abonnement Unibet Coolblue
pi_107574159
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 21:26 schreef MMach het volgende:
Dat vloerkleed hebben we gekregen van onze buurvrouw :) Ze had dat nog liggen op haar zolder en hoorde dat we veel bezoek gingen krijgen (en dat zonder zetel :o ), en heeft het ons gegeven. Nadat ik het meubel al had gemaakt, dat het zo goed past is dus louter toeval :)

Intussen:
Het is een start.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat is een stuk forser dan ik had verwacht! Waar komt het te staan?

(en gebruik je vriendin de kat als voetenwarmer? :P )
"Do me a favor, try not to think, you're going to hurt yourself"
"You go to heaven for the climate and hell for the company"
  vrijdag 3 februari 2012 @ 21:56:53 #27
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107574949
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 21:43 schreef PeuRac het volgende:

[..]

Dat is een stuk forser dan ik had verwacht! Waar komt het te staan?

(en gebruik je vriendin de kat als voetenwarmer? :P )
Dat is dan ook vooral ons opbergmeubel (voor de rest komt er weinig te staan) en het is nochtans korter dan het tv-meubel. Het is 3m lang, 2m hoog.
Het komt hier te staan




Oh ja:


En dat is m'n kleine zus die de kat als voetenwarmer gebruikt :P
pi_107575439
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 12:03 schreef MMach het volgende:
Zal ik anders mijn rekeningnummer neerzetten, dan kunnen jullie storten om de intellectuele eigendom over te kopen :P Er zijn nog een paar vrienden (en kennissen) die willen dat ik dit meubel bouw, maar ik weet nog niet of ik daar ooit op ga in gaan. Dat het bij ons past wil nog niet direct zeggen dat het in een ander interieur ook zou staan. On verra. Vanaf dit weekend ga ik terug in het ouderlijke huis werken, niet teveel updates verwachten dus.

@AnneX: we hebben het huis verdeeld en iedereen moet een bepaald stuk leegmaken. Ik ben er niet zo veel, maar ik denk wel dat ik de enige ben die in gang ben geschoten. Kijken hoe dat loopt dus.
hoe gaat het eigenlijk met je oudste zus, want in 2006 schreef je nog vrij lovend over haar zie ik nu net.

quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2006 23:18 schreef MMach het volgende:

[..]

Nu heb ik even tijd om hierop te reageren.
Ik woon idd samen met mijn broer (Xavier) en mijn jongste zus (Dorothée) in dat huis. De oudste zus (Virginie) woont in Lille met haar vrien en is hier dus nooit. De middelste zus (Sandrine) werkt nu met haar vriend in Oostenrijk. Zij is hier maar af en toe.
Wat zij van mijn projecten vinden? helaas heel wat minder dan de doorsnee reactie hier ;)
Mijn broer is totaal niet into DHZ zaken en toont dan ook nauwelijks interesse voor mijn projecten. Hij is trouwens tegen dit soort topics omdat hij vindt dat ik er teveel mee stoef (terwijl ik er energie uit put om verder te doen)
Dorothée vindt het allemaal best leuk enzo maar ook zij is niet echt geinteresseerd in dat soort zaken.
De enigste die echt altijd vol lof is en mij aanmoedigt is mijn oudste zus, maar die is er dus bijna nooit :P.

Het huis ziet er nu zo uit:
Voorgevel:
[ afbeelding ]
(best wel *slik* idd. Maar interieur is eigenlijk prioriteit)
Achtergevel @2003
[ afbeelding ]
Achtergevel @2005 (heb ik samen met Sandrine onder handen genomen)
[ afbeelding ]

En je ziet telkens de beginstaat van de kamers, zo ziet ongeveer elke kamer er uit. Maar ik doe mijn best.
ik was opzoek naar je eerste topic en toen kwam ik dit tegen
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  zaterdag 4 februari 2012 @ 13:32:32 #30
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107592955
Intussen hangt het al op zijn plaats, dus nog zonder pootjes. Het is groot (en dat was nodig), maar het past nog net. Er moet nog een deurtje aan btw.




  Milf zaterdag 4 februari 2012 @ 14:30:45 #31
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_107594694
Mooi resultaat MMach!
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  zondag 5 februari 2012 @ 08:33:26 #32
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_107620006
:D Lees je:"Het is een start." en wat zie je: een bijna complete kast.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
  zondag 5 februari 2012 @ 16:18:54 #33
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107634094
Dat stuk daartussen zal achteraan verlicht kunnen worden.


En dat zal het zijn voor dit weekend:
Binnenkant van de kast in de eerste laag lak (blijft wit), buitenkant in de primer en al verder met de deuren zelf.


pi_107638872
Wow, dat had ik niet verwacht, dat je die blokjes terug liet komen. Wel mooi!
  zondag 5 februari 2012 @ 22:07:17 #35
277627 Seven.
We are Borg.
pi_107651899
Goed topic weer. Dat huiskamerconcert ziet er geweldig uit.
Resistance is futile.
pi_107661354
quote:
7s.gif Op zondag 5 februari 2012 22:07 schreef Seven. het volgende:
Goed topic weer. Die huiskamer ziet er geweldig uit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 6 februari 2012 @ 08:05:08 #37
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_107662421
Je kijkt even niet, en er is alweer bijna een complete kast verschenen :D Ziet er goed uit weer! ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_107675056
Sommige dingen zoals de vele lichtpunten en de klassieke keukenkastjes zijn niet mijn smaak. Maar jeetje, de kasten die je maakt zijn echt heel tof! Leuk en origineel en ook leuk gebruik van materialenen, met de strepen en de blokjes zeg maar :)
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
  maandag 6 februari 2012 @ 17:26:11 #39
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107680245
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 15:18 schreef Ripley het volgende:
Sommige dingen zoals de vele lichtpunten en de klassieke keukenkastjes zijn niet mijn smaak. Maar jeetje, de kasten die je maakt zijn echt heel tof! Leuk en origineel en ook leuk gebruik van materialenen, met de strepen en de blokjes zeg maar :)
Met het risico weer over te komen als iemand die niet tegen kritiek kan, wil ik dat van die lichtpunten toch nog even onder het licht houden :P
Op foto vallen die spotjes natuurlijk keihard op, maar in het echt heb ik er nog niet 1 opmerking over gehad, juist omdat ze niet opvallen. Weet jij een andere manier om een ruimte van 75m² egaal te verlichten? Zeker als die nog allemaal andere functies moeten hebben? Een hanglamp die een paar vierkante m verlicht? Geloof me, ik heb nagenoeg alles bekeken wat er was, met het oog op toekomstige energiebesparende verlichtingsbronnen, etc.
De pay off van die verlichting is dan wel de ideale lichtkleur en ideale intensiteit. Iets wat ik niet kan vastleggen op foto omdat dat felle lichten zijn uiteindelijk. Daarom staan ze ook altijd aan op foto. Staan ze uit, dan zijn ze gewoon niet aanwezig in je zicht en storen ze ook niet.

De keuken is een andere zaak-gezien de smaakafhankelijkheid, maar dat is van alle meubels en de gehele verbouwing het best geslaagde stuk. De keuken is een leefplek, het is er aangenaam om te koken, praktisch en in realiteit blijkbaar ook mooi genoeg om positieve reacties te ontlokken. (Maar misschien is de belgische smaak wel anders dan de nederlandse)

Hetgeen wat mij daar vooral aan stoort is het feit dat de moderne smaak geen resultaat is van een ontwikkeling van persoonlijke stijl van elk individueel mens, maar het resultaat van fabricagemethoden en materialen die zo goedkoop mogelijk een zo universeel mogelijk publiek willen aanspreken. Op de lange duur komt daar de huidige stijl uit voort: alles spaanderplaat (want goedkoop), alles zo vlak mogelijk (want goedkoop te produceren), alles spiegelglad (omdat dat er mooi uit ziet en dat moderne machines dat intussen kunnen). De volledig tegengestelde richting van duurzame materialen, vakmanschap (dat intussen bandwerk is. Een keuken wordt 'op maat' verkocht waaronder men dan verstaat dat men een standaard afmeting levert met een paslat waardoor de standaard maat toepasbaar is in een specifiek geval) en echt persoonlijke smaak. Als je als consument alleen kan kiezen uit een beperkt aanbod, dan zal je dat aanbod uiteindelijk mooi vinden en het originele idee al lang vergeten zijn. Wie zit nu nog met pen en papier een eigen keuken te tekenen als er uit het standaardaanbod iets kan samengesteld worden dat min of meer aansluit bij de eigen wensen, en zeker 'in' en 'modern' is, want tenslotte heeft iedereen intussen zo een keuken


De meubels zijn gemaakt op de moderne manier, zoals moderne meubels worden gemaakt, ik vind er geen kunst aan (er is weinig werk aan,vandaar dat het zo snel gaat), maar het is wel leuk om iets te maken dat eerst alleen op papier bestond. De keuken is helemaal anders, die wou ik moeilijk maken omdat ik mezelf wilde testen. De meubels nu zijn een uitdaging op een andere manier (welke vorm, welke materialen, welke kleuren, welke constructie).

Als afsluiter: de keuken en de meubels (en het huis), delen bijna allemaal dezelfde materialen, gewoon anders gebruikt. Omdat ze ook nog naar de ruimte zijn gemaakt, passen ze in het huis en bij elkaar, ook al zijn ze totaal anders van inspiratie. Het is een beetje op dit punt dat ik de meeste Fokkers zal kwijtraken denk ik :P We hebben een absolute voorkeur voor zaken die anders zijn dan standaard en nu meer dan anders begint dat duidelijk te worden. Ik heb ook moeite met iets mooi of goed te vinden dat ik zelf niet mooi vind, zeker als je alleen moet afgaan op foto's (zoals in een topic). Hoe vreemder het voor jullie wordt, hoe geslaagder het voor ons wordt. Zoiets :P

-Dit niet lezen als bittere/kwade reactie op de lurkers of mensen die kritiek durven geven(ik heb zo het idee dat er wel meer mensen zijn die bepaalde zaken niet mooi vinden, maar dat niet durven zeggen omdat er dan zo'n lange aanvallende reactie van mij komt). Ik kan het niet helpen, ik reageer altijd zo, ook in realiteit als iemand iets zegt over een onderwerp waar ik lang mee bezig ben of veel over nagedacht heb. (Dat is volstrekt los van de persoon, het gaat me enkel over de boodschap) Dan wil ik heel duidelijk mijn kant van mijn overpeinzingen tonen. Kritiek welkom dus (waar is Pfenisbaron gebleven?).

[ Bericht 28% gewijzigd door MMach op 06-02-2012 18:05:27 ]
pi_107680950
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 17:26 schreef MMach het volgende:

[..]

Met het risico weer over te komen als iemand die niet tegen kritiek kan, wil ik dat van die lichtpunten toch nog even onder het licht houden :P
Op foto vallen die spotjes natuurlijk keihard op, maar in het echt heb ik er nog niet 1 opmerking over gehad, juist omdat ze niet opvallen. Weet jij een andere manier om een ruimte van 75m² egaal te verlichten
Van mij hoeft een ruimte niet egaal verlicht :)
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
  maandag 6 februari 2012 @ 18:03:07 #41
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107681753
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 17:41 schreef Ripley het volgende:

[..]

Van mij hoeft een ruimte niet egaal verlicht :)
Dus jij zou in deze situatie bv genoegen nemen met een centraal verlichte keuken? En als je dan later beslist om een meubel ergens anders te zetten, breek je dan je plafond open om het lichtpunt te verleggen tot het weer boven het meubel hangt? Je vind het niet storend dat een grote open ruimte plots onderbroken wordt door hangende armaturen die het zicht verstoren?
Als je daarop nu antwoordt: staanlampen of accentlichten brengen het licht even goed waar het moet zijn: dan heb je gelijk, maar dan kijk je over de functie van deze spots. Hun functie is: overal egaal werklicht brengen. De accentverlichting zal ook bestaan uit staanlampen of accentlichten (maar die staan niet op foto, want die zijn er nog niet). Dus mocht jij bv in dit huis moeten wonen: dan steek jij de hoofdverlichting niet aan en zie je de spots in dat witte plafond toch eigenlijk niet zitten. (kijk bv eens naar foto's waar de spots niet aan zijn.) Maar stel dat jouw cavia 's nachts ontsnapt of dat je eens je krant op een andere plaats wil lezen, dan zal je blij zijn dat je alles kan verlichten. En dat is dan ook de hoofdreden van die verlichting. Het zit er indien nodig, indien niet nodig, niet gebruiken. Het alternatief ervoor is natuurlijk tlverlichting :D
pi_107681866
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 18:03 schreef MMach het volgende:

[..]

Dus jij zou in deze situatie bv genoegen nemen met een centraal verlichte keuken? En als je dan later beslist om een meubel ergens anders te zetten, breek je dan je plafond open om het lichtpunt te verleggen tot het weer boven het meubel hangt? Je vind het niet storend dat een grote open ruimte plots onderbroken wordt door hangende armaturen die het zicht verstoren?
Als je daarop nu antwoordt: staanlampen of accentlichten brengen het licht even goed waar het moet zijn: dan heb je gelijk, maar dan kijk je over de functie van deze spots. Hun functie is: overal egaal werklicht brengen. De accentverlichting zal ook bestaan uit staanlampen of accentlichten (maar die staan niet op foto, want die zijn er nog niet). Dus mocht jij bv in dit huis moeten wonen: dan steek jij de hoofdverlichting niet aan en zie je de spots in dat witte plafond toch eigenlijk niet zitten. Maar stel dat jouw cavia 's nachts ontsnapt of dat je eens je krant op een andere plaats wil lezen, dan zal je blij zijn dat je alles kan verlichten. En dat is dan ook de hoofdreden van die verlichting. Het zit er indien nodig, indien niet nodig, niet gebruiken. Het alternatief ervoor is natuurlijk tlverlichting :D
Dat is je goed recht hoor. Maar ik hou er dus van om hoekjes te creeren juist met licht. En ik vind spotjes niet charmant.

En wat betreft de keuken: ik kan me goed voorstellen dat andere mensen hem mooi vinden. Ik vind hem ook niet lelijk, maar ik houd niet van dergelijke klassieke keukens.

De bijzonderheid of afwijkendheid van de zelfgemaakte meubels vind ik juist erg leuk, ik hou van afwijkend design. En het feit dat er zo is nagedacht over het laten passen bij de ruimte vind ik ook erg aansprekend, ik hou van individualiteit.
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_107684851
doe jij zelf je mdf panelen op maat zagen?
of laat je dit bij de bouwmarkt doen?
Ik heb er altijd moeite mee om dat allemaal netjes haaks en recht te doen. dat is met een wandzaag iets makkelijker namelijk
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  maandag 6 februari 2012 @ 19:18:29 #44
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107684982
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 18:06 schreef Ripley het volgende:

[..]

Dat is je goed recht hoor. Maar ik hou er dus van om hoekjes te creeren juist met licht. En ik vind spotjes niet charmant.

En wat betreft de keuken: ik kan me goed voorstellen dat andere mensen hem mooi vinden. Ik vind hem ook niet lelijk, maar ik houd niet van dergelijke klassieke keukens.

De bijzonderheid of afwijkendheid van de zelfgemaakte meubels vind ik juist erg leuk, ik hou van afwijkend design. En het feit dat er zo is nagedacht over het laten passen bij de ruimte vind ik ook erg aansprekend, ik hou van individualiteit.
Klopt! Ik hou daar ook van, maar het een sluit het ander niet uit vind ik. Als het gezellig moet zijn, zijn die spotjes ook gewoon uit. Ik zie dat als bv de interieurverlichting van een auto. Het zit er omdat het soms eens nodig kan zijn, maar wordt niet permanent gebruikt. (Als je dan een foto van een autointerieur zou moeten nemen in het donker, dan zou je ze ook moeten aanzetten om genoeg licht te hebben om er voldoende op te zien. En dat is hetgeen je constant op mijn foto's ziet eigenlijk. Het fotografielicht en niet het juiste licht). Charmant zijn ze niet, daar heb je 100% gelijk in. Ik kijk in elk geval al evenveel uit naar bv een mooie staanlamp als jij zou doen :)

En die afwijkendheid vind ik zelf ook altijd tof. Ik hoef het daarom ook niet mooi te vinden, maar ik kan genieten van een maf eccentriek interieur , gewoon omdat daardoor de identiteit van de bewoners dan zo zichtbaar is. Zo weinig dat je dat ziet. Mocht ik bv rijk zijn, ik zou hetzelfde doen als ik nu zou doen, misschien zou ik het dan wel laten maken door echte vakmannen ;)
Ik vind dat iedereen een custom interieur zou moeten hebben waarbij iedereen zijn zin doet zonder mainstream-mooi te moeten zijn. Heerlijke K&W topics moeten dat zijn, ik zou bv wel eens het interieur van FusionFreak willen zien, mocht hij kunnen doen wat hij zou willen en zich helemaal liet gaan in het stylen van een zetel of zo :)

[ Bericht 0% gewijzigd door MMach op 06-02-2012 19:33:01 ]
  maandag 6 februari 2012 @ 19:29:20 #45
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107685457
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:16 schreef densmee het volgende:
doe jij zelf je mdf panelen op maat zagen?
of laat je dit bij de bouwmarkt doen?
Ik heb er altijd moeite mee om dat allemaal netjes haaks en recht te doen. dat is met een wandzaag iets makkelijker namelijk
Ik doe het meestal zelf, omdat ik uit ervaring heb geleerd dat de zager in de bouwmarkt meestal vindt dat de maat 236mm gerust 240mm mag zijn, terwijl ik mijn passingen altijd zo precies mogelijk wil hebben. Toen ik nog in de stad woonde liet ik dat wel meestal zagen bij een goede bouwmarkt die ik toen uiteindelijk gevonden had. Maar nu is dat iets moeilijker omdat er geen bouwmarkt dichtbij is. Het bespaart idd veel werk als dat al voor jou is gedaan.

Maar ik laat dus meestal gewoon een half pallet MDF toekomen van een grote houthandel en dat zaag ik dan met de cirkelzaag. (belangrijkste is gewoon nauwkeurig aftekenen, het juiste zaagblad (is al het halve werk) en dan zo aandachtig mogelijk zagen. Ik zaag niet met een geleidelat, maar ik volg een fijn potloodlijntje zo goed als ik kan. Als het echt precies moet zijn, zoals bij meubels en bij de keukenkasten enzo, dan teken ik eerst de juiste maat precies in potlood, en dan teken ik daarrond dezelfde maat +3cm. De grote maat zaag ik dan uit de losse hand zo precies mogelijk met de cirkelzaag. Dan heb je de redelijk precieze vorm van de benodigde vorm, dan stel je je zaagtafel af op -2.7cm (minus zaagblad) en dan zaag je langs de geleidelat. Een geleidelat is bijna 1m lang, en die middelt de ruwe zaagsnede van de cirkelzaag veel preciezer uit. Dwz dat als je het potloodlijntje eens een beetje te diep hebt uitgesneden, die fout door het gebruik van de geleide lat van de zaagtafel niet voorkomt in de juiste uiteindelijke vorm.
nadeel: wat meer verlies en wat meer handelingen
voordeel: veel preciezer en veel sneller (nadat je het veel hebt gedaan).
Door het vele oefenen kan ik nu vrij precies zagen uit de losse hand op de zaagtafel, dus dat doe ik soms ook wel eens als ik niet veel zin heb.
  maandag 6 februari 2012 @ 19:44:27 #46
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_107686281
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:16 schreef densmee het volgende:
doe jij zelf je mdf panelen op maat zagen?
of laat je dit bij de bouwmarkt doen?
Ik heb er altijd moeite mee om dat allemaal netjes haaks en recht te doen. dat is met een wandzaag iets makkelijker namelijk
Festo invalzaag met twee geleiders van 1400 mm.
pi_107690460
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:44 schreef betyar het volgende:

[..]

Festo invalzaag met twee geleiders van 1400 mm.
Zeker weten, heb dat ook eens gebruikt, en kan me geen betere cirkelzaag wensen dan zo'n Festo.
Maar goed, dat is naar mijn weten ook wel de absolute top.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 08:28:57 #48
343836 SplashO
Sneller dan.
pi_107703441
Ik volg jullie topic wat stilletjes, maar wou toch even zeggen dat ik het echt prachtig vind, serieus netjes werk!! Ik volg de opleiding toch interieur Architect en krijg echt jeuk van deze verhalen en foto's, op deze manier zou het altijd moeten haha! Nu alleen nog style volle speakers ophangen ;p
pi_107703795
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 19:18 schreef MMach het volgende:

Ik vind dat iedereen een custom interieur zou moeten hebben waarbij iedereen zijn zin doet zonder mainstream-mooi te moeten zijn. Heerlijke K&W topics moeten dat zijn, ik zou bv wel eens het interieur van FusionFreak willen zien, mocht hij kunnen doen wat hij zou willen en zich helemaal liet gaan in het stylen van een zetel of zo :)
Eens! Ik heb ook altijd veel meubels uit MDF gemaakt in mijn jongere jaren, maar ben nu vanwege werk helaas te druk. Gelukkig heb ik een briljante vader, die alles mooi strak kan afleveren in MDF. Zeker zaken als een kleding kast bijvoorbeeld, die dingen nemen normaal zoveel ruimte in en passen dus nooit echt goed. Zelf maken is dan zoveel fijner, je kunt exact alles oplossingen kiezen die bij jou passen en het geheel bespaart gewoon ruimte.

Mooie meubels (en verbouwing!) trouwens, met name die lage kastjes zijn prachtig. Ik ben zelf ook niet zo'n fan van spotjes, verlichting moet voor mij juist niet egaal zijn. Ik speel liever met wat mooie lampen, etc.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
  woensdag 8 februari 2012 @ 12:46:59 #50
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107746906
Volledig terzijde, ik heb gisterenavond eens het huis afgelopen met een IR camera om de isolatie na te kijken, en daar ben ik best tevreden van :) . Buiten was het rond de -7°C, binnen iets van een 18°C (verwarming staat overdag op minimum). De dampkap een tijdje laten draaien om onderdruk te creëren, zodat tocht detecteerbaar is.
Het is moeilijk om je te kunnen orienteren op zo'n fotootje, zeker omdat dat maar een kleine beeldhoek heeft.
De katten :P


Het dak blijkt overal goed geisoleerd te zijn, nergens koude of tocht te zien. Hier bv een velux.


Buitenmuren zijn ook goed gelukt zo blijkt


Living (je ziet het raam in de voorgevel, spotjes en de radiator).
Let op: hetgeen je ziet op het plafond, en ter hoogte van de vloer is geen echte koudezone, maar een reflectie van IR straling op het glas en de vloer.


Voorgevel (links de kast waar ik aan bezig ben). Allemaal warme zones, alles goed meetbaar (behalve de vloer omdat die te sterk reflecteert voor een goede meting. Maar die is volledig naadloos geisoleerd, dus daar kunnen geen problemen zijn)


Het platte dak thv de koepel in de keuken. Isolatie van het dak is goed, ook langs de buitenkant geen warmtelekken te zien. Koepel is het zwakke punt in de isolatie. Hier kan je in het plafond duidelijk de betonnen balk zien lopen waar vroeger de achtergevel stond. Die balk is ook geisoleerd, maar staat deels in contact met de buitenkant van de dakconstructie en is dus koeler dan gewenst)


Al bij al dus zeer tevreden, voldoet zeker aan de nieuwbouwstandaard. Ook heel erg duidelijk hoe zwak zelfs HR++ glas eigenlijk presteert ivgl met een geisoleerde muur. Daarom wil ik bv in de aanbouw ook geen grote glaspartijen meer.

Wel leuk wat je allemaal kan zien eigenlijk:
Warm water uit de kraan:


Onder de traptrede van de hal lopen de ongeisoleerde verwarmingsbuizen van het warm water (naar de collectoren onder de trap) Ongeisoleerd, want ze liggen binnen de isolatieschil, en dan verwarmen ze het tredetje.
Die leiding zie je dus perfect lopen. Op de foto kan je ook de (gewenste, want nodig voor ventilatie) tocht onder de badkamer deur zien. De badkamer is overdag nooit verwarmd en is dus kouder dan de hal.


En de auto na een rit. De ruit staat een beetje open, en de remschijven zijn nog warm




Interessante tool, maar door de beeldhoek en resolutie niet echt fotomateriaal. Mijn oude digitale camera die ik zelf eens heb omgebouwd tot een ir fototoestel doet het beter, maar kan dan weer niet de temperaturen inkleuren. Een paar off topic (oude) foto's van m'n eigen toestel




Hier een T610, een gsm die ik vroeger had. In infrarood is het zwarte gedeelte gewoon doorzichtig :)


Genoeg off topic :P

[ Bericht 7% gewijzigd door MMach op 08-02-2012 13:00:40 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')