Ga nou niet zo wijs lopen doen, "koop" is een bijzondere verbintenis en is geregeld in BW 7. En nee, BW 6 gaat niet over verbintenissen tussen B2C, het zijn verbintenissen in het algemeen.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:08 schreef Snoepje5 het volgende:
BW 6 gaat over verbintenissen tussen B2C. Heb jij zeker overgeslagen?
Knul, in de grotemensenwereld werkt het niet zo. Stellingen moet je onderbouwen.quote:Het is een feit dat een overeenkomst (telefonisch in orde gemaakt) schriftelijke bevestiging dient te krijgen. Anders is er gewoon geen overeenkomst.
Dat is geen onderbouwing. Ik vraag alleen maar een wetsartikeltje.quote:Hier je onderbouwing dan, omdat je er zo desperate naar bent:
Bron: http://dirkzwagerondernem(...)als-sluitend-bewijs/
Lees die nog maar eens goed door dan. Van belang was niet dat de overeenkomst niet schriftelijk was bevestigd, van belang was dat de gemaakte afspraak niet op het bandje stond..quote:Tevens gedeelte jurisprudentie op die pagina:
Had niks met die post te maken.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:21 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
Haha, net toen je dit had gepost was het bericht van Fogel gelijk ge ninja-edit.![]()
Oh maar hoezo dan?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:27 schreef Fogel het volgende:
[..]
Had niks met die post te maken.
DonJames vs studentje, ach...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
miep miepquote:Bij telefonische verkoop gelden bovendien nog wat extra regels voor de aanbieder. Zo moet hij aan het begin van het gesprek duidelijk maken met wie je belt (naam bedrijf) en dat het doel van het gesprek is om je iets te willen verkopen. Verder moet het duidelijk zijn wat het aanbod is, wat het kost en hoe lang je er aan vast zit. Ook moet je verteld worden of je het recht hebt om je te bedenken na het sluiten van de overeenkomst.
Wordt er tijdens het gesprek een overeenkomst gesloten? Dan moet de verkoper je daarna nog een keer over alles informeren. Dat mag per mail. Maar de informatie over het bedenkrecht van zeven werkdagen en op welke manier je die kunt inroepen moet schriftelijk, dus per brief. Dat regelt de Wet Koop op Afstand. Zolang je deze schriftelijke informatie niet ontvangen hebt, heb je zelfs drie maanden na het sluiten van een overeenkomst het recht om je te mogen bedenken.
Dat allerlaatste is al gedaan.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 02:35 schreef heiden6 het volgende:
Heb je überhaupt het hele gebeuren al wel opgezegd? Dat zou ik eerst maar eens regelen, want anders blijft het aan de gang. Dan kun je kijken naar wat ze tot nu toe in rekening brengen.
-vraag om de bandopname
-heb je iets van ze ontvangen, het product zelf zeg maar of een brief of wat dan ook, of alleen facturen?
-is er na ontvangst actie ondernomen om de boel te annuleren?
Op dit moment lijkt het me dat dat bedrijf een bandopname heeft van een overeenkomst en je vader niet heeft geannuleerd op opgezegd en de rekeningen niet betaalt.
De argumentatie dat je vader eigenlijk niet wist wat hij deed lijkt me kansloos tenzij hij zwakbegaafd is ofzo.
Verder moet je zulke dingen niet telefonisch opzeggen of in elk geval vragen om een bevestiging en als je die niet direct krijg meteen contact opnemen. Maar beter stuur je gewoon een mail en een brief. En schrijf je vader in bij het bel-me-niet-register.
Als je hebt opgezegd heb je opgezegd.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 03:28 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
Dat allerlaatste is al gedaan.
En mailen en brieven sturen hebben we al gedaan.
Nooit een reactie gekregen.
Het valt ook gewoon niet op te zeggen.
Boek 6 gaat over verbintenissen in het algemeen. Vandaar dat het dan ook heet: "Verbintenissen in het algemeen".quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:08 schreef Snoepje5 het volgende:
BW 6 gaat over verbintenissen tussen B2C. Heb jij zeker overgeslagen?
Die onderbouwing is niet volledig. Indien je hier een stelling poneert zou ik 'm in ieder geval wel onderbouwen, en niet door te zeggen dat je het ergens tijdens je opleiding hebt gelezen.quote:Het is een feit dat een overeenkomst (telefonisch in orde gemaakt) schriftelijke bevestiging dient te krijgen. Anders is er gewoon geen overeenkomst.
Hier je onderbouwing dan, omdat je er zo desperate naar bent:
[..]
Bron: http://dirkzwagerondernem(...)als-sluitend-bewijs/
Tevens gedeelte jurisprudentie op die pagina:
[..]
Let op het vetgedrukte 'of een andere duurzame drager'.quote:Als gevolg van art. 7:46c lid 2 BW dient de verkoper na het sluiten van de overeenkomst nogmaals uitgebreid informatie te verstrekken aan de consument. Het gaat om een bevestiging van de informatie opgesomd onder a tot en met f van lid 1 en een aantal aanvullende gegevens, opgesomd in lid 2 onder a tot en met e.
Al deze gegevens moeten schriftelijk of op een duurzame drager worden verstrekt (met uitzondering van de informatie genoemd onder b van lid 2, zie aant. 6 hierna). De gedachte hierachter is dat met name met behulp van elektronische technologie verstrekte informatie vluchtig is, en het voor de goede uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is de informatie schriftelijk of op een andere duurzame drager aan de consument te verstrekken (overweging 13 bij Richtlijn 97/7/EG).
Aan de informatieplichten van art. 7:46c lid 2 BW hoeft niet voldaan te worden indien de aflevering geschiedt aan derden, bijvoorbeeld als het gaat om een bezorging van bloemen (die als geschenk zijn bedoeld) door een bloemist aan derden.
Ik heb slechts de relevante stukken laten zitten.quote:Om de ruimte te laten aan nieuwe technologieën kan (het merendeel van) de postcontractuele informatie niet enkel schriftelijk, maar ook met behulp van een andere duurzame drager aan de consument verstrekt worden. Een definitie van het begrip duurzame drager vindt men in afdeling 7.1.9A BW niet terug. Ook Richtlijn 97/7/EG bevat geen definitie van het begrip. Een definitie is te vinden in art. 2 (f) Richtlijn 2002/65/EG aangaande de verkoop op afstand van financiële diensten, en luidt als volgt:
ieder hulpmiddel dat een consument in staat stelt om persoonlijk aan hem gerichte informatie op te slaan op een wijze die deze informatie toegankelijk maakt voor toekomstig gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie kan dienen, en die een ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt
Deze definitie is in de Nederlandse wet terug te vinden in art. 1 (h) van de wet van 12 mei 2005 houdende regels voor de financiële dienstverlening (Wfd, Stb. 2005, 339).
In de memorie van toelichting bij de wet overeenkomsten op afstand wordt geconcludeerd dat dit meebrengt dat de verkoper de informatie per elektronische post kan toesturen (Kamerstukken II 1999/2000, 26 861, nr. 3, p. 20). Wel wordt elektronische post, voor zover niet vastgelegd op een duurzame drager als vluchtig aangemerkt (Kamerstukken II 1999/2000, 26 861, nr. 3, p. 19). Dat brengt mee dat een door de verkoper verzonden e-mail niet kan worden aangemerkt als duurzame drager zolang de consument de informatie niet heeft opgeslagen, bijvoorbeeld op de harde schijf van zijn computer.
Je poppetje ins een mannetje en hier zeg je (nogal onbeholpen) dat een vrouw bent.....quote:
Om een gesprek op te nemen is toestemming van een van de deelnemers nodig, niet van alle deelnemers, dus dat mag gewoon en veel callcenters nemen standaard alle gespreken helemaal op.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 08:49 schreef pleeborstel het volgende:
Ik heb geen HBO rechten gedaan, so correct me if i'm wrong, maar is het niet zo dat voor een bandopname altijd eerst toestemming gegeven moet worden tijdens het gesprek? Als dat niet gebeurd is mag een opname toch ook niet aangevoerd worden als "bewijs"?
Verder zou ik persoonlijk in dit geval de hele zooi negeren en alle post retour afzender sturen. En geen cent betalen.
Waardoor de wetgeving er op neerkomt dat als je zelf deelneemt aan een gesprek je altijd mag opnemen (er vanuit gaande dat je jezelf altijd toestemming geeft). De wetgeving is gericht tegen heimelijke opnamen (dus opnemen als je zelf niet deelneemt aan het gesprek).quote:Op zaterdag 11 februari 2012 19:26 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Om een gesprek op te nemen is toestemming van een van de deelnemers nodig, niet van alle deelnemers, dus dat mag gewoon en veel callcenters nemen standaard alle gespreken helemaal op.
Precies.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 19:28 schreef sanger het volgende:
[..]
Waardoor de wetgeving er op neerkomt dat als je zelf deelneemt aan een gesprek je altijd mag opnemen (er vanuit gaande dat je jezelf altijd toestemming geeft). De wetgeving is gericht tegen heimelijke opnamen (dus opnemen als je zelf niet deelneemt aan het gesprek).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poep dus dit, betalen doen we niet.
quote:Op woensdag 15 februari 2012 00:22 schreef Skillstorm het volgende:
Dit zegt helemaal niets over de overeenkomst tussen TS en Hotel Gold Card...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poep dus dit, betalen doen we niet.
Toch heb ik vandaag een e-mail gekregen tot mijn grootste verbazing:quote:Op woensdag 15 februari 2012 09:16 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dit zegt helemaal niets over de overeenkomst tussen TS en Hotel Gold Card...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Take that DonJames.![]()
Dit topic kan dus ook op slot.![]()
quote:Op woensdag 15 februari 2012 10:20 schreef Skillstorm het volgende:
[..]
Toch heb ik vandaag een e-mail gekregen tot mijn grootste verbazing:Gefeliciteerd hoor, maar daarmee is mijn post nog niet ontkracht.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Take that DonJames.![]()
Nee, maar ik wil jouw post ook niet ontkrachten, dat intresseert mij niet.quote:Op woensdag 15 februari 2012 10:23 schreef DonJames het volgende:
[..]
Gefeliciteerd hoor, maar daarmee is mijn post nog niet ontkracht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |