abonnement Unibet Coolblue
pi_110745138
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:11 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, recept uit de OP ?
pi_110747674
Edit.

Jep, het deeg is naar recept van Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 23:02:04 #178
91830 MaximusTG
pi_110749306
Inderdaad goed gelukt! Mooie rand. Als je er bolletjes van kon maken zal je er wel idd iets meer bloem in gedaan hebben, of je bloem neemt meer water op. Maar goed, resultaat was lekker begrijp ik ;).
pi_110769113
Vandaag 8 pizzabroodjes gemaakt, champignons, prei, salami en paprika mix even geroerbakt met wat oregano en daarna op een ciabatta brood gedaan met op de bodem een tomatensaus en bovenop geraspte mozzarella. Niet te lang gebakken aangezien ik ze pas later ga gebruiken en ze nu heb ingevroren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 17:32:39 #180
91830 MaximusTG
pi_110822398
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

pi_110835006
Zeker! Toevallig net ook een op en hij was heerlijk, mar zoals jij krijg ik ze niet.
pi_110923039
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Tjonge, dit ziet er echt goed uit :9~ Alles in dit topic eigenlijk :9

Ik heb het deeg klaarliggen, ga vanavond ook de oven weer eens aanslingeren :Y)
Oh, and that's a bad miss!
pi_110924956
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit!!

Ik ga vanavond ook weer eens pizza maken :) Nu al zin in!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_110925113
Oeh maximus, ik ben ook gevallen voor de foto's!!
Als ik een pizza voor 2 personen wil maken, wat izjn dan de juiste afmetingen voor zo'n super luchtige bodem?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  † In Memoriam † zondag 29 april 2012 @ 14:19:42 #185
91830 MaximusTG
pi_110929623
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 19:16:45 #186
91830 MaximusTG
pi_111006952
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

  dinsdag 1 mei 2012 @ 20:59:12 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111012761
Deeg staat klaar in de kelder voor morgen. Saus heeft hier ook een paar uurtjes staan pruttelen en staat nu in de koelkast om de smaak wat te versterken, lekker makkelijk maar wel smakelijk van een blikje tomatenblokjes, en 2 blikjes dubbelconcentraat.
En voor morgen tomaten die al sinds vrijdag in de vensterbank lagen na te rijpen :9
pi_111013784
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 14:19 schreef MaximusTG het volgende:
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
Kan ik dit ook maken met "00" bloem?
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 22:00:35 #189
91830 MaximusTG
pi_111016350
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
pi_111016565
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 19:16 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ik heb het helaas nog niet kunnen toepassen omdat het zondag was en ik niet alle spulletjes in huis had, maar de volgende keer gaat het een eigen bodem worden!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:18:40 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028463
Blijkbaar heb ik gisteren dode gist ofzo door mijn deeg gestrooid want vanmorgen zagen mijn bolletjes er hetzelfde uit. Dan maar een nieuw zakje er doorheen en buiten de koelkast laten rijzen.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:21:34 #192
91830 MaximusTG
pi_111028539
Ligt er aan hoe koud het in je kelder is? Als het echt koud is klopt het dat je niet zoveel verschil in volume ziet..
En de gist kwam gewoon uit een dicht zakje? Dan lijkt de kans dat het echt dood is me erg klein hoor..
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:30:56 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028716
Zakje was al een tijdje open. Keldertemperatuur is ongeveer 12 graden.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:38:17 #194
91830 MaximusTG
pi_111028855
Mmja, lastig zo te beoordelen dan. Moet zeggen dat het ook best moeilijk is om een stijging in volume goed in te schatten. In plaats van alleen gist erdoorheen te mengen kan je ook het deeg dat je al hebt in stukjes snijden en als een soort biga (preferment) gebruiken. Krijg je natuurlijk wel wat meer deeg ;).
pi_111037523
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
dank je wel!
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 14:41:24 #196
91830 MaximusTG
pi_111039334
Tis maar een schatting hoor, die 63%. Wat je wil is dat je deeg een goed ontwikkeld glutennetwerk heeft. Je kan het zien als je aan het kneden bent met bv een handmixer. Je ziet dan een soort van 'draden', als je het deeg van de wanden aftrekt. Zal er eens een foto van maken. Het deeg is na het kneden en toevoegen van alle bloem nog licht plakkerig, maar niet zo erg dat je vingers meteen onder het deeg zitten als je het aanraakt. Daarna stort je het op een bebloemd blad om het licht met wat bloem te coaten en er spanning in aan te brengen.
Maar ik zou je aan willen raden om een keer gewoon goede broodbloem te gebruiken ipv farina di grano tenero tipo 00.
  woensdag 2 mei 2012 @ 17:39:12 #197
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111047305
Pizza numero 1 zit erin, toen ik hem uit de bak trok zaten er nog wel mooie draden in het netwerk dus ben benieuwd.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 17:45:20 #198
91830 MaximusTG
pi_111047566
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
pi_111048368
Hier staat ook weer deeg te rijzen. Morgen pizza :9~ :9~ .
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:00:39 #200
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111050505
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
Beetje gist erbij gedaan en de rest van de dag op kamertemperatuur gehouden.
Trouwens ook voor het eerst zonder bakpapier gebakken.

De eerste:

Vormen ging niet echt lekker bij deze, te klein en te dikke rand, maar dat ding ging maar telkens terug naar zijn eigen vorm :')

Bij de tweede heb ik weer de deegroller gepakt:

Echter werd dat wel een semi-calzone bij het schuiven op de bakplaat :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')