welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:36 |
ff een simpele vraag, zit er al kip in dat potje? ![]() | |
roos85 | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:37 |
Nee | |
9611Niels | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:40 |
![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:40 |
heb je al op het potje gekeken? ![]() | |
LittleLady | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:41 |
Nee die is er overheen gevlogen | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:42 |
heb nog helemaal geen potje gehaald ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:42 |
daar was ik al bang voor ja ![]() | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:42 |
maar gewoon naar de chinees dus ![]() | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:43 |
waarom ze het dan chicken tonight noemen ![]() kun je er net zo goed biefstuk doorheen tyfen ofzo | |
Zihuatanejo | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:44 |
Ik dacht even dat dit een Onzin topic was. | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:45 |
omdat er nog kip bij moet | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:46 |
maar je besteld in een restaurant toch ook geen kip kerrie om alleen de saus te krijgen ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:47 |
nee, maar het potje claimt ook niet dat er kip in zit | |
-_Guitarist_- | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:48 |
![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:49 |
Lekker, kip uit een potje. ![]() | |
Jumparound | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:56 |
dan maak je er toch biefstuk tonight van, zuurpiet ![]() | |
Nieuwschierig | zaterdag 28 januari 2012 @ 19:57 |
Zo lang is het nog niet eens geleden dat wanneer je kip wou eten je eerst de bijl uit de schuur moest halen. En nu zit het al in potjes die je alleen hoeft op te warmen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:02 |
Het zit niet in het potje! | |
Barbapapamama | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:02 |
Kip uit blik | |
FutureFairytale | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:03 |
![]() Heb je weleens Aardappel Anders gekocht? Juist, daar zit ook geen aardappel in ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:04 |
koninginnesoep | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:05 |
aangezien er geen kip in het potje zit is het een patatje en een broodje hamburger geworden ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:06 |
doe mij ook zo'n chinees | |
Nieuwschierig | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:06 |
Gelukkig heb ik wel een bijl. Alleen geen kip. | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:08 |
deze heeft hele lekkere menu's voor 6.50 ![]() alleen is de kok op vakantie dus kon ze alleen babi pangang maken en dat had ik van de week al ![]() | |
TwenteFC | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:08 |
![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:09 |
![]() Valt echt tegen hoor dat ze er niet in zit ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:11 |
Dan ben ik wel benieuwd naar jouw referentiekader als je dat 'gigantisch lekker' noemt. ![]() | |
TwenteFC | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:12 |
Veel kip erin, en door de aardappel puree heen roeren ![]() | |
Mirjam | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:12 |
als ik dat op tafel zet hier, kan ik het van de muur en het plafond gaan schrapen ![]() | |
hugsy33 | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:12 |
Waarom heb je niet gewoon kip gekocht? ![]() | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:12 |
Ugh! WTF? ![]() | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:13 |
omdat geen zin om te koken enzo. en omdat ik het idd niet in m'n hoofd had omdat het zo lekker is ofzo ![]() | |
TwenteFC | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:16 |
![]() | |
welkominspace | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:18 |
student mag ik hopen? ![]() | |
TwenteFC | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:19 |
Ja, maar tis ook gewoon lekker. | |
Isegrim | zaterdag 28 januari 2012 @ 20:21 |
Spruitjes zijn niet raar om lekker te vinden. Ingrediënten van een random Chicken Tonight-variant: Ingrediënten: Water, paprika 10,5% (rood, groen), geconcentreerd tomatenpuree 8,3%, plantaardige olie, ui, room 4%, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, zout, tomaat 1,2%, glucosestroop, fructose, peterselie, eigeel, geconcentreerd citroensap, sambal (Spaanse peper, zout, azijn), stabilisator E415, aroma, zwarte peper, oregano, cassavezetmeel, smaakversterker E621, rookaroma. Ik maak liever zelf een lekker sausje bij mijn kip. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 januari 2012 @ 12:20 |
Ik heb hier nog een potje pastasaus staan. Zit daar de pasta al in? | |
Rewimo | zondag 29 januari 2012 @ 12:27 |
Gehakt tonight werkt ook prima ![]() | |
Klaploper | zondag 29 januari 2012 @ 15:05 |
Gisteren een pakje jus van de AH gehaald. Doe het poeder in een pannetje met wat water en het enige dat ik krijg is een bruine smurrie! Waar zijn de aardappels, vlees en groente? Ik voel me opgelicht. Morgen als de AH weer open is ga ik maar verhaal halen. | |
Weltschmerz | zondag 29 januari 2012 @ 17:06 |
Ik had laatst boterhamworst gehaald, maar toen moest ik de boterham ook nog apart gaan kopen. | |
Guus Muisarm | zondag 29 januari 2012 @ 17:10 |
En toen je de boterham zag moest je ook nog boter halen? | |
Weltschmerz | zondag 29 januari 2012 @ 17:25 |
En de ham. | |
Selestha | zondag 29 januari 2012 @ 17:59 |
Dit topic ![]() Chicken tonight met aardappelpuree.. Ik heb weer wat geleerd vandaag! ![]() | |
Weltschmerz | zondag 29 januari 2012 @ 18:53 |
Het is ook Engels he. Het staat eigenlijk voor chicken out of cooking tonight. | |
technofreak86 | zondag 29 januari 2012 @ 18:59 |
Ik ben het zeker met je eens dat zelf maken het beste is, en patak bevalt mij ook wel aardig. Maar zo erg zien die ingredienten van chicken tonight er ook niet uit. Wat is er volgens jou rotzooi? | |
Isegrim | zondag 29 januari 2012 @ 20:13 |
Ik heb liever geen dingen in mijn eten waarvan ik de naam niet direct herken als zijnde voedsel. ![]() ![]() | |
technofreak86 | zondag 29 januari 2012 @ 20:22 |
Ok, dus wat je niet direct herkent is gelijk rotzooi? Wat herken je in dit geval dan niet? En wel of geen E621 toevoegen lijkt me meer een kwestie van smaak dan iets anders. | |
Isegrim | zondag 29 januari 2012 @ 20:31 |
Vrijwel alles waar E621 in zit, heeft dezelfde soort smaak (Cup-a-Soup-achtig). Maarreh 'gemodificeerd maiszetmeel', 'stabilisator' e.d. Maar ik eet gewoon niet graag uit potjes. Ik wil zelf bepalen wat er in mijn eten zit. ![]() | |
technofreak86 | zondag 29 januari 2012 @ 22:39 |
Tja vooral zelf maken dan, dat is sowieso lekkerder. Die kenmerkende smaak van e621 noemen ze umami. Maiszetmeel of maizena is zeker geen rotzooi en ook niet vreemd om aan te treffen in een saus. stabilisator zou je er thuis niet in doen maar is in dit geval xanthaan gom, ook echt geen rotzooi. Nogmaals, ik ben groot voorstander van zelf maken. Maar ga dan alsjeblieft niet roepen dat in zo'n potje "rotzooi" zit omdat je niet direct alle ingredienten herkent. | |
Isegrim | zondag 29 januari 2012 @ 22:48 |
Gemodificeerd maïszetmeel. Van de week eens opgezocht wat dat betekent. Wikipedia: "Enkele typische bewerkingen van zetmeel zijn bijvoorbeeld koudwater oplosbaar maken, katoniseren, oxideren, hydroxypropyleren, carboxymethyleren, dextrineren." Ik weet niet hoor, maar dat doe ik allemaal niet in mijn keuken. ![]() Ik weet wat umami is. E621 wordt toegevoegd aan producten die een 'gerijpte' / umami-smaak moeten hebben maar niet de tijd krijgen om die van nature te ontwikkelen. Waar het mij om gaat, is dat ik 'echt' voedsel wil eten. Met 'rotzooi' bedoel ik geenszins één of andere BNW-theorie over kwaadaardige toevoegingen aan voedsel, maar over dingen die simpelweg niet nodig zijn voor goed voedsel. | |
Catbert | maandag 30 januari 2012 @ 11:59 |
Toen ik net op mezelf woonde vond ik het ook helemaal geweldig. 10 potjes later kun je het niet meer zien zonder braakneigingen te krijgen ![]() | |
Jumparound | maandag 30 januari 2012 @ 13:32 |
suiker (hoeveel?!?), gemodificeerd maïszetmeel, zout (hoeveel?!?), glucosestroop,(suiker dus, en hoeveel?) fructose, (suiker dus, en hoeveel?) geconcentreerd citroensap, stabilisator E415, aroma, cassavezetmeel, smaakversterker E621, rookaroma. Dit zijn alle ingrediënten (op de suiker en zout na natuurlijk) die ik niet in huis heb of kan halen maar die wel in je eten zitten. Ik zou ze er niet zomaar zondermeer mee koken iig. Waaronder 3 soorten suiker? tuurlijk, dat donder ik dagelijks door mijn eten ![]() Rotzooi is misschien wat sterkt uitgedrukt, maar duidelijk WAT je eet is het ook niet. Of wel? Wat zit er in smaakaroma? Waarom Cassavezetmeel? En waar is dat mee behandeld... | |
Jumparound | maandag 30 januari 2012 @ 13:37 |
oh, en 415 wordt gemaakt van..... Suiker ![]() | |
Weltschmerz | maandag 30 januari 2012 @ 13:57 |
Ik heb het zelf nooit gehad. Maar een vriendin van me vertelde een keer hoe ze dat voorgezet kreeg op een romantische eetafspraak. Die kerel werd echt zo ontzettend afgemaakt, als hij stonk en haar had proberen te verkrachten maar faalde wegens een impotent pickupnaaldje was hij er nog genadiger van af gekomen. | |
Nieuwschierig | maandag 30 januari 2012 @ 21:55 |
Rookaroma is de smaakmaker van barbecuesaus en uiteraard van rookworst. Het wordt gemaakt door echte rook van echt brandend hout sterk af te koelen waardoor het neer slaat. | |
Jumparound | maandag 30 januari 2012 @ 23:59 |
grappig, dat wist ik niet ![]() | |
technofreak86 | dinsdag 31 januari 2012 @ 00:31 |
Suiker, zout zetmeel, aroma. Goed het is industrieel verwerkt, maar echt bijzonder is het niet. | |
Isegrim | dinsdag 31 januari 2012 @ 00:34 |
Als jij rijst met kip maakt zonder gebruikmaking van een potje, mik je er dan drie soorten suiker door? ![]() | |
Adames | dinsdag 31 januari 2012 @ 00:51 |
Je weegt 120 kilo? | |
Jumparound | dinsdag 31 januari 2012 @ 07:11 |
mijn punt was dat er überhaupt 3 soorten suiker inzitten zonder dat je controle of inzicht hebt op de hoeveelheid. Ga maar eens kijken in een supermarkt hoeveel producten suiker bevatten. En dan vinden we het gek dat 60% van de mannen te dik is? | |
technofreak86 | dinsdag 31 januari 2012 @ 10:15 |
Nee. Doe jij wel eens stroop op een pannenkoek of door een gerecht? | |
Jumparound | dinsdag 31 januari 2012 @ 10:23 |
Het klinkt misschien flauw maar dan kies je er bewust voor. Je eet bewust een pannenkoek met stroop (en dus suiker). Je chiken tonight krijg je zo gratis (en ongevraagd) met suiker, net als je sandwichspread, pindakaas, chips en ketchup. | |
technofreak86 | dinsdag 31 januari 2012 @ 10:34 |
Je kiest er toch bij beide producten zelf voor...Wat kun je anders verwachten van een pot zoetzure saus? En het ging mij er om dat stroop ook gewoon meerdere "soorten" suiker bevat waaronder glucosestroop. | |
Jumparound | dinsdag 31 januari 2012 @ 11:10 |
Dat je je kunt afvragen hoeveel suiker en eigenlijk inzit en wat "gezond" voor je is. Je keuze om stroop op je pannenkoek te doen is je eigen keuze. Bij dit soort eten (voorbereid) heb jij die keuze niet meer. Het zal mij aan mn derrière oxideren wat je eet en hoeveel je eet ben je er alleen bewust van dat in praktisch alles wat je eet suiker zit! | |
FutureFairytale | dinsdag 31 januari 2012 @ 11:17 |
@ Adames; 3 soorten suiker zegt niets over de hoeveelheid suiker. Niet iedereen die Chicken Tonight eet weegt 120 kg! (ik at t vroeger ook thuis) | |
Isegrim | dinsdag 31 januari 2012 @ 12:34 |
Daar gaat het niet om. Dan weet je wat je eet. Verborgen suikers zijn een groot probleem. Niet voor niets zetten fabrikanten liever termen als 'glucosestroop' of 'fructose' op de verpakking. Pak 100 willekeurige producten uit de schappen en in 95 ervan zit suiker, ook in producten waar van oorsprong helemaal geen suiker in hoort. Maar mensen kunnen niet meer zo goed tegen echte smaken. Alles moet vlak en zoetig smaken. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 31 januari 2012 @ 12:35 |
Het zit ook in de andere varianten hoor, niet alleen in de zoetzure. | |
#ANONIEM | dinsdag 31 januari 2012 @ 15:52 |
Het enigedat iets zegt over de hoeveelheden, is de volgorde op het etiket. Het is verplicht om de ingrediënten te vermelden op volgorde van meest naar minst. ![]() | |
technofreak86 | dinsdag 31 januari 2012 @ 15:56 |
Er staat ook altijd nog een tabel met voedingswaarden bij waar precies staat hoeveel suikers er in zitten. Zo verborgen is het dus niet imho. | |
Jumparound | dinsdag 31 januari 2012 @ 16:09 |
wat ik net zag bij een chikcen tonight is 14 gram suiker per 100 gram chicken tonight ![]() http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=5529 | |
welkominspace | dinsdag 31 januari 2012 @ 16:51 |
wat een discussie zeg ![]() wat maakt het nou uit dat er troep inzit, dat kun je van te voren wel bedenken lijkt me. je vreet het niet elke dag neem ik aan. als je je non-stop zorgen gaat maken over troep in eten kun je net zo goed meteen veganist gaan worden ![]() | |
Waaghals | dinsdag 31 januari 2012 @ 16:56 |
nee ts dat is kip voor vegans | |
Jumparound | woensdag 1 februari 2012 @ 08:45 |
was het dan geen "No Chicken Tonight" geweest? |