Jij hebt het dus alleen gespijkerd? Heb je dat door de velling gedaan of bovenop het hout en daarna de gaatjes gestopt?quote:Op zondag 15 januari 2012 17:57 schreef Innisdemon het volgende:
Ik sluit me aan bji P-tree wat betreft multiplank. Ik heb 'm vastgetimmert aan de ondervloer, en de planken onderlink aanelkaar gelijmd. Nu dik half jaar verder 0 mm speling
Een grenen vloer zou ik zeker niet aanraden. een grenen vloer is heel zacht en werkt heel erg. dat hou je niet tegen. en 's winters zullen er dan ook zeker kieren onstaan. hoe goed je hem ook verlijmdquote:Op zondag 15 januari 2012 20:07 schreef boertie het volgende:
Effe meelezen hier. Ik wil straks ook massief/lamel grenen/eiken vloer/delen in huis. Het enige wat ik wel zeker weet is dat er geen laminaat in komt.
Wat ik dus begrijp is dat grenen vloerdelen dus volledig vast verlegd moeten worden ivm de werking en dus het ontstaan van grote kieren,
Bij tapis gelegd parket niet, dan ga je van bovenaf spijkeren. Maar dat is weer anders dan een plankenvloerquote:
Eiken wordt sowieso wat donkerder onder invloed van licht en lakken wilden we niet, we willen een geoliede vloerquote:Op zondag 15 januari 2012 21:33 schreef blomke het volgende:
Heb ooit eens beukenlamelparket in de woonkamer genomen. Oersterk spul met een mediterrane uitstraling. Eén nadeel: het vergeelde na 2 jaar verschikkelijk.
Let op dat je een laksoort kiest óf aanbrengt, die dat vergelen tegengaat.
Als het goed is zit dat in het garantiepakket, het is namelijk een 'fout in het hout' als dat gebeurt. vraag er even naar als je van plan bent te gaan kopen.quote:2. multiplanken werken minder, maar je hebt een kans dat wanneer de uitzetting van het multiplex en de toplaag erg verschillen van elkaar dat je toplaag erafsplijt. Ik kom dit maar op heel weinig sites tegen als nadeel, is die kans gewoon erg klein of wordt het verzwegen ofzo?
Ik heb zelf mijn volledige verlijmde lamelparket vloer gelegd en in de olie gezet. Misschien dat ik een beetje kan helpen.quote:Op zondag 15 januari 2012 17:30 schreef aloe_vera het volgende:
Ik zit er al weken over te dubben en we komen er niet echt uit: we willen in ons nieuwe huis in de gang, eetkamer, zitkamer en studeerkamer een houten vloer gaan leggen. De ruimtes los van elkaar zijn niet groot, max 20m2 per ruimte en de drempels willen we houden. Totaal oppervlakte is zo'n 60m2.
Inmiddels zijn we bij verschillende vloerboeren langsgegaan, we zijn eruit dat we een niet te brede plank willen, 14-16 cm breed, grotendeels naturel met een beetje wit in de olie gezet. Maar of dat nu massief hout moet woorden of multiplank/duoplank/lamelparket (watervast verlijmd berkenmultiplex met een toplaag van 4-8mm eiken wat je gewoon kunt schuren ed)
We zijn redelijk ervaren klussers met zeer veel laminaatmeters en ik heb ook een zwevende houten vloer met mijn broer gelegd. Ik zit wel een beetje te twijfelen of zelf verlijmen ook goed te doen is en de moeite waard, het liefst heb ik weinig krimp in mijn vloer en een zwevende vloer maakt ook op de begane vloer, op beton, minder geluid.
Qua prijs zijn de verschillen vrij klein moet ik zeggen, meestal rond de 40 euro per m2 incl btw. Behalve bij comfortvloeren.nl, een webshop waar ze een aanbieding voor 29,95 hebben, maar waar ik eerst echt moet gaan kijken voordat ik dat aandurf.
Vragen die ik heb:
1. de meeste eiken massieve planken die ik heb gezien zijn 20 mm dik, die bij die webshop 15mm... heeft dit echt nadelen om voor een wat dunnere plank te gaan?
2. multiplanken werken minder, maar je hebt een kans dat wanneer de uitzetting van het multiplex en de toplaag erg verschillen van elkaar dat je toplaag erafsplijt. Ik kom dit maar op heel weinig sites tegen als nadeel, is die kans gewoon erg klein of wordt het verzwegen ofzo?
3. Bij mensen met een houten vloer: waarom hebben jullie massief danwel een multplank-achtig product gekozen en hoe hebben jullie het gelegd?
4. Is verlijmd zelf een vloer leggen te doen voor een doe het zelver?
5. Nog iemand ideeen of de olie al in de fabriek aan te laten brengen of toch gewoon pas nadat je het gelegd hebt thuis? Ik vind het gemak dat het er al op zit en dat je het direct kan belasten (bij zwevend) wel prettig, maar kleine oneffenheden haal je er met naschuren en dan olieen beter uit denk ik. En je hebt meer keus uit kleuren natuurlijk....
als jouw tegelvloer vlak is, kan je daar gewoon een ondervloer overheen leggen en daar weer je lamelparket weer op leggen. moet geen probleem zijnquote:Op woensdag 18 januari 2012 20:11 schreef mark_dabomb het volgende:
Moet je in een bestaand huis waar bijvoorbeeld een tegelvloer ligt (egaal) alles er uit halen of kan je daar icm een ondervloer overheen leggen? Ik heb het dan over lamelparket.
Dit is gewoon kletskoek. Ieder zijn recht op een mening, maar om te beweren dat een zwevend vloer vragen om problemen is is echt de grootste onzin die er is. Ik heb een dergelijke vloer nu zo'n 6 jaar liggen en geen enkel probleem.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:39 schreef P-tree het volgende:
citaat: http://houtzwagers.nl/het-beste-verhaal/
. Eigenlijk zijn wij van mening dat het zwevend leggen van een massieve vloer vraagt om problemen.
Voor mij klinkt het ook echt heel vreemd in de oren om een masieve vloer zwevend te leggen. Ik heb er ook nog nooit van gehoord. en kan me ook heel goed voorstellen dat dat problemen kan geven.quote:Op zondag 22 januari 2012 03:26 schreef klusfoobje het volgende:
[..]
Dit is gewoon kletskoek. Ieder zijn recht op een mening, maar om te beweren dat een zwevend vloer vragen om problemen is is echt de grootste onzin die er is. Ik heb een dergelijke vloer nu zo'n 6 jaar liggen en geen enkel probleem.
Een vloerenboer die een dergelijke opmerking maakt neem ik niet serieus meer.
Zo dus. Omdat wij met een vastgenagelde vloer zaten, zijn die kieren ontstaan.quote:Op maandag 23 januari 2012 11:02 schreef klusfoobje het volgende:
TSja, das maar net wat je gewend bent. Het compleet verlijmen van een houten planken vloer vind ik weer vreemd. Je dwingt met geweld de plank op de plaats te blijven. Wil je de vloer later verwijderen omdat je iets anders wilt heb je een beste uitdaging.
Een massieve vloer die zwevend is gelegd, kun je in de mes en groef vastlijmen en dan heb je eigenlijk gewoon een brede massieve plank.Als geheel zet het uit en dat glijd over de ondervloer. Het zit nergens vast ( dus geen overdracht van geluid) en als het correct is geplaatst is er rondom voldoende ruimte vrij om uit te zetten.
Als dat jouw motivatie en keuze is, is dat toch oké. Je manier van zwevend leggen i.c.m. mes&groef verlijmen is in ieder geval véél beter dan het vastlijmen of -nieten/spijkeren van de parketplanken.quote:Waarom iemand met gezond verstand voor een massiefe eiken vloer kiest.. geeeeeen idee... ik deed het en doe het nog steeds. Enige motivatie is dat wat ik gebruik echt moet zijn....
Wat is dan de rede dat de mensen met ervaring (parketteur, of vloerenspecialist) toch allemaal zeggen dat je hem moet verlijmen om spaanplaat broodjes??quote:Op maandag 23 januari 2012 14:17 schreef blomke het volgende:
[..]
Zo dus. Omdat wij met een vastgenagelde vloer zaten, zijn die kieren ontstaan.
[..]
Als dat jouw motivatie en keuze is, is dat toch oké. Je manier van zwevend leggen i.c.m. mes&groef verlijmen is in ieder geval véél beter dan het vastlijmen of -nieten/spijkeren van de parketplanken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |