http://www.volkskrant.nl/(...)-met-Frankrijk.dhtmlquote:Turkije verbreekt alle politieke en economische contacten met Frankrijk en schort de militaire samenwerking met het West-Europese land op. Dat heeft premier Recep Tayyip Erdogan zojuist laten weten. Turkije reageert daarmee op een wet die vandaag door Frankrijk werd aangenomen, die het ontkennen van de Armeense massamoord in 1915 als genocide strafbaar stelt.
Volgens Erdogan is door de 'racistische wet onherstelbare schade' toegebracht aan de relaties tussen beide NAVO-landen. De Turkse premier dreigde gisteren al met onmiddellijke sancties voor Frankrijk, als het Franse parlement met de wet zou instemmen. Turkije heeft inmiddels de ambassadeur uit Parijs teruggeroepen en alle militaire samenwerkinsbanden tussen beide landen opgeschort.
Armeniërs menen dat de voorloper van Turkije, het Ottomaanse Rijk, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) verantwoordelijk was voor de massamoord van naar schatting tussen de 1 en de 1,5 miljoen Armeniërs. Turkije erkent dat Armeniërs zijn gedood, maar spreekt tegen dat het om een geplande genocide gaat.
In de vandaag aangenomen wet staat dat wanneer in de wet is vastgelegd dat er sprake is van genocide, wat bij de Armeense genocide het geval is, het ontkennen ervan strafbaar is. Wie dat doet krijgt één jaar cel en 45.000 euro boete.
De economische schade van dit soort gedrag is natuurlijk wel groot. Frankrijk had zich best wat aan mogen trekken van de Turkse kritiek, nu wordt de Europese en Turkse economie schade berokkend.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:37 schreef remlof het volgende:
Een beetje overdreven reactie van Turkije.
Da's een hardnekkige mythe.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:42 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
De economische schade van dit soort gedrag is natuurlijk wel groot. Frankrijk had zich best wat aan mogen trekken van de Turkse kritiek, nu wordt de Europese en Turkse economie schade berokkend.
quote:
Dat wil Erdogan niet eens meer. Hij heeft een pact gesloten met de Arabische landen. Uit financieel oogpunt slim, want geld hebben ze daar in overvloed.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:40 schreef Eenskijken het volgende:
En dan durven ze nog te hopen om ooit in de EU te komen
Handel kent altijd twee kanten van de medaille, namelijk de vrager en de aanbieder. De schade kan dus per definitie nooit eenzijdig zijn. De aanbieder kan zijn diensten/producten niet kwijt, en de vrager zit zonder diensten/producten waar hij/zij naar op zoek was.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:46 schreef SeculasStatius het volgende:
Je handelt nu eenmaal niet omdat je je handelspartner aardig vind, maar omdat je er beiden wijzer van wordt.
Ja, tenzij je turk bent, inderdaad. Want dan gaat die godvergeten primitieve eer voor werkgelegenheid, dus dat deze domme actie in turkije banen kost, ik sluit het niet uit.
Maar da's turkije z'n verlies, zeker niet dat van frankrijk.
In theorie wel, maar als jij als turkije niet meer kan zijn dan goedkope arbeid, hooguit toeleverancier, delft turkije het onderspit.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:48 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Handel kent altijd twee kanten van de medaille, namelijk de vrager en de aanbieder. De schade kan dus per definitie nooit eenzijdig zijn.
Mee eens, want Turkije is de brug naar het Midden-Oosten. Daar valt toch wel wat te halen.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:42 schreef Bolkesteijn het volgende:
De economische schade van dit soort gedrag is natuurlijk wel groot. Frankrijk had zich best wat aan mogen trekken van de Turkse kritiek, nu wordt de Europese en Turkse economie schade berokkend.
Waarom vond de handel dan eerst wel plaats met Turkije?quote:Op donderdag 22 december 2011 17:50 schreef SeculasStatius het volgende:
In theorie wel, maar als jij als turkije niet meer kan zijn dan goedkope arbeid, hooguit toeleverancier, delft turkije het onderspit.
Want anders meer dan zat chinezen die het willen doen.
Zie enkele posts boven. Dat wil Erdogan niet eens.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:50 schreef __Saviour__ het volgende:
Prima. Dit maakt EU-lidmaatschap alleen nog maar onwaarschijnlijker.
Zit wat in, je hebt een puntquote:Op donderdag 22 december 2011 17:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Waarom vond de handel dan eerst wel plaats met Turkije?
Maar de miljoenen die ze krijgen van de EU, om werk te kunnen maken van het integreren neemt erdo-debiel gretig aan hé?quote:Op donderdag 22 december 2011 17:52 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Zie enkele posts boven. Dat wil Erdogan niet eens.
Volgens mij hebben de historici al lang besloten dat het een genocide is.quote:Op donderdag 22 december 2011 17:55 schreef xminator het volgende:
Waarom zou Turkije uberhaupt nog in de EU willen gaan.
Laat de historici beslissen of het genocide is of niet. De armeense lobby in frankrijk zou het niet moeten beslissen.
Oftewel historici dient vast te stellen dat
genocide heeft plaats gevonden en niet politici.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |