Joipoidoipoipoi | dinsdag 13 maart 2012 @ 16:55 |
Deel 1 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! Deel 2 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! (deel 2) Deel 3 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! (deel 3) Openingspost van deel 1: - Aangebroken producten niet goed afsluiten - Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam - Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken - Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee ![]() - Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen ![]() - Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is - Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken - Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien) - Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat - Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken ![]() - Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) ![]() - Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk - Frituren in oud frituurvet Laatste post van deel 3: Ik ben trouwens nog steeds erg benieuwd of Bosbeetle het groene gedeelte van de prei gebruikt of weggooit. | |
Magica | dinsdag 13 maart 2012 @ 17:05 |
-Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien) Ik maak me hier schuldig aan ![]() | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 13 maart 2012 @ 17:07 |
- Mensen die geen varkenshaas kunnen bereiden. Nou ben ik zelf over het algemeen niet zo dol op varkensvlees, maar goed. Mijn vriend zei een keer dat hij niet van varkenshaas houdt omdat dat zo droog en taai is. Ik: ![]() ![]() Hij scheen dat elke kerst bij zijn ex-schoonouders te krijgen, maar blijkbaar weten ze gewoon niet hoe ze het moeten bereiden. ![]() | |
Zilverdolk | dinsdag 13 maart 2012 @ 17:16 |
- Mensen die eerst de ui snijden voor door de warme hap o.i.d. en daarna de appel voor de fruitsalade. Ranzige ui appel krijg je er van! Je moet of nadenken over de volgorde of gewoon je handen schrobben! | |
Rapaille | dinsdag 13 maart 2012 @ 18:00 |
Ik vind het vervelend als mensen niet weten hoe ze bepaalde stukken vlees moeten snijden. Dus bijvoorbeeld met de draad mee snijden terwijl dwars op de draad logischer is. Of mensen die een hele kip bereiden en niet nadenken over het snijden --> Lekker bereide kip ziet er dan al gauw uit als een slagveld. Het is niet zo erg als je het niet weet, maar denk er dan 10 seconde over na. Met je gasten als uitgangspunt. | |
superkoos | dinsdag 13 maart 2012 @ 18:37 |
mensen met botte messen in de keuken | |
Resistor | dinsdag 13 maart 2012 @ 19:34 |
Te kleine pannen gebruiken, die helemaal volgooien, en dan proberen zuurkool/boerenkool/andijviestamppot te maken. Terwijl er wel grote pannen in huis zijn. 'Ja maar dan kook ik te veel'. Het is ook niet de bedoeling om die pannen dan tot de rand vol te gooien. 1/3 tot 1/2 vol, en dan kan je roeren en stampen zo veel je wil, en alles blijft in de pan. | |
MaximusTG | dinsdag 13 maart 2012 @ 19:38 |
Vaak is het toch wel zo dat diezelfde mensen met scherpe mensen een slechter alternatief zou zijn ![]() | |
opa_sigaar | dinsdag 13 maart 2012 @ 19:48 |
Dat klinkt bekend! Mijn moeder maakt varkenshaas door hem in een braadpan een uur op hoog vuur te zetten. Ik krijg altijd tranen in mijn ogen als ik het zie, laat staan zodra we aan tafel gaan. | |
fotostarter | dinsdag 13 maart 2012 @ 19:57 |
Zelfde als biefstuk. Een ramp om voorgeschoteld te krijgen bij vele. | |
Bosbeetle | dinsdag 13 maart 2012 @ 20:07 |
soberso mensen met keukens ![]() | |
Isabeau | dinsdag 13 maart 2012 @ 20:21 |
....een....een...uur... ? ![]() | |
Merel1808 | dinsdag 13 maart 2012 @ 20:21 |
Mensen die (in de keuken) sowieso verkeerd spellen ![]() | |
Bosbeetle | woensdag 14 maart 2012 @ 13:40 |
Ik gooi ongeveer éénderde van het groene gedeelte weg, zo gemiddeld gezien, dus waar het heel dik wordt. Ook gooi ik de wat taaiere buitenste bladen iets eerder weg dan de binneste, als ik de prei aan het snijden ben. [ Bericht 0% gewijzigd door Bosbeetle op 14-03-2012 13:45:58 ] | |
Bosbeetle | woensdag 14 maart 2012 @ 13:40 |
Sowieso mensen die FOK! meme's niet kennen. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 14 maart 2012 @ 13:45 |
- Mensen die als ze bijvoorbeeld een berg kipfilet kopen, dat in één keer in de vriezer leggen i.p.v. het te verdelen in meerdere stukken, waardoor ze als ze het gaan ontdooien, alles in één keer moeten ontdooien en datgene wat te veel is, weggooien. Sorry PLAE@, maar ik heb mensen dat vaker zien doen en ik kan daar maar niet aan wennen. ![]() | |
Selestha | woensdag 14 maart 2012 @ 13:45 |
Serieus? Dat is best erg ![]() | |
RobinOok | woensdag 14 maart 2012 @ 14:14 |
Toch zou ik als ik jou was eens overwegen in therapie te gaan, Joipoidoipoipoi. Dat is toch echt niet gezond wat jij je allemaal aantrekt van wat anderen doen. | |
HostiMeister | woensdag 14 maart 2012 @ 14:18 |
Blij dat jij het zegt. ![]() | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 14 maart 2012 @ 14:19 |
Nou, over het algemeen is het meer verbazen dan echt ergeren hoor. Ik verbaas mij overigens graag, en zou daarom niet willen dat een therapie mijn dagelijkse verbazingen zou wegnemen. ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 14 maart 2012 @ 14:25 |
Zonde ![]() Ik vind varkenshaas zelfs lekkerder dan biefstuk, mits goed bereid. | |
Bosbeetle | woensdag 14 maart 2012 @ 14:47 |
| |
3-voud | woensdag 14 maart 2012 @ 15:02 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Priceless! | |
MinderMutsig | woensdag 14 maart 2012 @ 15:05 |
Ik prik worst helemaal naar de gallemiezen want dan vind ik hem lekkerder. | |
Pietverdriet | woensdag 14 maart 2012 @ 19:38 |
Note to self, niet daten met MinderMutsig | |
Gripper | donderdag 15 maart 2012 @ 09:55 |
Dus jij hebt liever een verschrompelde droge dan een lekkere dikke sappige worst? ![]() | |
Joipoidoipoipoi | donderdag 15 maart 2012 @ 10:08 |
- Asbakken met uitgedrukte sigaretten in de keuken ![]() - Mensen die roken in de keuken terwijl ik of zijzelf eten aan het maken zijn ![]() (Speciaal voor de mensen die moeite hebben met het onderscheiden van nuances: Dit is overigens een echte ergernis en dus meer dan alleen maar een verbazing.) | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 10:10 |
![]() | |
Lienekien | donderdag 15 maart 2012 @ 10:13 |
Arme Bosbeetle. | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 10:16 |
Ja mijn wereldbeeld stort in. | |
Lienekien | donderdag 15 maart 2012 @ 10:17 |
Als je gaat twijfelen aan de geaardheid van Piet, dan kun je overal wel aan gaan twijfelen. | |
Joipoidoipoipoi | donderdag 15 maart 2012 @ 10:46 |
![]() | |
Axia | donderdag 15 maart 2012 @ 11:29 |
Dit vind ik inderdaad ook erg smerig. ![]() | |
Selestha | donderdag 15 maart 2012 @ 11:39 |
Frituurmandjes die altijd in de pan blijven en nooit schoongemaakt worden inclusief aangekoekte resten ![]() | |
HostiMeister | donderdag 15 maart 2012 @ 12:00 |
Komt dat omdat je gewoon iets tegen roken hebt? Snap namelijk niet waarom roken in een keuken zo erg zou zijn? ![]() | |
Joipoidoipoipoi | donderdag 15 maart 2012 @ 13:15 |
Nee hoor. Jij vindt het ook niet erg als je in een restaurant eet en je ziet het personeel uitgebreid roken in de keuken? Heb je zelf weleens in de horeca (eetgelegenheid) gewerkt trouwens? | |
HostiMeister | donderdag 15 maart 2012 @ 15:39 |
Niet echt nee, als ze maar aan het werk zijn met een peuk in de bek. Zelf ben ik meer een hobbykok en liefhebber van kloten in de keuken. En nee ik heb nog nooit in de horeca gewerkt. Hoezo? | |
Magica | donderdag 15 maart 2012 @ 15:48 |
Mensen die kip snijden met blote handen en dan alleen met water hun handen afspoelen ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 15 maart 2012 @ 16:00 |
Als het water maar heet genoeg is. | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 16:01 |
Mensen die veel te bang zijn voor bacteriën daar erger ik me wel aan ![]() ![]() | |
Blossom86 | donderdag 15 maart 2012 @ 16:05 |
Kruimels, druppels en viezigheid op het aanrecht. | |
mascarpone | donderdag 15 maart 2012 @ 16:12 |
Gisteren was ik in een restaurant waar de varkenshaas lauw en gortdroog was. Toen ik er wat van zei, werd me verteld dat als ze het niet goed doorbakken dat het dan puur vergif zou zijn. ![]() Ik heb uiteindelijk wel een andere goede gekregen, maar ik kom er niet weer terug. | |
Magica | donderdag 15 maart 2012 @ 16:18 |
nee met koud water | |
Magica | donderdag 15 maart 2012 @ 16:19 |
Nou ik ben niet bang voor bacterien Je zou mijn huis eens moeten zien ![]() Maar eerst kip snijden en daarna met je gore handen groente snijden vind ik smerig | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 16:33 |
Hmm mits je die groenten nog gaat koken/bakken is er weinig aan de hand. Maarja ik gebruik ook altijd wel een ander snijplankje voor vlees, en was mn handen tijdens het koken vaker dan tijdens mijn lab werk ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 15 maart 2012 @ 16:37 |
![]() | |
Pietverdriet | donderdag 15 maart 2012 @ 20:55 |
Erg he? | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 20:58 |
Ik ben gewoon verward nu... cognitieve discrepantie. | |
Pietverdriet | donderdag 15 maart 2012 @ 21:06 |
Niet zo hokjes denken | |
Bosbeetle | donderdag 15 maart 2012 @ 21:45 |
Goede tip ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 15 maart 2012 @ 22:05 |
het is moeilijk bescheiden te blijven |