vraagprijs is (ook al zou dit marktconform of zelfs lager zijn), er moet toch altijd tenminste 10K-20K vanaf want anders zou het geen goede deal zijn?
Gebaseerd op mijn eigen ervaringen bij mijn huizenjacht. Ik heb op diverse panden geboden, soms een klein beetje onder de vraagprijs, soms behoorlijk wat (bij overduidelijk achterstallig onderhoud e.d.), en guess what? Alle panden waarbij mijn bod is geweigerd staan nog steeds te koop... sommige al een jaar nadat ik er op geboden heb.quote:Hoe kan je zonder het huis gezien te hebben dit soort uitspraken doen?
Klopt, ben ik met je eens. Natuurlijk was mijn opmerking een 'algemene' en wellicht niet van toepassing op het desbetreffende pand/situatie - is mogelijk.quote:Op maandag 23 april 2012 12:49 schreef Leandra het volgende:
Maar het merendeel is niet automatisch representatief voor het huis wat in dit geval te koop stond, en dus kun je er niet zomaar vanuitgaan dat het dus te duur is en er nog minimaal X-duizend vanaf moet.
Als iemand in een wijk waar alles nu nog voor 3 ton verkocht wordt z'n huis binnen 3 maanden laat zakken tot 250.000, dan kun je niet zomaar stellen dat het nog te duur is.
Toch klopt er dan iets niet in jouw redenatie.quote:Op maandag 23 april 2012 12:47 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Nee, dat is niet wat ik bedoel. Natuurlijk kun je tegen een ideaal huis aanlopen en meteen de vraagprijs knallen als je je daar happy bij voelt. Maar het is een feit dat het merendeel van de verkopers op dit moment nog steeds te veel geld voor een huis vraagt, en het is maar de vraag of het 'wachten op het ideale bod' opweegt tegen de kosten van het (veel) langer te koop staan van het pand.
[..]
Gebaseerd op mijn eigen ervaringen bij mijn huizenjacht. Ik heb op diverse panden geboden, soms een klein beetje onder de vraagprijs, soms behoorlijk wat (bij overduidelijk achterstallig onderhoud e.d.), en guess what? Alle panden waarbij mijn bod is geweigerd staan nog steeds te koop... sommige al een jaar nadat ik er op geboden heb.
Twee jaar geleden begon ik met zoeken ja.quote:Op maandag 23 april 2012 15:34 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Toch klopt er dan iets niet in jouw redenatie.
Je zegt 'alle panden waarbij mijn bod is geweigerd staan nog steeds te koop'.
En dan 'sommige al een jaar nadat ik er op geboden heb.'. Dat loopt dus al een tijd. Over welke tijdspanne hebben we het hier? 2 jaar? 5 jaar?
De situatie van 5 jaar terug kun je niet vergelijken met de situatie nu.
Het gaat alleen maar slechter. Uitblijven akkoord Catshuisoverleg, onduidelijkheid HRA en de 2 - 6% overdrachtsbelasting per 1 juli.quote:Op maandag 23 april 2012 15:41 schreef HetKlusKonijn het volgende:
En van wat ik nu zie lijkt daar voorlopig geen verandering in te gaan komen.
Jij weet he-le-maal niet wat de beweegredenen van die projectontwikkelaar zijn.quote:Op maandag 23 april 2012 15:44 schreef blomke het volgende:
Die projectontwikkelaar maakt een karikatuur van zichzelf.
Hoeveel huizen heb je op geboden, in die 2 jaar?quote:Op maandag 23 april 2012 15:41 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Twee jaar geleden begon ik met zoeken ja.
Sindsdien zijn de prijzen alleen maar verder naar beneden gegaan. En van wat ik nu zie lijkt daar voorlopig geen verandering in te gaan komen.
Heb 38 panden bezocht, en op zeven panden een bod gedaan.quote:Op maandag 23 april 2012 16:03 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Hoeveel huizen heb je op geboden, in die 2 jaar?
En wat weet je van de redenen waarom je bod telkens is afgewezen?
Ah, kijk!quote:Op maandag 23 april 2012 16:11 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Wellicht heb ik er uiteindelijk toch teveel voor betaald maar ik blijf hier zeker een jaartje of tien zitten dus ben ik zeer tevreden met de uitkomst.
En verder raak je eigenlijk precies het punt dat ik wil maken:quote:Op zaterdag 21 april 2012 11:57 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Maar 5000 eraf van de vraagprijs, op een huis van 250K, in deze tijd? Kom op, zeg!
Ik heb zelf mijn pandje van vraagprijs 200K verkocht voor 170K. Flink zakken met de prijs is op dit moment de enige manier om nog iets te verkopen, de prijzen blijven gestaag zakken en ik voel me heel erg tevreden over mijn deal (de koper ook btw), hoe langer een verkoper blijft vast zitten aan een te hoge prijs, des te groter de kans dat-ie de deksel uiteindelijk op z'n neus krijgt in deze markt.
Die makelaar/projectontwikkelaar denkt zeker dat het nog 2005 is?![]()
Ik zou zeggen, hou het huis nog een beetje in de gaten, staat het over 3/6/12 maanden nog steeds te koop, bel ze dan nog eens op en herhaal je bod.
Succes!
Ik weet het niet hoor, maar hebben de verkopers dat echt woordelijk tegen je gezegd? En hebben ze ook gezegd waarom ze meer wilden vangen?quote:Op maandag 23 april 2012 16:11 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Nou simpel, de verkoper dacht dat-ie wel meer kon vangen.
Kom nou toch meneertje Worteltjestaartje.......quote:Op maandag 23 april 2012 16:25 schreef Worteltjestaart het volgende:
Mijn punt is, dat je (vrijwel altijd) in het duister tast voor wat betreft de werkelijke beweegredenen voor verkoop en de financiële situatie (en dus noodzaak tot snelle verkoop) van de verkoper.
Ik ben pragmatisch/realistisch genoeg om dit in te zien. Relatief betaalt iedere koper die in deze tijd een pandje koopt wellicht teveel - maar je moet toch ergens wonen, nietwaar?quote:Op maandag 23 april 2012 16:25 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Ah, kijk!
Jij geeft in ieder geval toe dat je ook gewoon 'teveel' kunt hebben betaald. In dat perspectief is deze post van jou wel raar (en ja, ik heb je uitleg daarvan ook gezien):
Ging via makelaars, en ja, dat was min of meer de boodschap.quote:Ik weet het niet hoor, maar hebben de verkopers dat echt woordelijk tegen je gezegd? En hebben ze ook gezegd waarom ze meer wilden vangen?
Of zeiden ze alleen dat het bod te laag was?
Zeer zeker, en dat vind ik helemaal niet zo gek. Als er inderdaad iemand langskomt die het gewenste bod uitbrengt, nou mooi toch. Ik denk alleen dat die kans niet meer zo groot is tegenwoordig, maar nee hebben ze en ja kunnen ze krijgen.quote:Wat je op dit moment nl. ook veel ziet is dat mensen hun huis te koop hebben staan met het idee wel een ander huis te willen, maar niet de noodzaak hebben om per se te verkopen (wegens dreigende executie of een baan aan de andere kant van het land, bijvoorbeeld). Die mensen denken simpelweg "nou, als ik 250K vang verkoop ik het, als het niet hoger wordt dan 249K blijf ik lekker zitten waar ik zet".
Volgens mij ben ik het eigenlijk wel met je eens, maar in onderhavige geval denk ik toch dat de projectontwikkelaar/eigenaar zich een beetje teveel rijk rekent. De toekomst zal het uitwijzen.quote:Mijn punt is, dat je (vrijwel altijd) in het duister tast voor wat betreft de werkelijke beweegredenen voor verkoop en de financiële situatie (en dus noodzaak tot snelle verkoop) van de verkoper. Daarom is elk waarde-oordeel over de verkopende partij hoe dom/achterhaald/blind ze zijn over het niet willen zakken met hun vraagprijs, nogal nuanceerbaar.
En ja, het is een kopersmarkt. Maar de verkoper kan net zo goed denken: oh, jij wil mijn huis niet? ook goed succes er mee!
Wat is het verschil tussen 1 & 2??quote:Op maandag 23 april 2012 16:25 schreef Worteltjestaart het volgende:
Ik weet het niet hoor, maar hebben de verkopers dat echt woordelijk tegen je gezegd?
1. En hebben ze ook gezegd waarom ze meer wilden vangen?
2. Of zeiden ze alleen dat het bod te laag was?
Dit dus. Het maakt nogal een verschil hoe je persoonlijke situatie is.quote:Op maandag 23 april 2012 17:09 schreef Inlognaam het volgende:
Liever 240k natuurlijk, maar als ik zelf een ander huis goedkoop kan terugkopen dat aan mijn wensen zou voldoen of voldoet dan maar liever die 220k en snel verkopen (en aankopen) dan te moeten leuren.
Is maar net hoeveel haast erachter zit. Zolang alles in verhouding blijft qua koopkracht zou het me relatief weinig boeien. Als ik over een jaar 10% minder zou vangen, maar de huizen dalen ook 10% qua prijs dan blijf je per saldo redelijk hetzelfde.
U riep?quote:Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef blomke het volgende:
Kom nou toch meneertje Worteltjestaartje.......
Boven alles, is dit niet de doorsnee van de huizenmarkt. Deze gevallen daarop projecteren geven blijk van kortzichtigheid.quote:1. Een huis dat leeg staat met sporen van een rolstoel in het bloemetjestapijt.
2. Een huis waar al jaren geen onderhoud aan is gepleegd en riekt naar muf bobbeltjesbehang.
3. Een huis dat al 3 jaar te koop staat, terwijl de hele buurt/dorp/stad weet dat de mensen een appartement in de lokale nieuwbouwwijk hebben gekocht
4. Een huis dat te koop staat terwijl er huurders (type ransapen) in zitten
5. Een huis dat te koop staat nadat er een hennepplantage is opgerold.
Dat zijn al 5 redenen waarom er hier in onze straat 5 huizen te koop staan (naast het feit dat ik in die straat woon, ik zal je maar even voor zijn).
Neen, de koper bepaalt de prijs. Gaat de verkoper niet akkoord, dan geen overeenkosmt.quote:Op maandag 23 april 2012 18:59 schreef Worteltjestaart het volgende:
Dan kan je gaan klagen dat dat niet realistisch is maar jij zit dan als potentiële koper toch niet in de positie om de ander voor gek te verklaren, want de verkopende partij is ad ultimo degene die de prijs bepaalt,
Als je nou even verder denkt dan je neus lang is, had je begrepen waarom ik die jaren te koop en de inhoudelijke situaties er bij had gezet:quote:Op maandag 23 april 2012 18:59 schreef Worteltjestaart het volgende:
1. Een huis waar waarschijnlijk geen hypotheek op rust >> geen haast om nu te verkopen
2. Een huis wat al lang van 1 persoon is >> lage hypotheek >> geen haast
3. Een realistisch geval waarvan je denkt dat verkoop haast heeft, maar nog steeds heb je geen idee over de financiële nood
4. Een klein deel van de hele huizenmarkt
5. Gedwongen verkoop waarschijnlijk door de hypotheeknemer, en die hanteert gewoon een minimale prijs.
Misconceptie: de koper bepaalt wat hij voor een huis over heeft, de verkoper bepaalt voor welke prijs het verkocht wordt.quote:Op maandag 23 april 2012 19:01 schreef blomke het volgende:
Neen, de koper bepaalt de prijs. Gaat de verkoper niet akkoord, dan geen overeenkosmt.
Bovengenoemde zaak van FrankP geeft al aan dat jouw verhaal niet klopt. Gaat de verkoper niet akkoord, dan zal hij nog verder moeten verlagen; de gerealiseerde verkoopprijzen (en dat is heel wat anders dan de vraagprijzen) dalen consequent. Hoewel ook de vraagprijzen achter elkaar naar beneden tuimelen; blijkbaar zijn er ook realistische verkopers die 't snappen.quote:Op maandag 23 april 2012 19:45 schreef Worteltjestaart het volgende:
[..]
Misconceptie: de koper bepaalt wat hij voor een huis over heeft, de verkoper bepaalt voor welke prijs het verkocht wordt.
Het is simpel: weigert de verkoper een bod, dan is voor hem het minimaal acceptabele bod niet gehaald.
Kun je als koper wel zeggen dat je dat te hoog vindt, je krijgt het huis niet. Blijkbaar weegt het alternatief (niet verkopen en doorgaan op de oude voet) voor de verkoper zwaarder.
Als de verkoper niet akkoord gaat vindt hij/zij blijkbaar dat het bod lager is dan zijn absolute minimum.quote:Op maandag 23 april 2012 19:57 schreef blomke het volgende:
Bovengenoemde zaak van FrankP geeft al aan dat jouw verhaal niet klopt. Gaat de verkoper niet akkoord, dan zal hij nog verder moeten verlagen; de gerealiseerde verkoopprijzen (en dat is heel wat anders dan de vraagprijzen) dalen consequent. Hoewel ook de vraagprijzen achter elkaar naar beneden tuimelen; blijkbaar zijn er ook realistische verkopers die 't snappen.
De verkoper is de klos, verkoopt hij niet tegen het bod van de koper, dan zal hij op termijn nog minder vangen. De koper kan lachend toezien hoe prijzen steeds verder dalen.quote:Op dinsdag 24 april 2012 07:17 schreef Worteltjestaart het volgende:
De koper heeft de keuze, de verkoper heeft de macht.
En dan gelooft de verkoper in zijn perceptie: dat hij de onwaarschijnlijk hoge (te hoge) vraagprijs in de loop van de tijd toch gaat vangen. Dat is een misconceptie: de gerealiseerde verkoopprijzen dalen. Daardoor vangt de verkoper 2x bot: hij heeft de lasten gedurende de verkooprtijd en de gerealiseerde verkoopprijzen dalen .quote:Op dinsdag 24 april 2012 07:17 schreef Worteltjestaart het volgende:
de verkoper bepaalt uiteindelijk of hij wil zakken met de prijs; het alternatief (langer met zijn huis blijven zitten) weegt dan blijkbaar zwaarder.
En intussen heeft ook de koper nog geen nieuw huis. En lachen dat hij doet!quote:Op dinsdag 24 april 2012 08:37 schreef blomke het volgende:
De verkoper is de klos, verkoopt hij niet tegen het bod van de koper, dan zal hij op termijn nog minder vangen. De koper kan lachend toezien hoe prijzen steeds verder dalen.
Jij kunt dus echt in de kop van de verkoper kijken, wat hij denkt.quote:En dan gelooft de verkoper in zijn perceptie: dat hij de onwaarschijnlijk hoge (te hoge) vraagprijs in de loop van de tijd toch gaat vangen. Dat is een misconceptie: de gerealiseerde verkoopprijzen dalen. Daardoor vangt de verkoper 2x bot: hij heeft de lasten gedurende de verkooprtijd en de gerealiseerde verkoopprijzen dalen .
Lastig, maar in principe wel hun probleem en niet het jouwe. Ik neem aan dat er voor oude mensjes van 82 toch wel iets als urgentie bestaat. Laat die kinderen maar eens hollen voor hun oude moeder!quote:Op dinsdag 24 april 2012 09:39 schreef mark_dabomb het volgende:
Dat wordt een hele lastige denk ik. Oud vrouwtje van 82 die naar een huurappartement moet (die ze nog niet hebben) en de onderhandelingen worden door de kinderen gevoerd. Die willen allemaal het mensje niet tijdelijk in huis nemen als ze voor 25 juni geen andere woning heeft.
Lijkt me de juiste attitude. Huizen zat die te koop staan, als het deze niet wordt dan maar wat anders. Wel lullig voor je natuurlijk, TS... succes!quote:Heb nu nog 1 tegenvoorstel gestuurd en als ze daar niet mee in zee gaan zakken ze er maar in totdat er meer duidelijk is over de overdrachtsbelasting.
Ben blij dat jij ook tot dat inzicht komt. Nu Worteltjestaart nog overtuigen.quote:Op dinsdag 24 april 2012 09:35 schreef Leandra het volgende:
Dan maar ontbinden, en ze zoeken het maar uit met hun huis, jij hebt keuze zat, en die keuze wordt alleen maar goedkoper.
Niet alleen op de huizenmarkt, ook op andere gebiedenquote:Op dinsdag 24 april 2012 08:45 schreef Scorpie het volgende:
Dat wisten we toch allang Wortel, dat blomke de Alleswetende Alleszienende Alleskunnende Profeet Der Huizenmarkt is?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |