abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:18:55 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108359445
RobinOok, ik ben bouillon aan het ijsfiltreren. Maar ik heb geloof ik een beetje een grote hoeveelheid genomen, tussen de 2 en 3 liter. :') Het staat er nu al een dag of vier, vijf en is nu over de helft. Ik denk dat het met twee dagen wel klaar is. Zou dat kwaad kunnen?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:20:02 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108359517
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 20:18 schreef Isegrim het volgende:
RobinOok, ik ben bouillon aan het ijsfiltreren. Maar ik heb geloof ik een beetje een grote hoeveelheid genomen, tussen de 2 en 3 liter. :') Het staat er nu al een dag of vier, vijf en is nu over de helft. Ik denk dat het met twee dagen wel klaar is. Zou dat kwaad kunnen?
Heb je het in de koelkast staan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:21:00 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108359563
Zelfs in de koelkast is dat erg langzaam trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:21:00 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108359565
Ja, uiteraard, daarom gaat het zo langzaam. :D We hebben wel een flink koude en droge koelkast.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:21:20 #55
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108359582
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfs in de koelkast is dat erg langzaam trouwens
't Is nogal een fors blok en onze koelkast staat op 3 graden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:21:39 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108359601
Zet de koelkast minder koud.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:26:41 #57
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108359832
Hmja, die optie had ik eigenlijk nog niet eens overwogen. :') Maar denk je dat het qua dagen dat het er nu staat geen kwaad kan verder? Ik heb zoiets, ik ruik er wel aan straks en als het goed ruikt ga ik er vanuit dat het goed is. Het is kip-/kruidenbouillon.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:52:02 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108361212
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 20:26 schreef Isegrim het volgende:
Hmja, die optie had ik eigenlijk nog niet eens overwogen. :') Maar denk je dat het qua dagen dat het er nu staat geen kwaad kan verder? Ik heb zoiets, ik ruik er wel aan straks en als het goed ruikt ga ik er vanuit dat het goed is. Het is kip-/kruidenbouillon.
In de koelkast ben ik ook eerder bevreesd op schimmel dan op bacterieel bederf, maar proef hem ook of ie niet zuur is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 20:55:47 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108361436
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik groene peperkorrels, vers, uit de diepvries of uit een potje.
Voor de saus maak ik een klassieke bruine saus,
Hak een 50 Gram wortel, 50 gram uit en een bleekselder in stukjes, en een kopje blokjes gekookte ham.
Braad deze zachtjes in 100 gram geklaarde boter.
Als ze beginnen te bruinen voeg je 3 eetlepels bloem toe, gaar de bloem
Haal het van het vuur
Doe er een liter fond bij en een tomaat of 2 aan stukjes, wat peterselie, laurier en thijm.
Laat dit 2 uur heel zachtjes koken. Zorg dat het ongeveer een liter saus wordt.
Haal dit door een zeef

Je hebt nu een basissaus die je in porties kan invriezen, bv vier porties a 250 cc.

Voor de pepersaus
Snij twee sjalotjes fijn en fruit deze
Voeg een 250 cc van je bruine saus van boven toe
2 a 3 eetlepels groene peper
Breng aan de kook
Smaak af met wat zout, peper, chilipeper
Als je je vlees gebraden hebt, haal dit uit de pan en doe er een glas witte wijn bij om te deglaceren kook in voeg dit bij de saus.
Zet het vuur onder de saus af en monteer deze af met boter en gehakte groene kruiden
Heb net met de aanbaksels in de gehaktballenpan een bruine saus gemaakt, had hem niet nodig, maar vond het gewoon leuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 21:44:16 #60
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108363746
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast ben ik ook eerder bevreesd op schimmel dan op bacterieel bederf, maar proef hem ook of ie niet zuur is.
Oke!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 02:03:38 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108373282
Ja, dat heb je soms, als er teveel gelatine in de soep zit. Een echte oplossing heb ik ook niet. Behalve dan wat tips/ideetjes wat ik zelf wel eens doe. Vooral in de winter, dan zet ik het gewoon op de tafel (keuken is koud/koel) en af en toe giet ik het vocht dan over in een kom die wel in de koelkast gaat. Maar ja, het is oppassen geblazen, als het te warm is kan de hele boel zo smelten en door je zeef/doek lopen en heb je dus nulkommanul resultaat.

Het is bij mij ook altijd een gok hoeveel je overhoudt van een liter "vieze" bouillon.

En oja, met zulke hoeveelheden is het ook handig om het niet in 1 dik, compact blok in te vriezen, maar bijvoorbeeld in een dunnere laag. Of blokken.

Wat is het plan met de gefiltreerde bouillon? :-)

(en oja, die superheldere bouillon, die is volgens mij wel veel minder aan smaakbederf onderhevig dan dikkere bouillons en soepen. Maar dat is maar een theorietje van me)
  zaterdag 25 februari 2012 @ 02:07:08 #62
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108373340
Ik heb er niet echt plannen mee nog, wilde het gewoon eens proberen. We hadden een mooie Kemper Veldhoen die we hebben opgegeten en van het karkas + wat verse kruiden heb ik bouillon gemaakt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 02:07:58 #63
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108373351
En ja, de volgende keer gaat het dus in afzonderlijke, kleinere porties. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 02:18:35 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108373491
Oh, gelukkig in ieder geval een "afval"-bouillon. Dat scheelt in de teleurstelling. :-)
Wel knap, 2 a 3 liter bouillon van 1 karkas. Zou ook niet verwachten dat die te gelatineus (hoe schrijf je dat?) zou zijn. Dus misschien ligt het toch aan de temperatuur van je koelkast?
  zaterdag 25 februari 2012 @ 12:14:12 #65
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_108378972
Ik heb ossenstaart gekocht, die wil ik morgen lekker gaan stoven en opeten met verse pasta. Heeft iemand aanraders voor het bereiden van de ossenstaart? Ik kom tegenstrijdige berichten tegen over hoe het beste de ossenstaart te bereiden qua temperatuur en de duur van het stoofproces. (van 2,5 tot 7 uur)
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 februari 2012 @ 12:19:35 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108379083
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 12:14 schreef HAL9000S het volgende:
Ik heb ossenstaart gekocht, die wil ik morgen lekker gaan stoven en opeten met verse pasta. Heeft iemand aanraders voor het bereiden van de ossenstaart? Ik kom tegenstrijdige berichten tegen over hoe het beste de ossenstaart te bereiden qua temperatuur en de duur van het stoofproces. (van 2,5 tot 7 uur)
Zouten, peperen aanbraden en stoven in rode wijn met peen, bleekselder, ui, knoflook, wat laurier, foeli, etc
En ik denk idd eerder richting de 5-7 uur om het zacht te krijgen.
Het wordt wel kluiven en plakkerige vingers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 12:34:44 #67
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_108379469
Welke temperatuur zou jij kiezen? Een graad of 150 of lager?
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 februari 2012 @ 13:02:46 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108380361
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 12:34 schreef HAL9000S het volgende:
Welke temperatuur zou jij kiezen? Een graad of 150 of lager?
ik stoof in een pan op een pitje, nooit in de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 13:30:34 #69
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_108381159
Oke, bedankt! ^O^
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zaterdag 25 februari 2012 @ 13:41:56 #70
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108381462
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig in ieder geval een "afval"-bouillon. Dat scheelt in de teleurstelling. :-)
Wel knap, 2 a 3 liter bouillon van 1 karkas. Zou ook niet verwachten dat die te gelatineus (hoe schrijf je dat?) zou zijn. Dus misschien ligt het toch aan de temperatuur van je koelkast?
Het is een Kemper Veldhoen, die zijn toch bijna twee keer zo zwaar als een supermarkt-plofkip. :P En ik vind de prut die overblijft behoorlijk gellerig. Maar ik had er ook veel vel bij zitten en nog wat vleesresten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:34:34 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388051
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het wordt wel kluiven en plakkerige vingers.
Dat doe je toch niet aan tafel, als je 't met pasta wilt eten?


Pappardelle with Oxtail & Mushroom Ragu
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:37:51 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388172
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 13:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Het is een Kemper Veldhoen, die zijn toch bijna twee keer zo zwaar als een supermarkt-plofkip. :P En ik vind de prut die overblijft behoorlijk gellerig. Maar ik had er ook veel vel bij zitten en nog wat vleesresten.
Zoiets? ;-)



Ik zeef de bouillon altijd al van tevoren. Heb het idee dat dat beter werkt. Bovendien minder plaats in de vriezer nodig.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:40:10 #73
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108388263
Ja, zoiets. Ik had 'm ook gezeefd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:41:28 #74
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108388301
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat doe je toch niet aan tafel, als je 't met pasta wilt eten?

[ link | afbeelding ]
Pappardelle with Oxtail & Mushroom Ragu
Vandaag ook ossenstaart gehaald, dát ga ik ermee doen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108388318
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vandaag ook ossenstaart gehaald, dát ga ik ermee doen. :Y
Sinds wanneer mag jij in de keuken komen? :{w
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')