Heh, Kipfilet is gewoon redelijk suf en droog indien behoorlijk gaar. En weinig smaak. Doe mij maar iets met wat vel en vet om te roosteren.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:59 schreef RobinOok het volgende:
De vraag was dus niet "hoe hou ik kip mals in een roerbakgerecht, maar hoe krijg ik mijn peuter aan de kip? Geef d'r eerst een gestoofd boutje, zou ik zeggen. Dan weet je of het aan de kip of aan de "droogte" ligt.
Verder denk ik dat er van 1 of 2 eetlepels rijstwijn al weinig overblijft op het moment dat je het gaat bakken, laat staan nadat je het gebakken hebt. Als alle vocht is verdampt is de alcohol dat zeker.
Mee eens, zo ben ik opgevoed en ik lust vrijwel alles. En de twee zaken die ik echt niet wegkreeg, daar mocht ik dan minder van opscheppen (één lepel). Rode kool en spinazie waren dat, die ik sinds ik ze vers eet overigens ook lustquote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:01 schreef SiGNe het volgende:
Als ik naar mezelf kijk zou ik vooral zeggen : Sluit geen compormissen..(of in elk geval zo min mogelijk)
Als m'n ouders en m'n zus vroeger aan de bloedworst zaten zat ik aan een tartaartje, hadden zij rode kool dan at ik spinazie (of spruiten, gek genoeg lustte ik dat dan weer wel)
Ik vind het achteraf wel zonde want ik lust daardoor veel dingen niet (of ik denk ze niet te lusten)
Dus ik zou zeggen, meedoen met de pot en alleen als het echt niet gaat dan laten staan en een volgende keer weer proberen, nooit door iets anders vervangen, dan maar geen vlees of groenten voor een avondje.
En kip heeft gewoon een beetje tijd nodig, langzaam garen en het blijft mals.
Nee, de vraag was echt 'hoe hou ik kip mals in een roerbakgerecht', dat vraag ik me namelijk al jaren af. Die peuter die geen kip eet, kwam er pas later bij.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 20:59 schreef RobinOok het volgende:
De vraag was dus niet "hoe hou ik kip mals in een roerbakgerecht, maar hoe krijg ik mijn peuter aan de kip? Geef d'r eerst een gestoofd boutje, zou ik zeggen. Dan weet je of het aan de kip of aan de "droogte" ligt.
Verder denk ik dat er van 1 of 2 eetlepels rijstwijn al weinig overblijft op het moment dat je het gaat bakken, laat staan nadat je het gebakken hebt. Als alle vocht is verdampt is de alcohol dat zeker.
Niet mee eens. Ik ben ook zo opgevoed (zoals SiGNe dus) en lust nu wel alles. Zonder allerlei eettrauma's, gewoon geheel en al vrijwillig alles leren eten.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:45 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Mee eens, zo ben ik opgevoed en ik lust vrijwel alles.
Bij mij was dat precies andersom. Ik bliefde geen poot, alleen maar borst. (drumstick of vlerk blief ik nog steeds niet) Ondanks dat iedereen altijd riep dat poten zoooooveel lekkerder waren, want waarom werd er dan gevochten om de filet en nooit om de poten?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:47 schreef cinnamon_M het volgende:
Kip vond ik vroeger trouwens wel nogal droog, alleen kippenbouten was ik verzot op. Maar als het de smaak is die ze niet kan waarderen, en niet de structuur (ik lees dat ze ook niet van drumsticks houdt) dan kun je misschien zaken proberen als gevulde kip, of kip in een redelijk sterk smakende saus?
Ik snap wat je zegt, maar ik heb ook geen eettrauma's, integendeel; maar juist met dat in gedachten zei ik ook: het moet geen gevecht worden. Je moet het er niet in gaan proppen, maar van t kind verlangen dat het datgeen wat hij/zij niet lust eens in de zoveel tijd weer eens probeert, en niet wat anders gaan koken als t kind een keer piept 'dat vind ik niet lekker' lijkt mij een goede methode die weinig kwaad kan. En uiteraard alles wel minstens 1x proeven voordat er 'lussiknie' geroepen wordt. Maar het zal wellicht ook bij het ene kind net wat anders werken dan bij t andere.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet mee eens. Ik ben ook zo opgevoed (zoals SiGNe dus) en lust nu wel alles. Zonder allerlei eettrauma's, gewoon geheel en al vrijwillig alles leren eten.
Het lijkt me als ouder wel makkelijk als je kind alles lust, maar belangrijk is het niet. Zolang het nog maar gewoon genoeg gezonde dingen eet.
Mm... nou, ik moet zeggen dat mijn kipfilet een stuk malser en sappiger is dan die van mijn moeder, maar toch: ik vind alle kipfilet, hoe goed bereid ook, een tikje droog. Het is gewoon mijn smaak niet, ik heb het ook met varkensfiletlapjes. Ik hou van vet vlees (op rood vlees na dan).quote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bij mij was dat precies andersom. Ik bliefde geen poot, alleen maar borst. (drumstick of vlerk blief ik nog steeds niet) Ondanks dat iedereen altijd riep dat poten zoooooveel lekkerder waren, want waarom werd er dan gevochten om de filet en nooit om de poten?
Mensen die kipfilet droog vinden kunnen niet koken. Dat is mijn mening.
Ik geloof ook wel dat je prima en gezond kan eten, ook als je redelijk wat dingen niet lust En "er zijn gewoon geen beste manieren, enkel mensen die nooit volwassen willen worden"; daar zit wel wat in; denk dat nooit iets nieuws willen proberen en je hele leven vrijwel niets lusten met wel meer te maken heeft dan alleen omgang met eten, eerder met je instelling en karakter in de bredere zin. Die uiteraard wel beïnvloed zijn door opvoeding, maar dan hebben we het niet meer over opvoeding qua etenquote:Op zaterdag 21 januari 2012 23:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk ook wel dat mijn ouders het anders aan hadden kunnen pakken, maar ja, mijn moeder was gewoon geen match voor mij. Veel te lief! ;-)
Er waren ook dingen die ik eerst wel at en later niet meer, dus ja, dat gaat ook om meer dan alleen om "niet lusten", denk ik achteraf. Maar als je geen zin hebt in dat gevecht kun je het dus ook zo oplossen, met dingen die ik wel lustte. Ik zou dat zelf heel anders aanpakken, maar ja, ik ben niet zo lief als mijn moeder.
En ik wil gewoon maar zeggen, ik heb best normaal en gezond gegeten als kind en puber, alleen was er een hele lijst van dingen die "niet lustte". Ik ben nooit gedwongen, heb geen eettrauma's en ben uiteindelijk toch alles gaan lusten. Er zijn gewoon geen beste manieren, enkel mensen die nooit volwassen willen worden. ;-)
quote:Op zondag 22 januari 2012 00:04 schreef SiGNe het volgende:
Ik ga er vanuit dat dat door rasveredeling komt en dat ze tegenwoordig gewoon zoetere spruiten telen omdat dat nu eenmaal beter verkoopt.
Een van de weinige vegetarische gerechten in mijn reportoire is Indiase bloemkool. Die moet geroerbakt, maar dat vind ik teveel moeite en vind bloemkool zo ook wel lekker, dus ik kook of stoom de bloemkool gewoon. Vooral omdat het daarna toch ook verdronken wordt in een tomatenachtige saus.quote:Op zondag 22 januari 2012 00:06 schreef Isegrim het volgende:
@RobinOok Kan me goed voorstellen dat gefrituurde spruitjes lekker zijn. Gefrituurde bloemkool is bijvoorbeeld ook lekker, mijn favo Indiase curry is met bruin gefrituurde bloemkool. Krijgt heel apart smaakje.
Piet ik wil dit weer maken omdat we nu een blok échte parmezaan hebben gevonden. Er werd toen gezegd een (zoals in je quote ook) een 'flinke berg parmezaan', wat moet ik me hierbij voorstellen ongeveer? Het blok is zo'n 180-200 gram.quote:Op maandag 2 januari 2012 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:
voor 4 personen
400 g Spaghetti
400 g Spek, gerookt, droog
4 grote Eieren
50 g Boter
Pout en Zeper
1 Snuf muskaat
2 teen knoflook
pecorino of parmezaan, geraspt, flinke berg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |