Mijn bomen staan idd binnen, maar staan niet bloot aan warmte. Het zal in de kamer net iets rond de 10 graden zijn met open raam. En als dan de zon ook nog eens schijnt.... Ik zal er bij de esdoorns eens op letten.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 16:15 schreef SiGNe het volgende:
maar jouw bomen staan binnen toch?
Dan zou het kunnen komen door te droge lucht en danmoet je met de esdoor weer uitkijken, knoppen willen nog weleens uitdrogen en vervolgens niet opkomen.
zo zijn mijn esdoorns ook dood gegaan.
quote:Op zondag 5 februari 2012 21:24 schreef LordofLeaves het volgende:
Heeft de mops geen kleinere naalden dan de normale pinus mugo? Zo ja, dan kun je er wel iets leuks uithalen door de boom veel knoppen te laten maken op het oude hout. Ben wel benieuwd naar hoe de boom eruit ziet. En sparren... tja... Ze blijven moeilijk. Post anders eens een foto van de spar.
Mugo heeft wel opties qua takken maar de naalden vind ik wat minder, daarom had ik ook liever die Mughus Humpy versie gehad.quote:Op maandag 6 februari 2012 09:18 schreef LordofLeaves het volgende:
De mugo heeft genoeg opties, lijkt me. Je zou er een aardige moyogi uit kunnen trekken. De tweede pinus moet nog wel wat jaartjes wachten.En de spar... Lastig... Is de stam wel iets dikker geworden?
quote:Op maandag 13 februari 2012 14:35 schreef LordofLeaves het volgende:
De iep heeft dringend water nodig! Je liguster zal ook blij zijn met een goede scheut water.
Alright, heb de bedrading voor de zekerheid maar verwijderd.quote:Op maandag 13 februari 2012 15:16 schreef SiGNe het volgende:
Bladeren zijn inderdaad dof en droog, misschien door te weinig luchtochtigheid.
scheut water geven inderdaad en wat daarbij ook nog kan helpen is door de bomen in hun pot in een grote schaal te zetten met een laag water.
De potten mogen het water niet raken.
Het water in de grote schaal verdampt en zorgt voor meer luchtvochtigheid rondom de boom.
Eind van de week (als het zo rond de 10 graden is) zouden ze evt ook naar buiten kunnen.
Bedrading van de onderste boom is overigens ook niet helemaal op een correcte manier gedaan, veel te veel omwikkelingen.
Plus bedraden kan beter tijdens de groeiperiode gedaan worden (eind lente/zomer)
Ik zou de eerste 3 maanden eigenlijk niks doen met een boom, alleen water geven en kijken of de boom gezond is of niet.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 12:27 schreef simonvr het volgende:
Hallo Bonsai liefhebbers,
Ik heb van mijn vriendin een bonsai gekregen: een ligustrum nitida.
Als het goed is krijg ik hem morgen bezorgd!
Ik kan alleen weinig vinden over de ligustrum nitida (wel andere ligustrums, of een lonicera nitida / chinese kamperfoelie) weet iemand hier iets meer van?
Ik heb ooit al eens een ulmus parvifolia gehad, maar die had mijn vader laten doodgaan toen ik een maand op vakantie was (3 weken buiten laten staan bij 30 graden zonder water).
Heeft iemand tips met betrekking tot verpotten of iets dergelijks, moet je dat gelijk doen zodra je je boompje krijgt? En bemesten, is dat al nodig?
Het plaatje hieronder is de boom die mijn vriendin besteld heeft:
[ afbeelding ]
Het boek Bonsai van Harry Tomlinson heb ik ook weer uit het stof gehaald!
Ik heb er weer helemaal zin in!
Beetje kitcherig. De bomen zien er vrij nep uit.quote:
Maar toch wel een tof ideequote:Op woensdag 15 februari 2012 17:53 schreef LordofLeaves het volgende:
[..]
Beetje kitcherig. De bomen zien er vrij nep uit.
't is toch wel een redelijke semi-cascade dacht ik zoquote:Op donderdag 23 februari 2012 10:41 schreef LordofLeaves het volgende:
@SIGNe, waarom staat je jeneverbes in een semi cascade pot? Zou je niet liever kiezen voor een brede ronde of rechthoekige schaal?
Ik ben ook al een beetje aan het beginnen, moet nog wat mest bestellen en misschien nog wat akadama maar dan ben ik er wel klaar voor.quote:Op donderdag 23 februari 2012 10:22 schreef soesla het volgende:
en iedereen al spullen besteld voor het ompotten ?
ik heb gister bestelling gedaan voor mijn bomen in duitsland.
iemand nog een site waar je een beetje goedkoop bonsai potten kan kopen?
heb er eentje nodig voor mijn Metasequoia glyptostroboides maar die moet best groot zijn.
en wat raden jullie aan een ronde of een rechthoekig ?
Zit geen blad meer aan! Zijn ze niet dood? Een plant die standaard in huis staat heeft toch geen 'besef' van zomer en winter en blijft toch altijd in het blad?quote:Op maandag 20 februari 2012 11:40 schreef LordofLeaves het volgende:
Vandaag gaan de bomen weer naar buiten. Het zal ze zeker goed doen. Ook maar meteen een nieuwe stelling gebouwd.
Misschien ja, maar ik zag op mijn label dat ze niet onder de 15 graden kunnen.quote:Op zondag 26 februari 2012 11:16 schreef LordofLeaves het volgende:
Winterharde loofbomen gaan netjes met de seizoenen mee, dus laten ze het blad vallen in de herfst en lopen binnen nu en een paar weken weer uit. Helaas tot wat velen denken, zijn de meeste bonsai geen kamerplanten en horen buiten te staan.
quote:Op zondag 26 februari 2012 11:16 schreef LordofLeaves het volgende:
Winterharde loofbomen gaan netjes met de seizoenen mee, dus laten ze het blad vallen in de herfst en lopen binnen nu en een paar weken weer uit. Helaas tot wat velen denken, zijn de meeste bonsai geen kamerplanten en horen buiten te staan.
En sommige naaldbomen verliezen ook hun naalden, de larix bijvoorbeeld.quote:Op zondag 26 februari 2012 10:14 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Zit geen blad meer aan! Zijn ze niet dood? Een plant die standaard in huis staat heeft toch geen 'besef' van zomer en winter en blijft toch altijd in het blad?
Misschien waren mijn bonsai dus toch niet dood want die zagen er net zo uit![]()
Dan heb je een tropische boom gehad. Die zijn bijna altijd gedoemd om te sterven. Helaas.quote:Op zondag 26 februari 2012 11:26 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Misschien ja, maar ik zag op mijn label dat ze niet onder de 15 graden kunnen.
Dat groeit over het algemeen wel weer uit maar inderdaad niet bij elke soort.quote:Op donderdag 1 maart 2012 22:56 schreef hoogeboom het volgende:
Goedenavond,
kan iemand mij vertellen hoe een jeneverbes te snoeien is?
groeit bijvoorbeeld na het snoeien tot de kale middentakken het loof en kleine vertakking gewoon weer aan? of groeit het niet verder op gesnoeid verhoutte takken?
Ook heb ik op internet iets gelezen over het buigen van een stam 3 cm dik 90 graden om dmv splijten, veel raffia en draad? heeft iemand hier ervaring mee? ik wil namelijk een liggende stam van 3 cm dik 90 graden ombuigen of zou dit beter verdeeld kunnen worden over een aantal maanden?
Groeten, Thijs
Erg simpel: Een boom haalt zijn voeding en vocht uit door fijne haarwortels. Hoe meer er hier van zijn, des te meer voeding neemt de boom op en hoe beter het groeit. Neem de boom eens uit de pot en bekijk de kluit eens. Als het goed is, moeten er meer fijne wortels zijn dan de dikke.quote:
Wil je weten wat het echt is? De sageretia is niet geschikt voor bonsai in ons klimaat. Wat er ook gezegd word qua verzorgingstips, het zal je boom niet redden. Bomen op een schaalt met steentjes en water ... Het effect op de vochtigheid omhoog te gooien is vrijwel nihil. Alleen als je over een goede, warme tuinkas kan beschikken met een zeer hoge vochtigheidsgraad , dan zou je erover na kunnen denken.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 13:40 schreef eucalyptus het volgende:
M'n boom (Sageratia van hierboven) krijgt wat gele blaadjes. Waar komt dit door? Te weinig/te veel water? Hoe kan ik dit voorkomen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |