abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 maart 2012 @ 16:23:29 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109317112
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges.
Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen.

Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 maart 2012 @ 16:32:25 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109317274
asperges ook in de TT, graag even een "s" bijvoegen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109317513
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk.... :Y) ^O^ :9~
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 20 maart 2012 @ 20:25:10 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109327398
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:42 schreef Tezz het volgende:
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk.... :Y) ^O^ :9~
Of een gepocheerd eitje erbij. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109328694
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt!

Geen varkensvlees dus vanwege allergie.
pi_109329242
Wij aten ze gisteren!
Kon zeook niet laten liggen.
Had de dikke bij de DEKA eruit gezocht.
Waren ERG lekker!!
Met ei, lekkere ham, en puree met verse kruiden, en gesmolten boter.

Ipv ham kun je ook wel gerookte zalm of gerookte kip nemen.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 21:50:27 #7
63722 z80
I fink you freaky
pi_109333101
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges.
Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen.

Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 22:15:57 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109334699
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 20:46 schreef pluissebol het volgende:
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt!

Geen varkensvlees dus vanwege allergie.
Weglaten en gewoon een klassieke zelfgemaakte hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 22:59:50 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109337576
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:

knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Staat er toch echt op.
Misschien uit een kas?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 maart 2012 @ 23:05:31 #10
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109337935
Het is nog te koud voor asperges van de buitenlucht :)

Waarschijnlijk inderdaad vanuit de kas. Is ook prima te doen!
Ik heb zelf ook asperges gestoken, bij mijn beleving was dat ergens begin april.
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 13:00:06 #11
34726 Fratz
Max
pi_109346606
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:

[..]

knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.
Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  woensdag 21 maart 2012 @ 13:18:45 #12
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109347205
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 13:00 schreef Fratz het volgende:

[..]

Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.
Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht.
GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAH
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 13:53:39 #13
34726 Fratz
Max
pi_109348394
quote:
16s.gif Op woensdag 21 maart 2012 13:18 schreef RickoKun het volgende:

[..]

GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAH
Ja tuurlijk joh.
http://www.lekkereasperges.nl/
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109348827
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:40:57 #15
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109350188
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
BLASPHEMY!
pi_109350274
bleh... smaakt naar witlof...
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:44:20 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109350319
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_109350360
asperges nooit bij de AH halen, elk jaar haal ik ze bij een vast adresje. _O_
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus
pi_109350393
:9~ :9~ :9~ Nu al zin in, alleen is 4.99 nog behoorlijk aan de prijs. :{ *twijfelt*
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:47:08 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109350424
We halen ze bij de kweker, maar we wachten op de gewone oogst. Ze zijn er nu ook uit de kas, maar we hebben geduld.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 14:47:53 #21
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_109350450
Ik ga ze dit weekend weer eens op de markt scoren.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 21 maart 2012 @ 15:10:14 #22
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109351241
Mjeahhh mien pappe en moeke zijn op dit moment aan de shakes :') :') :')

Om nu in mijn eentje die assburgers in de boter ham en eieren te moeten flikkeren en ze opete vind ik ook weer wat.
  woensdag 21 maart 2012 @ 15:49:54 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109352696
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109354109
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken. :9
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2012 15:49 schreef golfer het volgende:
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen. :9
Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...
  woensdag 21 maart 2012 @ 16:28:53 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109354223
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 16:25 schreef Iemand91 het volgende:

Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...
Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109354957
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 16:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.
Thanks. Da's makkelijk, maar 'ns voorleggen hier. :Y
Heb je toevallig een ruwe schatting of ervaring qua bloem en boter bij het kookvocht? Zeg maar ongeveer hoeveel eetlepels bloem/boter bij zoveel kookvocht?
  woensdag 21 maart 2012 @ 17:01:20 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109355211
Verhouding bloem-boter ongeveer gelijk houden, ca 3 eetlepels van elk op een liter bouillon/kookvocht. Roux van maken, dan kookvocht/bouillon in kleine hoeveelheden toevoegen en blijven roeren. Steeds een beetje vocht blijven toevoegen. Je kunt er op het einde nog een klein scheutje room en zout en peper (naar eigen smaak) bij doen en dan het nog even met een staafmixer luchtig kloppen voordat je het serveert.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109355376
quote:
14s.gif Op woensdag 21 maart 2012 17:01 schreef golfer het volgende:
Verhouding bloem-boter ongeveer gelijk houden, ca 3 eetlepels van elk op een liter bouillon/kookvocht. Roux van maken, dan kookvocht/bouillon in kleine hoeveelheden toevoegen en blijven roeren. Steeds een beetje vocht blijven toevoegen. Je kunt er op het einde nog een klein scheutje room en zout en peper (naar eigen smaak) bij doen en dan het nog even met een staafmixer luchtig kloppen voordat je het serveert.
^O^ Super. Nu nog een keer asperges eten :')
pi_109361524
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt.
De asperges komen meestal van een collega van mijn moeder die in Limburg woont en ze haalt bij een lokale boer. Ik maak ze zelf nooit klaar dus eet ze alleen bij mijn ouders en ik kan mij niet voorstellen dat het aan de kookkwaliteiten van mijn moeder ligt. Het kan hoor, iemand die asperges niet lekker vind.
  woensdag 21 maart 2012 @ 21:55:15 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_109367290
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
Zeker nooit koude grond asperges gehad direct van de boer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_109367725
Mijn moeder heeft vandaag op terugweg van vakantie 3 pond meegenomen van de boer. Helaas kan ik ze vrijdag pas ophalen, heb er nu al zin in!
Spoilers!
  woensdag 21 maart 2012 @ 22:12:48 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109368251
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 20:00 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

De asperges komen meestal van een collega van mijn moeder die in Limburg woont en ze haalt bij een lokale boer. Ik maak ze zelf nooit klaar dus eet ze alleen bij mijn ouders en ik kan mij niet voorstellen dat het aan de kookkwaliteiten van mijn moeder ligt. Het kan hoor, iemand die asperges niet lekker vind.
Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:03:12 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109370590
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 22:12 schreef Lienekien het volgende:

Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
Durf je nou te beweren dat z'n moeder niet goed en smaakvol kan koken? :')
Dat zou inderdaad zo maar kunnen, natuurlijk. Zoals de meeste Nederlanders asperges kunnen doodkoken in alleen maar water.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:04:44 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109370673
quote:
11s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Durf je nou te beweren dat z'n moeder niet goed en smaakvol kan koken? :')
Dat zou inderdaad zo maar kunnen, natuurlijk. Zoals de meeste Nederlanders asperges kunnen doodkoken in alleen maar water.
Wil jij die arme jongen nou dwingen om zijn lieve moeder af te vallen?!
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:24:10 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109371531
Geen idee of die lief is. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109371687
Ojee, nu zijn de aspergeliefhebbers boos hoor. :') Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
pi_109371822
quote:
1s.gif Op woensdag 21 maart 2012 22:12 schreef Lienekien het volgende:
Als jij het omschrijft als waterig en met weinig smaak, zie ik daar wel een goede reden in om aan te nemen dat je ze nog nooit goed geserveerd hebt gekregen.
Ga er nou maar vanuit dat ze prima klaargemaakt worden. Ik kan op een heel behoorlijk niveau koken en weet gare groenten prima te onderscheiden van overgare doodgekookte groenten. Dus als ik schrijf dat het niet zo is neem je dat maar gewoon aan. Smaken verschillen nu eenmaal.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:30:24 #38
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109371832
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ojee, nu zijn de aspergeliefhebbers boos hoor. :') Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
Jullie hebben het gehoord:
Haal de pek en veren bij deze goddeloze!
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:38:17 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109372188
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik vind alle witte groenten gewoon licht van smaak en daar hou ik niet van. Bloemkool, asperges, het kan mij niet bekoren.
Witte groentes smaken allemaal flauw? Lof, asperges, bloemkool, schorseneren, knolselderij? :')
Wel eens gehoord van op smaak maken en bijvoorbeeld in boter stoven i.p.v. in water koken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109372417
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:38 schreef golfer het volgende:
Witte groentes smaken allemaal flauw? Lof, asperges, bloemkool, schorseneren, knolselderij? :')
Okee, witlof niet, maar dan wel gebakken graag.

quote:
Wel eens gehoord van op smaak maken en bijvoorbeeld in boter stoven i.p.v. in water koken?
De traditionele recepten gaan toch echt uit van gekookte asperges.
  woensdag 21 maart 2012 @ 23:45:38 #41
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109372517
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:43 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Okee, witlof niet, maar dan wel gebakken graag.

[..]

De traditionele recepten gaan toch echt uit van gekookte asperges.
Njaaaaaah oke, ben ik het ietwat mee eens. (persoonlijk vind ik witlof te ranzig bitter)

Toch ligt het ook aan hoe je het klaarmaakt. Rauwe bloemkool zie je mij niet gauw eten :@ moet bij mij wel een lading saus overheen. Ja ik ben een voedselbarbaar, come at me :(
pi_109372696
Als je het over lekkere groentes hebt, dan denk ik aan postelein. Maar dat is nog een maandje wachten op z'n vroegst.
  donderdag 22 maart 2012 @ 00:12:02 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109373369
quote:
7s.gif Op woensdag 21 maart 2012 23:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
Als je het over lekkere groentes hebt, dan denk ik aan postelein. Maar dat is nog een maandje wachten op z'n vroegst.
Lekker door een stamppotje. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109376220
Asperges, ik eet ze iedere week wel eenmaal, en ja tegenwoordig zijn er ook redelijk goede uit Peru te krijgen het gehele jaar door, alhoewel er absoluut niets gaat boven de AA-klasse uit de slimste en lekkerste regio ter wereld; Brabant.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ffleamig op 22-03-2012 08:22:17 ]
pi_109376344
Asperges uit het Salland, van Ogink. :9~ Als ze goed genoeg zijn voor de Librije, zijn ze ook goed genoeg voor mij. :Y

Vorig jaar begon de verkoop ~12 april, dus nog een kleine 3 weken wachten. :'(
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 22 maart 2012 @ 12:20:48 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109382958
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 07:57 schreef Ffleamig het volgende:
Asperges, ik eet ze iedere week wel eenmaal, en ja tegenwoordig zijn er ook redelijk goede uit Peru te krijgen het gehele jaar door, alhoewel er absoluut niets gaat boven de AA-klasse uit de slimste en lekkerste regio ter wereld; Brabant.
De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109383535
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 12:20 schreef golfer het volgende:

[..]

De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar.
[ afbeelding ]
Het ultieme lente-plaatje.
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:06:49 #48
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109389070
AAAAAAAAAAAAAHHHH nu wil ik OOK asperges! Morgen maar eens op zoektocht in Groningen ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:14:52 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109389320
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 15:06 schreef YskaFredriksson het volgende:
AAAAAAAAAAAAAHHHH nu wil ik OOK asperges! Morgen maar eens op zoektocht in Groningen ;)
Meinardi, Noordbroek.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 22 maart 2012 @ 15:40:31 #50
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109390187
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2012 15:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meinardi, Noordbroek.
Ik ga geen 26km heen en 26km terug rijden voor asperges. Al helemaal niet als ik het alleen ga eten ;)
Morgen op goed geluk naar de markt ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
  donderdag 22 maart 2012 @ 16:02:01 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_109390910
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 15:40 schreef YskaFredriksson het volgende:

[..]

Ik ga geen 26km heen en 26km terug rijden voor asperges. Al helemaal niet als ik het alleen ga eten ;)
Morgen op goed geluk naar de markt ;)
Oh, zeg dan stad.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 22 maart 2012 @ 16:50:15 #52
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_109392509
quote:
6s.gif Op donderdag 22 maart 2012 16:02 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Oh, zeg dan stad.
wilde ik eigenlijk nog editten maar jij was zo snel ;)

wist ook niet of de rest van NL weet wat ik met stad bedoel :p
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_109403315
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 16:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.
Zou ik de schillen en kontjes ook door een pureepers kunnen doen denk je?
Spoilers!
  donderdag 22 maart 2012 @ 21:05:43 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109403680
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2012 20:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

Zou ik de schillen en kontjes ook door een pureepers kunnen doen denk je?
Gen idee, maar ben bang dat je dat je dan vrij veel brokjes en restjes in de soep krijgt. Met de passeermolen pers je echt het laatste aspergevocht uit de schillen en kontjes. Anders een andere fijne zeef gebruiken ervoor?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109404259
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 21:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Gen idee, maar ben bang dat je dat je dan vrij veel brokjes en restjes in de soep krijgt. Met de passeermolen pers je echt het laatste aspergevocht uit de schillen en kontjes. Anders een andere fijne zeef gebruiken ervoor?
Ah, dat is inderdaad een veel beter idee. Thanks, heb er zin in!

Passeermolen gaat op mijn keuken wish list ;)
Spoilers!
  donderdag 22 maart 2012 @ 21:24:21 #56
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109404697
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 12:20 schreef golfer het volgende:

[..]

De AA1-klasse asperges uit Texel zijn ook erg lekker. Beetje ziltig vanwege de grondsamenstelling daar.
[ afbeelding ]
Zijn wel dunne boys, of niet?

(kan t niet heel goed zien op mien iphone :@ )
  donderdag 22 maart 2012 @ 21:29:12 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109404973
quote:
1s.gif Op donderdag 22 maart 2012 21:24 schreef RickoKun het volgende:

Zijn wel dunne boys, of niet?

(kan t niet heel goed zien op mien iphone :@ )
AA1 wit zijn niet echt dun hoor.
Je hebt ze in allerlei soorten en maten daar:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109442623
Mijn soepje staat te pruttelen, het ruikt al heerlijk. Ik weet hoeveel vocht ik over had en hoeveel bloem/boter ik dus nodig heb, we shall see.

Domme fout gemaakt, ik had na het koken de deksel van de aspergepan gedaan en er was zodoende best veel vocht verdampt toen ik een uur later soep ging maken. Heb er nog maar 300 ml water bijgedaan.
Spoilers!
pi_109444602
Wow, hij is echt super lekker! Beetje jammer dat de deksel niet goed afsluit en ik nu maar een halve liter soep heb :D.
Spoilers!
  vrijdag 23 maart 2012 @ 23:59:36 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109451065
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 21:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wow, hij is echt super lekker! Beetje jammer dat de deksel niet goed afsluit en ik nu maar een halve liter soep heb :D.
Lesje dus voor de volgende keer, maar ik ben blij dat je het lekker vond. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109451987
Enige wat er gebeurt is als de boel verdampt is dat er water verloren gaat, niets aan de hand dus, gewoon weer water water toevoegen.

edit: Technisch gezien maak je op deze manier een veloute (bouillon gebonden met roux - gelijke delen boter/bloem)
hoi
pi_109452192
Ik ben dol op lessen leren in de keuken ^O^ .

Dat is dus een veloute. Fijn dat je het even uitlegt, dat is een van die dingen die ik ooit nog eens wil googlen ;) . En ik weet wel dat ik er water bij kan voegen maar dat water heeft geen aspergesmaak. Het lijkt mij dat de boel wat verflauwt als ik er water bij doe. Maar een scheutje moet wel kunnen inderdaad.
Spoilers!
pi_109570695
Asperges. :9 Zijn degenen die nu in de winkel liggen ook de verse uit NL of nog niet?
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  dinsdag 27 maart 2012 @ 16:23:43 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109571561
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 15:59 schreef Kluts het volgende:
Asperges. :9 Zijn degenen die nu in de winkel liggen ook de verse uit NL of nog niet?
Ja.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109573494
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 15:59 schreef Kluts het volgende:
Asperges. :9 Zijn degenen die nu in de winkel liggen ook de verse uit NL of nog niet?
Ze zijn er al wel mondjesmaat, maar die ik heb zien liggen tot nu, waren niet echt om oever naar huis te schrijven..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 28 maart 2012 @ 01:21:29 #66
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109594699
Ik stoom ze altijd, ik hou van knapperig en niks werkt dan zo goed als stomen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 28 maart 2012 @ 01:38:02 #67
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_109594911
Het lijkt me zo vroeg nog?

Desalniettemin kan het niet lang meer duren voor er goede kwaliteit gestoken wordt.

Heerlijk vooruitzicht! :9
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_109595059
Overgewaardeerd.
pi_109596167
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 01:38 schreef ondeugend het volgende:
Het lijkt me zo vroeg nog?

Desalniettemin kan het niet lang meer duren voor er goede kwaliteit gestoken wordt.

Heerlijk vooruitzicht! :9
We zijn gisteren even langs een paar asperge telers gefietst, en eentje had zelfs een bord staan met de mededeling dat er nog geen asperges verkocht werden. _O- Die zal wel gek geworden zijn van de vraag wanneer ze gaan steken.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_109596419
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 17:17 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Ze zijn er al wel mondjesmaat, maar die ik heb zien liggen tot nu, waren niet echt om oever naar huis te schrijven..
Die komen toch uit Peru? Er zijn er wel uit Limburg maar die zijn kunstmatig voorgekweekt, niet mijn ding.
pi_109596454
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 08:31 schreef Ffleamig het volgende:

[..]

Die komen toch uit Peru? Er zijn er wel uit Limburg maar die zijn kunstmatig voorgekweekt, niet mijn ding.
Nee niet van die import dingen bij de AH, echte Hollandse, maar volgens mij iets van klasse-II fijn, van die kromme dunne sprietjes zegmaar. Er wil altijd wel een aspergeboer de eerste zijn natuurlijk.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 28 maart 2012 @ 08:36:11 #72
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_109596464
Ahh lekker!
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_109596478
Ik heb nou alweer zin in de Sallandse Aspergemanifestatie, lekker asperge-bitterballen eten. :9~ We moeten alleen nog even op zoek naar een mooie aspergewijn voor dit seizoen, iemand nog een lekkere tip?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_109629133
Ik wacht nog even voor ik naar mijn favoriete boertje ga. Asperges! :9

Nu snel de laatste restjes uit de vriezer opeten. :@
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 28 maart 2012 @ 22:05:32 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109629425
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 08:31 schreef Ffleamig het volgende:

[..]

Er zijn er wel uit Limburg maar die zijn kunstmatig voorgekweekt, niet mijn ding.
Kunstmatig, kunstmatig. Ze komen vanonder een tunneltje. Ik zou dat niet "kunstmatig" noemen. Gewoon beschermd, een beetje vertroeteld, dat ze het niet zo koud hebben.
pi_109640851
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Kunstmatig, kunstmatig. Ze komen vanonder een tunneltje. Ik zou dat niet "kunstmatig" noemen. Gewoon beschermd, een beetje vertroeteld, dat ze het niet zo koud hebben.
En uiterst prijzig nog, ik zag ze vorige week bij de Sligro voor 12,95 per pond liggen, ze zagen er mooi uit en om het geld hoef ik het niet te laten maar dat vond ik toch iets te veel.
pi_109642798
Iemand al iets gevonden in omgeving Leiden? AH en Hoogvliet hadden nog niks.
pi_109643360
Bij Bas van der Heijden zeiden ze gisteren dat ze volgende week asperges hebben. Ik vind die van hen altijd erg lekker en heel goed geprijsd.
Spoilers!
  donderdag 29 maart 2012 @ 10:37:24 #79
228751 Patapon
pata pata pata pon
pi_109643499
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 10:11 schreef DrukVout het volgende:
Iemand al iets gevonden in omgeving Leiden? AH en Hoogvliet hadden nog niks.
Gister hadden ze bij de AH XL een paar pond liggen.
pi_109644047
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 10:37 schreef Patapon het volgende:

[..]

Gister hadden ze bij de AH XL een paar pond liggen.
Mooi bedankt! Loop ik vanavond even langs!
pi_109645084
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 10:37 schreef Patapon het volgende:

[..]

Gister hadden ze bij de AH XL een paar pond liggen.
Peruaanse neem ik aan?
  donderdag 29 maart 2012 @ 12:12:57 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109647022
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 11:23 schreef Ffleamig het volgende:

Peruaanse neem ik aan?
Nee, Hollandse!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_109650724
Asperges, eindelijk weer!
Bij mijn ouders in de buurt (let's say, 800 meter verderop) zit een hele goede aspergeboer waar wij ze altijd halen. Op prijs/kwaliteit gesorteerd ook. Kan niet wachten :D
pi_109651158
Wij hebben hier in het Salland keuze uit een aantal goede telers, die ook allemaal een winkeltje hebben voor de verkoop aan particulieren, maar de beste zit eigenlijk ~17 km verderop, dus dat is even rijden. Maar ze zijn zeker wel de moeite waard, wij hebben al in geen jaren meer asperges bij een supermarkt gekocht moet ik zeggen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  Licht Ontvlambaar donderdag 29 maart 2012 @ 13:53:09 #85
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109651348
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 08:48 schreef Ffleamig het volgende:

[..]

En uiterst prijzig nog, ik zag ze vorige week bij de Sligro voor 12,95 per pond liggen, ze zagen er mooi uit en om het geld hoef ik het niet te laten maar dat vond ik toch iets te veel.
Goeiendag... ik heb vorige week op de markt in Aubel een kilo gehaald voor 2 euro.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109651584
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:53 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Goeiendag... ik heb vorige week op de markt in Aubel een kilo gehaald voor 2 euro.
Gister bij de AH 3 euro voor 400 gram betaald. Maar ze waren lekker. :9
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  donderdag 29 maart 2012 @ 14:00:55 #87
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_109651705
Het bedrijfsrestaurant had vandaag "aspergesoep"... Ik dácht nog: lekker!

Het was soep en er zaten was (beetje draderige) asperges in, maar het was géén aspergesoep...
deceptie...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_109652065
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 13:53 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Goeiendag... ik heb vorige week op de markt in Aubel een kilo gehaald voor 2 euro.
Dat kan toch bijna niet zo goedkoop?
  Licht Ontvlambaar donderdag 29 maart 2012 @ 14:12:27 #89
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109652239
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:09 schreef Ffleamig het volgende:

[..]

Dat kan toch bijna niet zo goedkoop?
Waren dunnetjes, de dikkere waren 3 euro voor een kilo... Markt in Aubel is heerlijk goed en goedkoop groente en fruit halen.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109654693
quote:
7s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:12 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Waren dunnetjes, de dikkere waren 3 euro voor een kilo... Markt in Aubel is heerlijk goed en goedkoop groente en fruit halen.
Waar ligt Aubel als ik vragen mag?
  vrijdag 30 maart 2012 @ 09:25:45 #91
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_109684700
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 14:00 schreef Beelzebufo het volgende:
Het bedrijfsrestaurant had vandaag "aspergesoep"... Ik dácht nog: lekker!

Het was soep en er zaten was (beetje draderige) asperges in, maar het was géén aspergesoep...
deceptie...
Het waren in elk geval wél asperges... :X asperge-plas :X
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_109686419
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 15:11 schreef Ffleamig het volgende:

[..]

Waar ligt Aubel als ik vragen mag?
Net onder Maastricht in België, denk ik.
  zondag 1 april 2012 @ 12:24:05 #93
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_109758380
Gisteren op de markt een pond versgestoken asperges gekocht. 9,50 per kilo. Ze liggen nu in een vochtige theedoek gewikkeld te wachten totdat ik ze vanavond ga bereiden. Op z'n simpels: met een botersausje, ei en achterham.

:Y)
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 1 april 2012 @ 14:25:59 #94
269 vats
Live life to the max!
pi_109762772
Die dingen mis ik hier! Ze hebben ze wel hier in China, maar zijn dan of de groene of witte die niet lekker zijn.

Zo lekker asperges (van de kweker in De Lier uit de kas) met gekookte eieren, beenham van de slager (dus geen rommel van de super) gekookte aardappeltjes met gesmolten roomboter, en op de asparges een ouderwetse bloemsausje!

Dit mis ik dit jaar wel!
  zondag 1 april 2012 @ 14:36:33 #95
11102 knep
Mountainfreak
pi_109763244
Hier in het dorp waren ze vanmorgen druk aan het steken.
pi_109765368
Ik ben het met Bolkie eens, vind het maar wat slap smakende dingen. Als ik eraan denk zal ik het nog eens een kans geven maar net zoals witlof vind ik het maar een hap water.

Kom niet aan met die ovenschotels met ham/kaas en weet ik wat erbij, dan kan je die witlof/asperges er net zogoed uitlaten en alleen de rest eten.
pi_109767887
quote:
18s.gif Op zondag 1 april 2012 15:26 schreef Guus Muisarm het volgende:
Ik ben het met Bolkie eens, vind het maar wat slap smakende dingen. Als ik eraan denk zal ik het nog eens een kans geven maar net zoals witlof vind ik het maar een hap water.

Kom niet aan met die ovenschotels met ham/kaas en weet ik wat erbij, dan kan je die witlof/asperges er net zogoed uitlaten en alleen de rest eten.
Misschien heb je dan buitenlandse asperges gegeten, die te lang zijn gekookt? Ze moeten grofweg beetgaar zijn, en met een mes in stukjes te snijden zijn, niet als pudding uit elkaar vallen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_109769301
Geen idee, ik heb ze niet om hun paspoort gevraagd.

M'n ex maakte die zut vaak. Ik vond er niet veel aan en dus heb ik eigenlijk nooit zelf meer de moeite genomen om het te maken.
pi_109794473
Ik heb zaterdag 5 kilo op de kop getikt voor 72,5, vrij duur dat dan wel maar ik moest ze gewoon hebben, even de decadentie vieren :@
pi_109800351
Straks weer even bij de DEKA kijken of er nieuwe binnen zijn. Gisteren waren ze al wat te droog.
En ja het zijn Hollandse en ze zijn mooi wit, lang, recht en dik. En duur. 5-6 euro per pond.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')