quote:Wessanen
Nieuw management en WINST
Heijmans
Veel en Veel te ver weggezakt en nw opdrachten en WINST
DSM
Innovatie en WINST en dividend
BAM
Goede bouwer en winstgevend
SNS bank
die nu dankzij een miljard ECB geld extra van die dure lening af is
Wtf, is de gemiddelde fok AEXer nou echt zo veel beter dan de gemiddelde belegger?quote:Op woensdag 25 januari 2012 23:04 schreef Arkai het volgende:
[ afbeelding ]
De Ajaxieden verpesten het feestje.
Jij hebt zeker geen idee hoe de gemiddelde belegger bezig is? Overigens is het op basis van de grafiek natuurlijk niet te zeggen, want de periode is sowieso al veel te kort.quote:Op maandag 30 januari 2012 01:11 schreef Thas het volgende:
[..]
Wtf, is de gemiddelde fok AEXer nou echt zo veel beter dan de gemiddelde belegger?
Het lijkt mij dat de particuliere beleggers vrij weinig invloed hebben op de koersen, en die bedoel ik met "de gemiddelde belegger" (dat klopt inderdaad dus niet, ik had beter kunnen zeggen "de markt").quote:Op maandag 30 januari 2012 01:15 schreef bascross het volgende:
[..]
Jij hebt zeker geen idee hoe de gemiddelde belegger bezig is?
Hoewel de periode inderdaad erg kort is, laat het toch zien dat op deze korte termijn 16 van de 19 fokkers de markt outperformen, dat vind ik toch een opvallende statistiek. Misschien zegt het inderdaad niets nee door hoe kort deze periode is, ik ben niet onderlegd genoeg om daar een uitspraak over te doen.quote:Overigens is het op basis van de grafiek natuurlijk niet te zeggen, want de periode is sowieso al veel te kort.
De gemiddelde man is gewoon beter af met een Vanguard Retirement Fund, dan zelf proberen aandelen uit te kiezen.quote:
Grappig dat je een fund noemt in combinatie met commissiesquote:Op maandag 30 januari 2012 01:52 schreef monkyyy het volgende:
[..]
De gemiddelde man is gewoon beter af met een Vanguard Retirement Fund, dan zelf proberen aandelen uit te kiezen.
Vaak handelen mensen veel teveel, zonder duidelijk doel en strategie van een portfolio, waarbij ze worden opgegeten door commissies en slechte beslissingen gaan nemen door emotioneel handelen.
Een mooi voorbeeld hiervan is mijn persoon in mijn directe omgeving, die mij eerst aanraadde om MCD in feb 2011 te verkopen omdat ik wel 15% had en dat het nu wel omlaag moest storten! En een paar weken terug vroeg ie waarom ik niet ging traden met MCD, ipv 30% 2011 kon je wel 50% verdienen! En toen hield ie een verhaal over RSI indexen en overbought/oversold ofzo.
Ervan uitgaande dat ik een glazen bol had die korte termijn koersfluctuaties kon voorspellen natuurlijk.Echt bizar hoe mensen over "investeren" denken.
Bij mijn oude werk hadden we ooit een soort (mini) consultancy klusje voor een liefdadigheidsfonds. Zij wilden beter begrijpen waar zij in hadden geïnvesteerd en bijbehorende kosten etc. Wij de account manager van de vermogensbeheerder gebeld, alle fondsen op een rijtje gekregen en de rest maar uitzoeken. De welbekende 2 / 20 structuur was er in actie, en ondertussen investeren in fondsen waarvan er één maar liefst ZES procent entry fee vroeg.quote:Op maandag 30 januari 2012 02:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Grappig dat je een fund noemt in combinatie met commissies
Ja, maar de jaarijkse expenses zijn maar 0,19%
Kijk eens wat de onderliggende investeringen zijn van dit fund; juist ja, drie andere funds
https://personal.vanguard(...)entList#targetAnchor
Waarop Vanguard nog eens expenses rekent.
Ik durf geeneens te kijken of de drie andere funds ook niet -deels- bestaan uit andere Vanguard funds.
Mooi he, die stapelstructuren met gestapelde kosten
Zo denken fundmanagers nou over beleggen
Daar hoef je eigenlijk geeneens onderzoek naar te verrichten. Een beleggingsfonds wat belegt in gelieerde beleggingsfonden is foute boel --> no brainer.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
Bij mijn oude werk hadden we ooit een soort (mini) consultancy klusje voor een liefdadigheidsfonds. Zij wilden beter begrijpen waar zij in hadden geïnvesteerd en bijbehorende kosten etc. Wij de account manager van de vermogensbeheerder gebeld, alle fondsen op een rijtje gekregen en de rest maar uitzoeken. De welbekende 2 / 20 structuur was er in actie, en ondertussen investeren in fondsen waarvan er één maar liefst ZES procent entry fee vroeg.
Een meeting belegd en gevraagd aan mevrouwtje de accountmanager hoeveel zij dacht dat er daadwerkelijk belegd zou worden van 100 euro, antwoordde zij 98 Euro. Geconfronteerd met het feit dat als zij alles in dat klote fonds zouden stoppen dat er maar (plm) 92 euro per 100 euro daadwerkelijk ging werken voor je, werd ze helemaal rood en ging ze stotteren. Daarnaast voor de volledigheid nog even medegedeeld dat ze gemiddeld 95 euro per 100 euro investeerden met de huidige percentages per verschillend fondsen (uiteraard ook eigen fondsen bij).
De meeting was 5 minuten later voorbij. Nog nooit zo'n zielige vertoning gezien. Saillant detail, het ging om de ING. Dag later waren zijn een groot liefdadigheidsfonds armer.
Eensch.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 00:18 schreef monkyyy het volgende:
Waarom wordt dividend niet meegeteld, waarom weer die "saaie" inkomensinvesteerders discrimineren?
Is natuurlijk uiteindelijk wel een percentage van de winst/beperking van verlies over 2012.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 00:18 schreef monkyyy het volgende:
Waarom wordt dividend niet meegeteld, waarom weer die "saaie" inkomensinvesteerders discrimineren?
als je dat in real life hebt dan doe je het zeer uitstekendquote:Op donderdag 2 februari 2012 23:52 schreef Sokz het volgende:
Blegh 20% nog steeds, gaat niet snel genoeg.
Heb ik, alleen Nokia ( 'slechts' + 6,43%) heb ik niet in real life.quote:Op woensdag 8 februari 2012 13:46 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
als je dat in real life hebt dan doe je het zeer uitstekend
En dan heeft Arkai je investering nog niet eens op een goed renderende spaarrekening gestortquote:Op woensdag 8 februari 2012 16:14 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik ben zeer tevreden met het resultaat tot nog toe
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |