golfer | donderdag 8 maart 2012 @ 00:58 |
Programma rond de onstuimige en wilde keuken van Wouter Klootwijk.![]() Donderdagavond om 21:30 op Ned2. Afgelopen avond over tomaten. Volgend seizoen dus weer nieuwe? | |
DrukVout | donderdag 8 maart 2012 @ 09:53 |
En elke keer als ik het kijk snap ik er geen zak van dat hij een baby in zijn wok legt om te badderen. Ja voor hem makkelijk want hij doet alles "anders" maar wat heeft dat kind met zijn afleveringen te maken... Maareuh mijn tomatenplanten worden niet zo groot! | |
MaximusTG | donderdag 8 maart 2012 @ 10:11 |
Ik denk dan altijd aan het spreekwoord "het kind met het badwater weggooien". Weet ook niet of ie daar ook op doelt? | |
vriendelijkevriend | donderdag 8 maart 2012 @ 10:37 |
Misschien is het juist mooi om het niet te begrijpen ![]() | |
golfer | donderdag 8 maart 2012 @ 12:46 |
Niets, maar ik denk dat hij alternatieve manieren van het gebruik van een wok daarmee wil laten zien. ![]() | |
MaximusTG | donderdag 8 maart 2012 @ 13:46 |
Die fabrikant van inductiefornuizen zal wel gebaald hebben trouwens na het zien van de aflevering. Eerst de komvormige plaat laten zien, en vervolgens doodleuk een handgemaakte platte wok gaan gebruiken ![]() Vanmiddag de tomaat-aflevering kijken ![]() | |
RobinOok | donderdag 8 maart 2012 @ 17:03 |
Ik had dat iemand aangeraden, die platte wok op inductie, maar die was er niet zo blij mee. (hier te lezen) Na het inbranden was de bodem krom en kon ie 'm volgens hem wel weggooien. Ik heb geen inductie, dus ik kan het niet nadoen. Maar ik ben nu toch wel erg benieuwd of het nou echt werkt of niet. Iemand hier ervaring mee? Of zin in een experimentje? ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door RobinOok op 08-03-2012 17:13:20 ] | |
Pietverdriet | donderdag 8 maart 2012 @ 17:06 |
Heb jij zo een mooie straalmotor van een wokbrander, Robin? | |
MaximusTG | donderdag 8 maart 2012 @ 17:09 |
Hmm, ja, dat kan ik me wel voorstellen eigenlijk. Maar euhm, zou je em dan niet na het inbranden zelf weer recht kunnen maken met een hamer? Hij wordt tenslotte ook in vorm geslagen.. Met zo'n kunststof hamer. | |
RobinOok | donderdag 8 maart 2012 @ 17:11 |
Nee, jammer genoeg niet. :-) In China wel. Daar zijn alle ingebouwde gasfornuizen van die idiote straalmoteren. Even vergeten dat de fluitketel (zonder fluit) op staat en je vindt 'm met gesmolten handvaten. Nee, jammer genoeg niet. Misschien later nog eens, later als ik groot ben. ![]() In China wel. Daar zijn alle ingebouwde gasfornuizen van die idiote straalmoteren. Even vergeten dat de fluitketel (zonder fluit) op staat en je vindt 'm met gesmolten handvaten terug. Net op tijd toen, dat gelukkig wel. Pfffffjiew | |
Pietverdriet | donderdag 8 maart 2012 @ 17:12 |
Moet je wel goed plat kunnen meppen. | |
MaximusTG | donderdag 8 maart 2012 @ 17:14 |
Moet je aan de binnenkant iets plats houden. Ik zie het zo voor me dat ik iets van een houten paal met platte bovenkant in de grond heb staan, pan met onderkant naar boven erover heen, en dan beginnen te meppen :p. Die tomaat vond ik wel echt geweldig; kan het me goed voorstellen, dit is wat een cherrytomaat op mn balkon deed: En daar stopte ie niet ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 22 april 2012 @ 09:39 |
heeft iemand al liebig vleesextract gekocht ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 april 2012 @ 09:46 |
Jep, maar zelfgemaakt smaakt het beter. Maar nog steeds beter dan blokjes. | |
FkTwkGs2012 | zondag 22 april 2012 @ 09:49 |
nice. hebben ze ook kip enzo of alleen rund? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 april 2012 @ 09:51 |
Op internet | |
FkTwkGs2012 | zondag 22 april 2012 @ 09:51 |
linkje? | |
Pietverdriet | zondag 22 april 2012 @ 10:10 |
http://www.amazon.de/s/re(...)=UTF8&qid=1335082025 | |
golfer | donderdag 25 oktober 2012 @ 16:10 |
Nieuwe serie begint weer 31-10-2012 Droog. Afl.: Droog. Sinds jaar en dag hingen vissers vissen aan een waslijn om ze te drogen. Dat gebeurt nog altijd; de beroemdste gedroogde vis is de kabeljauw die stokvis is gaan heten. De kok van De Wilde Keuken doet een merkwaardige ontdekking. Het mag helemaal niet van de regering, vis drogen in de wind. | |
RobinOok | donderdag 25 oktober 2012 @ 17:57 |
Dat is toch geen nieuwe aflevering? | |
golfer | donderdag 25 oktober 2012 @ 18:27 |
Jawel. Eerste van het nieuwe seizoen. | |
vriendelijkevriend | donderdag 25 oktober 2012 @ 19:32 |
![]() | |
Pietverdriet | donderdag 25 oktober 2012 @ 19:36 |
Jippie, hopelijk komt vriend Niels ook voorbij! | |
golfer | woensdag 31 oktober 2012 @ 20:25 |
Nu dus. | |
Piles | woensdag 31 oktober 2012 @ 20:28 |
Oh ja, net op tijd. | |
Pietverdriet | woensdag 31 oktober 2012 @ 20:52 |
golfer | donderdag 1 november 2012 @ 00:26 |
Leuke aflevering. Prachtige beelden weer uit IJsland. En lijkt me lekker, die gedroogde scharretjes. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 november 2012 @ 06:41 |
Krrrrittsch | |
Erasmo | donderdag 1 november 2012 @ 10:32 |
Gemist ![]() | |
MaximusTG | donderdag 1 november 2012 @ 10:34 |
Je kan het toch gewoon nakijken op uitzending gemist ![]() Wel smerig zeg, die runder-slagaderen. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 1 november 2012 @ 11:12 |
Runderslagaderen? | |
MaximusTG | donderdag 1 november 2012 @ 11:14 |
Niet gezien? Of waren het gewone aderen, dat kan ook. In die stoofpot/soep wat die Afrikaanse vrouw maakte van die vissenkop? Edit: ja, de ondertiteling zegt slagader, maar hij zegt "vein". Dan zegt zij, "Yes, cow vein". Dan vraagt hij of het voor de smaak is alleen, zegt zij dat het voor "eating" is. En dan proeft ie er een en dan is ie nogal crunchy :p. [ Bericht 49% gewijzigd door MaximusTG op 01-11-2012 11:21:18 ] | |
Pietverdriet | donderdag 1 november 2012 @ 11:25 |
Oh, dat stukje, zat mijn man doorheen te praten, kreeg dat maar half mee. | |
golfer | donderdag 1 november 2012 @ 12:03 |
Leek mij wel een lekker soepje: koeienmaag, koeienaderen en vissekop. ![]() | |
Pietepietje | donderdag 1 november 2012 @ 20:24 |
Dat apparaat om die vissenkoppen eraf te halen viel nog wel mee, maar die soep vond ik echt het smerigste van de hele uitzending. Dat in IJsland vond ik wel wat toevoegen, want daar zag je hoe vis op grote schaal verwerkt wordt, terwijl je bij de fragmenten in Nederland zag hoe mensen thuis vis drogen en koken. Zo heb je dus van twee kanten beeld ![]() Leuk programma ook, mooi dat er weer een nieuw seizoen is ![]() | |
Erasmo | vrijdag 2 november 2012 @ 21:03 |
Heb pas vandaag weer toegang tot breedbandinternet ![]() Slagader in de soep vond ik nogal frappant, ik heb wel eens hart gekookt en die slagader was zo taai dat ik er met de snoeischaar doorheen moest ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 7 november 2012 @ 17:57 |
Vanavond over citroenen | |
Pietverdriet | woensdag 7 november 2012 @ 20:30 |
Een antroposofische siciliaan, whats next, een libertarische zweed? | |
henkde_j | woensdag 7 november 2012 @ 20:32 |
Val er net is. Het is dus een Oostenrijkse boer in Sicilie? | |
Pietverdriet | woensdag 7 november 2012 @ 20:34 |
Nee, een Siciliaan die duits spreekt | |
henkde_j | woensdag 7 november 2012 @ 20:34 |
Raar accent dan ![]() Prachtig filmwerk weer trouwens ![]() | |
Pietepietje | woensdag 7 november 2012 @ 20:36 |
Inderdaad, die twee mannen in dat autootje ook ![]() Hehe, dat vuur uit die citroen ![]() | |
henkde_j | woensdag 7 november 2012 @ 20:38 |
voor de geïnteresseerden ![]() | |
ddx | woensdag 7 november 2012 @ 20:49 |
Mooi filmwerk weer. (vooral in begin) | |
Molleman | woensdag 7 november 2012 @ 20:57 |
Zeker een mooie aflevering, weer wat moois geleerd over citroenen. Filmwerk was inderdaad erg goed! | |
Pietverdriet | woensdag 7 november 2012 @ 21:11 |
Het is eigenlijk net programma met de muis | |
golfer | woensdag 7 november 2012 @ 23:16 |
Ceviche garen van gerechten. | |
golfer | woensdag 7 november 2012 @ 23:16 |
| |
Pietverdriet | donderdag 8 november 2012 @ 06:29 |
Verbaasd me niet echt dat ze een sofenkind is | |
vriendelijkevriend | donderdag 8 november 2012 @ 09:53 |
Bij een antroposofische opvoeding ligt de nadruk kennelijk niet op het Nederlands ![]() Maar ik vind Marijn Frank wel cool | |
henkde_j | donderdag 8 november 2012 @ 11:14 |
![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 november 2012 @ 19:01 |
WTF na 2 afleveringen al weer weg? | |
borisz | woensdag 14 november 2012 @ 19:03 |
Er zit een weekje tussen ivm IDFA | |
FkTwkGs2012 | woensdag 14 november 2012 @ 19:05 |
wat is idfa. zeker iets met dat ranzige voetbal? ![]() | |
borisz | woensdag 14 november 2012 @ 19:06 |
Nee documentairefestival. | |
Pietverdriet | woensdag 14 november 2012 @ 19:37 |
Doc24 is daar toch voor uitgevonden, lazer op zeg. | |
DrukVout | donderdag 15 november 2012 @ 14:55 |
Die wil ik graag zien! Altijd de discussie met wie dan ook. Ze willen altijd plastic want dat kan makkelijk in de vaatwasser. Of Glas... Vorig jaar mijn zus een messenset gegeven. Ze mocht het cadeau houden op 1 voorwaarde. Die glazenplank moest weg. | |
MaximusTG | donderdag 15 november 2012 @ 14:57 |
Glas is zeker niks idd. Qua hout kan je het beste een plank hebben van kopshout. | |
Erasmo | zaterdag 17 november 2012 @ 18:51 |
Kijkers van het eerste uur weten waar ik afgelopen vrijdag was ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 17 november 2012 @ 19:45 |
Ik heb hier kops beuken en kunststof. Man kwam ooit met glazen snijplanken als cadeau, die ruineren je messen. Alleen geschikt voor mensen die heen messen hebben. | |
golfer | zaterdag 17 november 2012 @ 20:24 |
Diverse kleuren kunststof snijplanken en ook nog een epicurean plank hier. | |
RobinOok | zaterdag 17 november 2012 @ 20:49 |
![]() Belangrijker dan t materiaal is hoe je 'm droogt. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 17 november 2012 @ 20:51 |
In mijn beuken snijplank is zeker een liter olie gegaan | |
tjoptjop | zaterdag 17 november 2012 @ 21:26 |
Pietverdriet | zondag 18 november 2012 @ 21:27 |
http://www.wildekeuken.nl/ Tweede serie de Wilde Keuken van 2012 Acht nieuwe afleveringen Aflevering 1: Droog Ver voor de uitvinding van de koelkast wisten vissers hoe vissen boven water langer goed blijven dan een dag, een week, een jaar en nog langer zelfs. Ze hingen vissen aan een waslijn en lieten de wind het werk doen. Drogen. Het gebeurt nog altijd, de beroemdste gedroogde vis is de kabeljauw die stokvis is gaan heten. De kok van De Wilde Keuken doet een merkwaardige ontdekking. Het mag helemaal niet van de regering, vis drogen in de wind. Aflevering 2: Citroen Het is geel en wordt weggegooid. Het is het lot van honderdduizend citroenen. Ze dienen als garnering. In schijfjes op de borden met gebakken vis. Maar zelden peurt iemand er een drupje uit om de vis te bezuren. De Wilde Keuken eert de veel te vaak verguisde citroen en maakt er sap van op Sicilië. Ontdekking: als op het flesje sap een groen dopje zit is het sap van citroen. Geel dopje? Sap van limoen. Maar je hebt ook groene citroenen… Aflevering 3: Fruit de mer Iedereen weet het, alleen de Ieren weten het niet. Ierland is het rijk aan zeebanket. Een Nederlandse chef-kok leert de Ieren oesters eten en valt intussen zelf nog elke dag om van verbazing hoeveel er uit Ierse wateren te oogsten is. De Ieren zelf hebben ook iets ontdekt. Een zeeslak waar de rijken in Azië en de kak van Londen in eethuizen van stand goud voor betalen. De zeeslak hadden de Ieren niet, maar wel in overvloed het voer voor het beest: zeewier. Je kunt twee dingen doen. Voer naar de dieren brengen of de dieren naar het voer. De Ieren haalden de dieren van ver, voeren ze en verkopen ze aan de wijde wereld voor de prijs van kaviaar. Aflevering 4: Plaag Een jager geeft college schijten. Het betreft in dit geval het kakgedrag van wilde ganzen. Er komt veel uit. Hinderlijk mestoverschot. Schieten moet helpen. Maar dan? Korte culinaire cursus van de jager: shoarmakruiden er overheen! Deze week vervelende beesten in De Wilde Keuken en op het land er omheen, te veel en te beweeglijk om ze te tellen. Maar ook een wonderlijk verhaal. Er is een eiland in zee waar men vervelende beesten te kort komt. Ze sterven uit. Aflevering 5: Italiaans ijs Van dropijs hebben Italianen geen kaas gegeten. Het Wilde Keukenpersoneel reist hartje winter naar het noorden van Italië om daar in een dorp alle Italianen te ontmoeten die elk voorjaar opnieuw naar het noorden trekken. Om er tot in de herfst te werken in hun Italiaanse ijssalons. Ze komen bijna allemaal uit hetzelfde gebiedje in de Dolomieten en dat al een paar generaties lang. Italiaanse ijsmakers? Dat waren ze niet, ze waren boer of knecht. Maar aan ijs was wat te verdienen. Van alles wat we kunnen eten, van bijna alles, maken de Italianen ijs als je er om zou vragen. Soms onweerstaanbaar lekker ijs. Maar ijs van drop kunnen ze niet. In De Wilde Keuken wordt even uitgevonden hoe het moet. Dat kan toch iedereen!? Aflevering 6: IJs IJs op een stokje komt uit de fabriek. IJs in bakken van de kruidenier wordt ook in een fabriek gemaakt. Hoe dat gaat mocht het Wilde Keukenpersoneel komen zien in Engeland waar in een vierkante fabriek Magnums worden gemaakt en de driekleuren raketjes. Maar ook ijstaarten van honderd meter lang die jammer genoeg daarna weer in mootjes worden gesneden. Terug thuis deden de Wilden van de Keuken een ontdekking. Wat de fabriek in Engeland kan, kunnen ze in Friesland ook. Raketjes en Cornetto’s, maar dan voor half geld. Nep? Ja. Maar de echte merken worden net zo vernept; Hertog IJs bestaat niet meer en toch bestaat het nog… Aflevering 7: Snijplank Verdriet in De Wilde Keuken om een gebruiksvoorwerp. Het zou niet meer mogen: een houten snijplank. Bijna iedereen denkt, en in elk geval handhavers van de wet op de hygiëne denken het, dat hout niet meer mag in de keuken. Omdat je ziek zou worden van de andijvie als eerder op de plank een kip gesneden is. De kok van De Wilde Keuken snijdt nog liever in zijn vingers dan een prei op een plastic plank… Maar een mooi bericht dan toch: hout mag wel en van plastic snijplanken word je ziek als je niet oplet. Je kunt het je ook niet voorstellen. Het beste broodmes ter wereld en dat dan op een ellendig stukje designplastic. Waar is dat broodmes? In De Wilde Keuken. Grappig, ik tel er zeven | |
Pietepietje | woensdag 21 november 2012 @ 20:22 |
Zometeen weer
| |
Piles | woensdag 21 november 2012 @ 20:54 |
Weer te laat ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 november 2012 @ 20:57 |
Mooie aflevering weer | |
golfer | woensdag 21 november 2012 @ 23:03 |
Lekker plateautje fruits de mer in een sterrentent en dan die hele morsige Klootwijk daar zien zitten. ![]() Zo als een kind reageren ook op die nep open haard. ![]() | |
henkde_j | woensdag 28 november 2012 @ 20:37 |
Wat een filmwerk weer ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 28 november 2012 @ 20:40 |
Damn, gemist | |
henkde_j | woensdag 28 november 2012 @ 20:43 |
Meneer is niet zo'n ganzenliefhebber ![]() | |
golfer | woensdag 28 november 2012 @ 22:47 |
Leuke uitzending weer. Hier in de buurt (Schiphol e.o.) worden de ganzen ook aangepakt. Een creatieve kok heeft er croquetten van gemaakt en die staan nu op het menu van z'n strandtent. http://www.snack-nieuws.n(...)verwerkt-tot-kroket/ | |
Molleman | woensdag 28 november 2012 @ 23:02 |
Hmm. gemist, jammer... Morgen maar op uitzending gemist kijken. | |
Pietepietje | woensdag 5 december 2012 @ 20:29 |
Hoe is het mogelijk, hier sneeuw en nu deze uitzending ![]() | |
golfer | woensdag 5 december 2012 @ 23:22 |
Weer mooie beelden en inderdaad: ijssalons zijn lucratieve business tegenwoordig. ![]() | |
ddx | donderdag 6 december 2012 @ 19:27 |
Mooie aflevering weer ![]() | |
Thorical | zaterdag 8 december 2012 @ 22:24 |
Je bent niet de 1e fokker die er bonen heeft gekocht. Ik heb er vorig jaar drie papieren zakjes met bonen/erwten vandaan gehaald. Er is in Lutjewinkel ook nog een kaasfabriek waarvan ik vaak de kaas kocht op de Dappermarkt. En via de bonenboer ben ik ook weer aan kaas gekomen voor inkoopsprijs. | |
Erasmo | zaterdag 8 december 2012 @ 22:33 |
Goed spul he ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 december 2012 @ 11:43 |
Graag! | |
Piles | woensdag 12 december 2012 @ 20:48 |
IJsjes ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 12 december 2012 @ 21:30 |
Grappig, eerst namaak ijsjes in de wilde keueken, daarna bij masterchef professional. | |
vriendelijkevriend | woensdag 12 december 2012 @ 22:33 |
Mooie beelden weer. Volgende week gaat het over snijplanken. | |
RobinOok | woensdag 12 december 2012 @ 22:51 |
Weet ik allemaal al. | |
golfer | donderdag 13 december 2012 @ 00:07 |
Er is maar 1 echte ijs, die vanilleblokken van Jamin die je kocht en waar je twee wafels op moest doen. ![]() | |
golfer | donderdag 13 december 2012 @ 00:09 |
Dat vooral. Filmisch is het altijd prima verzorgd. ![]() | |
henkde_j | donderdag 13 december 2012 @ 00:19 |
Ik heb niet zo heel veel met koken. Maar dat filmwerk is altijd om te smullen ![]() | |
RobinOok | donderdag 13 december 2012 @ 19:08 |
Koken? Het gaat in de Wilde Keuken toch ook nooit over koken? | |
Pietverdriet | donderdag 13 december 2012 @ 19:39 |
Het gaat zelden echt over koken, maar is wel geweldige TV. Heb net de laatste 2 afleveringen gekeken bij zuidending megist, ijs en italiaans ijs. Prachtig | |
Erasmo | zaterdag 15 december 2012 @ 20:44 |
Dorpsweg 68 Oudendijk. Heeft ook stukjes uitgemolken Blaarkop in de vriezer liggen. Vreemd genoeg staat het inderdaad als kookprogramma in de gids. Huishoudjournalistiek zou een betere term zijn. Voor de rest is het prachtig om zo'n fabriek te zien, een wonder van de techniek in actie. En natuurlijk Wouter Klootwijk die zonder enige vorm van schaamte een vriezer vol ijs proeft ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 15 december 2012 @ 20:47 |
Ik hou van Wouter Klootwijk, mooie man, hij is alleen wat kortademig. | |
golfer | zaterdag 15 december 2012 @ 20:48 |
En hij zou eens naar een tandarts moeten... ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 15 december 2012 @ 20:49 |
Damn, das een stukje uit de buurt. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 december 2012 @ 20:49 |
Waarom? | |
Erasmo | zaterdag 15 december 2012 @ 21:09 |
Jammer, mocht je er ooit in de buurt komen het is de moeite waard. Maar is in Duitsland dan geen fatsoenlijke karnemelk beschikbaar? | |
Pietverdriet | zaterdag 15 december 2012 @ 21:16 |
Nee, eigenlijk niet. | |
Piles | woensdag 19 december 2012 @ 22:23 |
Leuke aflevering wel over die snijplanken. Kip cremeren ![]() | |
golfer | woensdag 19 december 2012 @ 22:54 |
Snijplanken en ook weer reclame voor Robert Herder messen, zonder dat het merk genoemd werd, maar die fabriek was erg herkenbaar. Dat broodmes kost dan wel ca. 150 euro: ![]() En die snijplank die ze maakten was nou niet echt van goedkoop of zacht Europees hout. Namelijk kersenhout: ![]() | |
golfer | woensdag 26 december 2012 @ 13:11 |
Vanavond een extra lange uitzending! Culinair, een woord dat past bij dagen als vandaag. Speciaal voor vanavond een EXTRA LANGE aflevering over de Culinaire Trends voor 2013. Boerenkool zal nooit meer hetzelfde zijn... | |
Pietverdriet | woensdag 26 december 2012 @ 13:15 |
Hij vind de dame die de tent runt erg leuk. Meerdere vrouwen flirten met hem bij de opnames, maar zij is de enige waar hij echt mee flirt. | |
Blues | woensdag 26 december 2012 @ 13:24 |
Ja dat zag ik ook ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 26 december 2012 @ 13:52 |
Was bij zijn eerste bezoek ook al zo | |
RobinOok | woensdag 26 december 2012 @ 13:55 |
Ik zag iets voorbij komen met kikkererwten. Mooi dat ik daar net vorige week over geblogd heb! ![]() ![]() Kikkerwten, droge, geweekte, gele, bruine En half vrouwelijk Nederland loopt met 'm weg, Piet. Maar dat geflirt zie ik nooit. Ook niet met mevrouw Herder. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 26-12-2012 14:25:21 ] | |
Pietverdriet | woensdag 26 december 2012 @ 13:56 |
Het is ook een mooie charmante man met pretlichtjes in zijn ogen. | |
RobinOok | woensdag 26 december 2012 @ 14:30 |
Charmant vind ik nou niet echt de lading dekken! ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 26 december 2012 @ 14:35 |
Wat dan wel? | |
Blues | woensdag 26 december 2012 @ 15:01 |
Ik vind het absoluut geen charmante man... hij is leuk, maar ook een beetje viezig ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 december 2012 @ 15:06 |
Ontwapenend. Ik weet niet, heb er teveel woorden voor nodig. En ik wil niet dwepen. ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 december 2012 @ 18:07 |
Maar euh, ik verwacht op de een of andere manier een flinke adder onder deze aflevering, want ik zou zweren dat Kloot normaal gesproken gehakt maakt van culinaire trendwatchers. Ik vertrouw het zaakje dus niet helemaal. ![]() | |
Piles | woensdag 26 december 2012 @ 20:24 |
Nu ![]() | |
Pietepietje | woensdag 26 december 2012 @ 20:25 |
Het begint ![]() | |
Pietepietje | woensdag 26 december 2012 @ 21:14 |
Leuke aflevering, mooie beelden uit Jeruzalem. Ik vond die bijpresentatrice ook wel leuk ![]() | |
RobinOok | woensdag 26 december 2012 @ 21:31 |
Nadia Zerouali. *jakniksmiley* http://www.bol.com/nl/c/n(...)i/2309108/index.html | |
vriendelijkevriend | woensdag 26 december 2012 @ 21:33 |
Ja! En ook even om dat gegeil op Klootwijk te compenseren Die mitraillette zag er ook wel goddelijk uit (en staat al een tijd op m'n verlanglijstje), als dat ding de kapsalon niet kapot gaat concurreren... | |
golfer | woensdag 26 december 2012 @ 22:32 |
Ja, die mag van mij vaker komen opdraven. Leuk mens. ![]() Vooral dat laatste restaurant waar ze zo lekker zaten te 'knoeien' in Jeruzalem leek mij leuk. Die mitraillette zorgt wel weer voor een paar extra patiënten op de poli Cardio van mijn vrouw. ![]() Verder mooi de draak weer gestoken met de benamingen die vega-gerechten in de supermarkt krijgen en de gehaktballen met oud brood. ![]() En speciaal voor Piet zijn ze ook nog even geitenbok bij de Gulle Waard in Winterswijk wezen eten. | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2012 @ 13:01 |
Is dan ook de moeite "waard" | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2012 @ 14:12 |
Heb hem net terug gezien, grappige aflevering, heerlijke sneren. Ik doe trouwens kikkererwten door het gehakt. Geen gein! Maak daar ook mergknoedels mee, en gebruik kikkererwtenmeel ook om sauzen en soepen te binden. | |
Weltschmerz | vrijdag 28 december 2012 @ 13:03 |
Ik vind hem ook niet heel sympathiek, volgens mij is het een pestkop. Hij intimideert mensen een beetje, met hulp van de camera. Hij gaat iets te dichtbij ze staan met dat grote lichaam, stelt de vraag iets te indringend voor het onderwerp, en maakt tv waar hij er vooral zelf goed op komt te staan soms ten koste van zijn geinterviewden. Hij maakt leuke tv en schrijft hele leuke stukjes, maar erg aardig komt hij mij niet over en ik denk dat het een leuker programma zou zijn als hij zijn 'gasten' zich wat minder ongemakkelijk laat voelen. | |
Hardsound | vrijdag 28 december 2012 @ 15:34 |
Ik begin me steeds meer aan Wouter te ergeren. Waar hij voorheen goede informatieve programma's maakte, lijkt het er nu steeds meer op om zijn eigen mening/waarheid te verkondigen. Ik keek het programma altijd voor het vergroten van mijn informatie over voedsel, producten en productieprocessen. Maar de laatste aflevering sloeg echt alles ![]() Ik heb zelf (zakelijk) te maken gehad met de mensen die de nep ''tonyn'' ontwikkeld hebben. Ok, niet helemaal mijn ding maar heb wel bewondering voor het innovatieve van deze gasten en het mogelijke exportpotentieel van dit soort producten. Nou heb ik vernomen dat zij Wouter meerdere malen hebben uitgenodigd maar het telkens afgewezen heeft. Vervolgens dan subjectief en verkeerde informatie op nationale televisie verkondigen vindt ik slechte journalistiek ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 28 december 2012 @ 15:49 |
Dat mag van mij. Ik snap dat zo'n bedrijf publiciteit wil, maar hij mag natuurlijk zelf bepalen waar hij het over wil hebben. Er is geen recht om interessant gevonden te worden door tv-makers of zo. Ik weet ook nog wel een aantal interessante projectjes die ik aandacht zou geven als ik televisie zou maken, maar dat doe ik niet. Geen idee, ik heb niks over tonijn meegekregen in die uitzending. | |
Nikos1986 | vrijdag 28 december 2012 @ 15:52 |
De 'vegetarische slager' kan niet genoeg ge-bashed worden. Alleen al de hypocrisie die in de naam schuil gaat... Vegetarische kip, vegetarische shoarma, vegetarisch gehakt...kom op zeg. | |
RobinOok | vrijdag 28 december 2012 @ 16:00 |
Niks mis met een subjectieve mening. En wat gaf hij voor verkeerde info? | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 16:07 |
Hij gaf zijn mening en verder gaf ie precies aan wat de productsamenstelling van die troep was en zag ik nergens verkeerde informatie daarover? En het is vind ik. | |
Hardsound | vrijdag 28 december 2012 @ 16:08 |
Sojapulp met melk, suiker en zout geeft niet het product waarnaar hij in de uitzending verwijst. Water, en hop geeft toch ook geen Westvleteren? @golfer, het is gaf hij | |
golfer | vrijdag 28 december 2012 @ 16:13 |
![]() alstu: uw vegatonijn. | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 16:33 |
Hij gaf dus prima informatie, alleen snap jij het niet. | |
ddx | vrijdag 28 december 2012 @ 19:10 |
Mooi ook hoe hij in begin nog even noemt dat door al die vegetariers er zoveel geitenbokken geslacht worden ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 28 december 2012 @ 19:13 |
Hij heeft een hekel aan hypocrisie, das duidelijk. Ik vind geitjes zooo schattig en bokjes zooo lekker! | |
golfer | zaterdag 29 december 2012 @ 13:51 |
Let op! Vanaf volgende week verhuist het programma naar de vrijdag, zelfde tijd, zelfde zender. Afl.: Vis. Als de vis voor Scheveningen slaapt en met rust gelaten wordt, komt verse vis van ver. Klootwijk reist naar IJsland, het spoor terug naar waar de beste vis voor Europa vandaan komt. IJsland heeft er zat van. En dan is er het verhaal van de lekkerste vis, kakelvers, van dichtbij huis, maar vergeten. Gegeten wordt hij niet meer. Alleen in De Wilde Keuken wordt hij nog bruin gebakken. Het is het seizoen van De Wilde Keuken op wielen - een kookkeet waarin Wouter Klootwijk gaat en staat, overal waar het hem bevalt. | |
#ANONIEM | zaterdag 29 december 2012 @ 14:00 |
Zonde op vrijdag kan ik het niet zien en uitzending gemist vergeet ik over het algemeen. | |
Weltschmerz | zaterdag 29 december 2012 @ 14:15 |
Misschien zitten er nog wijze lessen in voor menig Cul-poster die beweert naar de afslag te gaan omdat daar de vis die 3 weken onderweg is proefbaar verser is dan de vis die nog een halve dag extra onderweg is naar de visboer. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 december 2012 @ 15:36 |
Ligt er aan wat voor een vis je koopt op de afslag. Ik koop trouwens nergens zo goede vis als wanneer ik op vakantie ben in Kroatie en daar smorgens op de markt de vis koop van de vissers die het die nacht gevangen hebben. Maar als jij op de visafslag scholletjes of wijting koopt die nog lijkstijfheid hebben dan zijn ze vers. | |
Weltschmerz | zaterdag 29 december 2012 @ 15:44 |
Dat is een kwestie van kunnen zien en voelen, ja, dat is moeilijker dan naar de afslag toe rijden en dan blaten hoe vers de vis was, want je hebt hem immers bij de afslag gehaald. Je hebt wel dagvissershaventjes. Als je daarheen gaat dan vind je waarschijnlijk alleen maar verse vis, maar bij zo'n grote afslag moet je ook gewoon verstand van zaken hebben. En daarmee kom je bij de viskraam net zo ver en maakt die halve dag eigenlijk niks uit. | |
FigureBirdStars | zaterdag 29 december 2012 @ 19:20 |
Ik ben maar wat blij met de visafslagen van zowel Den Helder als Den Oever hier in de buurt. Versere Noordzeevis dan daar vind je haast nergens, behalve als je het zelf vangt. Volgens mij denkt Klootwijk er ook zo over, want ik ben hem al meerdere keren op de afslag in Den Oever tegengekomen. | |
Pietepietje | vrijdag 4 januari 2013 @ 20:27 |
Het begint ![]() ![]() Edit: Nu dus [ Bericht 26% gewijzigd door Pietepietje op 04-01-2013 20:38:31 ] | |
Pietepietje | vrijdag 4 januari 2013 @ 20:32 |
Nou lekker, die man staat te roken terwijl hij de vissen uit het net haalt ![]() | |
Freak188 | vrijdag 4 januari 2013 @ 20:40 |
Bel de smaakpolitie... Wat maakt dat nou uit joh? Schar is trouwens inderdaad een lekkere vis. Die at ik vroeger regelmatig. | |
Specularium | vrijdag 4 januari 2013 @ 21:37 |
![]() | |
Piles | vrijdag 4 januari 2013 @ 21:40 |
Hij lustte iets niet ![]() | |
golfer | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:23 |
Joh....weet je dat er ook boeren zijn die roken als ze koeien melken of varkens slachten? Dat vlees of die melk lust ik ook absoluut niet. ![]() | |
golfer | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:24 |
Dat gefermenteerde rottende haaienvlees was zelfs Klootwijk iets te sterk van geur/smaak. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:24 |
Oh kut,vergeten op te nemen. :-( | |
Specularium | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:31 |
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1317375 | |
Pietepietje | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:32 |
Slagers zullen vast niet roken tijdens het slachten, en ik ga hier toch ook niet met de klep open boven de melktank staan roken ![]() | |
Specularium | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:38 |
Hoe denk jij dat roken tijdens de vangst het produkt schaadt? | |
tjoptjop | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:39 |
Ja waar is de goede oude tijd gebleven dat de vissers niet rookten | |
Pietepietje | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:42 |
Er kan as op de vis vallen, en hij raakt zowel de sigaret als de vis aan met zijn handen. | |
golfer | vrijdag 4 januari 2013 @ 23:55 |
Hij raakt ook het schip aan en het net en misschien als ie moet plassen zelfs wel z'n piemel met z'n handen. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 21:40 |
Net de aflevering gekeken, mooi! | |
golfer | vrijdag 11 januari 2013 @ 11:29 |
Vanavond gaat het over Paard. Het is het mooiste speelgoed want het leeft en je kunt er op zitten. Het paard. Van adel en onhandig. Mooi maar duur. In Nederland leven een half miljoen speelgoedpaarden. Er zijn oude paarden bij en paarden die de mens die ze bezit teveel worden. In De Wilde Keuken op Wielen vraagt de kok zich af waar de paarden blijven die niet meer mee mogen doen of niet meer kunnen. Een ontdekking. Pony's uit Nederland worden in Antwerpen grasbuikjes genoemd. Anders lusten Belgische gasten van het restaurant het niet. Nog een ontdekking. Pony smaakt naar walvis. | |
Erasmo | vrijdag 11 januari 2013 @ 11:49 |
Paard ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 januari 2013 @ 11:51 |
Heb nog een paar kilo paard in de vriezer liggen. Deal gemaakt met een groothandelsslager die er vanaf moest, die verkocht het me voor gehakt half om half prijs want dat was de laagste prijs in de kassa | |
golfer | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:15 |
Hebben hier vlakbij in Haarlem Noord een erg goede paardenslager en paardenworstmakerij zitten: http://www.slagerijwisker.nl/ Binnenkort maar weer eens even langs gaan. | |
Erasmo | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:17 |
Daar haal ik ook altijd mijn vlees. Goede slager die nog weet waar ie mee bezig is. En een superlekkere grillworst. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:18 |
Moet ik dan ook maar eens naartoe voor een goede paardenbiefstuk | |
Piles | vrijdag 11 januari 2013 @ 20:30 |
Nu ![]() | |
Piles | vrijdag 11 januari 2013 @ 20:39 |
Nog echt handjeklap ![]() | |
RobinOok | vrijdag 11 januari 2013 @ 20:59 |
Ah, die Thea. | |
n0a | vrijdag 11 januari 2013 @ 21:02 |
Dit weekend weer tijd voor paardenstoofvlees ![]() | |
golfer | vrijdag 11 januari 2013 @ 22:21 |
Wat was dat rauwe ponyvlees prachtig gemarmerd. Leek wel op Wagyu. ![]() | |
Erasmo | zaterdag 12 januari 2013 @ 14:06 |
Ze verzenden ook. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 januari 2013 @ 14:18 |
Ik wil vlees zien wat ik koop. | |
stavromulabeta | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:33 |
Deze is wellicht dichter in de buurt, bij Zoeterwoude? Echte karnemelk, rauwmelkse boter en in de vriezer ook in stukjes gesneden uitgemolken koe. | |
golfer | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:35 |
Piet woont in Duitsland. ![]() | |
stavromulabeta | zaterdag 12 januari 2013 @ 21:10 |
Hij kwam ook wel eens in Delft, dacht ik... Ofzoiets. | |
Pap89 | zaterdag 12 januari 2013 @ 22:59 |
Hoe smaakt paard eigenlijk? Met kerst, kangoeroe, hert, everzwijn en haas op. | |
Erasmo | zaterdag 12 januari 2013 @ 23:11 |
Ligt er behoorlijk aan wat voor stuk en de bereiding. Als je een sucade in een stoofpot stopt dan zou je het verschil met rund vrijwel niet proeven, bak je diezelfde sucade rood dan gaat de smaak bijna richting wild. | |
golfer | vrijdag 18 januari 2013 @ 14:12 |
Vanavond weer. Over water. We zijn rijk gezegend met goed drinkwater. Wat tienduizend jaar geleden naar beneden regende in de Ardennen komt boven bij Den Bosch. Er wordt bier van gemaakt als de wc's er niet mee worden doorgespoeld. Maar hoe komt de Wilde Keuken op Wielen aan water onderweg? Gewoon aanboren. Het mag vast niet maar het moet als je het wilt weten. Pijp in de grond en het spuit omhoog. Eerste klas water waar menig mondain mens de fijne neus voor ophaalt om duizend keer duurder water uit een flesje te schenken. We willen het gewoon niet weten. Dat we het beste water ter wereld zo uit de kraan kunnen tappen. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 14:50 |
Heb vannacht de paarden en pony aflevering gezien (grasbuikjes), erg leuk, kreeg er honger van. | |
golfer | vrijdag 18 januari 2013 @ 15:54 |
Mooi he? Dat gemarmerde ponyvlees. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 15:56 |
En dat gerookte paard was ook mooi | |
Pietepietje | vrijdag 18 januari 2013 @ 20:28 |
En het begint weer | |
golfer | vrijdag 18 januari 2013 @ 22:09 |
Mooie aflevering weer. Heinekenbier gebrouwen met 30.000 jaar oud water. ![]() En wat een mooie beelden weer van hem achter die brandweerwagens aanrijdend. ![]() | |
Blues | zaterdag 19 januari 2013 @ 01:46 |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 06:35 |
Heb hem net zitten kijken, leuke aflevering, maar paard was beter | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 19 januari 2013 @ 06:55 |
![]()
![]()
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 07:20 |
Ga vanavond ook maar eens een eenvoudige paardenstoof met frieten maken, amaai! | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 09:59 |
Misschien dat ik ook even langs de paardenslager rijd. Al was ik vorige keer niet zo tevreden over zijn biefstukken. Keer daarvoor juist weer wel. Ben er nog niet uit of ik 'm goed vind. | |
Blues | zaterdag 19 januari 2013 @ 12:13 |
Paard eet ik ook niet ![]() Hypocriet als de pest, maar ik ben een paardenmeisje ![]() En een poezenmeisje. Dus op mijn bord geen paard of poes ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 12:59 |
Aan zo'n poes zit niet veel vlees, maar een paard weggooien is toch zonde? | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 13:00 |
En veel te lekker om kattenvoer van te maken | |
Blues | zaterdag 19 januari 2013 @ 13:12 |
Gewoon cremeren ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 13:15 |
Waarom zou je prachtig vlees vernietigen? | |
Piles | zaterdag 19 januari 2013 @ 13:17 |
Rookvlees. Win win ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 13:56 |
Zonde. Bovendien, dat paard heeft al een bevoorrecht mooi leven gehad, als we die opeten, hoeft er weer een koe of varken minder te lijden in de vleesindustrie. Toch? Nou ja, het komt er gewoon op neer dat ik nooit zal begrijpen waarom mensen het ene dier wel willen eten en het andere niet. Je eigen huisdier even daargelaten, dat is weer iets anders, dat kan ik nog enigzins begrijpen. | |
Blues | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:30 |
Ik zei al het is hypocriet, een gevoelskwestie omdat ik gék ben op paarden/pony's. /watje | |
Erasmo | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:36 |
Ik ben ook gek op paarden, rij er zelfs af en toe nog op. Maar daar vindt ik ze echt niet minder smakelijk om. | |
golfer | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:37 |
Volgende week maar weer eens naar de paardenslager in Haarlem. ![]() | |
n0a | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:42 |
Op de Zwart Janstraat? Schoonvader heeft me er laatst weer paardenvlees van mee genomen. Kunnen we hem ook weer op stoofvlees trakteren. | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:15 |
Ja, die. En stoofvlees heeft ie nooit als ik erom vraag. :-( | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:17 |
Bestellen. | |
Erasmo | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:18 |
Wat gebruik jij dan om te stoven? | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:26 |
Gewoon rund. (bestellen zou kunnen, Piet. Maar da's ook weer zo'n gedoe. Dan moet ik en ik hou niet van moeten) | |
Erasmo | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:27 |
Ik dacht dat je een paardendeel bedoelde, gezien paardenslager enzo ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:30 |
Heb nog een paar kilo in de vriezer liggen. Ik koop vlees als ik mooi vlees zie, omdat er nooit dat is wat je zoekt als je het wilt maken, koop ik gewoon mooi vlees als ik het ergens zie, portioneer en vacumeer ik het en vries het in. Ik heb dus bijna altijd prachtige steaks in huis, paardenstoof, etc. | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:36 |
Nee, als ik er ben heeft ie altijd alleen maar paardenbief. Dus. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:39 |
Daar loop ik weer zelden tegenaan. Goeie paardenbief is een feestje! | |
golfer | vrijdag 25 januari 2013 @ 16:00 |
Vanavond: Afl.: Voer. Planten hebben voedsel nodig om te groeien. Dieren ook. Maar voer heeft ook voer nodig. De Wilde Keuken onderzoekt waar het begint. Verslaggever Wouter Klootwijk ontdekt dat we van de zon kunnen leven. Want op zonlicht groeit voer en dat voer voedt de oesters die de mens dienen tot voedsel. De Wilde Keuken in het paradijs. | |
Erasmo | vrijdag 25 januari 2013 @ 20:27 |
Begint NU! | |
vriendelijkevriend | vrijdag 25 januari 2013 @ 20:47 |
Voor de mensen die nu niet kijken, zoals ik: 't wordt nu ook zondag om 19:20 herhaald. | |
golfer | vrijdag 25 januari 2013 @ 21:11 |
Geen plofkip, maar plofoesters. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 12:19 |
Leuke aflevering weer. Mooi gefilmt, prachtige beelden, goed onderzocht, weer een geweldige bedrijven leren kennen. Zouden over 10 jaar de kweekoesters net zo in de winkel liggen als nu de zalm? | |
Gesloten | donderdag 31 januari 2013 @ 18:14 |
Is die vent van die oesterkwekerij dezelfde als "Marco" de boerenkoolteler van de Albert Heijn reclame? :0 | |
golfer | vrijdag 1 februari 2013 @ 15:31 |
Vanavond: Kool De Wilde Keuken op wielen staat midden in een veld vol spruitjes en kookt. Nieuwe spruitjes en hele oude van uit de tijd toen kinderen spruitjes nog verschrikkelijk vies vonden. Spruitjes zijn de kleinste kolen en witte kolen zijn de grootste. Maar die grote komen we nooit meer tegen. O nee? Dat denken we, maar kleingesneden eet bijna iedereen er van. Uit het kant en klaar pakket bamigroente. En dan is er nog het verhaal van de kool en de geit. Het krijgt in de Wilde Keuken een geheel nieuwe wending. | |
RobinOok | vrijdag 1 februari 2013 @ 18:19 |
Mijn Turk verkoopt ook enorme witte kolen. | |
Thorical | vrijdag 1 februari 2013 @ 19:54 |
De kolen die wij in de supermarkt zien zijn allemaal gekweekt voor 4 persoons huishoudentjes. De kooltjes worden ook steeds kleiner binnenkort een persoons kooltjes. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 20:52 |
Ik verbaas me, nooit van koolsla gehoord? Zuurkool? Of zou dat nog komen? Zelf zuurkool maken was echt iets voor de wilde keuken. | |
uniekhoorn | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:05 |
Zo makkelijk om zo'n grote, dikke, zware witte kool in huis te hebben. Het kan overal door | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:07 |
Heb begin dit jaar zuurkool gemaakt, morgen eens kijken of hij al lekker is. | |
golfer | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:12 |
Die geit op het laatst. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:14 |
Zou die gespaard zijn? | |
remcoP | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:28 |
Ik eet best vaak spruitjes, blijkt nu dat ik de minst bittere eet ![]() Eens kijken of ik ergens grote spruiten kan vinden, wil ze wel eens proberen. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2013 @ 21:52 |
Ik wil bittere spruiten. | |
Tourniquet | zondag 3 februari 2013 @ 23:44 |
Lekker bittere witlof is ook al moeilijk te vinden. ![]() Die geit inderdaad. ![]() | |
golfer | vrijdag 8 februari 2013 @ 15:26 |
Vanavond: Afl.: Uitvinder. De toekomst, dat is het vreemde, begint nooit. Morgen zal nooit vandaag worden, ja morgen wel, maar dan is het vandaag en heb je toch weer morgen. De makers van de Wilde Keuken trekken zich van dit soort filosoferen niks aan en hebben een wereldprimeur. De windmolen van de toekomst doet het ook onder water. In de toekomst. Maar vandaag al in de Wilde Keuken. Met meer nieuws over morgen: stroom wordt gratis en je kunt aardappelen telen op zolder onder een rood lampje. | |
golfer | vrijdag 8 februari 2013 @ 21:29 |
Erg leuk weer. Wel een opmerking over dat met led-verlichting kweken van planten: als je die verlichting niet door zon of windenergie laat branden, kost het een vermogen en heeft de zon toch meer waarde. | |
golfer | vrijdag 15 februari 2013 @ 16:28 |
Vanavond: Afl.: Bier. Het is bitter van een bloempje. De Wilde Keuken gaat het oogsten. Het bloempje in België waar nog meer te beleven is. De mooie bieren van België worden gebrouwen met stroop. En groot in stroop is de stad waar Louis Paul Boon geboren is, Aalst. Maar in de Wilde Keuken wordt niet met bier gekookt. Dat vindt de kok eeuwig zonde. Wie met bier kookt, zegt de Wilde Keukenkok, kan het niet. | |
golfer | vrijdag 15 februari 2013 @ 21:19 |
Mooie beelden van die Hopverwerking. En die enorme glucosefabriek in Aalst. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 februari 2013 @ 21:29 |
Idd een mooie aflevering | |
Pietverdriet | vrijdag 15 februari 2013 @ 21:29 |
Maar niets over koken met bier | |
golfer | vrijdag 15 februari 2013 @ 21:31 |
Nee, dat viel mij ook al op. Misschien toch eruit geknipt? | |
fotostarter | vrijdag 15 februari 2013 @ 22:02 |
Heb het opgenomen. Morgen even kijken. Wouter ![]() | |
fotostarter | zondag 17 februari 2013 @ 16:36 |
Hahahahaa, net de aflevering met Kool zitten kijken. Dat einde met die geit ![]() | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:14 |
Vanavond weer! Afl.: Kokkel. Het geheime zeebanket. Niemand in Nederland, bijna niemand weet de naam en niemand heeft ze ooit gegeten. Dat kan ook niet want ze gaan allemaal naar Spanje. Kokkels. De bodem van de Waddenzee ligt er mee bezaaid, het lekkerste schelpdiertje van Europa, rauw beter nog dan de beste oester en kort gekookt verpletterend lekkerder nog dan mosselen. Maar je moet het maar weten en dat doen we niet. Wereldprimeur: de Wilde Keuken valt droog op zee en kookt kokkels, vers uit het zand. De hemel op aarde in de keuken op wielen. Overigens klopt het niet helemaal dat niemand ze kent of gegeten heeft, want ik heb ze regelmatig zelf op het wad geplukt en daarna gegeten. | |
Blues | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:24 |
Die zaten toch ook altijd in zo'n klein bakje bij het Restaurant Vis aan zee als hapje bij binnenkomst (nu vis&co) ? | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:41 |
Nee, dat waren alikruiken. | |
RobinOok | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:47 |
Dit zijn kokkels:![]() Kokkels / Cockles / Coques | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:48 |
Precies. Ook heerlijk te gebruiken voor pasta vongole. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 22 februari 2013 @ 12:49 |
Nah, daar ben ik geen fan van. Onhandig eten. Doe mij maar gewoon zoiets:![]() Kokkels / Cockles / Coques | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:05 |
Blijft evenveel gepruts. Of je het nou door de spaghetti doet of los op een bord: je moet toch elk diertje uit de schelp halen. | |
RobinOok | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:26 |
Je, aan die schelpjes doe je inderdaad niks, maar de pasta eet je makkelijker apart. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:44 |
Daarvoor heb ik liever Vongole ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 13:47 |
Jep, ik ook. Als ik zagers zocht om te vissen kwamen ze met grote hoeveelheden mee het slik uit. Emmertje mee, kokkels erin. Ging dan vissen met mijn broer en vingen zelden wad, euh, wat, maar ik had dan altijd een maaltje kokkels waar hij zijn neus voor ophaalde. | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 21:12 |
Mooi gefilmd weer. Al dat handwerk nog in die conservenfabriek in Spanje. ![]() Heb nu wel meteen trek in een maaltje kokkels. ![]() | |
Blues | vrijdag 22 februari 2013 @ 21:18 |
Is de smaak hetzelfde als van vongole? | |
Pietverdriet | vrijdag 22 februari 2013 @ 21:19 |
Nee, eigenlijk zijn ze lekkerder | |
golfer | vrijdag 22 februari 2013 @ 21:20 |
En dan heb je ook natuurlijk nog Kokkels en Mokkels. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 09:58 |
Sweet Molly Malone Of zoals ze haar in Dublin noemen, tha Tart with tha Cart (ze verdiende op meer manieren haar geld dan mossels en kokkels) Anyway, prachtige aflevering, en zien gelijk waarom Spanje niet functioneert. Strookjes van laurierblad knippen, met de hand, blad voor blad. Geweldig mooie opnames weer, al zou het nergens over gaan zou ik het kijken voor de beelden. | |
FigureBirdStars | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:08 |
Gisteren voor het eerst ook weer eens gekeken en idd een mooie aflevering. De enige kokkels die ik ooit heb gegeten waren ook uit een blikje vanuit Spanje en dat terwijl de Waddenzee nog geen kwartier fietsen bij mijn huis vandaan ligt ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:18 |
Emmer en riek mee, eindje wad oplopen en gaan graven. Kokkels te over. Emmer vullen, afspoelen met zeewater, kort koken met wat prei, wortel, ui, knoflook, laurier, scheutje witte wijn. Goddelijk, als ik een kwartier fietsen van de Waddenzee zou wonen wist ik het wel. Oesters, mosselen, alikruiken, kokkels. | |
RobinOok | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:48 |
Nou, ik zou ze wel meer dan alleen afspoelen. Echt wel een paar keer spoelen, zou ik zeggen. Die krengen zitten echt vol zand hoor. | |
Weltschmerz | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:58 |
Soms hoef je niet eens het water op voor de oesters, maar raap je gewoon op wat binnen een straal van 5 meter ligt en dan heb je een hele ton vol. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 14:59 |
Klopt | |
FkTwkGs2012 | woensdag 22 mei 2013 @ 22:05 |
Ik heb inmiddels vleesextract gekocht. Dat spul stinkt ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 mei 2013 @ 22:14 |
Dat is niet de bedoeling | |
FkTwkGs2012 | woensdag 22 mei 2013 @ 22:20 |
hoe zou jij de geur in het potje omschrijven ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 mei 2013 @ 22:25 |
Boullionblokjes maar dan sterker, zonder het maggi achtige | |
FkTwkGs2012 | woensdag 22 mei 2013 @ 22:31 |
ik heb meerdere potjes gekocht dus zal volledigheidshalve zo nog een ander potje proberen, maar ik gok dat ie wel goed is ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 mei 2013 @ 22:34 |
Ik gebruik het in sauzen, soepen, | |
FkTwkGs2012 | woensdag 22 mei 2013 @ 22:34 |
ik denk dat mijn eerste toepassing bij de rijst gaat worden. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 mei 2013 @ 22:36 |
Probeer gewoon eens wat in heet water met een snuf zout. | |
Pietverdriet | woensdag 22 mei 2013 @ 22:40 |
Heb het ook een keer door de gehaktballen gedaan, die smaakten toen zeer koeiig | |
MaximusTG | donderdag 23 mei 2013 @ 06:57 |
Waar koop je dat? Lijkt mij ook wel handig ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 mei 2013 @ 07:34 |
Ik bestel het via amazon.de | |
golfer | maandag 19 augustus 2013 @ 16:39 |
De Wilde Keuken komt weer terug! Vanaf 6 sept op de vrijdagavond. Wel met een ander tijdstip, 20:55. op Ned.2 De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is een ongewone, zo de andere al gewoon genoemd kunnen worden: beelden uit het keukenverleden opnieuw gerangschikt, vertellen een verhaal over de mens die niet (meer) zonder machines kan. ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 19 augustus 2013 @ 16:53 |
Leuk!! | |
#ANONIEM | maandag 19 augustus 2013 @ 16:54 |
Vrijdags, jammer dan ben ik nooit thuis. | |
golfer | vrijdag 6 september 2013 @ 12:04 |
Vanavond dus! | |
Pietverdriet | vrijdag 6 september 2013 @ 12:08 |
http://www.wildekeuken.nl/ Helaas geen opgave (nog) van wat we mogen verwachten | |
Pietverdriet | vrijdag 6 september 2013 @ 12:15 |
| |
RobinOok | vrijdag 6 september 2013 @ 13:57 |
een of twee afleveringen over gras. (ik denk gras => koe => vlees) eentje over duiven cq afgedankte postduiven. (in de pate) eentje over een machines (conservenfabriek) rest is een verrassing.... Oh en volgens mij vanavond eerst een ouwe aflevering, die over paard. | |
Pietverdriet | vrijdag 6 september 2013 @ 13:59 |
Waar haal je dat vandaan? Ik zou trouwens nooit postduif eten, als er iets gedoped wordt zijn het wel postduiven. Mijn schoonpa doet aan duivensport, die beesten krijgen meer doping als de hele tour de france bij elkaar | |
Pietverdriet | vrijdag 6 september 2013 @ 22:48 |
golfer | vrijdag 6 september 2013 @ 23:23 |
Volgende keer wat andere drugs gebruiken om je fantasie te prikkelen? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 7 september 2013 @ 08:12 |
Ja, daar ging ik me een partij af zeg. ![]() | |
golfer | zaterdag 14 september 2013 @ 01:54 |
Niemand gekeken? Ging over postduiven. En hoe ze gefokt en gebruikt en uiteindelijk gegeten worden. | |
Pietverdriet | zaterdag 14 september 2013 @ 10:03 |
Leuk om te zien, maar ik hoef nog steeds geen dopeduif. | |
ddx | zaterdag 14 september 2013 @ 15:52 |
Was dat nou een fabriekswinkeltje ofzo waar die duiven gekocht werden. Of gaan ze in belgie altijd zo vriendelijk met klanten om ? ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 september 2013 @ 17:44 |
Vlamingen zijn gewoon beleefder dan Hollanders (en nee, dat zijn geen Nederlanders) | |
ddx | zaterdag 14 september 2013 @ 19:30 |
Bedoel eigenlijk totaal niet vriendelijk (naja recept misschien) echt zo van wat moet je, geld graag en ik heb het daar neergezet dus tot ziens. | |
golfer | vrijdag 20 september 2013 @ 17:38 |
Vanavond gaat het over stokvis. | |
Pietverdriet | vrijdag 20 september 2013 @ 17:52 |
Informatie Nieuw seizoen met nieuwe verhalen over de belangrijkste vis ter wereld, die hier en daar bacalao wordt genoemd. Zeebanket op zee gaat naar de vogels, postduiven verdwijnen als gevogelte in de soep en iedereen eet gras, maar bijna niemand weet het. De keetwagen met de Wilde Keuken staat in een natuurgebied en is daar naartoe getrokken door een door vier wielen aangedreven snelkookpan die bijkans in zee verzoop, met de keetwagen achter zich aan. Van het natuurgebied wordt worst gemaakt. En verslaggever Wouter Klootwijk ontdekt dat België vierkante paardensalami blieft, maar dat geen mens weet waarom hij vierkant is. Meeuwen leggen plastic eieren zonder nadrukkelijke toestemming van de regering en ook in de Wilde Keuken: waar blijven postduiven met hun miljoenen als ze geen post meer bezorgen? En wie naar De Wilde Keuken kijkt komt te weten dat er nog altijd spijkers worden gemaakt. En waartoe ze dienen. Uitzendingen om 20:55 uur op NED2: vrijdag 6 september 2013 - Machine De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is een ongewone, zo de andere al gewoon genoemd kunnen worden: beelden uit het keukenverleden opnieuw gerangschikt, vertellen een verhaal over de mens die niet (meer) zonder machines kan. Waar vragen rijzen in De Wilde Keuken blijken antwoorden meestal een machine. Na vijf jaar filmen is het de makers van het enige culinaire programma waar niet in wordt gekookt, gaan opvallen dat mensen eigenlijk niks nog zelf doen. Machines doen het werk. En is het handwerk, dan houdt een hand gereedschap vast. Noem het poëzie, noem het machinaal ballet. De Wilde Keukenchef kijkt even om en ziet hoe mooi techniek kan zijn. En een ontdekking. Soms, heel soms nog is een mens onmisbaar. vrijdag 13 september 2013 - Duif Ze zijn met miljoenen maar het lijkt een geheim. Waar blijven de postduiven als de post is bezorgd? In De Wilde Keuken willen ze wonen en wegvliegen doen ze liever niet. Maar eenmaal op reis kunnen duiven verdwalen. Of ze weten het beter en blijven in de stad waar de mens royaal knoeit met oud brood en friet. Tot de stad het zat is. Wat dan? In de pan. vrijdag 20 september 2013 - Stokvis De koelkast is de mens een zegen. De mens met een stopcontact. Maar voor de uitvinding van de koelkast wisten mensen al van overleven met voedsel dat onderweg niet kon bederven. Onderweg van Europa naar je wist niet waar. Maanden op zee. Vis ging mee. Wie het heeft bedacht blijft ongewis. De oorspronkelijke bewoners van Canada die vissen droogden om ze voor eeuwig te kunnen bewaren en zich de techniek lieten ontfutselen door Noormannen die het thuis vertelden. Het zou kunnen, maar hoe overleefden de Noormannen dan de tocht over zee? Met gedroogde vis toch zeker? Hoe het zij, stokvis heeft meer bijgedragen aan de inrichting van de wereld zoals hij nu is, dan Jezus of zijn gelijke van een ander geloof. Door stokvis konden zeelui overleven, maandenlang op weg om vreemd gebied te koloniseren. De Wilde Keuken staat bij de historie niet stil, maar bij stokvis. Een voedzame vis waar je voor je hem kookt, makkelijk een vervelend iemand mee dood kunt slaan. Nee, niet in de uitzending. vrijdag 27 september 2013 - Bakkeljouw Wereldvoedsel is het, maar wij kennen het niet. Wij? Wie zijn wij? Reken Surinamers mee en gelukkig, dan horen we er bij. Surinamers in Nederland koken en bakken met bacalao. Het woord komt uit Portugal en in Portugal verstonden ze Hollandse handelaren niet goed die het over kabeljauw hadden. Bacalao is kabeljauw. Maar het is ook gezouten kabeljauw en bacalao kun je maken van andere vissen. Door ze te zouten. De verslaggever van De Wilde Keuken laat zich in een Hollandse polder een Surinaams broodje bacalao bereiden en gaat op pad naar de bakermatten. Meervoud? Jazeker. Bacalao zou er niet zijn zonder kabeljauw uit het noorden, maar ook niet zonder zout uit het zuiden. vrijdag 11 oktober 2013 - Meeuw & Spreeuw Overlast ligt niet vast, het is niet te meten en wegen, het kan iemand overkomen. Vogelenkak op je voorruit. Het kan geen enkel kwaad, maar een mens kan er woedend om worden. Dan worden de vogels, die boven het parkeerterrein zweven en ongegeneerd op de auto's schijten, tot overlast verklaard. Het kan meeuwen overkomen, maar ook spreeuwen die van onze kersen eten. Kak en kabaal, het schreeuwt om maatregelen. In De Wilde Keuken op wielen, geparkeerd in een kersenboomgaard eet de kok een spreeuw, gevuld met kersen. Ontdekking: voor je het weet heb je nieuwe overlast. Moderne vogels schijten bij voorkeur op auto's op de snelweg. Welke vogels? In De Wilde Keuken weten ze ervan. vrijdag 18 oktober 2013 - Worst Het is een natuurmonument maar de natuur mag er zijn gang niet gaan. De regering heeft er runderen grazen die voorkomen dat er bomen groeien. Want in deze natuur willen we even geen bomen. Maar de runderen. Ook natuur en ongehoorzaam. Ze planten zich voort en komen met te veel. Wat te doen? Een slager weet raad: worst. In De Wilde Keuken de eerste natuurmonumentenworst. En het Belgische antwoord op de Nederlandse vraag, waarom is paardenworst vierkant? Antwoord: omdat hij vierkant is. Worst is van alle tijden en alle culturen, maar nooit houden de verhalen op, over het velletje eromheen en wat erin zit. En in De Wilde Keuken hangt hij te roken: puur natuur. vrijdag 25 oktober 2013 - Snelkookpan Hij bestaat al een eeuw, wordt telkens vergeten en telkens weer opnieuw ontdekt door een volgende generatie huisvrouwen (m/v). De snelkookpan is weer eens bezig aan een opmars. Een Portugese pannenfabriek kan ze bijna niet aanslepen. In De Wilde Keuken wordt onderzocht of het waar kan zijn, de oude verhalen, dat vroeger de erwtensoep uit een snelkookpan ontsnapte en tegen het plafond spoot. Maar er is meer om je af te vragen. Waarom is niet in elke auto een snelkookpan ingebouwd? Dan kwam iedereen thuis met het eten klaar in de achterbak. Nooit eerder aan gedacht, maar het kan en wordt bewezen. vrijdag 1 november 2013 - Paard (herhaling) Er is inmiddels iets meer over bekend geworden, maar toen in De Wilde Keuken de vraag werd gesteld 'Waar blijven de paarden?', was het nog heftig geheim. Zelfs een Amsterdams eethuis dat paardenvlees uitserveerde hield het stil, loog dat zijn biefstukken van de koe kwamen en de immer boze restaurantrecensent van Het Parool, de fijnste proever van de hoofdstad, geloofde het. Maar nog eens, waar blijven de paarden als ze worden afgedankt als levend speelgoed van de rijke meiden? Het spoor brengt De Wilde Keuken op wielen naar België. Herhaling van 11 januari jl., maar nog zo goed als nieuw. | |
Pietverdriet | vrijdag 20 september 2013 @ 17:54 |
Nu maar hopen dat hij nog een aflevering over rugzakken maakt, dan komt de NSA gillend dit topic binnen. | |
MaximusTG | vrijdag 27 september 2013 @ 20:57 |
Begint nu! | |
golfer | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:56 |
Spreeuwen met een kers in de kont opeten. ![]() | |
golfer | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:57 |
En wat u nu ziet in de gemeente Alkmaar heeft u niet gezien. ![]() | |
borisz | zondag 13 oktober 2013 @ 15:12 |
Ja LOL met de gemeente Alkmaar ![]() | |
ddx | zondag 13 oktober 2013 @ 19:53 |
Zag er lekker uit. | |
golfer | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:47 |
Vanavond: Worst is van alle tijden en alle culturen, maar nooit houden de verhalen erover op. In De Wilde Keuken hangt de eerste natuurmonumentenworst te roken: puur natuur. ![]() | |
fotostarter | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:13 |
Was een leuke aflevering. Die Belgische dame, is één van onze leveranciers ![]() | |
golfer | zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:24 |
Was inderdaad een leuke aflevering. Ook het enthousiasme van dat Frieze meisje over al die verschillende soorten worst. | |
fotostarter | zaterdag 19 oktober 2013 @ 16:43 |
Vond dat meisje ook wel leuk ![]() Maar, ik blijf die kerel mooi vinden. Niet mooi in de zin van prachtig, maar mooi. De uitstraling van die man, zijn doen en laten... Vind hem heel tof ![]() | |
Rickario | zaterdag 19 oktober 2013 @ 18:18 |
Wat is dit programma toch prachtig gefilmd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Je kan gewoon zien dat over elk shot nagedacht is ![]() Prachtig ![]() | |
Rickario | zaterdag 19 oktober 2013 @ 18:34 |
Dat stuk op die brug ![]() Knakworsten van de Lidl, die knakken ook goed ![]() | |
golfer | vrijdag 25 oktober 2013 @ 17:57 |
Vanavond gaat het over de snelkookpan. | |
golfer | vrijdag 25 oktober 2013 @ 21:25 |
Prachtige uitzending. Het idee van die auto was ook erg leuk. ![]() En de soep tegen het plafond. ![]() | |
golfer | vrijdag 25 oktober 2013 @ 21:37 |
-verkeerde topic- | |
MaximusTG | vrijdag 25 oktober 2013 @ 23:50 |
Vond het eerlijk gezegd niet zo boeiend. De afleveringen worden steeds vreemder, en Klootwijk wordt met elke uitzending steeds excentrieker lijkt het wel ![]() | |
ddx | zaterdag 26 oktober 2013 @ 23:02 |
Iets teveel dingen/info in 1 uitzending, maar wel mooi gefilmt ![]() | |
ddx | donderdag 16 januari 2014 @ 11:07 |
'Aangifte moord op vliegende ratten' | |
golfer | vrijdag 2 mei 2014 @ 18:23 |
Vanaf vrijdag 2 mei elf weken lang om 20.25 uur op Nederland 2, een nieuw seizoen van langzame tv met mooie filmpjes en sterke verhalen. Verslaggever Wouter Klootwijk verruilde zijn keuken van beton voor een schaftkeet op wielen. Nieuwe afleveringen? Groot nieuws: een vreselijke plaag onder water blijkt een goudmijn voor zoetwatervissers. Klein nieuws: een kip kan ook een haantje wezen. Oud maar vergeten nieuws: rotte vis is goed voor culinaire hoogstandjes. Al voor de geboorte van Christus wisten de Chinezen het al. En de Romeinen. In De Wilde Keuken worden uien gebakken en de keet wordt verbouwd tot frietkot waarin een sensationeel verhaal wordt verteld over patat. Wie zijn de begerigste patates frites liefhebbers ter wereld? Drie keer raden, drie keer mis. En tomatenketchup? Ook mis. In De Wilde Keuken antwoorden op alle vragen waarvan je niet eens wist dat je het antwoord weten wou. | |
Pietverdriet | vrijdag 2 mei 2014 @ 18:25 |
Oeh oeh, blij dat het terug is! | |
ddx | vrijdag 2 mei 2014 @ 19:02 |
thnx voor de reminder ![]() | |
Klaploper | vrijdag 2 mei 2014 @ 20:32 |
Ga het zeker even terugkijken. Mooie vent, mooi programma. | |
DeeBee | vrijdag 2 mei 2014 @ 20:43 |
Haha, wow, levende krabben uit een automaat, alleen in China. ![]() | |
ddx | vrijdag 2 mei 2014 @ 22:19 |
En dan zeggen ze wat over hoe zielig varkens zijn in vrachtwagens. Maar nee met vis (en schaaldieren) mag je alles doen. | |
golfer | vrijdag 2 mei 2014 @ 22:31 |
En dus al in Nederland ingepakt en op die manier vervoerd naar China. Dat vond ik toch wat minder. Voor de rest heb ik geen moeite ermee. Heerlijk eten altijd, krab. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 4 mei 2014 @ 21:43 |
Leuke aflevering, net even gekeken. Mooie krab trok hij daar uit zee. Die koningskrabben zijn een plaag trouwens, daar in het hoge noorden | |
Pietverdriet | zondag 4 mei 2014 @ 21:44 |
Die stem bij dat krabautomaat filmpje klonk mij Japans trouwens, niet chinees? | |
RobinOok | zondag 4 mei 2014 @ 21:55 |
Ja, 't was een Japans item over Chinese machine. | |
Pietverdriet | zondag 4 mei 2014 @ 22:11 |
Ah, had ik het toch goed |