quote:
Op dinsdag 31 januari 2012 09:40 schreef Gripper het volgende:[..]
Wat eh.. stop je daar zoal in dat ie zo

goddelijk

wordt?
Gewoon benieuwd om eens te vergelijken met mn eigen recept!
Geen idee eigenlijk wat allemaal precies, maar het lijkt op:
1 wortel
1 rode paprika
1 rode peper
Even fijnmalen in de keukenmachine
1 grote rode ui
1 sjalot
2 tenen knoflook
Ook fijnmalen in de keukenmachine.
uimengsel fruiten, gehakt (250 gram denk ik?) erbij en rulbakken.
Wat kruiden erbij (paprikapoeder, oregano, wat chilli poeder denk ik? Ehm.. peper en zout?)
Dan paprika/peper/wortel mengsel erbij en mee laten bakken, nog meer kruiden en specerijen erbij

Dan een blik gezeefde tomaten (een beetje vocht eruit laten lopen eerst) en tomatenpuree erbij. De tomatenpuree bindt fijn, dus nou ja, dat doe ik altijd 'op gevoel' erbij, net als de rest eigenlijk..
Verder zelf bechamel gemaakt (25 gram boter, 25 gram bloem, 250ml melk, nootmuskaat, zout en peper voor smaak, ongeveer 30 minuutjes op laag vuur laten pruttelen (of tot het niet meer bloemig smaakt)).
En dan in de oven met wat kaas (mature cheddar).
Lasagnevellen ook zelf gemaakt, volkorenbasis (met een beetje tipo00 erbij, verhouding 1/3 denk ik).