Als zij (de hulpverlener/hulpverlening) het niet aan kunnen dan is het aan hem iemand te vinden die dat wel kan of te zorgen dat ze leren dat ze het zelf kunnen, het is toch de bedoeling dat ze hulp verlenen?quote:Op dinsdag 17 januari 2012 23:48 schreef Teslynd het volgende:
Je gaf aan dat er géén oplossing mogelijk was en de clïenten dus daarom zonder behandeling op straat gezet worden.
Als de ervaring is dat er mensen zijn die daardoor buiten de boot vallen dan zit daar een beperking voor mogelijk herstel, en dat is nooit goed.quote:Actief inzetten om iets anders te vinden dan de niet-beschikbare psychiatrische behandelingen, valt zeer waarschijnlijk onder een andere dienstverlening. Alle behandelingen zijn immers in een bestek gedetailleerd vastgelegd en moeten binnen het doelkader blijven.
Het doel van het bedrijf is niet hetzelfde als het doel van de cliënt.
Je gaat ervan uit dat wanneer je uit angst (hoe klein die ook mag zijn) ergens controle over wil dat dan iets slechts of negatief is, angst heeft net zoals alles een functie. Als er bij een bedrijf regels zijn omdat ze bang zijn (angst) dat mensen er anders een zooitje van maken dat is dat een hele normale gang van zaken. Angst is niet negatief, je hoeft daar niet over te oordelen.quote:Elk bedrijf heeft regels en er wordt (zou moeten worden) op naleving ervan gecontroleerd. Dat is normale bedrijfsvoering en heeft niets met angst en ziekelijke controledrang te maken. Zonder procesbeheersing (= controlevoering) kan het op talloze plekken uit de hand lopen.
Nooit, want dat zou betekenen dat ik me de manier waarop een ander dingen interpreteert mijn verantwoordelijkheid ga maken. Als dat echt is wat jij er in leest (denk eerder dat je die post aangrijpt om ergens om te kunnen inhaken want het is juist die post die volledig de plank mis slaat) dan is dat jouw zaak, het is echter het tegenovergestelde van wat ik getypt heb en klopt van geen kant, betwijfel ook eerder of dat echt de conclusie is die hij/jij daarin getrokken heeft.quote:[quote]Op woensdag 18 januari 2012 00:01 schreef Feestkabouter het volgende:
Het is wel wat ik (en inmiddels ook verschillende andere mensen) in je posts lees.
Wanneer komt nou dat punt dat je tegenover jezelf je eigen manier van communiceren ter discussie gaat stellen?
In welke zin afzwakken? Waar heb je het over? Kan iemand jouw mening over iets doen afzwakken? Iemand vind iets, jij vind iets; prima.quote:Je vindt wat je vindt (en dat is prima), maar je vindt jezelf daarin niet stellig. Je komt echter wel zeer stellig op ons over: je laat geen ruimte voor discussie, je bent alleen aan het uitleggen wat jij vindt en reageert niet inhoudelijk op argumenten die jouw zienswijze afzwakken.
In welke zin rigide en beperkt? Het is juist open en kan werkelijk alle kanten op, eindeloos veel mogelijkheden op een manier waar iedereen wat mee kan, jij komt eerder over dat je uit frustratie loopt af te geven op iets wat je niet snapt. Ik heb het over vrijheid van de psychische mechanismen waar je al vanaf je geboorte mee rond hebt kunnen lopen.quote:Wat dat laatste betreft heb je enerzijds gelijk dat je jezelf niet aan het verdedigen bent. Anderzijds is een aantal mensen het inmiddels met elkaar eens dat jouw zienswijze nogal rigide en beperkt is en daardoor los staat van de realiteit, en toch blijf jij je verhaal verkondigen. Dan is het dus weer wel verdedigen.
Je zegt hier iets alsof het een feit is terwijl het niet meer dan een slecht onderbouwde mening is.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 23:27 schreef deelnemer het volgende:
Een behandelmethode, die door de behandelde niet ter discussie kan worden gesteld, maakt de behandelde ondergeschikt aan de zienswijze van de behandelaar.
Iemand met bijv borderline geeft geen ene zier om of er toetsing van objectiviteit is; die wil gewoon goeie hulp van iemand die ervaring heeft met het succesvol geven daarvan.quote:De toetssteen van objectiviteit valt weg.
Hiermee verwoord je precies hetgeen wat volgens mij voor problemen zorgt, het idee dat als iemand iets anders vind dat jou dat je dat onderuit moet halen of dat je anders wordt ''weggevaagd'' alsof er van alles op het spel staat als het om je mening gaat, waarom ga je daar vanuit? Ik heb dat nooit, en ik voel me dan ook niet aangevallen om wat een ader zegt en hou me niet bezig met de fictieve strijd om ''gelijk'' te halen.quote:Op woensdag 18 januari 2012 08:55 schreef Wanderingwhy het volgende:
Het ligt aan jouw communicatieve vaardigheden als "de meesten" in jouw posts iemand lezen die niet discusseert, maar met een overdreven stelligheid alle andere zienswijzen weg wil vagen.
Je had het er eerder over dat bedrijven eigenlijk zouden moeten worden gecontroleerd op het toepassen van hun eigen regels. Ze zouden dus hun eigen 'gedrag' onder de loupe moeten leggen.quote:Op woensdag 18 januari 2012 08:20 schreef Canillas het volgende:
Nooit, want dat zou betekenen dat ik me de manier waarop een ander dingen interpreteert mijn verantwoordelijkheid ga maken.
Een voorbeeldje, en voor de afwisseling is dat voorbeeldje positief:quote:Op woensdag 18 januari 2012 08:20 schreef Canillas het volgende:
waar je al vanaf je geboorte mee rond hebt kunnen lopen.
Nee ik verwoord niet wat voor problemen zorgt bij "de meesten". Ik verwoord een probleem bij jou. Niet mijn woorden gaan draaien.quote:Op woensdag 18 januari 2012 09:06 schreef Canillas het volgende:
[..]
Hiermee verwoord je precies hetgeen wat volgens mij voor problemen zorgt, het idee dat als iemand iets anders vind dat jou dat je dat onderuit moet halen of dat je anders wordt ''weggevaagd'' alsof er van alles op het spel staat als het om je mening gaat, waarom ga je daar vanuit? Ik heb dat nooit, en ik voel me dan ook niet aangevallen om wat een ader zegt en hou me niet bezig met de fictieve strijd om ''gelijk'' te halen.
Laten we het erop houden dat het kwa insteek nogal verschilt (geen verwijt, tis allemaal prima) en het verder maar ontopic houden
Dit geldt sowieso voor de meeste etiketjes die mensen tegenwoordig opgeplakt krijgen, vind ik.quote:Op woensdag 18 januari 2012 00:09 schreef formerjellybean het volgende:
Maar ik denk dat het idee van "jij hebt borderline, dus dit, dat, zus en zo doe je niet goed en daarom heb je een ernstige stoornis" heel averechts werkt.
Eens, daar is het topic niet voor bedoeld, iedereen die er op wat voor manier dan ook last van had; excuses, bedankt (meen ik) voor de feedback (en hintsquote:Op woensdag 18 januari 2012 10:52 schreef formerjellybean het volgende:
Ik vind het een beetje jammer dat een topic die gaat over borderline, ineens gaat over het posten van Canilla en haar manier van posten.
Stel dat iemand dat gedaan heeft, en uitgebreid ook, en merkt dat hij of zij het gedrag dat op wat voor manier dan ook problemen veroorzaakt maar niet lukt te stoppen of veranderen, wat dan?quote:Op woensdag 18 januari 2012 11:06 schreef LostInSpace het volgende:
Mensen zouden eens wat meer naar zichzelf moeten kijken en gaan werken aan de issues die ze hebben, in plaats van een diagnose als een excuus voor hun gedrag te gaan zien.
Behandelen is een verkeerde woordkeuze meen ik. De gedachte achter een behandeling is het inzichtelijk maken van de eigen gedachten en daaruit voortvloeiende handelingen. Die als er effectief gebruik wordt gemaakt van kennis, dit langzaam duidelijk wordt voor de client. Die zo steeds meer inzicht in de patronen van de stoornis krijgt. Waarmee de client steeds beter in staat is om de dingen aan te kunnen.quote:Op woensdag 18 januari 2012 11:00 schreef formerjellybean het volgende:
De stoornis doet wel degelijk terzake want anders heette het topic niet waarom reageren borderliners zo extreem.
Degene die het opgezet had die heeft het opgezet vanwege zijn ervaring met de stoornis en de manier van behandeling .
Met dus basis van topic over Borderline en de behandeling ervan
Ja, het is denk wat dat betreft vrij dubbel; aan de ene kant kan het label voor iemand begrip voor zichzelf opleveren (in de zin van herkenbaarheid) en aan de andere kan iemand zichzelf op een bepaalde manier gaan zien; ik ben borderliner. Zelfde geldt voor omgeving. Lastig te zeggenquote:Op woensdag 18 januari 2012 11:21 schreef Gertje-Plongers het volgende:
De enige opmerking die ik zou willen maken is dat het stigmatiserend zou kunnen werken.
Ja, je zou denk kunnen zeggen dat borderline een groot deel inneemt in iemands beleving (gedrag, gevoel en gedachten) van zichzelf maar dat borderline niet is wie iemand is, en dan het accent niet alleen leggen op de borderline maar net zoveel op wie de persoon is, naast de borderline. Anders gezegd; borderline maakt deel uit van de persoon, niet andersom.quote:Op woensdag 18 januari 2012 11:30 schreef Gertje-Plongers het volgende:
Moeilijk inderdaad. Het is denk ik een dubbel gevoel wat prima kan helpen, maar ook kan stagneren.
En dat laatste is nou precies mijn punt. Het label an sich zorgt voor een bepaalde mate van zichzelf erbij neerleggen dat het zo is.quote:Op woensdag 18 januari 2012 11:28 schreef Canillas het volgende:
[..]
Ja, het is denk wat dat betreft vrij dubbel; aan de ene kant kan het label voor iemand begrip voor zichzelf opleveren (in de zin van herkenbaarheid) en aan de andere kan iemand zichzelf op een bepaalde manier gaan zien; ik ben borderliner. Zelfde geldt voor omgeving. Lastig te zeggen
Je zegt het zelf eigenlijk al. Je bewust worden van, dat is het doel. Daarmee kun je verbeteren. Dat dat met hulp kan is evident.quote:Op woensdag 18 januari 2012 11:34 schreef Feestkabouter het volgende:
Naar jezelf kijken is wel heel erg moeilijk, de kans is zo enorm groot dat er onbewust bepaalde onbewuste invloeden in de weg blijven zitten. In feite is je doel om de onbewuste invloeden uit te schakelen of te negeren. Op papier lijkt dat een mission impossible, maar in praktijk lukt het gelukkig ook nog wel eens.
Offtopic: ik dacht al dat Canillas een hij was, maar toen ik dus ergens 'ze' of 'haar' las begon ik te twijfelen of IK niet juist degene was die het fout had.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |