Isabeau | dinsdag 20 december 2011 @ 21:10 |
We blunderen allemaal wel eens in de keuken, maar tijdens het klaarmaken van het kerstdiner lijkt dat nèt een beetje erger. Wat zijn jouw kerstdiner blunders? TS begint. We hadden afgesproken dat mijn vader de boodschappen zou doen en ik zou koken. Toen het op Eerste Kerstdag tijd werd om aan het hoofdgerecht te beginnen kon ik het vlees echt nergens vinden. Dus uiteindelijk mijn vader gevraagd waar het vlees was. 'De kalkoen ligt in de koelkast', was zijn antwoord. Ik wees mijn vader op het feit dat de kalkoenfilet voor het voorgerecht was en niet het hoofdgerecht. Hij dacht dat het voor het hoofdgerecht was en had verder niets gehaald. Ongeveer 250 gram kalkoenfilet voor 6 man ![]() Ooit op wintersport in Oostenrijk helemaal een kliekjeskerstdiner gehad omdat mijn schoonzus de boodschappen zou doen en ze er achter kwam dat de winkels in Oostenrijk op 24 december na 12 uur 's middags gesloten waren ![]() en ooit járen geleden de meest ranzige vulling voor een kalkoen ooit gemaakt; iets met tutti frutti. Sindsdien lust ik dat spul niet meer en test ik recepten voor de kerst al uit ![]() | |
Erasmo | dinsdag 20 december 2011 @ 21:37 |
Tuttifrutti is heerlijk als bijgerecht ![]() | |
Lienekien | dinsdag 20 december 2011 @ 21:44 |
Het was een kerstdiner voor twee. De rollade had ik de avond van tevoren uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd om te ontdooien. Avond van het diner bleek die nog keihard bevroren... We zijn maar naar de snackbar geweest. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 20 december 2011 @ 21:45 |
Klassieke blunder, Lien ![]() | |
Erasmo | dinsdag 20 december 2011 @ 21:47 |
Bedank voor de reminder, even de eend uit de vriezer halen ![]() | |
Boca_Raton | dinsdag 20 december 2011 @ 22:02 |
Mijn vader was op reis en mijn moeder dacht: "Heerlijk, met drie kleine kinderen hou ik het kerst-eten dit keer lekker simpel! Géén driegangenmenu en geen dag buffelen in de keuken. ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Boca_Raton op 20-12-2011 23:32:56 ] | |
FutureFairytale | dinsdag 20 december 2011 @ 23:21 |
![]() Isa; waarom gingen jullie op wintersport niet uit eten? | |
Feola | dinsdag 20 december 2011 @ 23:22 |
nog mooier was als t een pak goedkope aldi wijn was geweest ![]() | |
Boca_Raton | dinsdag 20 december 2011 @ 23:32 |
De Aldi bestond nog niet ![]() | |
Isabeau | woensdag 21 december 2011 @ 07:23 |
Omdat het moeilijk is om een halve dag voor Kerst nog een restaurant te vinden voor 1e Kerstdag voor 14 man hè ![]() | |
MaximusTG | woensdag 21 december 2011 @ 07:51 |
Kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het persoonlijk, ook al is het familie, behoorlijk onbeschoft om zonder aankondiging langs te komen! Vooral met kerst. Niet echt de kerstgedachte natuurlijk, maar wel zo Nederlands :p. | |
utrecht1970 | woensdag 21 december 2011 @ 11:56 |
In onze familie maakt iedereen een gang bij het diner. Alleen was dat 1 keer niet helemaal goed doorgekomen. Waardoor we alleen voorgerechten en toetjes hadden en geen hoofd en tussengercht. | |
Isabeau | woensdag 21 december 2011 @ 12:03 |
Ik zou dat niet eens erg vinden ![]() | |
MaximusTG | woensdag 21 december 2011 @ 12:22 |
Nee idd. Als het ook nog eens een beetje verschillende voorgerechten zijn, kan het ook erg lekker zijn! En een mooi licht kerstmaal ![]() Kerst bij mn ouders: Vooraf een lichte salade met wat fruit en een frisse dressing. Hoofdgerecht ragout van everzwijn met rode kool en aardappelpuree en nog wat meer verschillende groentes. Nagerecht weet ik niet, ik gok iets van een kaasplankje of een chocoladeplankje voor de liefhebber. Met port of warme chocolademelk. Kerst bij schoonouders: Gourmetten ![]() Positief: ik krijg bij lootjestrekken voor kerst wel een gehaktmolen!!!! | |
FutureFairytale | woensdag 21 december 2011 @ 12:24 |
Vind je? Ik vind dat juist on-Nederlands. Alle afspraken worden van tevoren gepland. Onverwachts langskomen klinkt eerder Surinaams of Marokkaans ![]() Waarschijnlijk kwam die oom trouwens gewoon langs voor koffie en vroegen ze zelf tegen hem 'blijf je eten?'. Denk dat het zo is gegaan/// | |
MaximusTG | woensdag 21 december 2011 @ 12:26 |
Oh, nee, ben het met je eens hoor, ik bedoelde dat het feit dat ik het onbeschoft vind zo Nederlands is ![]() Zou iemand ook wel uitnodigen om te blijven eten hoor met de kerst, maar zou het toch beetje gek vinden om zo maar binnen te komen vallen. Vooral als ik voor iedereen bv een stukje vlees had. Of een andere afgemeten portie. | |
Bienelientjee | woensdag 21 december 2011 @ 13:36 |
Vorig jaar kookte ik voor het eerst een 3 gangen diner met kerst, helemaal alleen! Met 2 voorgerechtjes, een hoofdgerecht en een nagerecht. Allemaal warme gerechten! ![]() ![]() ![]() Dit jaar toch anders doen! ![]() | |
anboni | woensdag 21 december 2011 @ 15:15 |
Ik heb vorig jaar een (simpele) Gantt Chart gemaakt voor het bereiden van het kerstdiner ![]() ![]() | |
MaximusTG | woensdag 21 december 2011 @ 15:19 |
Hoef je je toch niet voor te schamen ![]() | |
The_Hives | woensdag 21 december 2011 @ 16:41 |
paar jaar terug zou ik bruschetta's maken met kaas erop gesmolten in de oven. Maarja, na een tijdje de kaas nog niet gesmolten. Hmmz 5 minuten later nog niet. Zo ging het een tijdje door. Op slot maar uit de oven gehaald en hebben we het toch geprobeerd. Ik was mazzel dat er geen tanden gebroken zijn op dat kneiterharde brood. Toen ik vertelde welke kaas ik gebruikt had (weet nu de kaassoort niet meer), wist iedereen aan tafel behalve ik dat die kaassoort niet smolt ![]() | |
Bienelientjee | woensdag 21 december 2011 @ 16:42 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 december 2011 @ 17:40 |
Niet echt een blunder, maar... Had Gans gebraden voor de kerst, heerlijk, alleen kwam mijn man er achter dat Gans bij hem een zwaar laxerende werking heeft.... Arme arme teigutje.. | |
egeltje1985 | woensdag 21 december 2011 @ 17:59 |
Niet echt grote blunders. Soms wel lichte paniek in de keuken. Zo werd mn zelfgemaakte pommes duchesse vorig jaar niet hard, terwijl het al lang genoeg in de oven zat. Uiteindelijk in een schaal geschept en gewoon geserveerd als puree. Niemand merkt t, alleen zelf vindt je t toch vervelend. | |
Cat-astrophe | woensdag 21 december 2011 @ 19:55 |
Mijn moeder probeerde jaar na jaar na jaar na jaar zelf ananasbaveroise te maken. Wat jaar na jaar na jaar na jaar mislukte. ![]()
| |
Pietverdriet | woensdag 21 december 2011 @ 20:24 |
Kiwi doet dat ook. | |
Isabeau | woensdag 21 december 2011 @ 20:27 |
![]() ![]() Ik had een tante die ook een keer een ananaskwarktaart maakte en dat was ook geen succes ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 december 2011 @ 20:28 |
Als je blikananas gebruikt of heb even kort blancheert is het Enzym stuk | |
Boca_Raton | woensdag 21 december 2011 @ 23:02 |
Bavarois is trouwens een zalig nagerecht ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 21 december 2011 @ 23:19 |
Jij hebt de spoiler niet gelezen he? | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 08:42 |
Euh, neen. ![]() ![]() ![]() | |
krakkemieke | donderdag 22 december 2011 @ 18:23 |
Ik maakte boeuf bourgignon, makkelijk, alleen opwarmen. Toch brandde het aan. ![]() ![]() | |
cinnamon_M | vrijdag 23 december 2011 @ 13:01 |
Geen kerstdiner-blunders hier (meestal is het chinees met de familie... ![]() ![]() (conclusie: ze hebben geen smaak of ze logen. Of een beetje van allebei ![]() | |
Muck | vrijdag 23 december 2011 @ 15:24 |
Een pre-kerstdiner-blunder mag vast ook wel... Ik was net een cheescake aan het maken en had het beslag geklopt. Het zag er fantastisch uit en wonder boven wonder lag er nog geen druppeltje, geen spatje, geen kruimeltje rommel op mijn aanrecht. Met mijn warrige brein is dat al een wonder op zich ![]() Ik til de mixer uit de kom, wil de gardes eruit halen, druk ik op 'aan' in plaats van 'eject' ![]() ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 23 december 2011 @ 15:25 |
![]() ![]() | |
Isabeau | vrijdag 23 december 2011 @ 15:26 |
lol Muck! | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2011 @ 15:29 |
Jij moet familie van me zijn. LOL | |
Gripper | vrijdag 23 december 2011 @ 16:10 |
MIjn kerstblunder van 3 jaar geleden: Tiramisu rescue! En toch ga ik het precies 3 jaar na dato 2e kerstdag weer maken, als mn ouders komen eten. Dit keer wel met een back-up bak ijs+vruchtjes in de vriezer.... | |
Muck | vrijdag 23 december 2011 @ 16:25 |
Nu kan ik er zelf wel om lachen hoor, zeker omdat de cheesecake er ![]() ![]() | |
_Loki | zaterdag 24 december 2011 @ 13:39 |
Ik vond het op m'n 13e of iets, na samen met m'n vader gekookt te hebben, een goed plan om uit te sloven met het lopen met 3 borden. Uiteraard pleurt alles op de grond en we hadden niks achtergehouden voor het geval dat. ![]() Schaam me er nog steeds voor. | |
Dartboard | zaterdag 24 december 2011 @ 13:43 |
Ooit een kerstdiner gemaakt want ik wilde eens een keer kerst bij mij thuis ipv bij mijn ouders. Goed idee maar na een hele dag in de keuken te hebben gestaan iets te veel bubbels op zodat het laatste deel van het 'koken' niet zo goed meer ging. Het eten was prima maar niet zoals ik het al weken in mijn hoofd had. Gelukkig was het wel erg gezellig! | |
Fuszy | zaterdag 24 december 2011 @ 13:45 |
Misschien niet iets voor in CUL, maar we hebben een keer bij een familielid met elkaar kerst gevierd. Al het eten op verschillende tafels neergezet en het was zo goed als klaar. Net voordat we wilden aanvallen zakte de tafel door met al het eten, maar ook met kaarsjes en dergelijken. Een kerst om nooit meer te vergeten. Gelukkig nog wel een fijne avond gehad ![]() | |
lipper | zondag 25 december 2011 @ 18:25 |
Alles mislukt vandaag | |
Isabeau | zondag 25 december 2011 @ 18:26 |
Vertel ![]() | |
lipper | zondag 25 december 2011 @ 18:30 |
Verbrand en niet gaargekookt. En het was nog wel kant en klaar | |
FutureFairytale | zondag 25 december 2011 @ 23:42 |
![]() Oh wat stom! En zonde want kant-en-klaar schotels zijn behoorlijk prijzig ![]() | |
D_A | zondag 25 december 2011 @ 23:45 |
Foto's voegen wat toe ![]() | |
Bienelientjee | maandag 26 december 2011 @ 13:06 |
Mijn beenham was zeer eigenwijs! ![]() ![]() ![]() Volgende keer probeer ik hem eens in de oven! ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 26 december 2011 @ 13:26 |
Ik had per ongeluk super geconcentreerde fond ipv een pot uit de supermarkt, de saffraansaus was vloeibaar zout... de tweede poging ongeveer 30 ml ipv 600 ml gebruikt, dat hielp! :p ![]() | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 17:39 |
Sowieso schandalig dat men zout in de fond stopt. | |
Isabeau | maandag 26 december 2011 @ 17:49 |
Is het dan wel een fond? | |
Pietverdriet | maandag 26 december 2011 @ 17:52 |
Ja, ik weet dat veel recepten schrijven dat er zout in moet, maar laat het weg. Zout kan er altijd nog bij, maar niet uit. Een saus die wat zout nodig heeft kan je het makkelijk toevoegen, maar een te zoute saus is zonde. |