Die mousaka had ik met alpro rul gehakt spul gemaakt hequote:Op zaterdag 5 mei 2012 19:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Hebbes !
[ afbeelding ]
Maar is niet voor vandaagvandaag eten we Spagetti ik denk dat die saus ook
wel Veganistisch is trouwens !
Olijfolie, Tomaten, uien, verse basilicum, champignons en
veeeeeeeeeeeeeeeel knoflook
stink ik wel weer het hele weeken uit mijn giecheltjemaar ik hoef toch nergens heen
![]()
http://www.knoflooksite.nl/nederlands/knoflook_medicinaal.htm
eh... ja ik doe er wel geraspte kaas op als het eenmaal op mijn bord ligt![]()
maar dat hoeft natuurlijk niet![]()
Welke kruiden en precies ingaan verschilt soms nogal eens, dat doet de Heer des Huizes
namelijken soms gaat ie dan experimenteren enzo, ik vind het best, want tis toch altijd
lekker.
Morgen kook ik weer
Pfff goede vleesvervangers uit de supermarkt zijn schaars. Geen valess in ieder geval. Die schnitzels van Alpro zijn wel lekkerquote:Op zaterdag 5 mei 2012 22:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Grr, heel verhaal getypt en dat is ineens verdwenen.
Ik vraag me af of jullie goede tips hebben voor vleesvervangers die je in de supermarkt kunt kopen. Ik eet de laatste tijd zo'n twee keer per week een vegetarische burger. Mijn vriend eet dan wel vlees, die doet niet aan vleesvervangers. Hij eet gelukkig wel vis en vegetarisch.
Tot nu toe heb ik alleen wat producten van AH geprobeerd. Vooral de broccoli/kaascarre is geniaal. Maar er is natuurlijk nog meer te krijgen. Is bijvooreeld het spul van Aldi of Lidl wat?
Die notenburer die hierboven ergens genoemd werd klinkt erg lekker trouwens! Maar is vast niet in de reguliere supermarkt te koop.
Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaanquote:Op zaterdag 5 mei 2012 22:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Grr, heel verhaal getypt en dat is ineens verdwenen.
Ik vraag me af of jullie goede tips hebben voor vleesvervangers die je in de supermarkt kunt kopen. Ik eet de laatste tijd zo'n twee keer per week een vegetarische burger. Mijn vriend eet dan wel vlees, die doet niet aan vleesvervangers. Hij eet gelukkig wel vis en vegetarisch.
Tot nu toe heb ik alleen wat producten van AH geprobeerd. Vooral de broccoli/kaascarre is geniaal. Maar er is natuurlijk nog meer te krijgen. Is bijvooreeld het spul van Aldi of Lidl wat?
Die notenburer die hierboven ergens genoemd werd klinkt erg lekker trouwens! Maar is vast niet in de reguliere supermarkt te koop.
Anders kan ik er misschien gehaktballetjes mee maken?quote:Op zaterdag 5 mei 2012 22:56 schreef jerney het volgende:
[..]
Die mousaka had ik met alpro rul gehakt spul gemaakt he
Ik weet niet of het soja gehakt van Naturana goed te rullen is, maar wie weet gaat dat wel heel goed. Hij smaakt in ieder geval wel veel lekkerder van zichzelf dan die van Alpro, vind ik.
Ai... dat klinkt als een lekker soepjequote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat je met tempeh nog wel lekkere dingen kan maken, tofu een beetje. Ikzelf ben toch een fan van noten als vleesvervanger. net als vanavond. ik heb een soepje gemaakt van geroosterde paprika en geroosterde knoflook (wel wat creme fraiche erin, maarja, ik ben dan ook zondig). En ik rooster dan wat geschaafde amandelen en ik heb geen vlees meer nodig heur.
Oeh, die ga ik halen!quote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaan
Misschien kan het prima hoor, ik heb het nog nooit geprobeerdquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Anders kan ik er misschien gehaktballetjes mee maken?
Niet ''gewone'' maar Griekseheet keftedes
ow.... ik bak alles in olijfolie en daar ben ik zéker niet zuinig mee!quote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:12 schreef jerney het volgende:
[..]
Misschien kan het prima hoor, ik heb het nog nooit geprobeerdIk zou alleen niet te zuinig zijn met de olie en het vuur niet al te hoog zetten. Maar dat geldt ook voor die van alpro enzo.
Tempeh is okquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind dat je met tempeh nog wel lekkere dingen kan maken, tofu een beetje. Ikzelf ben toch een fan van noten als vleesvervanger. net als vanavond. ik heb een soepje gemaakt van geroosterde paprika en geroosterde knoflook (wel wat creme fraiche erin, maarja, ik ben dan ook zondig). En ik rooster dan wat geschaafde amandelen en ik heb geen vlees meer nodig heur.
Goodquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ow.... ik bak alles in olijfolie en daar ben ik zéker niet zuinig mee!
Nou, zie hier een recept. Uitje fruiten in een klontje boter (je kunt ook olie nemen oid), bol geroosterde knoflook (hele bol 30 minuten op 180 gradne in de oven, kapje eraf snijden en uitknijpen), handje bloem erbij om een beetje bindign te geven. Op laten komen, goede scheut witte wijn er bij en dik laten worden, al roerend groentenbouillon erbij, beetje peper. Dan de geroosterde en ontvelde paprika's (gewoon een vork in prikken en in een gasvlam zwart laten blakeren, het vel laat dan makkelijk los en de smaak wordt erg sterk). in stukjes erbij en nog wat wortelen (niet te veel, je wil het niet te veel proeven). 20-25 laten borrelen. Staafmixer erdoor, zeven. Afmaken doe ik dan dus met wat creme fraiche, maar dat kun je achterwege laten.quote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:10 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ai... dat klinkt als een lekker soepje
Gewoon zonder creme fraiche doen. Als je goede ingredienten hebt, is al de rotzooi (sorry) niet nodigquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:16 schreef jerney het volgende:
[..]
Tempeh is okvandaag nog gemaakt bij de gado gado
Soepje klinkt lekker! Er bestaat ook vegan creme fraiche, misschien moet ik die eens uitproberen.
Dit ga ik ervan proberen te makenquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:21 schreef jerney het volgende:
[..]
Good
Ik pak meestal arachide olie, dat is wat neutraler van smaak en ik wok graag.
Vergissing de notenburgers komen van C1000quote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die notenburger komt gewoon bij de Aldi vandaan
quote:Op zondag 6 mei 2012 02:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak wel eens een recept van David Chang, helemaal niet vegetarisch, maar dat is dus een soort hele pittige tomaten-gehaktsaus en daar roert hij dan op het laatst een geblitzte tube silken tofu doorheen. Het leek mij niks, maar het voegt echt wat toe. Een soort romigheid die ik niet verwachtte.
Dus in dit soort gerechten een prima vervanging voor room.
[ link | afbeelding ]
Creamed silken tofu
Dus gewoon een tube of bakje silken tofu bij de toko (of biologische supermarkt) halen, in een maatbeter doen en de staafmixer erop zetten en net zo lang blitzen tot je bovenstaande consistentie hebt. Dat duurt soms even, eerst ziet het er schifterig en brokkerig uit, maar als je volhoudt wordt het romig.
Wat een goede tips, bedankt!quote:Op zondag 6 mei 2012 08:39 schreef minilot het volgende:
Silken tofu!![]()
Zeer prettig spul, met een aantal heel smakelijke toepassingen!![]()
Over room gesproken.. Ik had het al eens in een ander topic gepost, maar het moet hier zeker ook niet ontbreken (als tegenwicht voor al die onaangename, hyperbewerkte semi-rommel..) ->
Slag'room' van kokosmelk!
[ afbeelding ]
Linkje naar het doodeenvoudige 'recept'
Koel simpelweg wat blikken kokosmelk, zodat de dikke room zich van het waterige goedje scheidt, klop vervolgens die room op - eventueel met wat poedersuiker- en je hebt echt geniaal spul om te gebruiken op elke plek waar je normaal gesproken zoete slagroom nodig zou hebben.
Paar ideetjes van Foodgawker:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Honderd procent plantaardig, reuze voedzaam, hartstikke makkelijk, enorm goedkoop en heel erg puur spul in vergelijking met al die vieze, vervangende rommel.
Eet smakelijk vastquote:Op zaterdag 5 mei 2012 23:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dit ga ik ervan proberen te maken
Ik gebruik niet exact dezelfde ingrediënten maar dat kan je naar eigen maak doen natuurlijk,
gelukkig wel
Welke saus vind jij lekkerder? Deze of die ene die je eerder in dit topic hebt gepost?quote:Op zondag 6 mei 2012 09:08 schreef jerney het volgende:
Ah ja, die edelgist heb ik ook nog ergens staan.Ik zou die zelf niet zo over de pasta gooien, maar je kan er inderdaad wel goed saus van maken.
O, ik kan het geloof ik wel op alles eten dat gewoon een beetje extra hartigheid nodig heeft. Ik vind het reuze lekker!quote:Op zondag 6 mei 2012 09:08 schreef jerney het volgende:
Ah ja, die edelgist heb ik ook nog ergens staan.Ik zou die zelf niet zo over de pasta gooien, maar je kan er inderdaad wel goed saus van maken.
Die van vegustoquote:Op zondag 6 mei 2012 09:12 schreef Feeeeble het volgende:
[..]
Welke saus vind jij lekkerder? Deze of die ene die je eerder in dit topic hebt gepost?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |