quote:Op vrijdag 13 januari 2012 11:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, je kan denk ik wel zeggen dat die toevoegingen het brood gezonder maken. Zijn namelijk rijk aan voedingsvezels, waar het lichaam nuttige stoffen uit kan halen, maar ze zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Daardoor heb je minder voedsel nodig om voldaan te zijn.
edit: maar als je dan op elke boterham centimeters dik speculoos of bebogeen oid doet valt dat effect een beetje in het niet natuurlijk.
Ik denk dat je het wel kan vinden bij een natuurwinkel/reformwinkel? Maar in wat voor een broden moet je dat dan doen volgens je BBM? Want voor een gewoon bruin of wit brood is het een beetje onzin om suiker toe te voegen. Denk trouwens dat je het idd prima kan vervangen door schenkstroop, of suikerstroop uit zo'n pot. Of zo'n flesje Golden syrup. Enige wat kan wisselen is de relatieve zoetheid, hoeveel je er van toe moet voegen om hetzelfde effect te krijgen. Kan je een beetje mee experimenteren.quote:Op zondag 15 januari 2012 11:44 schreef Bleie het volgende:
Nog een vraag (je kan wel merken dat ik beginner ben hč?). In het receptenboekje dat bij mijn bbm is bijgeleverd, gebruiken ze nogal eens bietsuikerstroop als zoetmiddel. Is dat nou hetzelfde als die doodnormale schenkstroop die je op pannenkoeken gooit? En zo nee, waar haal ik het dan vandaan?
Met dat laatste heb je wel een goed punt. Ik zie nu dat ze in bijna alle broden (van gewoon wit of volkorenbrood, tot kruiden- of pesto-brood) wel iets van suiker of stroop laten toevoegen. Het gaat wel steeds maar 1 eetlepel of zo hoor, dus dat zal het niet enorm zoet maken, denk ik zo, maar misschien kan ik het ook wel gewoon weglaten.quote:Op zondag 15 januari 2012 12:58 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik denk dat je het wel kan vinden bij een natuurwinkel/reformwinkel? Maar in wat voor een broden moet je dat dan doen volgens je BBM? Want voor een gewoon bruin of wit brood is het een beetje onzin om suiker toe te voegen.
Hartstikke mooi! Ik bak op dit moment niet, even wachten op een goedkope pizzasteen, de broden blijven hierin mijn gasoven wat te donker van de onderkant..quote:Op zondag 15 januari 2012 12:21 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ]
Vandaag gemaakt. Wat te weinig zout toegevoegd, maar voor de rest smaakt hij heerlijk.
Rijd naar Duitsland, parkeer bij Real, loop naar de bakafdeling en koop kant en klaar zuurdesem.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 18:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ik wil graag eens zuurdesembrood maken, maar los van zelf zuurdesem maken, zijn er ook goede 'snellere' opties?
Er zit tegenwoordig een zee tusssen hier.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rijd naar Duitsland, parkeer bij Real, loop naar de bakafdeling en koop kant en klaar zuurdesem.
Of zoek een online shop.
Neem hier eens contact opquote:Op zaterdag 21 januari 2012 18:31 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Er zit tegenwoordig een zee tusssen hier.
http://www.nieuweband.nl/producten/detail/1028/?p=gquote:Op zaterdag 21 januari 2012 18:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ik wil graag eens zuurdesembrood maken, maar los van zelf zuurdesem maken, zijn er ook goede 'snellere' opties?
Zal niks mee zijn lijkt me, maar zo speciaal is het allemaal niet volgens mij? Wou je dan een mix kopen? Of alleen bloem/meel. Staat bij die broodpakketten niet wat er allemaal bij zit.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:54 schreef Bleie het volgende:
Iemand hier bekend met de pakketten van Bakkertje Thuis? Is dat wat om eens te proberen?
ok heb ze in cakevorm gedaan met meel aan de onder/zijkanten. zijn 2 kleinere cakeblikken. na 30 minuten (2x gekeken daarvoor) was de kerntemperatuur tegen de 100 aan. nu nog ff afwachten hoe het eindresultaat isquote:Op zondag 22 januari 2012 16:26 schreef motorbloempje het volgende:
Ik vet ze lichtjes in met wat boter
receptje?quote:Op zaterdag 21 januari 2012 19:05 schreef laropo het volgende:
Altijd al gevonden dat FOK een paar hele goede topics heeft (waaronder deze), volg het dan ook zo af en toe! Wordt eens tijd dat ik zelf ook wat toevoeg, dus ik heb zelf ook maar eens een poging gewaagd, met het volgende resultaat:
[ afbeelding ]
Ben iets te ver doorgeschoten met zout vermindering, maar verder zeer tevreden!
tip 1. kerntemperatuur meten. tegen de 100 aan en dan nog even door = gare binnenkant.quote:Op zondag 22 januari 2012 19:58 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb soms dat mijn broden wat te klef blijven aan de binnenkant maar als ik het langer in de oven doe, wordt de korst te hard. Tips?
Ik bak 37 minuten op 190 graden.
100 graden? Dan is het vocht in de kern van je brood al aan het koken en krijg je droge kruimels. 93-94 C kerntemperatuur is beter.quote:Op zondag 22 januari 2012 20:01 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
tip 1. kerntemperatuur meten. tegen de 100 aan en dan nog even door = gare binnenkant.
welk recept gebruik je?
Precies hoe het op het pak staat. Meestal 300 cc bij 500 gram, maar bij het speltbrood dat nu staat te bakken rekenen ze bijv. 260 cc op 500 gram.quote:Op maandag 23 januari 2012 11:27 schreef MaximusTG het volgende:
Kan je ook wel bij de Blokker krijgen hoor; Wat zijn de verhoudingen die je gebruikt bij het brood dat klef wordt? Kan ook dat het te compact is..
Ehm... een steen?quote:Gebruik je een steen?
Ja, dat doe ik ook altijd. Soms gaat hij nog even terug de oven in om die reden. Met als resultaat dus vaak dat de korst keihard wordt en de binnenkant toch klef blijft.quote:Klop altijd op de onderkant van het brood. Je kan dan heel goed voelen hoe ver het brood is. Moet hol klinken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |