abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 mei 2012 @ 22:56:59 #176
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111185256
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 19:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Hebbes !

[ afbeelding ]

Maar is niet voor vandaag :P vandaag eten we Spagetti ik denk dat die saus ook
wel Veganistisch is trouwens !

Olijfolie, Tomaten, uien, verse basilicum, champignons en
veeeeeeeeeeeeeeeel knoflook

stink ik wel weer het hele weeken uit mijn giecheltje :') maar ik hoef toch nergens heen :+

http://www.knoflooksite.nl/nederlands/knoflook_medicinaal.htm

eh... ja ik doe er wel geraspte kaas op als het eenmaal op mijn bord ligt :@

maar dat hoeft natuurlijk niet *O*

Welke kruiden en precies ingaan verschilt soms nogal eens, dat doet de Heer des Huizes
namelijk :7 en soms gaat ie dan experimenteren enzo, ik vind het best, want tis toch altijd
lekker.

Morgen kook ik weer O-)
Die mousaka had ik met alpro rul gehakt spul gemaakt he ;)

Ik weet niet of het soja gehakt van Naturana goed te rullen is, maar wie weet gaat dat wel heel goed. Hij smaakt in ieder geval wel veel lekkerder van zichzelf dan die van Alpro, vind ik.

En wat steek je veel moeite in het getroll, zo maak je het alleen maar leuker voor ze om te komen klooien. ;) Laten we gewoon praten over de producten. Het heeft geen zin een discussie aan te gaan met mensen die ergens niet open voor willen staan.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 23:00:55 #177
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111185431
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 22:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Grr, heel verhaal getypt en dat is ineens verdwenen.

Ik vraag me af of jullie goede tips hebben voor vleesvervangers die je in de supermarkt kunt kopen. Ik eet de laatste tijd zo'n twee keer per week een vegetarische burger. Mijn vriend eet dan wel vlees, die doet niet aan vleesvervangers. Hij eet gelukkig wel vis en vegetarisch.
Tot nu toe heb ik alleen wat producten van AH geprobeerd. Vooral de broccoli/kaascarre is geniaal. Maar er is natuurlijk nog meer te krijgen. Is bijvooreeld het spul van Aldi of Lidl wat?

Die notenburer die hierboven ergens genoemd werd klinkt erg lekker trouwens! Maar is vast niet in de reguliere supermarkt te koop.
Pfff goede vleesvervangers uit de supermarkt zijn schaars. Geen valess in ieder geval. Die schnitzels van Alpro zijn wel lekker :Y
pi_111185574
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 22:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Grr, heel verhaal getypt en dat is ineens verdwenen.

Ik vraag me af of jullie goede tips hebben voor vleesvervangers die je in de supermarkt kunt kopen. Ik eet de laatste tijd zo'n twee keer per week een vegetarische burger. Mijn vriend eet dan wel vlees, die doet niet aan vleesvervangers. Hij eet gelukkig wel vis en vegetarisch.
Tot nu toe heb ik alleen wat producten van AH geprobeerd. Vooral de broccoli/kaascarre is geniaal. Maar er is natuurlijk nog meer te krijgen. Is bijvooreeld het spul van Aldi of Lidl wat?

Die notenburer die hierboven ergens genoemd werd klinkt erg lekker trouwens! Maar is vast niet in de reguliere supermarkt te koop.
Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaan :D
pi_111185656
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 22:56 schreef jerney het volgende:

[..]

Die mousaka had ik met alpro rul gehakt spul gemaakt he ;)

Ik weet niet of het soja gehakt van Naturana goed te rullen is, maar wie weet gaat dat wel heel goed. Hij smaakt in ieder geval wel veel lekkerder van zichzelf dan die van Alpro, vind ik.


Anders kan ik er misschien gehaktballetjes mee maken?

Niet ''gewone'' maar Griekse :') heet keftedes :P
pi_111185694
Ik vind dat je met tempeh nog wel lekkere dingen kan maken, tofu een beetje. Ikzelf ben toch een fan van noten als vleesvervanger. net als vanavond. ik heb een soepje gemaakt van geroosterde paprika en geroosterde knoflook (wel wat creme fraiche erin, maarja, ik ben dan ook zondig). En ik rooster dan wat geschaafde amandelen en ik heb geen vlees meer nodig heur.
Whatever...
pi_111185845
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat je met tempeh nog wel lekkere dingen kan maken, tofu een beetje. Ikzelf ben toch een fan van noten als vleesvervanger. net als vanavond. ik heb een soepje gemaakt van geroosterde paprika en geroosterde knoflook (wel wat creme fraiche erin, maarja, ik ben dan ook zondig). En ik rooster dan wat geschaafde amandelen en ik heb geen vlees meer nodig heur.
Ai... dat klinkt als een lekker soepje :Y
  zaterdag 5 mei 2012 @ 23:12:21 #182
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_111185902
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaan :D
Oeh, die ga ik halen!
Spoilers!
  zaterdag 5 mei 2012 @ 23:12:43 #183
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111185916
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Anders kan ik er misschien gehaktballetjes mee maken?

Niet ''gewone'' maar Griekse :') heet keftedes :P
Misschien kan het prima hoor, ik heb het nog nooit geprobeerd ;) Ik zou alleen niet te zuinig zijn met de olie en het vuur niet al te hoog zetten. Maar dat geldt ook voor die van alpro enzo.
pi_111185960
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:12 schreef jerney het volgende:

[..]

Misschien kan het prima hoor, ik heb het nog nooit geprobeerd ;) Ik zou alleen niet te zuinig zijn met de olie en het vuur niet al te hoog zetten. Maar dat geldt ook voor die van alpro enzo.
ow.... ik bak alles in olijfolie en daar ben ik zéker niet zuinig mee! :D
pi_111185989
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:12 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oeh, die ga ik halen!
Hellup !!! :D straks is alles uitverkocht, van de week maar weer even inslaan :P
  zaterdag 5 mei 2012 @ 23:16:35 #186
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111186060
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat je met tempeh nog wel lekkere dingen kan maken, tofu een beetje. Ikzelf ben toch een fan van noten als vleesvervanger. net als vanavond. ik heb een soepje gemaakt van geroosterde paprika en geroosterde knoflook (wel wat creme fraiche erin, maarja, ik ben dan ook zondig). En ik rooster dan wat geschaafde amandelen en ik heb geen vlees meer nodig heur.
Tempeh is ok :Y vandaag nog gemaakt bij de gado gado :)
Soepje klinkt lekker! Er bestaat ook vegan creme fraiche, misschien moet ik die eens uitproberen.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 23:21:17 #187
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111186265
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

ow.... ik bak alles in olijfolie en daar ben ik zéker niet zuinig mee! :D
Good :D
Ik pak meestal arachide olie, dat is wat neutraler van smaak en ik wok graag. :)
pi_111186279
quote:
17s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ai... dat klinkt als een lekker soepje :Y
Nou, zie hier een recept. Uitje fruiten in een klontje boter (je kunt ook olie nemen oid), bol geroosterde knoflook (hele bol 30 minuten op 180 gradne in de oven, kapje eraf snijden en uitknijpen), handje bloem erbij om een beetje bindign te geven. Op laten komen, goede scheut witte wijn er bij en dik laten worden, al roerend groentenbouillon erbij, beetje peper. Dan de geroosterde en ontvelde paprika's (gewoon een vork in prikken en in een gasvlam zwart laten blakeren, het vel laat dan makkelijk los en de smaak wordt erg sterk). in stukjes erbij en nog wat wortelen (niet te veel, je wil het niet te veel proeven). 20-25 laten borrelen. Staafmixer erdoor, zeven. Afmaken doe ik dan dus met wat creme fraiche, maar dat kun je achterwege laten.

Hoeveelheden weet ik nooit zo, ik kook op gevoel. Maar vanavond had ik ca 0,3l wijn, 1,5 l bouillon, 10 paprika's, 5 bospeentjes, 1 ui, klontje boter. Zoiets moet goedkomen..

Tip: koop bij de turk van die goedkope langwerpige rode paprika's, geven het meeste smaak. Nouja, dit soort dingen vind ik als vleeseter dus echt prima te doen.
Whatever...
pi_111186313
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:16 schreef jerney het volgende:

[..]

Tempeh is ok :Y vandaag nog gemaakt bij de gado gado :)
Soepje klinkt lekker! Er bestaat ook vegan creme fraiche, misschien moet ik die eens uitproberen.
Gewoon zonder creme fraiche doen. Als je goede ingredienten hebt, is al de rotzooi (sorry) niet nodig :)
Whatever...
pi_111186534
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:21 schreef jerney het volgende:

[..]

Good :D
Ik pak meestal arachide olie, dat is wat neutraler van smaak en ik wok graag. :)
Dit ga ik ervan proberen te maken :Y


Ik gebruik niet exact dezelfde ingrediënten maar dat kan je naar eigen maak doen natuurlijk,

gelukkig wel :')
pi_111190618
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaan :D
Vergissing de notenburgers komen van C1000 :o

Maar bij de Aldi hebben ze wel lekkere Groenteburgers, heb ik nu even niet in huis dus kan niet
alles voor je nakijken wat erin zit, maar Vegetarisch zijn ze wel :P

Tja voordat je straks bij de Aldi naar notenburgers loopt te zoeken :')
  zondag 6 mei 2012 @ 02:36:25 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111193680
Ik maak wel eens een recept van David Chang, helemaal niet vegetarisch, maar dat is dus een soort hele pittige tomaten-gehaktsaus en daar roert hij dan op het laatst een geblitzte tube silken tofu doorheen. Het leek mij niks, maar het voegt echt wat toe. Een soort romigheid die ik niet verwachtte.

Dus in dit soort gerechten een prima vervanging voor room.


Creamed silken tofu

Dus gewoon een tube of bakje silken tofu bij de toko (of biologische supermarkt) halen, in een maatbeter doen en de staafmixer erop zetten en net zo lang blitzen tot je bovenstaande consistentie hebt. Dat duurt soms even, eerst ziet het er schifterig en brokkerig uit, maar als je volhoudt wordt het romig.
  zondag 6 mei 2012 @ 08:39:22 #193
221912 minilot
Nancy boy
pi_111195683
Silken tofu! O+
Zeer prettig spul, met een aantal heel smakelijke toepassingen! :Y

Over room gesproken.. Ik had het al eens in een ander topic gepost, maar het moet hier zeker ook niet ontbreken (als tegenwicht voor al die onaangename, hyperbewerkte semi-rommel.. ;)) ->
Slag'room' van kokosmelk!


Linkje naar het doodeenvoudige 'recept'

Koel simpelweg wat blikken kokosmelk, zodat de dikke room zich van het waterige goedje scheidt, klop vervolgens die room op - eventueel met wat poedersuiker- en je hebt echt geniaal spul om te gebruiken op elke plek waar je normaal gesproken zoete slagroom nodig zou hebben.

Paar ideetjes van Foodgawker:



Honderd procent plantaardig, reuze voedzaam, hartstikke makkelijk, enorm goedkoop en heel erg puur spul in vergelijking met al die vieze, vervangende rommel. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 6 mei 2012 @ 09:00:13 #194
237492 Feeeeble
kutnaam
pi_111195751
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 02:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak wel eens een recept van David Chang, helemaal niet vegetarisch, maar dat is dus een soort hele pittige tomaten-gehaktsaus en daar roert hij dan op het laatst een geblitzte tube silken tofu doorheen. Het leek mij niks, maar het voegt echt wat toe. Een soort romigheid die ik niet verwachtte.

Dus in dit soort gerechten een prima vervanging voor room.

[ link | afbeelding ]
Creamed silken tofu

Dus gewoon een tube of bakje silken tofu bij de toko (of biologische supermarkt) halen, in een maatbeter doen en de staafmixer erop zetten en net zo lang blitzen tot je bovenstaande consistentie hebt. Dat duurt soms even, eerst ziet het er schifterig en brokkerig uit, maar als je volhoudt wordt het romig.
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 08:39 schreef minilot het volgende:
Silken tofu! O+
Zeer prettig spul, met een aantal heel smakelijke toepassingen! :Y

Over room gesproken.. Ik had het al eens in een ander topic gepost, maar het moet hier zeker ook niet ontbreken (als tegenwicht voor al die onaangename, hyperbewerkte semi-rommel.. ;)) ->
Slag'room' van kokosmelk!

[ afbeelding ]
Linkje naar het doodeenvoudige 'recept'

Koel simpelweg wat blikken kokosmelk, zodat de dikke room zich van het waterige goedje scheidt, klop vervolgens die room op - eventueel met wat poedersuiker- en je hebt echt geniaal spul om te gebruiken op elke plek waar je normaal gesproken zoete slagroom nodig zou hebben.

Paar ideetjes van Foodgawker:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Honderd procent plantaardig, reuze voedzaam, hartstikke makkelijk, enorm goedkoop en heel erg puur spul in vergelijking met al die vieze, vervangende rommel. *)
Wat een goede tips, bedankt!
Weer iets nieuws om uit te proberen :)
  zondag 6 mei 2012 @ 09:03:02 #195
221912 minilot
Nancy boy
pi_111195772
Voor wie trouwens een onoverkomenlijke behoefte aan kazige sauzen heeft.. Edelgist is je vriend!



Niet alleen is edelgist ('nutritial yeast') hartstikke gezond en zit het (fijn voor veganisten!) bomvol B-vitaminen: ook heeft het een verschrikkelijk lekkere umami-smaak, een smakelijke hartigheid die nepkaas altijd probeert te benaderen zonder dat het lukt. Edelgist smaakt gewoon helemaal van zichzelf kazig, zoutig en notig. Ik vind het heel erg lekker!

Zo maak je met edelgist maak je in combinatie met rijst- amandel- of sojamelk en bijvoorbeeld wat cayennepeper en knoflook echt een bizar goede 'kaas'saus voor over de pasta. Je kunt het ook zonder enig verder gedoe los en puur over dingen strooien waar je normaal gesproken bijvoorbeeld Parmezaan overheen zou raspen.

Zomaar een foto en bijpassend receptje, van OhSheGlows.com:


En van een Nederlands blogje: Ode aan de edelgist
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 6 mei 2012 @ 09:05:41 #196
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111195792
O+
Die silken tofu wil ik inderdaad nog eens proberen. :Y
De kokosroom nu ook! Ben niet zo dol op die sojaslagroom namelijk.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 23:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dit ga ik ervan proberen te maken :Y


Ik gebruik niet exact dezelfde ingrediënten maar dat kan je naar eigen maak doen natuurlijk,

gelukkig wel :')
Eet smakelijk vast :*
  zondag 6 mei 2012 @ 09:08:36 #197
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111195801
Ah ja, die edelgist heb ik ook nog ergens staan. :) Ik zou die zelf niet zo over de pasta gooien, maar je kan er inderdaad wel goed saus van maken.
  zondag 6 mei 2012 @ 09:12:56 #198
237492 Feeeeble
kutnaam
pi_111195832
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 09:08 schreef jerney het volgende:
Ah ja, die edelgist heb ik ook nog ergens staan. :) Ik zou die zelf niet zo over de pasta gooien, maar je kan er inderdaad wel goed saus van maken.
Welke saus vind jij lekkerder? Deze of die ene die je eerder in dit topic hebt gepost?
  zondag 6 mei 2012 @ 09:27:10 #199
221912 minilot
Nancy boy
pi_111195935
Oooo, bijna vergeten!

Ook al vaker in CUL en LIF voorbijgekomen: de plantaardige & rauwe brownie! Makkelijk te maken van pure ingrediënten, en propvol met superhandig voedingsstoffen. Twee happen en je chocoladebehoefte is minstens een week lang bevredigd! Wel zorgen voor goede plakkerige medjool-dadels. Van die droge, suffe dadels, daar lukt het niet goed mee.
(Sowieso, medjooldadels = godenvoedsel!)
(/stokpaardje :))

Recept




quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 09:08 schreef jerney het volgende:
Ah ja, die edelgist heb ik ook nog ergens staan. :) Ik zou die zelf niet zo over de pasta gooien, maar je kan er inderdaad wel goed saus van maken.
O, ik kan het geloof ik wel op alles eten dat gewoon een beetje extra hartigheid nodig heeft. Ik vind het reuze lekker!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 6 mei 2012 @ 09:27:15 #200
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111195937
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 09:12 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Welke saus vind jij lekkerder? Deze of die ene die je eerder in dit topic hebt gepost?
Die van vegusto :)
Maar experimenteer gerust ook met edelgist en ontdek wat je zelf het lekkerst vindt. ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')