abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_118455761
Ow, ik ben ook keer vergeten af te gieten. Maar de aardappels waren bijna drooggekookt dus het was eigenlijk dikke prima :)
pi_118466571
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 12:52 schreef simmu het volgende:
stamppot willen maken en op de een of andere manier vergeten af te gieten en dat niet in de gaten hebben :P
soeppie iemand?
Dus je begon te stampen met het water nog in de pan? :D

da;s wel balen :P
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 19:23:32 #153
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118469766
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
Zucht, ben weer de fout in gegaan met sojasaus..
Het was een Japans gerecht dus ik ging er vanuit dat ik Japanse sojasaus moest gebruiken, niet dus..
het smaakt echt raar nu, kan me niet voorstellen dat dit de smaak hoort te zijn
Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:42:12 #154
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118473209
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 19:23 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het wat uit had gemaakt, sukiyaki is gewoon geen mindblowing gerecht. Japanse of Chinese sojasaus, dat verschil proef je echt niet hoor, in dit gerecht. Of je sojasaus moet al niet lekker zijn geweest. Te oud of een nepmerk. Of je had toch donkere sojasaus ipv lichte.
Ik heb zowel de donkere als de lichte Pearl River en het flesje zag eruit als het linker flesje.
Sterker nog, ik was op jouw site aan het bladeren, zoekend naar een goede sojasaus en heb het daarna pas gekocht :D
Maar bij m'n gerecht heb ik voor het grootste deel Kikkoman gebruikt en ik denk dat dat de fout was.
Als ik alleen die Pearl river had gebruikt was het misschien wel lekker geworden..
Maar goed, al doende leert men :)
  zaterdag 27 oktober 2012 @ 10:04:10 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118489290
Ik denk echt dat het niet veel uit zal maken.
pi_118489847
Koken is ook een gevoel hebben voor smaak. Weten In kunnen schatten hoe veel of hoe weinig je in een gerecht kan hebben.

'verwarm de oven voor op 180 graden en leg dan de broodjes er 8 minuten in' -> 'gooi de broodjes in de oven, laat hem voorverwarmen tot 250 graden, als hij heet is gooi je er nog 4 tot 6 minuten grill overheen (afhankelijk van het soort broodje)', en dan krijg ik perfecte broodjes die de kleur hebben van het houten snijplankje.

Het gaat een blunder worden als je de gebruiksaanwijzing gaat volgen in die kl*teoven die wij hebben.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_118491975
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger :'). In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex.
Noodles
pi_118492087
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 12:14 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Wel eens keukenmes laten vallen en wou ik het opvangen. Diepe snee in mijn vinger :'). In die fractie van een seconde denk je ook niet na en doe je het uit reflex.
dat deed ik met groente. Pannetje met van het vuur halen om af te gieten, vergeten dat de handvaten nogal warm waren, geen pannenlap gebruikt. Dus mijn handen stonden in de fik, gooi pannetje iets voor me uit, bedenk me dat de groente dan op de grond valt en probeer die dus nog op te vangen. Niet echt handig...
pi_118494086
proberen een mes op te vangen heb ik gelukkig al afgeleerd :P nu doe ik gewoon een stap naar achter en laat 't vallen.
Wel lekker blijven plakken hè?
  woensdag 23 januari 2013 @ 18:56:24 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121948800
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
pi_121948842
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
:D
pi_121948970
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 18:56 schreef SiGNe het volgende:
Net weer een prachtige.. ik zet m'n pan op het vuur, pak boter uit de koelkast en spuit het in de warme pan.. was het geen boter maar mayonaise :@ :')
Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis :P
  woensdag 23 januari 2013 @ 19:34:48 #163
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121950378
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 19:01 schreef Selestha het volgende:

[..]

Boter die spuit is sowieso geen boter, maar een eng derivaat van margarine.. Dus daar ging het al mis :P
Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.
En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super..
pi_121971968
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 19:34 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Croma.. bakt altijd wel goed vind ik.. vind het lekkerder bakken dan olie.
En ok, reuzel ofzo is beter maar dat hebben ze dan weer niet bij de super..
Wat is er mis met gewoon roomboter? ;)
pi_122016844
Beur culinair van Hollandia?
Spuit je ook uit de fles de pan in en ik zie het heel veel gebruikt worden ;)
  Manager PR/Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 01:51:14 #166
269689 crew  Viv
pi_122017021
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 07:09 schreef Selestha het volgende:
Wat is er mis met gewoon roomboter? ;)
Volgens de nieuwste reclame zou het spetteren. :')

Wij gebruiken dus alleen roomboter en olijfolie. :Y)
pi_122320263
Een verse van vanavond... Broccoli in een stoommandje, stoommandje in pannetje zetten en ineens afvragen waarom het naar verbrande haren ruikt in de keuken.
Owja. Water vergeten 8)7
pi_122328265
Lasgne uit een pakkie maken, jaaaaaaaaaaren geleden.
Ik had alleen niet voldoende melk... dus had ik uiteindelijk teveel water in verhouding met melk. Wist ik toen veel!!! Nah, dan krijg je niet echt een lekker sausje }:|
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:13:57 #169
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_124412064
Vandaag weer een nieuwe blunder toe kunnen voegen, ik wou even wat tomatensoep blenderen maar ik zat per ongeluk met mijn hand op het overdrukgaatje waardoor de deksel omhoog schoot met alle gevolgen van dien.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:34:15 #170
331137 JimboSlice
Shake 'n Bake
pi_124412576
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet.
Bob Loblaw's Law Blog: Lobbing Law Bombs
  zaterdag 23 maart 2013 @ 17:58:58 #171
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_124413392
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:34 schreef JimboSlice het volgende:
Ik heb bij de eerste keer couscous maken 2,5 liter water gebruikt in plaats van 250 cl. Qua kleur en substantie had het na het afgieten nog het meeste weg van een pan liposuctievet.
Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_125154809
Ik had mijn broer en zijn gezin uitgenodigd voor een goedmaakdineetje. Ik had dus alvast een grote pan water met twee kippen op het vuur gezet voor de kipragout en dat stond lekker met kruiden te pruttelen en te trekken in de keuken terwijl we bij zaten te praten in de huiskamer.

Even later komt mijn broer binnen en zegt: "die kip was gaar, die heb ik alvast afgegoten hoor!". En zo is mijn kostbare bouillon in de afvoer terechtgekomen. :)

Gelukkig had ik nog wat bouillontabletten in huis om nieuwe bouillon te maken.
pi_125155097
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 17:58 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ik snap dan niet wat je fout hebt gedaan..
Dat is tien keer zoveel water denk ik. :)
pi_125155554
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 16:29 schreef technofreak86 het volgende:
Heb een keer een pot thaise rode curry pasta gehaald bij de lidl. Stond verder niets op over hoe het gebruikt moest worden.
Ik dus een paar ons kip aangebakken en een halve zak wokgroenten, vervolgens de hele pot curry pasta erbij gedaan.
Was ongelovelijk zout en niet meer te eten.
ja, dat heb ik precies zo gedaan met de groene curry. Bij het afproeven heb ik het moeten corrigeren met extra vlees, water en kokosmelk. Ik had daarna voor twintig porties currysaus in de vriezer. Ik vond het nogal komijn-achtig overigens, maar niet vies.
  donderdag 11 april 2013 @ 15:52:23 #175
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
pi_125157305
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 14:53 schreef unfocused het volgende:

[..]

Dat is tien keer zoveel water denk ik. :)
250 cl is 2,5 liter
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')