Bedank voor de reminder, even de eend uit de vriezer halenquote:Op dinsdag 20 december 2011 21:44 schreef Lienekien het volgende:
Het was een kerstdiner voor twee. De rollade had ik de avond van tevoren uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd om te ontdooien. Avond van het diner bleek die nog keihard bevroren...
We zijn maar naar de snackbar geweest.
quote:Op dinsdag 20 december 2011 22:02 schreef Boca_Raton het volgende:
Mijn vader was op reis en mijn moeder dacht: "Heerlijk, met drie kleine kinderen hou ik het kerst-eten dit keer lekker simpel! Géén driegangenmenu en een dag buffelen in de keuken.Dus had ze boerenkool gemaakt. Pal voor het eten komt mijn oom langs (woonde om de hoek, geen idee waarom hij langskwam) en bleef eten. Aiii. Toen heeft mijn moeder maar een fles wijn ergens vandaan getoverd om het nog iets te laten lijken. Wijn en boerenkool met kerst
nog mooier was als t een pak goedkope aldi wijn was geweestquote:Op dinsdag 20 december 2011 22:02 schreef Boca_Raton het volgende:
Mijn vader was op reis en mijn moeder dacht: "Heerlijk, met drie kleine kinderen hou ik het kerst-eten dit keer lekker simpel! Géén driegangenmenu en een dag buffelen in de keuken.Dus had ze boerenkool gemaakt. Pal voor het eten komt mijn oom langs (woonde om de hoek, geen idee waarom hij langskwam) en bleef eten. Aiii. Toen heeft mijn moeder maar een fles wijn ergens vandaan getoverd om het nog iets te laten lijken. Wijn en boerenkool met kerst
De Aldi bestond nog nietquote:Op dinsdag 20 december 2011 23:22 schreef boskameel het volgende:
[..]
nog mooier was als t een pak goedkope aldi wijn was geweest
Omdat het moeilijk is om een halve dag voor Kerst nog een restaurant te vinden voor 1e Kerstdag voor 14 man hèquote:Op dinsdag 20 december 2011 23:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Isa; waarom gingen jullie op wintersport niet uit eten?
Kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het persoonlijk, ook al is het familie, behoorlijk onbeschoft om zonder aankondiging langs te komen! Vooral met kerst.quote:Op dinsdag 20 december 2011 22:02 schreef Boca_Raton het volgende:
Mijn vader was op reis en mijn moeder dacht: "Heerlijk, met drie kleine kinderen hou ik het kerst-eten dit keer lekker simpel! Géén driegangenmenu en geen dag buffelen in de keuken.Dus had ze boerenkool gemaakt. Pal voor het eten komt mijn oom langs (woonde om de hoek, geen idee waarom hij langskwam) en bleef eten. Aiii. Toen heeft mijn moeder maar een fles wijn ergens vandaan getoverd om het nog iets te laten lijken. Wijn en boerenkool met kerst
Ik zou dat niet eens erg vindenquote:Op woensdag 21 december 2011 11:56 schreef utrecht1970 het volgende:
In onze familie maakt iedereen een gang bij het diner.
Alleen was dat 1 keer niet helemaal goed doorgekomen. Waardoor we alleen voorgerechten en toetjes hadden en geen hoofd en tussengercht.
Vind je? Ik vind dat juist on-Nederlands. Alle afspraken worden van tevoren gepland. Onverwachts langskomen klinkt eerder Surinaams of Marokkaansquote:Op woensdag 21 december 2011 07:51 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Kan aan mij liggen hoor, maar ik vind het persoonlijk, ook al is het familie, behoorlijk onbeschoft om zonder aankondiging langs te komen! Vooral met kerst.
Niet echt de kerstgedachte natuurlijk, maar wel zo Nederlands :p.
quote:Op woensdag 21 december 2011 16:41 schreef The_Hives het volgende:
Toen ik vertelde welke kaas ik gebruikt had (weet nu de kaassoort niet meer), wist iedereen aan tafel behalve ik dat die kaassoort niet smolt
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 21 december 2011 19:55 schreef Cat22 het volgende:
Mijn moeder probeerde jaar na jaar na jaar na jaar zelf ananasbaveroise te maken.
Wat jaar na jaar na jaar na jaar mislukte.
Kiwi doet dat ook.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
quote:Op woensdag 21 december 2011 19:55 schreef Cat22 het volgende:
Mijn moeder probeerde jaar na jaar na jaar na jaar zelf ananasbaveroise te maken.
Wat jaar na jaar na jaar na jaar mislukte.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik had een tante die ook een keer een ananaskwarktaart maakte en dat was ook geen succes
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Jij hebt de spoiler niet gelezen he?quote:Op woensdag 21 december 2011 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je blikananas gebruikt of heb even kort blancheert is het Enzym stuk
Euh, neen.quote:Op woensdag 21 december 2011 23:19 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Jij hebt de spoiler niet gelezen he?
Jij moet familie van me zijn.quote:Op vrijdag 23 december 2011 15:24 schreef Muck het volgende:
Een pre-kerstdiner-blunder mag vast ook wel...
Ik was net een cheescake aan het maken en had het beslag geklopt. Het zag er fantastisch uit en wonder boven wonder lag er nog geen druppeltje, geen spatje, geen kruimeltje rommel op mijn aanrecht. Met mijn warrige brein is dat al een wonder op zich
Ik til de mixer uit de kom, wil de gardes eruit halen, druk ik op 'aan' in plaats van 'eject'![]()
![]()
Vertelquote:
quote:Op zaterdag 24 december 2011 13:45 schreef Fuszy het volgende:
Misschien niet iets voor in CUL, maar we hebben een keer bij een familielid met elkaar kerst gevierd. Al het eten op verschillende tafels neergezet en het was zo goed als klaar. Net voordat we wilden aanvallen zakte de tafel door met al het eten, maar ook met kaarsjes en dergelijken. Een kerst om nooit meer te vergeten. Gelukkig nog wel een fijne avond gehad
Oh wat stom! En zonde want kant-en-klaar schotels zijn behoorlijk prijzigquote:Op zondag 25 december 2011 18:30 schreef lipper het volgende:
[..]
Verbrand en niet gaargekookt.
En het was nog wel kant en klaar
Sowieso schandalig dat men zout in de fond stopt.quote:Op maandag 26 december 2011 13:26 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik had per ongeluk super geconcentreerde fond ipv een pot uit de supermarkt, de saffraansaus was vloeibaar zout... de tweede poging ongeveer 30 ml ipv 600 ml gebruikt, dat hielp! :p
Ja, ik weet dat veel recepten schrijven dat er zout in moet, maar laat het weg.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |