abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 maart 2012 @ 16:23:29 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109317112
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges.
Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen.

Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 maart 2012 @ 16:32:25 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109317274
asperges ook in de TT, graag even een "s" bijvoegen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109317513
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk.... :Y) ^O^ :9~
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 20 maart 2012 @ 20:25:10 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109327398
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:42 schreef Tezz het volgende:
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk.... :Y) ^O^ :9~
Of een gepocheerd eitje erbij. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109328694
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt!

Geen varkensvlees dus vanwege allergie.
pi_109329242
Wij aten ze gisteren!
Kon zeook niet laten liggen.
Had de dikke bij de DEKA eruit gezocht.
Waren ERG lekker!!
Met ei, lekkere ham, en puree met verse kruiden, en gesmolten boter.

Ipv ham kun je ook wel gerookte zalm of gerookte kip nemen.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 21:50:27 #7
63722 z80
I fink you freaky
pi_109333101
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges.
Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen.

Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 22:15:57 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109334699
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 20:46 schreef pluissebol het volgende:
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt!

Geen varkensvlees dus vanwege allergie.
Weglaten en gewoon een klassieke zelfgemaakte hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 22:59:50 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109337576
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:

knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Staat er toch echt op.
Misschien uit een kas?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 maart 2012 @ 23:05:31 #10
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109337935
Het is nog te koud voor asperges van de buitenlucht :)

Waarschijnlijk inderdaad vanuit de kas. Is ook prima te doen!
Ik heb zelf ook asperges gestoken, bij mijn beleving was dat ergens begin april.
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 13:00:06 #11
34726 Fratz
Max
pi_109346606
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:

[..]

knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.
Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  woensdag 21 maart 2012 @ 13:18:45 #12
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109347205
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 13:00 schreef Fratz het volgende:

[..]

Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.
Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht.
GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAH
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 13:53:39 #13
34726 Fratz
Max
pi_109348394
quote:
16s.gif Op woensdag 21 maart 2012 13:18 schreef RickoKun het volgende:

[..]

GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAH
Ja tuurlijk joh.
http://www.lekkereasperges.nl/
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109348827
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:40:57 #15
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109350188
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
BLASPHEMY!
pi_109350274
bleh... smaakt naar witlof...
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:44:20 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109350319
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_109350360
asperges nooit bij de AH halen, elk jaar haal ik ze bij een vast adresje. _O_
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus
pi_109350393
:9~ :9~ :9~ Nu al zin in, alleen is 4.99 nog behoorlijk aan de prijs. :{ *twijfelt*
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:47:08 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109350424
We halen ze bij de kweker, maar we wachten op de gewone oogst. Ze zijn er nu ook uit de kas, maar we hebben geduld.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:47:53 #21
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_109350450
Ik ga ze dit weekend weer eens op de markt scoren.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 21 maart 2012 @ 15:10:14 #22
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109351241
Mjeahhh mien pappe en moeke zijn op dit moment aan de shakes :') :') :')

Om nu in mijn eentje die assburgers in de boter ham en eieren te moeten flikkeren en ze opete vind ik ook weer wat.
  woensdag 21 maart 2012 @ 15:49:54 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109352696
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109354109
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2012 15:49 schreef golfer het volgende:
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen. :9
Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...
  woensdag 21 maart 2012 @ 16:28:53 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109354223
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 16:25 schreef Iemand91 het volgende:

Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...
Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109354957
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 16:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.
Thanks. Da's makkelijk, maar 'ns voorleggen hier. :Y
Heb je toevallig een ruwe schatting of ervaring qua bloem en boter bij het kookvocht? Zeg maar ongeveer hoeveel eetlepels bloem/boter bij zoveel kookvocht?
  woensdag 21 maart 2012 @ 17:01:20 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109355211
Verhouding bloem-boter ongeveer gelijk houden, ca 3 eetlepels van elk op een liter bouillon/kookvocht. Roux van maken, dan kookvocht/bouillon in kleine hoeveelheden toevoegen en blijven roeren. Steeds een beetje vocht blijven toevoegen. Je kunt er op het einde nog een klein scheutje room en zout en peper (naar eigen smaak) bij doen en dan het nog even met een staafmixer luchtig kloppen voordat je het serveert.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109355376
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2012 17:01 schreef golfer het volgende:
Verhouding bloem-boter ongeveer gelijk houden, ca 3 eetlepels van elk op een liter bouillon/kookvocht. Roux van maken, dan kookvocht/bouillon in kleine hoeveelheden toevoegen en blijven roeren. Steeds een beetje vocht blijven toevoegen. Je kunt er op het einde nog een klein scheutje room en zout en peper (naar eigen smaak) bij doen en dan het nog even met een staafmixer luchtig kloppen voordat je het serveert.
^O^ Super. Nu nog een keer asperges eten :')
pi_109361524
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt.
De asperges komen meestal van een collega van mijn moeder die in Limburg woont en ze haalt bij een lokale boer. Ik maak ze zelf nooit klaar dus eet ze alleen bij mijn ouders en ik kan mij niet voorstellen dat het aan de kookkwaliteiten van mijn moeder ligt. Het kan hoor, iemand die asperges niet lekker vind.
  woensdag 21 maart 2012 @ 21:55:15 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109367290
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
Zeker nooit koude grond asperges gehad direct van de boer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109367725
Mijn moeder heeft vandaag op terugweg van vakantie 3 pond meegenomen van de boer. Helaas kan ik ze vrijdag pas ophalen, heb er nu al zin in!
Spoilers!
  woensdag 21 maart 2012 @ 22:12:48 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109368251
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 20:00 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

De asperges komen meestal van een collega van mijn moeder die in Limburg woont en ze haalt bij een lokale boer. Ik maak ze zelf nooit klaar dus eet ze alleen bij mijn ouders en ik kan mij niet voorstellen dat het aan de kookkwaliteiten van mijn moeder ligt. Het kan hoor, iemand die asperges niet lekker vind.
Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:03:12 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109370590
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 22:12 schreef Lienekien het volgende:

Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
Durf je nou te beweren dat z'n moeder niet goed en smaakvol kan koken? :')
Dat zou inderdaad zo maar kunnen, natuurlijk. Zoals de meeste Nederlanders asperges kunnen doodkoken in alleen maar water.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:04:44 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109370673
quote:
11s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Durf je nou te beweren dat z'n moeder niet goed en smaakvol kan koken? :')
Dat zou inderdaad zo maar kunnen, natuurlijk. Zoals de meeste Nederlanders asperges kunnen doodkoken in alleen maar water.
Wil jij die arme jongen nou dwingen om zijn lieve moeder af te vallen?!
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:24:10 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109371531
Geen idee of die lief is. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109371687
Ojee, nu zijn de aspergeliefhebbers boos hoor. :') Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
pi_109371822
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 22:12 schreef Lienekien het volgende:
Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
Ga er nou maar vanuit dat ze prima klaargemaakt worden. Ik kan op een heel behoorlijk niveau koken en weet gare groenten prima te onderscheiden van overgare doodgekookte groenten. Dus als ik schrijf dat het niet zo is neem je dat maar gewoon aan. Smaken verschillen nu eenmaal.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:30:24 #38
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109371832
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ojee, nu zijn de aspergeliefhebbers boos hoor. :') Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
Jullie hebben het gehoord:
Haal de pek en veren bij deze goddeloze!
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:38:17 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109372188
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
Witte groentes smaken allemaal flauw? Lof, asperges, bloemkool, schorseneren, knolselderij? :')
Wel eens gehoord van op smaak maken en bijvoorbeeld in boter stoven i.p.v. in water koken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109372417
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:38 schreef golfer het volgende:
Witte groentes smaken allemaal flauw? Lof, asperges, bloemkool, schorseneren, knolselderij? :')
Okee, witlof niet, maar dan wel gebakken graag.

quote:
Wel eens gehoord van op smaak maken en bijvoorbeeld in boter stoven i.p.v. in water koken?
De traditionele recepten gaan toch echt uit van gekookte asperges.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:45:38 #41
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109372517
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:43 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Okee, witlof niet, maar dan wel gebakken graag.

[..]

De traditionele recepten gaan toch echt uit van gekookte asperges.
Njaaaaaah oke, ben ik het ietwat mee eens. (persoonlijk vind ik witlof te ranzig bitter)

Toch ligt het ook aan hoe je het klaarmaakt. Rauwe bloemkool zie je mij niet gauw eten :@ moet bij mij wel een lading saus overheen. Ja ik ben een voedselbarbaar, come at me :(
pi_109372696
Als je het over lekkere groentes hebt, dan denk ik aan postelein. Maar dat is nog een maandje wachten op z'n vroegst.
  donderdag 22 maart 2012 @ 00:12:02 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109373369
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
Als je het over lekkere groentes hebt, dan denk ik aan postelein. Maar dat is nog een maandje wachten op z'n vroegst.
Lekker door een stamppotje. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109376220
Asperges, ik eet ze iedere week wel eenmaal, en ja tegenwoordig zijn er ook redelijk goede uit Peru te krijgen het gehele jaar door, alhoewel er absoluut niets gaat boven de AA-klasse uit de slimste en lekkerste regio ter wereld; Brabant.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ffleamig op 22-03-2012 08:22:17 ]
pi_109376344
Asperges uit het Salland, van Ogink. :9~ Als ze goed genoeg zijn voor de Librije, zijn ze ook goed genoeg voor mij. :Y

Vorig jaar begon de verkoop ~12 april, dus nog een kleine 3 weken wachten. :'(
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 22 maart 2012 @ 12:20:48 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109382958
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 07:57 schreef Ffleamig het volgende:
Asperges, ik eet ze iedere week wel eenmaal, en ja tegenwoordig zijn er ook redelijk goede uit Peru te krijgen het gehele jaar door, alhoewel er absoluut niets gaat boven de AA-klasse uit de slimste en lekkerste regio ter wereld; Brabant.
De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109383535
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 12:20 schreef golfer het volgende:

[..]

De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar.
[ afbeelding ]
Het ultieme lente-plaatje.
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:06:49 #48
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109389070
AAAAAAAAAAAAAHHHH nu wil ik OOK asperges! Morgen maar eens op zoektocht in Groningen ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:14:52 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109389320
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 15:06 schreef YskaFredriksson het volgende:
AAAAAAAAAAAAAHHHH nu wil ik OOK asperges! Morgen maar eens op zoektocht in Groningen ;)
Meinardi, Noordbroek.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:40:31 #50
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109390187
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2012 15:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meinardi, Noordbroek.
Ik ga geen 26km heen en 26km terug rijden voor asperges. Al helemaal niet als ik het alleen ga eten ;)
Morgen op goed geluk naar de markt ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')