Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.quote:Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.
tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.quote:Op maandag 19 december 2011 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar als ik ergens op bezoek ga, zeker familie, ga ik ook niet vertellen wat zij moeten koken. Mensen die bij mij op bezoek komen die van te voren willen vertellen hoe en wat zeg ik dat als ze dat willen lekker naar een restaurant moeten gaan.
Ik vind dat uitermate onbeleefd en ondankbaar.
Het gaat me niet om dieet, of dingen echt niet lusten, of vegetariërs, het gaat me erom dat er blijkbaar mensen zijn die ergens komen eten en dan wensen voor te schrijven wat er gemaakt moet worden.quote:Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?quote:Op maandag 19 december 2011 22:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.quote:Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
Klinkt goed! Binnenkort maar eens proberen.quote:Op maandag 19 december 2011 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.quote:Op zondag 18 december 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
Daarom koop ik mijn tomaten altijd een week of 2 in vooruit en leg ze in de vensterbank. Ook in de zomer worden ze dan nog beterquote:Op maandag 19 december 2011 22:34 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
Aha, goed te horen dat je lekker bezig bent,quote:Op maandag 19 december 2011 23:03 schreef Sts het volgende:
[..]
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).quote:
Slagroom.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:15 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef foodlover het volgende:
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken
Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crčme brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crčme omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
Regelmatig controleren dus. Morgen nog eens proberen met een nieuw testbakje, heb de vanillepeul al in de slagroom in de koelkast gezet.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
Te azijnig?quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
Ja,quote:
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.quote:
oh-oh (user F&F) maakt het regelmatig.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
Ik heb een goed recept liggen (van limburgse schoonma). Post het morgen, als ik achter een echte pc zit.quote:
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
Kerststressquote:Op woensdag 21 december 2011 08:18 schreef Tyler-Girl het volgende:
[..]
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....
Dan mis je een T.quote:Op woensdag 21 december 2011 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi woord trouwens, Kerststress, heb je SSSSKTRREE liggen met schrabble kan je toch noch punten scoren
Als er een t ligt, kan het wel en vang je alsnog de maximale score .quote:Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan mis je een T.
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?quote:Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan mis je een T.
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Kerststress.quote:Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!quote:Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Heerlijk getrouwd stel, julliequote:Op woensdag 21 december 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!
Heeft ie de korst al of wil je er eentje?quote:Op woensdag 21 december 2011 22:38 schreef Ansu het volgende:
Piet, we hebben nog een beenham/varkensruggetje volgens mijn ouders (ik denk het laatste) met zo'n mosterdkrokantkorstje-idee, hoe maak ik dit klaar in de oven?
Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.quote:Op woensdag 21 december 2011 23:18 schreef Ansu het volgende:
Nee die heb ik helaas niet! Geen indicatie voor tijd? Geloof dat hij 25 minuten moest sudderen in de pan dacht ik. Of anders een vleesthermometer halen? Prijzig?
Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.quote:Op woensdag 21 december 2011 23:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.quote:Op donderdag 22 december 2011 02:28 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?quote:Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |