Grond niet helemaal uit laten drogen, eens per week water geven ofzo, buiten gaat dat allemaal wat makkelijker.
En zolang het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot is geweest is het denk ik wel prima dat die iep nu buiten staat.
Vorst krijgen we toch voorlopig niet meer, ook geen nachtvorst.
En om binnen meer luchtvochtigheid rond de boom te krijgen dus in een schaal water zetten (zonder dat de pot het water raakt, pot op een steen zetten dus)
quote:
Op dinsdag 14 februari 2012 12:27 schreef simonvr het volgende:Hallo Bonsai liefhebbers,
Ik heb van mijn vriendin een bonsai gekregen: een ligustrum nitida.
Als het goed is krijg ik hem morgen bezorgd!
Ik kan alleen weinig vinden over de ligustrum nitida (wel andere ligustrums, of een lonicera nitida / chinese kamperfoelie) weet iemand hier iets meer van?
Ik heb ooit al eens een ulmus parvifolia gehad, maar die had mijn vader laten doodgaan toen ik een maand op vakantie was (3 weken buiten laten staan bij 30 graden zonder water).
Heeft iemand tips met betrekking tot verpotten of iets dergelijks, moet je dat gelijk doen zodra je je boompje krijgt? En bemesten, is dat al nodig?
Het plaatje hieronder is de boom die mijn vriendin besteld heeft:
[
afbeelding ]
Het boek Bonsai van Harry Tomlinson heb ik ook weer uit het stof gehaald!
Ik heb er weer helemaal zin in!
Ik zou de eerste 3 maanden eigenlijk niks doen met een boom, alleen water geven en kijken of de boom gezond is of niet.
kijken of de boom van de lente een beetje uit wil lopen.
In de lente (als je de boom een maand of 2-3 hebt) is het waarschijnlijk wel verstandig om de boom te verpotten of in elk geval de aarde verversen en een
minimale wortelsnoei geven.
Je kan dezelfde pot blijven gebruiken tot je een grovere wortelsnoei toepast (het jaar erop als je zeker bent dat je boom dit ook aankan)
en welkom trouwens

Goed dat je het boek van Tomlinson al hebt, daar staat ook heel veel info in (er zijn er hier meer mensen die 'm hebben)
Ik zal ook meteen een disclaimer geven, ik heb wat meer verstand van naaldbomen dan loofbomen, voor loofbomen moet je bij de anderen zijn