golfer | dinsdag 20 maart 2012 @ 16:23 |
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges. Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen. Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. ![]() | |
golfer | dinsdag 20 maart 2012 @ 16:32 |
asperges ook in de TT, graag even een "s" bijvoegen? | |
Tezz | dinsdag 20 maart 2012 @ 16:42 |
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk.... ![]() ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 20 maart 2012 @ 20:25 |
Of een gepocheerd eitje erbij. ![]() | |
pluissebol | dinsdag 20 maart 2012 @ 20:46 |
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt! Geen varkensvlees dus vanwege allergie. | |
kabouter.muts | dinsdag 20 maart 2012 @ 20:54 |
Wij aten ze gisteren! Kon zeook niet laten liggen. Had de dikke bij de DEKA eruit gezocht. Waren ERG lekker!! Met ei, lekkere ham, en puree met verse kruiden, en gesmolten boter. Ipv ham kun je ook wel gerookte zalm of gerookte kip nemen. | |
z80 | dinsdag 20 maart 2012 @ 21:50 |
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem. voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond. | |
Pietverdriet | dinsdag 20 maart 2012 @ 22:15 |
Weglaten en gewoon een klassieke zelfgemaakte hollandaise. | |
golfer | dinsdag 20 maart 2012 @ 22:59 |
Staat er toch echt op. Misschien uit een kas? | |
Rickocum | dinsdag 20 maart 2012 @ 23:05 |
Het is nog te koud voor asperges van de buitenlucht ![]() Waarschijnlijk inderdaad vanuit de kas. Is ook prima te doen! Ik heb zelf ook asperges gestoken, bij mijn beleving was dat ergens begin april. | |
Fratz | woensdag 21 maart 2012 @ 13:00 |
Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst. Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 13:18 |
GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAH | |
Fratz | woensdag 21 maart 2012 @ 13:53 |
Ja tuurlijk joh. http://www.lekkereasperges.nl/ | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 14:04 |
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 14:40 |
BLASPHEMY! | |
evo87 | woensdag 21 maart 2012 @ 14:43 |
bleh... smaakt naar witlof... | |
Lienekien | woensdag 21 maart 2012 @ 14:44 |
Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt. | |
AldoTheApache | woensdag 21 maart 2012 @ 14:45 |
asperges nooit bij de AH halen, elk jaar haal ik ze bij een vast adresje. ![]() | |
fratsman | woensdag 21 maart 2012 @ 14:46 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lienekien | woensdag 21 maart 2012 @ 14:47 |
We halen ze bij de kweker, maar we wachten op de gewone oogst. Ze zijn er nu ook uit de kas, maar we hebben geduld. | |
Copycat | woensdag 21 maart 2012 @ 14:47 |
Ik ga ze dit weekend weer eens op de markt scoren. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 15:10 |
Mjeahhh mien pappe en moeke zijn op dit moment aan de shakes ![]() ![]() ![]() Om nu in mijn eentje die assburgers in de boter ham en eieren te moeten flikkeren en ze opete vind ik ook weer wat. | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 15:49 |
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen. ![]() | |
Iemand91 | woensdag 21 maart 2012 @ 16:25 |
Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven... | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 16:28 |
Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker. | |
Iemand91 | woensdag 21 maart 2012 @ 16:52 |
Thanks. Da's makkelijk, maar 'ns voorleggen hier. ![]() Heb je toevallig een ruwe schatting of ervaring qua bloem en boter bij het kookvocht? Zeg maar ongeveer hoeveel eetlepels bloem/boter bij zoveel kookvocht? | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 17:01 |
Verhouding bloem-boter ongeveer gelijk houden, ca 3 eetlepels van elk op een liter bouillon/kookvocht. Roux van maken, dan kookvocht/bouillon in kleine hoeveelheden toevoegen en blijven roeren. Steeds een beetje vocht blijven toevoegen. Je kunt er op het einde nog een klein scheutje room en zout en peper (naar eigen smaak) bij doen en dan het nog even met een staafmixer luchtig kloppen voordat je het serveert. | |
Iemand91 | woensdag 21 maart 2012 @ 17:06 |
![]() ![]() | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 20:00 |
De asperges komen meestal van een collega van mijn moeder die in Limburg woont en ze haalt bij een lokale boer. Ik maak ze zelf nooit klaar dus eet ze alleen bij mijn ouders en ik kan mij niet voorstellen dat het aan de kookkwaliteiten van mijn moeder ligt. Het kan hoor, iemand die asperges niet lekker vind. | |
Pietverdriet | woensdag 21 maart 2012 @ 21:55 |
Zeker nooit koude grond asperges gehad direct van de boer. | |
Lucky_Strike | woensdag 21 maart 2012 @ 22:02 |
Mijn moeder heeft vandaag op terugweg van vakantie 3 pond meegenomen van de boer. Helaas kan ik ze vrijdag pas ophalen, heb er nu al zin in! | |
Lienekien | woensdag 21 maart 2012 @ 22:12 |
Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen. | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 23:03 |
Durf je nou te beweren dat z'n moeder niet goed en smaakvol kan koken? ![]() Dat zou inderdaad zo maar kunnen, natuurlijk. Zoals de meeste Nederlanders asperges kunnen doodkoken in alleen maar water. | |
Lienekien | woensdag 21 maart 2012 @ 23:04 |
Wil jij die arme jongen nou dwingen om zijn lieve moeder af te vallen?! | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 23:24 |
Geen idee of die lief is. ![]() | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 23:27 |
Ojee, nu zijn de aspergeliefhebbers boos hoor. ![]() | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 23:30 |
Ga er nou maar vanuit dat ze prima klaargemaakt worden. Ik kan op een heel behoorlijk niveau koken en weet gare groenten prima te onderscheiden van overgare doodgekookte groenten. Dus als ik schrijf dat het niet zo is neem je dat maar gewoon aan. Smaken verschillen nu eenmaal. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 23:30 |
Jullie hebben het gehoord: Haal de pek en veren bij deze goddeloze! | |
golfer | woensdag 21 maart 2012 @ 23:38 |
Witte groentes smaken allemaal flauw? Lof, asperges, bloemkool, schorseneren, knolselderij? ![]() Wel eens gehoord van op smaak maken en bijvoorbeeld in boter stoven i.p.v. in water koken? | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 23:43 |
Okee, witlof niet, maar dan wel gebakken graag. De traditionele recepten gaan toch echt uit van gekookte asperges. | |
Rickocum | woensdag 21 maart 2012 @ 23:45 |
Njaaaaaah oke, ben ik het ietwat mee eens. (persoonlijk vind ik witlof te ranzig bitter) Toch ligt het ook aan hoe je het klaarmaakt. Rauwe bloemkool zie je mij niet gauw eten ![]() ![]() | |
Bolkesteijn | woensdag 21 maart 2012 @ 23:49 |
Als je het over lekkere groentes hebt, dan denk ik aan postelein. Maar dat is nog een maandje wachten op z'n vroegst. | |
golfer | donderdag 22 maart 2012 @ 00:12 |
Lekker door een stamppotje. ![]() | |
Ffleamig | donderdag 22 maart 2012 @ 07:57 |
Asperges, ik eet ze iedere week wel eenmaal, en ja tegenwoordig zijn er ook redelijk goede uit Peru te krijgen het gehele jaar door, alhoewel er absoluut niets gaat boven de AA-klasse uit de slimste en lekkerste regio ter wereld; Brabant. [ Bericht 0% gewijzigd door Ffleamig op 22-03-2012 08:22:17 ] | |
fruityloop | donderdag 22 maart 2012 @ 08:08 |
Asperges uit het Salland, van Ogink. ![]() ![]() Vorig jaar begon de verkoop ~12 april, dus nog een kleine 3 weken wachten. ![]() | |
golfer | donderdag 22 maart 2012 @ 12:20 |
De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar. | |
Ffleamig | donderdag 22 maart 2012 @ 12:35 |
Het ultieme lente-plaatje. | |
YskaFredriksson | donderdag 22 maart 2012 @ 15:06 |
AAAAAAAAAAAAAHHHH nu wil ik OOK asperges! Morgen maar eens op zoektocht in Groningen ![]() | |
Lienekien | donderdag 22 maart 2012 @ 15:14 |
Meinardi, Noordbroek. | |
YskaFredriksson | donderdag 22 maart 2012 @ 15:40 |
Ik ga geen 26km heen en 26km terug rijden voor asperges. Al helemaal niet als ik het alleen ga eten ![]() Morgen op goed geluk naar de markt ![]() | |
Lienekien | donderdag 22 maart 2012 @ 16:02 |
Oh, zeg dan stad. | |
YskaFredriksson | donderdag 22 maart 2012 @ 16:50 |
wilde ik eigenlijk nog editten maar jij was zo snel ![]() wist ook niet of de rest van NL weet wat ik met stad bedoel :p | |
Lucky_Strike | donderdag 22 maart 2012 @ 20:59 |
Zou ik de schillen en kontjes ook door een pureepers kunnen doen denk je? | |
golfer | donderdag 22 maart 2012 @ 21:05 |
Gen idee, maar ben bang dat je dat je dan vrij veel brokjes en restjes in de soep krijgt. Met de passeermolen pers je echt het laatste aspergevocht uit de schillen en kontjes. Anders een andere fijne zeef gebruiken ervoor? | |
Lucky_Strike | donderdag 22 maart 2012 @ 21:16 |
Ah, dat is inderdaad een veel beter idee. Thanks, heb er zin in! Passeermolen gaat op mijn keuken wish list ![]() | |
Rickocum | donderdag 22 maart 2012 @ 21:24 |
Zijn wel dunne boys, of niet? (kan t niet heel goed zien op mien iphone ![]() | |
golfer | donderdag 22 maart 2012 @ 21:29 |
AA1 wit zijn niet echt dun hoor. Je hebt ze in allerlei soorten en maten daar: | |
Lucky_Strike | vrijdag 23 maart 2012 @ 21:01 |
Mijn soepje staat te pruttelen, het ruikt al heerlijk. Ik weet hoeveel vocht ik over had en hoeveel bloem/boter ik dus nodig heb, we shall see. Domme fout gemaakt, ik had na het koken de deksel van de aspergepan gedaan en er was zodoende best veel vocht verdampt toen ik een uur later soep ging maken. Heb er nog maar 300 ml water bijgedaan. | |
Lucky_Strike | vrijdag 23 maart 2012 @ 21:37 |
Wow, hij is echt super lekker! Beetje jammer dat de deksel niet goed afsluit en ik nu maar een halve liter soep heb ![]() | |
golfer | vrijdag 23 maart 2012 @ 23:59 |
Lesje dus voor de volgende keer, maar ik ben blij dat je het lekker vond. ![]() | |
robertoo | zaterdag 24 maart 2012 @ 00:27 |
Enige wat er gebeurt is als de boel verdampt is dat er water verloren gaat, niets aan de hand dus, gewoon weer water water toevoegen. edit: Technisch gezien maak je op deze manier een veloute (bouillon gebonden met roux - gelijke delen boter/bloem) | |
Lucky_Strike | zaterdag 24 maart 2012 @ 00:34 |
Ik ben dol op lessen leren in de keuken ![]() Dat is dus een veloute. Fijn dat je het even uitlegt, dat is een van die dingen die ik ooit nog eens wil googlen ![]() | |
Kluts | dinsdag 27 maart 2012 @ 15:59 |
Asperges. ![]() | |
golfer | dinsdag 27 maart 2012 @ 16:23 |
Ja. | |
fruityloop | dinsdag 27 maart 2012 @ 17:17 |
Ze zijn er al wel mondjesmaat, maar die ik heb zien liggen tot nu, waren niet echt om oever naar huis te schrijven.. | |
popolon | woensdag 28 maart 2012 @ 01:21 |
Ik stoom ze altijd, ik hou van knapperig en niks werkt dan zo goed als stomen. | |
ondeugend | woensdag 28 maart 2012 @ 01:38 |
Het lijkt me zo vroeg nog? Desalniettemin kan het niet lang meer duren voor er goede kwaliteit gestoken wordt. Heerlijk vooruitzicht! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 01:51 |
Overgewaardeerd. | |
fruityloop | woensdag 28 maart 2012 @ 08:03 |
We zijn gisteren even langs een paar asperge telers gefietst, en eentje had zelfs een bord staan met de mededeling dat er nog geen asperges verkocht werden. ![]() | |
Ffleamig | woensdag 28 maart 2012 @ 08:31 |
Die komen toch uit Peru? Er zijn er wel uit Limburg maar die zijn kunstmatig voorgekweekt, niet mijn ding. | |
fruityloop | woensdag 28 maart 2012 @ 08:34 |
Nee niet van die import dingen bij de AH, echte Hollandse, maar volgens mij iets van klasse-II fijn, van die kromme dunne sprietjes zegmaar. Er wil altijd wel een aspergeboer de eerste zijn natuurlijk. | |
Patje1987 | woensdag 28 maart 2012 @ 08:36 |
Ahh lekker! | |
fruityloop | woensdag 28 maart 2012 @ 08:38 |
Ik heb nou alweer zin in de Sallandse Aspergemanifestatie, lekker asperge-bitterballen eten. ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 28 maart 2012 @ 22:02 |
Ik wacht nog even voor ik naar mijn favoriete boertje ga. Asperges! ![]() Nu snel de laatste restjes uit de vriezer opeten. ![]() | |
RobinOok | woensdag 28 maart 2012 @ 22:05 |
Kunstmatig, kunstmatig. Ze komen vanonder een tunneltje. Ik zou dat niet "kunstmatig" noemen. Gewoon beschermd, een beetje vertroeteld, dat ze het niet zo koud hebben. | |
Ffleamig | donderdag 29 maart 2012 @ 08:48 |
En uiterst prijzig nog, ik zag ze vorige week bij de Sligro voor 12,95 per pond liggen, ze zagen er mooi uit en om het geld hoef ik het niet te laten maar dat vond ik toch iets te veel. | |
DrukVout | donderdag 29 maart 2012 @ 10:11 |
Iemand al iets gevonden in omgeving Leiden? AH en Hoogvliet hadden nog niks. | |
Lucky_Strike | donderdag 29 maart 2012 @ 10:32 |
Bij Bas van der Heijden zeiden ze gisteren dat ze volgende week asperges hebben. Ik vind die van hen altijd erg lekker en heel goed geprijsd. | |
Patapon | donderdag 29 maart 2012 @ 10:37 |
Gister hadden ze bij de AH XL een paar pond liggen. | |
DrukVout | donderdag 29 maart 2012 @ 10:55 |
Mooi bedankt! Loop ik vanavond even langs! | |
Ffleamig | donderdag 29 maart 2012 @ 11:23 |
Peruaanse neem ik aan? | |
golfer | donderdag 29 maart 2012 @ 12:12 |
Nee, Hollandse! | |
_Loki | donderdag 29 maart 2012 @ 13:40 |
Asperges, eindelijk weer! Bij mijn ouders in de buurt (let's say, 800 meter verderop) zit een hele goede aspergeboer waar wij ze altijd halen. Op prijs/kwaliteit gesorteerd ook. Kan niet wachten ![]() | |
fruityloop | donderdag 29 maart 2012 @ 13:49 |
Wij hebben hier in het Salland keuze uit een aantal goede telers, die ook allemaal een winkeltje hebben voor de verkoop aan particulieren, maar de beste zit eigenlijk ~17 km verderop, dus dat is even rijden. Maar ze zijn zeker wel de moeite waard, wij hebben al in geen jaren meer asperges bij een supermarkt gekocht moet ik zeggen. | |
Sjeen | donderdag 29 maart 2012 @ 13:53 |
Goeiendag... ik heb vorige week op de markt in Aubel een kilo gehaald voor 2 euro. | |
Kluts | donderdag 29 maart 2012 @ 13:58 |
Gister bij de AH 3 euro voor 400 gram betaald. Maar ze waren lekker. ![]() | |
Beelzebufo | donderdag 29 maart 2012 @ 14:00 |
Het bedrijfsrestaurant had vandaag "aspergesoep"... Ik dácht nog: lekker! Het was soep en er zaten was (beetje draderige) asperges in, maar het was géén aspergesoep... deceptie... | |
Ffleamig | donderdag 29 maart 2012 @ 14:09 |
Dat kan toch bijna niet zo goedkoop? | |
Sjeen | donderdag 29 maart 2012 @ 14:12 |
Waren dunnetjes, de dikkere waren 3 euro voor een kilo... Markt in Aubel is heerlijk goed en goedkoop groente en fruit halen. | |
Ffleamig | donderdag 29 maart 2012 @ 15:11 |
Waar ligt Aubel als ik vragen mag? | |
Beelzebufo | vrijdag 30 maart 2012 @ 09:25 |
Het waren in elk geval wél asperges... ![]() ![]() | |
_Loki | vrijdag 30 maart 2012 @ 10:25 |
Net onder Maastricht in België, denk ik. | |
Copycat | zondag 1 april 2012 @ 12:24 |
Gisteren op de markt een pond versgestoken asperges gekocht. 9,50 per kilo. Ze liggen nu in een vochtige theedoek gewikkeld te wachten totdat ik ze vanavond ga bereiden. Op z'n simpels: met een botersausje, ei en achterham. ![]() | |
vats | zondag 1 april 2012 @ 14:25 |
Die dingen mis ik hier! Ze hebben ze wel hier in China, maar zijn dan of de groene of witte die niet lekker zijn. Zo lekker asperges (van de kweker in De Lier uit de kas) met gekookte eieren, beenham van de slager (dus geen rommel van de super) gekookte aardappeltjes met gesmolten roomboter, en op de asparges een ouderwetse bloemsausje! Dit mis ik dit jaar wel! | |
knep | zondag 1 april 2012 @ 14:36 |
Hier in het dorp waren ze vanmorgen druk aan het steken. | |
Guus Muisarm | zondag 1 april 2012 @ 15:26 |
Ik ben het met Bolkie eens, vind het maar wat slap smakende dingen. Als ik eraan denk zal ik het nog eens een kans geven maar net zoals witlof vind ik het maar een hap water. Kom niet aan met die ovenschotels met ham/kaas en weet ik wat erbij, dan kan je die witlof/asperges er net zogoed uitlaten en alleen de rest eten. | |
fruityloop | zondag 1 april 2012 @ 16:21 |
Misschien heb je dan buitenlandse asperges gegeten, die te lang zijn gekookt? Ze moeten grofweg beetgaar zijn, en met een mes in stukjes te snijden zijn, niet als pudding uit elkaar vallen. | |
Guus Muisarm | zondag 1 april 2012 @ 16:54 |
Geen idee, ik heb ze niet om hun paspoort gevraagd. M'n ex maakte die zut vaak. Ik vond er niet veel aan en dus heb ik eigenlijk nooit zelf meer de moeite genomen om het te maken. | |
Ffleamig | maandag 2 april 2012 @ 09:46 |
Ik heb zaterdag 5 kilo op de kop getikt voor 72,5, vrij duur dat dan wel maar ik moest ze gewoon hebben, even de decadentie vieren ![]() | |
kabouter.muts | maandag 2 april 2012 @ 12:47 |
Straks weer even bij de DEKA kijken of er nieuwe binnen zijn. Gisteren waren ze al wat te droog. En ja het zijn Hollandse en ze zijn mooi wit, lang, recht en dik. En duur. 5-6 euro per pond. | |
Spees_Eend | maandag 2 april 2012 @ 12:53 |
![]() Heb je nu niet veel meer aan, maar had je dan niet beter nu 1 pond ofzo kunnen kopen en dan later als ze wat goedkoper worden een nieuwe lading? Dat je ook verse koopt? Edit: tenzij je natuurlijk een grote hoeveelheid tegelijk nodig had. | |
Ffleamig | maandag 2 april 2012 @ 14:08 |
Ik kreeg flink wat eters, van het restant heb ik overheerlijke soep gemaakt voor vandaag. | |
FigureBirdStars | dinsdag 15 mei 2012 @ 12:39 |
Hoe garen jullie de asperges? | |
golfer | dinsdag 15 mei 2012 @ 12:45 |
5 minuten koken in water (eventueel met bouillon), daarna nog 15 minuten in het water laten nagaren. | |
Tezz | dinsdag 15 mei 2012 @ 13:20 |
Zo doe ik het ook inderdaad. Ik kook overigens in water met een klont roomboter erbij en een schepje suiker. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 mei 2012 @ 13:45 |
Ik laat de roomboter achterwege maar doe er naast zout ook suiker bij. Ik maak nog steeds telkens soep van mijn restjes. We eten zeker eens in de week asperges dus de soep komt me mijn neus uit ![]() Nu op weg naar mijn oma's verjaardag. Waar, jawel, asperges op het menu staan ![]() | |
Bleie | dinsdag 15 mei 2012 @ 14:59 |
Ik kook eerst de schillen en uiteindes ca. 30 minuten in flink wat water, met wat zout, en dan doe ik de asperges in de stoominzet erboven. Afhankelijk van de dikte ca. 15 minuten. Van de bouillon kan je inderdaad prima aspergesoep maken, maar dat doe ik niet altijd. | |
Young_David | woensdag 16 mei 2012 @ 16:04 |
Geen traditionele asperges voor mij. Maar in de risotto met munt en citroen daarentegen ![]() | |
Iemand91 | woensdag 16 mei 2012 @ 16:46 |
Dit recept gaan dus de kontjes wél terug in de soep en de schillen niet toch? | |
golfer | woensdag 16 mei 2012 @ 16:54 |
Ik doe zowel de kontjes als de schillen door de passeerzeef en vul de soep later eventueel nog aan met een paar kopjes. | |
Iemand91 | woensdag 16 mei 2012 @ 16:56 |
(Passeerzeef hebben we niet) Maar die maal je wel eerst fijn voordat je ze weer terug doet? Want ik ben nu zover dat het bouillon met schillen/kontjes gekookt heeft maar dit is wel een erg gevulde soep zo; heel veel schillen. | |
golfer | woensdag 16 mei 2012 @ 16:57 |
Ja, met die passeermolen maal ik het sap eruit en de rest gooi ik weg. | |
Iemand91 | woensdag 16 mei 2012 @ 16:59 |
Ah, dus in de uiteindelijke soep zitten geen schillen en kontjes meer. Thanks! | |
fratsman | woensdag 16 mei 2012 @ 16:59 |
Krijg net een berichtje van vriendin. zometeen weer Spargel! ![]() | |
popolon | woensdag 16 mei 2012 @ 17:31 |
Stomen of het allerbeste: Grillen (of bbq) Maar dat doe ik met de groene. persoonlijk, eigenlijk veel beter smaken dan de witte. ![]() Grillen nog nooit met de witte gedaan maar kan best goed smaken. [ Bericht 10% gewijzigd door popolon op 16-05-2012 17:45:00 ] | |
Iemand91 | woensdag 16 mei 2012 @ 22:42 |
Beetje saaie soep geworden; min of meer water met een asperge smaak. Er is nog aardig wat over dus maar 'ns verzinnen wat we daar mee doen; aanvullen met andere ingrediënten of... |