Heb je het in de koelkast staan?quote:Op vrijdag 24 februari 2012 20:18 schreef Isegrim het volgende:
RobinOok, ik ben bouillon aan het ijsfiltreren. Maar ik heb geloof ik een beetje een grote hoeveelheid genomen, tussen de 2 en 3 liter. Het staat er nu al een dag of vier, vijf en is nu over de helft. Ik denk dat het met twee dagen wel klaar is. Zou dat kwaad kunnen?
't Is nogal een fors blok en onze koelkast staat op 3 graden.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfs in de koelkast is dat erg langzaam trouwens
In de koelkast ben ik ook eerder bevreesd op schimmel dan op bacterieel bederf, maar proef hem ook of ie niet zuur is.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 20:26 schreef Isegrim het volgende:
Hmja, die optie had ik eigenlijk nog niet eens overwogen. Maar denk je dat het qua dagen dat het er nu staat geen kwaad kan verder? Ik heb zoiets, ik ruik er wel aan straks en als het goed ruikt ga ik er vanuit dat het goed is. Het is kip-/kruidenbouillon.
Heb net met de aanbaksels in de gehaktballenpan een bruine saus gemaakt, had hem niet nodig, maar vond het gewoon leuk.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik groene peperkorrels, vers, uit de diepvries of uit een potje.
Voor de saus maak ik een klassieke bruine saus,
Hak een 50 Gram wortel, 50 gram uit en een bleekselder in stukjes, en een kopje blokjes gekookte ham.
Braad deze zachtjes in 100 gram geklaarde boter.
Als ze beginnen te bruinen voeg je 3 eetlepels bloem toe, gaar de bloem
Haal het van het vuur
Doe er een liter fond bij en een tomaat of 2 aan stukjes, wat peterselie, laurier en thijm.
Laat dit 2 uur heel zachtjes koken. Zorg dat het ongeveer een liter saus wordt.
Haal dit door een zeef
Je hebt nu een basissaus die je in porties kan invriezen, bv vier porties a 250 cc.
Voor de pepersaus
Snij twee sjalotjes fijn en fruit deze
Voeg een 250 cc van je bruine saus van boven toe
2 a 3 eetlepels groene peper
Breng aan de kook
Smaak af met wat zout, peper, chilipeper
Als je je vlees gebraden hebt, haal dit uit de pan en doe er een glas witte wijn bij om te deglaceren kook in voeg dit bij de saus.
Zet het vuur onder de saus af en monteer deze af met boter en gehakte groene kruiden
Oke!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast ben ik ook eerder bevreesd op schimmel dan op bacterieel bederf, maar proef hem ook of ie niet zuur is.
Zouten, peperen aanbraden en stoven in rode wijn met peen, bleekselder, ui, knoflook, wat laurier, foeli, etcquote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:14 schreef HAL9000S het volgende:
Ik heb ossenstaart gekocht, die wil ik morgen lekker gaan stoven en opeten met verse pasta. Heeft iemand aanraders voor het bereiden van de ossenstaart? Ik kom tegenstrijdige berichten tegen over hoe het beste de ossenstaart te bereiden qua temperatuur en de duur van het stoofproces. (van 2,5 tot 7 uur)
ik stoof in een pan op een pitje, nooit in de ovenquote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:34 schreef HAL9000S het volgende:
Welke temperatuur zou jij kiezen? Een graad of 150 of lager?
Het is een Kemper Veldhoen, die zijn toch bijna twee keer zo zwaar als een supermarkt-plofkip. En ik vind de prut die overblijft behoorlijk gellerig. Maar ik had er ook veel vel bij zitten en nog wat vleesresten.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Oh, gelukkig in ieder geval een "afval"-bouillon. Dat scheelt in de teleurstelling. :-)
Wel knap, 2 a 3 liter bouillon van 1 karkas. Zou ook niet verwachten dat die te gelatineus (hoe schrijf je dat?) zou zijn. Dus misschien ligt het toch aan de temperatuur van je koelkast?
Dat doe je toch niet aan tafel, als je 't met pasta wilt eten?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 12:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het wordt wel kluiven en plakkerige vingers.
Zoiets? ;-)quote:Op zaterdag 25 februari 2012 13:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Het is een Kemper Veldhoen, die zijn toch bijna twee keer zo zwaar als een supermarkt-plofkip. En ik vind de prut die overblijft behoorlijk gellerig. Maar ik had er ook veel vel bij zitten en nog wat vleesresten.
Vandaag ook ossenstaart gehaald, dát ga ik ermee doen.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat doe je toch niet aan tafel, als je 't met pasta wilt eten?
[ link | afbeelding ]
Pappardelle with Oxtail & Mushroom Ragu
Sinds wanneer mag jij in de keuken komen?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 17:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Vandaag ook ossenstaart gehaald, dát ga ik ermee doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |